- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
u mnie dzisiaj dziwacznie... spalam od 22 do 3, potem siku, baaardzo dlugi, bo kilkugodzinny bol przypominajacy miesiaczkowy i krecenie sie do 6, a potem jeszcze spanie do 10 (z korkami w uszach )... o 10 wstalam, bo obudzilo mnie zimno. okazalo sie, ze na rondzie starzynskiego pekly rury i cala praga polnoc nie ma ogrzewania - tak bedzie az do polnocy. siedze w welnianych skarpetach do kolan, 2 swetrach, wielkim szaliku i dogrzewam sie farelka... mam nadzieje, ze sie nie przeziebimy przez to wszystko na samym finiszu...
bylismy wczoraj w kinie na "Artyscie" i jesli ktos sie wahal - bardzo polecam, napeawde kino z klasa!
martyna, mi prof. powiedzial wczoraj, zeby przyjezdzac do szpitala dopiero jak skurcze powtarzaja sie co co najmniej 5 minut, a jesli sa co np. 15 min, zeby sie polozyc, sprobowac pozmieniac pozycje, bo to jeszcze potrwa i lepiej w domu, chyba ze odejda wody, wtedy nie ma co sie zastanawiac, wiec obserwuj siebie i mierz czas miedzy skurczami! bedzie dobrze!
aliah, ja tez mam czekac na termin, a jelsli do tego czasu nic sie nie wydarzy, mam przyjechac 1-2 dni po terminie juz na izbe przyjec, zeby wyjeli mi dziecko z brzucha .
strangerwold, jak po wizycie? ja mam ostatnie usg w poniedzialek i jestem bardzo ciekawa, ile dzidzius wazy, jak sie miewa i czy ma zamiar wyjsc .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie mogłam tu wjeść bo tez niby jakiś wirus ale na 10 min wyłączyłam avast'a żeby do was napisać i przeczytać co naskrobałyście;)
Czuję się jakby mnie ktoś skopał głownie w tyłek wczoraj miałam wrażenie że mam skurcz w tyłku haha
No więc wyniki mam dobre ,wymaz z pochwy i odbytu też dobrze. Ważę 73kg:D 2 kg w ciągu 2 tygodniu no ładnie się objadam ładnie !
A więc przejdźmy do głębszych badań
Mały jest już nisko jak to lekarz stwierdził że już mogę rodzić ale rozwarcia nie ma;)
A czułam że mały jest nisko! Cały czas czuję.
No i waży 2900 czyli waga w sam raz na poród:)
No ale o wyjezdzie na weekend nie ma mowy bo mogę urodzić w każdej chwili..trudno się mówi jak mus to mus;)
A następną wizytę mam na 08.03 hehe na dzień kobiet
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Nie mogłam tu wjeść bo tez niby jakiś wirus ale na 10 min wyłączyłam avast'a żeby do was napisać i przeczytać co naskrobałyście;)
Czuję się jakby mnie ktoś skopał głownie w tyłek wczoraj miałam wrażenie że mam skurcz w tyłku haha
No więc wyniki mam dobre ,wymaz z pochwy i odbytu też dobrze. Ważę 73kg:D 2 kg w ciągu 2 tygodniu no ładnie się objadam ładnie !
A więc przejdźmy do głębszych badań
Mały jest już nisko jak to lekarz stwierdził że już mogę rodzić ale rozwarcia nie ma;)
A czułam że mały jest nisko! Cały czas czuję.
No i waży 2900 czyli waga w sam raz na poród:)
No ale o wyjezdzie na weekend nie ma mowy bo mogę urodzić w każdej chwili..trudno się mówi jak mus to mus;)
A następną wizytę mam na 08.03 hehe na dzień kobiet
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
martyna, wlasnie zajrzalam do notatek ze szkoly rodzenia i wyczytalam, ze wymioty i beigunka (jesli nie sa objawem zatrucia), tez moga zwiastowac nadchodzacy porod, zwykle pojawiaja sie na dzien przed! uwazaj!
czy komus odszedl juz czop sluzowy? zastanawiam sie, jak duzo tego bedzie...
na szczescie pogoda sie troche poprawila, a z nia moj humor, wiec zamierzam poprasowac! a potem obiadek!
gucha, przywoluje cie do porzadku! daj chociaz znac z komorki, ze wszystko u was ok! martwimy sie!
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
martyna - ja tez słyszałam o tym, ze biegunka jest zwiastunem porodu.... wiec wazaj na siebie, a jak sie bardzo zle czujesz to moze zadzwon do lekarza i zapytaj.....a kiedy masz nastepną wizytę
emma - mi czop jeszcze nie odszedl i tez ciagle zastanawiam sie nad jego wygladem konsystencja i ilością. Powiem ci ze czasem to juz mam schizy bo nie dosc ze zawsze w wc szukam tego czopa to ciagle sie boje ze mi wody odejda
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
a zosia waży już 1980 i dzis zjadla z butelki 70 gram
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karola, wspanialy opis czopa, gratulacje! najpierw sie usmialam, a potem zebralo mi sie na mdlosci! w takim razie na pewno tego nie przegapie - jak tylko na moich gaciach pojawi sie mala meduza - dam znac!
dobra, spadam prasowac, bo wyda sie, ze nie dosc, ze jestem teraz gruba i brzydka, to jeszcze leniwa...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma też własnie się zastanawiam co i jak z tym czopem, chociaż słyszałam że i on i wody mogą odejść nawet przy porodzie. a czop nawet 3 tyg przed.. i weź tu bądź mądry ..
Ja też dla odmiany prasuje .. siostra mnie uraczyła kolejnymi ciuszkami. co prawda nie wiem czy tyle to mu założę, ale ona twierdzi że tak bo tu kupka, siusiu się uleje..
Pogoda zaskakuje, z rana deszcz i dobrze bo okna mi sporo przejaśniały dzięki czemu teraz mogę podziwiać to piękne słonko Czuję wiosnę ;D i już marzę o siedzeniu w parku z książka ze śpiącym Adriankiem pomijając to ,że marzę też o sprawności, figurze z przed ciąży..
Gucha faktycznie już długo milczy.. a ostatnio jak byla to narzekała na samopoczucie.. Daj znać czy ok.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma też własnie się zastanawiam co i jak z tym czopem, chociaż słyszałam że i on i wody mogą odejść nawet przy porodzie. a czop nawet 3 tyg przed.. i weź tu bądź mądry ..
gabi, polozne z inflanckiej mowily, ze czop odchodzi na ok. 3 DNI przed porodem. cos sie nie zgadza... (ps. mnie tu nie ma, prasuje! )
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też już prasuje
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...Przed rozpoczęciem porodu szyjka macicy jest zwykle mocno zaciśnięta i zamknięta czopem śluzowym. Gdy szyjka uzyska gotowość do otwarcia podczas porodu, czop śluzowy zostanie wydalony. Może to nastąpić w różnych momentach (na kilka godzin przed rozpoczęciem porodu, na kilka dni, a nawet na tygodnie przed porodem).
Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych...
i
..Wydalenie czopa śluzowego
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, śluzowy czop zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków....
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teraz już naprawdę prasuję ;D
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
marigra, ale mnie rozbawilas tym szukaniem czopa w wc! wyobrazilam sobie jak miotasz sie przy muszli w jego poszukiwaniu... \
no może to aż tak strasznie nie wygląda jak myślisz, ale czasami faktycznie obserwuje.
zobaczymy jak to bedzie u nas , bo wiadomo kazda ciąża inna, wiec poród i objawy z nim zwiazane tez
gusiag- to uwazajcie na siebie i wracajcie szybko do domciu
mariola - widzisz jak malutka szybko sie rozwija, jeszcze troche i bedzie siedzieci i biegac.
Dziewczyny wy to jak nie prasujecie, to sprzatacie, albo gotujecie... Ja to mam takieg lenia, ze z wielkimi oporami coś robie