BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #316789 przez ewelinda83
oj marigra ja tez mam takiego lenia ze hej !!!! bylam na krotkim spacerku, zmeczylam sie tym chodzeniem a raczej bujaniem na boki jak banka wstanka :( meczace juz sie to wszystko robi :( no ale coz uroki ciazy :) Kinga niech dalej siedzi z mamusia i nadrabia wagowo, mamusia jeszcze troszke wytrzyma ;)

gusiag duzo duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domu :) sliczna ta twoja corcia :)
jak bedziesz miala jak to napisz mi prosze czy te zastrzyki na rozwoj pluc co dostalas mialy duzy wplyw na to ze Olenka nie musi byc w inkubatorze ??? jeszcze raz zycze szybkiego powrotu do domu :)

bleee naczytalam sie o tym czopie i mi niedobrze :dry: ale tez co ide na siusiu to zagladam na stan bielizny ;)

podziwiam was, ze macie checi na te prasowanie mi juz sie nic nie chce, nawet lezec :silly: im dluzej na chorobowym jestem tym bardziej leniwa sie zrobilam :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #316857 przez gusiag
Ewelinda83 - co do zastrzyku to jestem pewna ze pomogl. Dostalam od razu po przyjsciu do szpitala, 2tyg przed porodem, wiec te sterydy mialy czas i pomogly w produkcji tego hormonu odpowiedzialnego za pluca. Z moja Ola wszystko ok Bogu dzieki, teraz sie zolci ale lamp nie potrzebuje, czekaja czy zwalczy sama czy trzeba bedzie ja polozyc pod lampy na 12. Ale dobrze ze przechodzi to jeszcze podczas pobytu w szpitalu. Wracajac do zastrzykow to tez je dostalas? Bo nie pamietam dokladnie, nie wiem jak to w irlandii robia..

12 lata 10 miesiąc temu #316875 przez ewelinda83
tak, ja dostalam te zastrzyki dwa tygodnie temu. wczoraj mialam usg i mala wazy 2000 ale wody mam jeszcze w normie wiec nie wywoluja narazi porodu. ale tak pytam bo sama wiesz po sobie ze to moze byc kwestia godzin albo dni. dobrze ze z Olenka wszystko dobrze no a ja sie ciesze kazdym dniem z brzuszkiem :)

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #316881 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu #316892 przez emma
no i poprasowane! :) niestety nie bodziaki i pajace, ale wielkie meskie koszule - z roznymi atrakcjami, przy okazji prasowania znalazlam kilka dziur, ktore musialam zacerowac i oberwanych guzikow, ktore trzeba bylo doszyc, ale juz sie zrobilo, lacznie z obiadem. teraz nie ruszam sie z kanapy az do nocy! :lol: w tv same nudy, chyba sie zaraz zdrzemne... ;)

gusiag, odpoczywaj sobie i nabieraj sil, bedziesz miala co czytac po wyjsciu, bo pewnie z kazdym marcowym dniem bedzie u nas gorecej! :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #316894 przez strangerwold
Ajj dziewczyny skrobiecie a skrobiecie niby leżycie niby lenia macie ale nadgonić was to masakra :laugh:
Ja dzisiaj troche poprasowałam ale resztę zostawiam na jutro;P

Mam w morfologii jeden minus;/
Spadły mi płytki krwi poniżej normy..i nie wiem jak można by to zwiększyć ich ilość leków żadnych mi nie przepisał Dr miałyście może taki problem?

12 lata 10 miesiąc temu #316943 przez marigra
strangerwold - a duzo spadły ponizej normy???? bojesli niewiele, to mysle ze nie ma powodów do obaw

wiecie a ja sie dzisiaj jakos dziwnie czuje.... mam taki jakiś niepokój w sobie.....skurcze mam nieregularne, czasem czuje takie kłucia jak podczas okresu, ale hmmm sama nie wem co o tym myslec.....

12 lata 10 miesiąc temu #316948 przez emma
tez mam takie klucia, nieregularne napinanie i bole, zwlaszcza w dole brzucha. na tym etapie to juz nic dziwnego... :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #316950 przez strangerwold
marigra- ja mam 118 a norma to 150-400

12 lata 10 miesiąc temu #317208 przez strangerwold
O już mogę normalnie wchodzić tutaj !
Marigra dziewczyny też już nie macie wirusa?

Pomarudzę wam teraz...
Piersi mnie tak bolą że przydałby się taki stojak bo mnie uwierają :woohoo:
Krzyż mnie boli że ledwo siedzę oj nie jutro z łóżka nie wychodzę !(już od tygodnia mam takie plany a i tak chodzę cały dzien!, boli mnie a nie poloze sie trzeba byc mną zeby tak robić:D)

A jak wy się czujecie?
Gucha czemu się nie odzywasz do nas?
bywasz na forum a nie napiszesz martwimy się trochę wszystko ok z Tobą i malenstwem?

12 lata 10 miesiąc temu #317313 przez mariola2041

[url=http://

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #317318 przez aisod
Dzień dobry Dziewczynki!
Jak tam nocka? Mi minęła, jak zwykle ze spacerkami do WC ;).

strangerwold napisał:

Mam w morfologii jeden minus;/
Spadły mi płytki krwi poniżej normy..i nie wiem jak można by to zwiększyć ich ilość leków żadnych mi nie przepisał Dr miałyście może taki problem?

Ja mam małopłytkowość :lol: Byłam nawet z tym u hematologa... Ale pocieszę Cię, bo spadek płytek jest całkiem normalny :) . Mi hematolog powiedział, że przed samym porodem może spaść nawet do 98 tys., gdzie norma jest od 150 tys. Gorzej jeśli po porodzie się to nie wróci do normy, to wtedy trzeba leczyć. Także nie masz się czym martwić.

mariola2041 Super zdjęcia :) Twoja Malutka już wcale nie jest taka mała :silly: Widać jak szybko rośnie.
A co do tych krwawień to lepiej idź lekarza zapytaj, bo może to wcale nie takie nic...

gusiag Gratulację z okazji urodzin Córeczki.(Jeszcze nie zdążyłam złożyć wcześniej :blush:) Trzymam kciuki, żeby udało się jej samej pokonać tą żółć ;) Na pewno da rady.

12 lata 10 miesiąc temu #317357 przez mariola2041
ale ja pytałam lekarza i to normalne niby jest

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #317418 przez aisod
mariola2041 napisał:

ale ja pytałam lekarza i to normalne niby jest

no to fajnie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #317560 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka