BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #326698 przez moba2012
Ja mam zaplanowane jeszcze dwie wizyty: u poloznej w srode 14.03 i u lekarza rodzinnego tydzien pozniej na 21.03, oczywiscie jesli nie urodze przed terminem.
od ponad tygodnia mam lekko podwyzszone cisnienie, (czasem lekko przekraczajace dopuszczalne w ciazy 140/90) ale rozmawialam z lekarzem i kaze sie nie martwic, bo wyniki moczu wychodza ok,(nie ma bialka)troche mi to jednak przeszkadza. ale moze tez tak byc jak mowila mi polozna ze w domu cisnienie moze tez byc troche wyzsze. mierze cisnienie 2-3 razy dziennie wiec zobaczymy co powie w srode.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #326750 przez asiula2134
.

12 lata 9 miesiąc temu #326754 przez georgette102
teromerovero gratuluję i witam wśród rozpakowanych mam :)

faktycznie coraz ciszej na naszym forum, ale co tu się dziwić... na przykład dzisiaj Maja ma dzień cycka i koniec, ciągle chce się przytulać i tylko wtedy jest spokojna, a odłożenie do łóżeczka nie wchodzi w grę

mężuś/tatuś wrócił już po urlopie do pracy, ale się nie nudzimy bo odwiedziła nas moja mama... bardzo miło z jej strony, bo obiadki i domowe obowiązki mam z głowy ;)

12 lata 9 miesiąc temu #326771 przez gaabrysia
georgette102 pozazdrościć, ja przez pierwszych pare dni będę zdana sama na siebie. Do kiedy rozpatrzą wniosek w pracy o tacierzyński ..

12 lata 9 miesiąc temu #326926 przez asiula2134
Witam z samego rana :)
Nie śpię od 3!!! męczą mnie skurcze, które są niestety bardzo nieregularne. Sama nie wiem co robić. Siedziałam już pod prysznicem, spaceruje, głęboko oddycham a skurcze jak miałam tak mam. Dobrze, że o 10.00 wizyta u lekarza i dowiem się czy to już czy to może są te skurcze przepowiadające...

12 lata 9 miesiąc temu #326971 przez aisod
asiula2134 napisał:

Witam z samego rana :)
Nie śpię od 3!!! męczą mnie skurcze, które są niestety bardzo nieregularne. Sama nie wiem co robić. Siedziałam już pod prysznicem, spaceruje, głęboko oddycham a skurcze jak miałam tak mam. Dobrze, że o 10.00 wizyta u lekarza i dowiem się czy to już czy to może są te skurcze przepowiadające...

Biedna jesteś jak tak spać nie możesz :huh: dobrze, że idziesz do tego lekarza. Na pewno Cię uspokoi ;) albo powie, że to już albo, że jeszcze chwilę musisz poczekać :silly: Oby wszystko było w porządku :)
Daj znać co Ci lekarz powiedział.

12 lata 9 miesiąc temu #327020 przez martyna123
asiula2134- ja też tak miałam najpierw biegunka i myślałam ze się zatrułam i skurcze i za 3 dzień urodziłam 2 tyg przed terminem więc życzę powodzenia ;)

12 lata 9 miesiąc temu #327026 przez gaabrysia
hej ;)

ja obudziłam się o 6 zjadłam i poszłam dalej spać i w ten oto sposób jestem wyspanaaa ;))

asiula2134 daj znać co u lekarza o ile do nas jeszcze wrócisz przed tą wielką chwilą.. ;D

12 lata 9 miesiąc temu #327030 przez strangerwold
hej mamuski ! ;))
jak się dzisiaj czujecie?
Coraz mniej was do rozpakowania hehe życzę wam dobrego rozwiązania;)
Mój szkrabek ma dzisiaj tydzien <3 taki duuzy jestem hihi
Jestem przeszczęśliwa ;)
Bartuś w nocy dał popalić mamusi :laugh: jak nie czkawka to spac mu sie nie chcialo od 2 do 4:D hehe w koncu zasnelam przy karmieniu z nim w lozku i obudziłam sie o 7 hehe.
Ale nie czuję się jakoś zmeczona;)
Kurde dziewczyny mowie wam taka ulga jak są zdjęte szwy po nacieciu i szyciu krocza że aż humor lepszy!
Jeszcze doprowadza mnie do szału swędzenie ale daje rade w koncu rana sie goi to swędzi.

Dzisiaj w ogóle zmieściłam się w swoje jeansy przed porodem wazylam 75kg a dzisiaj 64 yeah ! :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #327031 przez Karola1990
gabrysia ja tez bym tylko spała i jadła.
kupiliśmy wczoraj wózek ale nie potrafię podłączyć do niego fotelika. :/

wczoraj miałam cały dzień skurcze ale to dlatego że bardzo się zdenerwowałam i pewnie to je spowodowało.
Już nie mogę się doczekać.

12 lata 9 miesiąc temu #327044 przez gaabrysia
strangerwold jak mogę spytać ile ważyłaś przed ciąża? mi się teraz zdażają momenty załamania jak patrze własnie na te moje jeansy rozm. 25-26.. i mam wrażenie że nigdy się w nie nie wcisne :/

Karola ja takie skurcze przepowiadające mam dość regularnie i bolesne już tak od tyg stawia mi sie brzuch i wtedy oddycham głebko i po jakiejś min przechodzi, ale dość szybko wraca.. ;(

12 lata 9 miesiąc temu #327048 przez strangerwold
Gabrysia- przed ciążą ważyłam 60kg, bez obaw nie martw się większość tych zbędnych kg to wody malenstwo itd;) jak urodzisz poczujesz się lżej wiem co mówię zaufaj mi;)
Karola ja takie skurcze to miałam w szpitalu przy rozwarciu 5 cm

12 lata 9 miesiąc temu #327053 przez gaabrysia
no to zaufam ;)

hmm przy rozwarciu ? to ja już bym 10 razy przez ten tydz urodziła ;)
zastanawiam się jeszcze nad tym skąd wziąć zwolnienie żeby nie korzystać z macierzyńskiego jak minie mój termin ...
i jak np urodze 20.03 to kiedy dostanę pieniądze za pierwszy macierzyński ? (firma mająca zatrudnione 4 os) może ktoś doradzi.
na zwolnieniu jestem od grudnia i jeszcze nie dostałam zadnych pieniedzy od zusu :/ grudzien, styczen pracodawca (przełom roku)
a za luty powinnam dostać z zusu... poczekam chyba do maja :/

12 lata 9 miesiąc temu #327057 przez Karola1990
te skurcze to na pewno od nerwów. Koleżanka straciła dziecko w 8m-cu. cały dzień płakałam i nie mogłam dojść do siebie. ciągle o niej myślę.
ale nie będę straszyć jeszcze nie rozpakowanych.

Oleńka kopała wczoraj bardzo mocno ale to chyba dlatego że chciała mnie pocieszyć i dawała znak że wszystko jest jak najlepiej i nie mam się martwić.

Mimo wszystko myślę że już niedługo i że za 2 tyg mała będzie z nami.

12 lata 9 miesiąc temu #327152 przez milibryl
hej dziewczynki!!!!
jestem już mamusią, właśnie wczoraj wróciliśmy do domku. Urodziłam 9 marca siłami natury o 12.20 córeczkę Zuzię. Ważyła 2950g, 53 dł, 10 pkt. O 7 rano w piątek dostałam kroplówkę z oxytocyną, o 10 zaczęły się regularne skurcze ale takie do zniesienia - 2cm, o 11 przyszedł lekarz zbadał mnie i mi wody odeszły - 6cm rozwarcie, o 11.30 rozwarcie 10 cm silne bóle parte na odbyt i o 12.20 Zuzia była już z nami. W sumie poród był szybki i dość głośny, dziewczyny na porodówce aż mnie słyszały, a lekarz na wizycie stwierdził że mam operowy głos :lol:

na razie tyle spadam bo mała się budzi, zaglądnę w miarę możliwości
pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i powodzenia dla dwupaków !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka