BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #312820 przez asiula2134
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #312839 przez strangerwold
asiula2134 napisał:

Dziewczyny jak to jest z ruchami dziecka. Od kilku dni czuje trochę lżejsze i rzadsze ruchy malucha. To jest normalne w tym tygodniu ciąży? Wiem, że ruchy mogą być mniejsze bo maluch rośnie i ma mało miejsca. Jak to było i jest u Was? Czujecie jakąś różnicę?

U mnie to było czasem tak że mały praktycznie cały dzień się nie ruszał tzn pewnie się ruszał ale ja mogłam tego nie odczuwać.
Maluchowi może być ciasno więc coraz rzadziej się rusza.
Chociaż ja tak od jakiegoś czasu czuję różnice bo więcej się rusza zawsze to było tak że albo wczesne rano albo pozny wieczór się ruszał a teraz to cały dzień go czuję jak się wypina pokopie itd:)

12 lata 10 miesiąc temu #312845 przez ewelinda83
Czesc :)
U mnie tez roznie z ruchami bywa, ale ja mam sposob ... przytulam brzuszek do tylka meza i malej po chwili jest cieplo i zaczyna sie ruszac :lol:

Piekna wiosenna pogoda za oknem, czas sie wybrac na spacer :P

12 lata 10 miesiąc temu #312859 przez gaabrysia
gdzie ta wiosna? u nas może trochę cieplej ale chlapa mokro i w ogole pogoda kanapowa ;D

ja też czuję trochę mniej ruchy ale czuje - w godzinę do 10 ruchów? hmmm chyba w 10min. może to śa już takie przesuwania rozciągania ale czuje. czasem duzo bardziej boleśnie dla moich narządów.. ale każde dziecko inne, a już na pewno miejsca mają niewiele już na fikołki ;)

Gusiag jak będzie chwila to pokombinuj z tym zdjęciem zchęcią zobaczymy drugą naszą forumową kruszynkę ;D

12 lata 10 miesiąc temu #312877 przez ewelinda83
Gaabrysia ta wiosna to w Irlandii ;) a ty mi sie wydaje czy jakas ostatnio smutnawa chodzisz ?

Gusiag oj tak czekamy na zdjecie Olenki :) pochwal sie malenstwem w wolnej chwli :)

12 lata 10 miesiąc temu #312881 przez gaabrysia
aaaa no to co innego u nas deszcz leje więc bardziej jesiennie :/
Połamana ... wczoraj chandra dopadła, ale dziś już w normie oprócz bólu pleców nóg..lecę leżeć, a Tobie miłego spaceru życzę i trochę zazdroszczę ;D

12 lata 10 miesiąc temu #312883 przez Karola1990
No i oblałam. ;(
to jest pocieszające że na 20 osób zaliczyły 2. następna poprawa w piatek

z tych stresów miałam w nocy plamienie ale teraz leże i sie relaksuje. jeżeli jeszcze cos się pojawi na wkładce lecę do szpitala.
wczoraj mała miała jakieś napady szału i zaczęłam się zastanawiać czy na pewno mam w brzuchu jedno dziecko.

Nie jadę na razie bo powiedzą mi to co wiem że mam odpoczywać i się niestresować więc tak teraz robię i później okaże się co zrobię dalej.
chyba zapakuję sobie za chwile torbę do szpitala.

12 lata 10 miesiąc temu #312888 przez gaabrysia
hmmm szkoda, ale i trudno!

a co do plamienia to bym pojechała na Twoim miejscu nie ma co ... może to czop? albo coś z łożyskiem... sama nie masz takiej wiedzy medycznej.

12 lata 10 miesiąc temu #312914 przez ewelina.zak.1991
Z niecierpliwością czekamy na zdjęcie;) co do ruchów maluszka to ja odczuwam już tylko czkawkę i wypinanie się :) zero kopnięć, zapewne Michaś już nie ma miejsca :) Tak bardzo boję się porodu a zarazem chciałabym już zobaczyć mój skarb, upewnić się,że jest zdrowiutki... tak się martwię:(

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 10 miesiąc temu #312915 przez strangerwold
Ewelina chyba wszystkie tak samo czujemy im bliżej porodu tym większy strach i ta ekscytacja ze chcialybysmy juz miec obok siebie maleństwo ! :)
Jak to możliwe ze juz kopniec nie czujesz tylko sama czkawke?

12 lata 10 miesiąc temu #312917 przez ewelina.zak.1991
No nie kopie mnie, tylko bardzo się wypina we wszystkie strony... Nie wiem czy to normalne, jutro zapytam lekarza... Myślę,że już nie ma miejsca i skoro jest starszy o tydzień i wierząc w pomiar wagi usg to już ma ze 3 kg.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=31694 [/url]

12 lata 10 miesiąc temu #312925 przez gaabrysia
ja mam to samo nie kopie, tylko czka i się wypina :D

Karola a Ty mam nadzieje na kontroli u lekarza?

12 lata 10 miesiąc temu #312926 przez ewelina.zak.1991
To w takim razie gaabrysia nie mam powodu do niepokoju skoro masz podobnie:)

12 lata 10 miesiąc temu #313059 przez gusiag
Bo to takie wstawianie z telefonu :( podpowie mi ktos jakie ma miec wymiary zdjecie i jaka wielkosc, to moze uda mi sie jakos wstawic zdjecie Olenki. Nie wiem jak to jest przy porodzie naturalnym, ale ja po cesarce umieram. Chodze ale jak lamaga, a oprocz tego ze uczymy Olenke jesc z piersi co 3godz to jeszcze odciagam dla niej mleko i powiem wam ze w zyciu bym nie pomyslala ze piersi moga tak bolec. Pomijam bol sutkow od pogryzienia ale mowie o bolu calej piersi, twarde jak kamienie i pokarm nagromadzil sie w tych gruczolach, ktore sa twarde jak guzy. Boje sie zebym nie dostala zapalenia ale twierdza ze tak ma byc. Mam masowac przed karmienem a po robic oklady z lodu. Takze moje drogie duzo was i mnie jeszcze czeka.. Ale zycze Wam zeby bylo lekko szybko i zebyscie szybciutko dochodzily do siebie po porodzie.

12 lata 10 miesiąc temu #313077 przez gaabrysia
Wielkości obrazu (szerokość x wysokość - rozmiar): 800x800 - 150 KB a możesz w tel zmienić rozmiar? no już się doczekać nie możemy :D

a z piersiami faktycznie nie ciekawie ;( ale musisz-my jakoś przeżyć może kwestia przyzwyczajenia..
a masz Oleńke ciągle przy sobie? z tego co pamietam to Ty też za granicą ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka