BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #314813 przez strangerwold
Emma- ciocia dobra rada :laugh: od jutra sprobuję pocwiczyc:D zadyszka pewnie bedzie wielka ale sprobowac zawsze mozna;))
asiula2134- mi już przytyło się 12 kg przed ciążą 59kg a dziś 71 kg;)
Gabrysia- szczerze Ci współczuję ze masz tak z lekarzem...
Troche to denerwujace ze trzeba się o coś upominać lekarza. Sam powinien nam wszystko mowic co kiedy jakie badania.
Ja całe szczęście trafiłam na dobrego lekarza i poki co jestem zadowolona.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #314821 przez mariola2041
chcialam was przeprosić za dzisiejszą moją wypowiedź ale nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę tego że macie swoje maluszki przy sobie a nie tak jak ja w szpitalu:(
chodzi o to że jest mi ciężko a nie umiem o tym mówić:(
duszę znowu wszystko w sobie i boje się że znowu dopadnie mnie depresja z której co nie dawno się wyleczyłam;(
wybaczycie mi to moje brzydkie zachowanie??
nie chcę was opuszczać bo komu będę się żalić??
jeszcze raz przepraszam

[url=http://

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #314826 przez strangerwold
mariola2041 napisał:

chcialam was przeprosić za dzisiejszą moją wypowiedź ale nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę tego że macie swoje maluszki przy sobie a nie tak jak ja w szpitalu:(
duszę znowu wszystko w sobie i boje się że znowu dopadnie mnie depresja z której co nie dawno się wyleczyłam;(
jeszcze raz przepraszam

Po to masz nas po to tu wszystkie jesteśmy żeby się wyżalić i pomóc sobie nawzajem jak tylko potrafimy.
Żadna z nas by nie chciała żeby malenstwo wyszło wczesniej z brzuszka ale stało się..musisz być silna jeszcze troszkę i mała będzie z Tobą w domku potrzeba tylko czasu.
My staramy się Ciebie zrozumieć i też tego oczekujemy w zamian.

Takie jest przynajmniej moje zdanie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #314847 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu #314885 przez marigra
Gabi - widzisz myślałam o tobie a pisałam, ze georgette, widać ze jestem rozkojarzona i ysle o pieciu sprawach naraz;)

12 lata 10 miesiąc temu #314890 przez emma
mariolu, kazda z nas chce dla swojej dzidzi jak najlepiej, ale wydaje mi sie tez, ze bardzo dobrze zyczy pozostalym kolezankom, fajnie wiec, ze nie masz juz zamiaru podcinac galezi, na ktorej sama siedzisz, tylko dalej korzystac z naszej obecnosci! (to sie powymadrzalam :silly:). wiadomo, ze porod przed czasem to duzy problem, ale bywaja wieksze. twoja coreczka rosnie i nabiera sil, a ty jej w tym pomagasz - czy moze byc cos lepszego? pomysl o tym i czekaj. my tez wszystkie czekamy az nasze dzieci beda z nami! :)

asiula, "przywilej ciezarnej"? cos mi sie wydaje, ze jako mamy tez bedziemy narzekac na to i owo, przynajmniej od czasu do czasu. taki przywilej kobiety! :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #314898 przez marigra
mariola2041 napisał:

jeszcze raz przepraszam

no pewnie ze wybaczymy, bo tak naprawdę po to tu jestesmy zeby sie wspierać. Wiadomo każdy może mieć zły dzień :). Każda z nas cierpiałaby na Twoim miejscu, ze nie masz malutkiej przy sobie, ale jeszcze troche.... Najwaznijsze ze jest zdrowa i rośnie jak na drozdzach. Każda z nas martwi się o swoje dziecko, bez względu na to czy jest na świecie czy jeszcze w brzuszku, a wierz mi, niewiedza jest najgorsza...

Ja myyśle, ze my teraz to już mamy same przywileje, a to ciężarnej, zaraz bedzie młoda mama po porodzie, pozniej przwilej nworodka i tak az do 18-nastki :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #315021 przez mariola2041
dzięki wielkie za zrozumienie...no tak wiem że stało się i że muszę być silna ale czasami po prostu nie mam już siły:(
po za tym ona ma ciągle problemy z oddychaniem:(
nie mogę jej karmić butelką bo to jest trudne przy tak małym dziecku i karmią ją pielęgniarki ja to rozumiem że one zrobią to lepiej ale ten czas przez który buduje się więź z dzieckiem ona spędza w szpitalu i to z pielęgniarkami buduje więź:(
wytrzymałam miesiąc to dam radę i drugi wytrzymać;p
mała waży już 1930...więc rośnie ok tylko ten jej oddech mnie martwi:(
życzę wam koleżanki oby wasze dzidziusie się nie spieszyły bo żaden inkubator nie zastąpi łona matki...

[url=

12 lata 10 miesiąc temu #315030 przez ewelina.zak.1991
Głowa do góry wszystkie i ma być zgoda w naszej rodzinie :D hehe wszystkie jakoś musimy to wszystko przetrzymać, więc wspierajmy się nawzajem jak tylko możemy:) łatwiej będzie nam przez to przebrnąć:)no dawać laski jak narzekamy to narzekamy do woli,żeby nie było później nieporozumień:D

Pytanie: Przybory tzn środki do kąpieli do szpitala po porodzie to bierzecie takie jakich używacie teraz czy jakie? moze sugerują Wam jakieś specjalne w waszych szpitalach??? takie żeby rany szybciej się goiły???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=31694 [/url]

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 10 miesiąc temu #315039 przez mariola2041
spirytus ja dostalam po cesarce żeby sobie ta ranę przecierać

[url=

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #315067 przez asiula2134
.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315077 przez emma
asiula2134 napisał:

mariola - trochę piekło co? aż mi ciarki przeszły, ale jak mus to mus

Pytanie: Przybory tzn środki do kąpieli do szpitala po porodzie to bierzecie takie jakich używacie teraz czy jakie? moze sugerują Wam jakieś specjalne w waszych szpitalach??? takie żeby rany szybciej się goiły???

U mnie w szpitalu wymagane jest mydło Biały jeleń, a kosmetyki biorę te które używałam i używam do tej pory :)

podpisuje sie pod tym. ale wszystko zalezy od szpitala, czasami niczego nie trzeba brac, wszystko jest na miejscu (w moim szpitalu niepotrzebne sa np. zadne kosmetyki dla dziecka, szpital zapewnia). polozne mowily tez, zeby nie brac zadnego "tantum rosa", bo - cytuje - "nijak sie to w szpitalu nie przydaje" ;). "bialy jelen" i tyle! :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315078 przez aisod
Ale nam tu hormony buzują na tym naszym forum ;) Dobrze już wszystko wyjaśnione :)
Jak tak czytałam Wasze posty to już się bałam, że jaka "wojna" nam tu wyjdzie, ale na szczęście się uspokoiło.

U mnie w szpitalu nie ma szczególnych wymagań co do kosmetyków dla mamusi, ale słyszałam, że dobra jest Tantum Rosa, albo Lactacyd do higieny intymnej.

emma napisał:

polozne mowily tez, zeby nie brac zadnego "tantum rosa", bo - cytuje - "nijak sie to w szpitalu nie przydaje" ;). "bialy jelen" i tyle! :)

Dobrze wiedzieć ;), więc lepiej nie brać żadnej Tantum Rosy :side:

12 lata 10 miesiąc temu #315083 przez ewelinda83
Mariola trzymaj sie w tej trudnej dla Was sytuacji, dasz rade :) moge tylko sobie wyobrazac co przechodzisz bo ja tez nie znam dnia ani godziny narodzin :( jestem w o tyle lepszej sytuacji, ze dostalam zastrzyk na rozwoj pluc w razie wczesnego porodu, u mnie jutro sie zacznie juz 34 tydzien a i Kinga zaczela przybierac bo w 33 tygodniu wazyla 1900. Nie mam zamiaru porownywac ale staram sie Ciebie zrozumiec i jestem pelna podziwu dla Ciebie :) Trzymaj tak dalej, badz silna dla Olenki :) :) :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315092 przez emma
aisod napisał:

Ale nam tu hormony buzują na tym naszym forum ;) Dobrze już wszystko wyjaśnione :)
Jak tak czytałam Wasze posty to już się bałam, że jaka "wojna" nam tu wyjdzie, ale na szczęście się uspokoiło.

U mnie w szpitalu nie ma szczególnych wymagań co do kosmetyków dla mamusi, ale słyszałam, że dobra jest Tantum Rosa, albo Lactacyd do higieny intymnej.

emma napisał:

polozne mowily tez, zeby nie brac zadnego "tantum rosa", bo - cytuje - "nijak sie to w szpitalu nie przydaje" ;). "bialy jelen" i tyle! :)

Dobrze wiedzieć ;), więc lepiej nie brać żadnej Tantum Rosy :side:

asiod, jesli to twoj sprawdzony kosmetyk, to pewnie warto wziac :), ja nie widzialam tego na oczy, ale polozne mowily z usmieszkami, ze mnostwo mam to przynosi do szpitala "do przemywania krocza", ale ze sie to nie sprawdza, ponoc w domu - to co innego, a "jelen" podobno dobrze sciaga, nawilza i wysusza co trzeba, wiec zakupilam, choc najprawdopodobniej bede mogla tylko pomarzyc o jego uzywaniu - predzej przyda mi sie spirytus na rane po cesarce... :dry: i wez tu, kurde, nie narzekaj... :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka