- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
ja mam pampersa 1 i huggisy też 1 i dady 2.
ale nie wiem które wezme do szpitala ... chyba te z wycieciem na pępku.
Ja właśnie liste robiłam bo paru rzeczy mi brakowało ale rodzice zakupy robią bo ja bym nie dała rady z tym moim siusianiem co chwila;/
Ale myślę że dada będą dobre;) dużo chwalą sobie z tej firmy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Ja sobie przeliczyłam że używając pieluch lub pampersów gorzej się wyjdzie na pieluchach bo dużo drożej kosztuje prąd proszki woda, no i u mnie wywóz szamba.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Na kasie nie spie a prad woda to troche idzie;)
Miejmy nadzieje ze moj maly nie bedzie uczulony ale zawsze mozna inne pampersy kupic;)
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma czy Ty masz konkretny termin na to cc ?? czy czekasz do akcji porodowej. Gdzie sie wogole podziewasz?
Ja własnie sprzatnelam dwie szafki i strasznie sie zasapałam
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
mała kopie w żebra myślałam przez chwile że się przekręciła ale teraz wiem że znów jest główką do dołu.
mam takie bóle w podbrzuszu ale to chyba przez te rozciąganie więzadeł i jak chodze zaczynaja boleć mnie pachwiny.
Kocham swoje maleństwo niesamowicie. tak się cieszę że już niedługo będzie z nami.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
musialam pojechac dzisiaj do pracy na goscinne wystepy , potem polazilam sobie po sklepach i strasznie sie rozczarowalam, bo chcialam wydac kase, a nic mi sie nie podobalo, kupilam tylko skarpetki (2-pack newborn i 2-pack 0-6 m - przy okazji policzylam, gabi, ile mam i w sumie 8 par, 4 malutkie i 4 wieksze), biale flanelowe pieluchy-otulaczki i zapas podpasek "bella" . ze szpitalnej wyprawki musze dokupic tylko butelkowana wode "z dziobkiem" .
od jutra zaczynam maratony po lekarzach: badania krwi, moczu, hormony, ktg i konsultacja w sprawie cc - w srode bede wiedziec wiecej, choc dr mowila, ze nawet mimo podjecia decyzji o cc zwykle na inflanckiej czeka sie na odejscie wod i skurcze - wtedy ponoc latwiej wykonac ciecie... wiec nie dosc, ze mnie potna, to nie bede miec nawet frajdy z wyznaczonej daty... za tydzien ostatnie usg - ciekawe czy doczekam, wlasnie zaczynam 39. tydzien...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma Ty już koniec prawie może będę taką farciarą ,że zdążysz mi zdać relacje co mniej co bardziej się przydaję na inflanckiej.
widzę że Ty tak jak ja chociażby gościnnie ale do pracy Cie ciągnie
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Heh pakuję się razem z Tatą bo i ja do szpitala idę i on.. tyle ze ja szybciej wyjde.
Jejku ale ten czas leci szybko czujecie że to już że zaraz rodzimy?
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
co tam u was??
u nas jak na razie dobrze tylko Zosia ma problemy z piciem jeszcze z butelki ale to normalne bo jest mała...
tak po za tym to ładnie nam przybiera na wadze,jest z dnia na dzień coraz ładniejsza i jej ten zniewalający uśmiech,po prostu nie da się tego opisać słowami...a ja czuję się trochę zmęczona bo bardzo rano muszę wstać i jechać trzy km do przystanku rowerem żeby u malej być na 7 rano to muszę wstawać o 5 żeby się wyrobić ze wszystkim...
tylko czego się nie robi dla dzieci,oby tylko potem miały szacunek...
ale wiem że na niego trzeba sobie zapracować...
ona pije te mleko ale wtedy nie oddycha i spada jej puls oraz oddech i serce i wtedy jest problem bo ten monitor do którego jest podłączona zaczyna piszcie i ja się zaraz martwię...muszę bardziej zwracać uwagę jak ją karmie na monitor i gdy tylko zacznie spadać muszę robić jej pauzę...
bardzo ciężko jest gdy ma się tak małe dziecko w sumie z bardzo niską waga urodzeniową
gdy reszta tam dzieci też urodziły się po 30 tygodniu ale ich waga wynosi 2500kg a mojej Zosi wynosiła 1300 a powinna wymości 1800..
widzicie że nawet lekarze nie wiedza że wasze dziecko się nie rozwija...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja niby też już mogę się pakować , ale jakoś nie mam koncepcji co i jak .. leży wszystko u mlodego w szufladzie w łozeczku przygotowane..
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
mamuski, dawajcie znac, co u was! żorżeta, marigra, gucha, martyna! (i moge tak o wiele dluzej! ) - nie spac, tylko relacjonowac, bo ciocia emma moze na dniach wyemigrowac na sale operacyjna .
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
czesc dziewczyny. Ja jestem w szpitalu.. Tak mnie bolal brzuch.ze polozna kazala .i tu przyjechac. teraz tez mam skurcze.ale nie regularne wiec czekam na rozwoj wydarzen. Maly wazy 3700g. Odezwe sie jak cos sie wyjasni. Buziaki.
ojoj biedna:( trzymaj się tam dawaj znać co u Ciebie! ;*
Ale to chyba jeszcze nie poród com?
Chociaż w sumie od nieregularnych skurczy się zaczyna..ale dobrze ze przynajmniej jestes pod opieka lekarzy.
Gucha co się nie odzywasz wszystko ok? jak się czujesz?
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
cały czas czytam na bieżąco Wasze wpisy, ale ostatnio zaprzestałam "wymądrzania się na forum" z powodu braku weny
w piątek osiągnęłam dno dna złego nastroju, ale za to weekend był super, w sumie nic rewelacyjnego się nie wydarzyło, ale było bardzo miło np. w sobotę z T. umówiliśmy się na randkę - kawę i ciasto (w kuchni przy stole), w niedzielę urządził salon piękności z wszystkimi zabiegami (od depilacji, po masaż a nawet suszenie i układanie włosów) i jak tu Go nie kochać?
a wczoraj zabrałam się za porządki, pranie, gotowanie i takie tam codzienności... natomiast wieczorem byłam u lekarza - KTG ok, wyniki - różnie: badanie moczu trochę podejrzane więc dzisiaj oddałam próbkę na posiew, ale gorsze jest to, że jestem nosicielką paciorkowca i jak sobie trochę na ten temat poczytałam, to już bardzo mi się to nie podoba
a co do porodu... szyjka się skraca i jest małe rozwarcie, ale chyba tak szybko nie urodzę skoro lekarz planuje spotkania ze mną 27 lutego i 5 marca
ciociu emmo no to teraz się rozpisałam za wszystkie czasy