- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
I wogóle inne mauski robiłyście jakieś badania po porodzie bo ja nic a wczoraj się troche naczytałam o tarczycy bo chyba ją mam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
wyslij sms o tresci SW.SWL.Piotr Sobczyk na nr 71466. Dziekuje bardzo
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
w jakiej sprawie wysyłać tego smsa?
a co do mycia zębów miałam oczywiście pociechy na myśli
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
nie wiem, jak u was z gotowaniem, ale u nas masakra - Zośka w ogole nie chce jesc przygotowanych przez nas posilkow. moimi obiadami pluje, mimo ze nam smakuja, a dzisiaj tata podal starte na papke jabluszko (ze sloikow uwielbia jabluszka) i krzywila sie niesamowicie i plula, mimo ze nie bylo kwasniejsze niz to ze sloika... o co chodzi? macie na to jakies patenty...???
a co do badan, to tez robila cytologie miesiac po porodzie i do tej pory nie odebralam wynikow - tak mi strasznie zalezy . w ciazy mialam obnizone nieznacznie tsh i musialam od polowy ciazy lykac euthyrox25, ale po porodzie przestalam i nie kontroluje tego - czuje sie dobrze, wiec nie chce mi sie faszerowac lekami... a poza tym mam ambicje, zeby pozyc najdluzej do 60-tki, wiec musze zaczac pracowac na jakies choroby...
gabi, wolne mam od mikolajek, a wyjezdzam 10-11 grudnia i wracam w Nowy Rok .
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
emma dzięki za odpowiedź odnośnie tel; na razie zastanawiam się między nokią lumią 800, samsungiem galaxy ace 2 i sony xperią arc s ale nie wiem co tam jeszcze wyszperam a co do gotowania - ja nadal podaję słoiczki i nawet nie próbowałam Majce podawać swoich obiadków, ale czasami dajemy jej banana "do ręki" a ostatnio jadłam gruszkę to dałam jej "polizać"
gabi ja ciągle walczę z ciążowymi kilogramami i na razie z niewielkim skutkiem, ale jak już uda mi się trochę zrzucić to się pochwalę, a ząbki małej myjemy, ale niestety nieregularnie
ja po ciąży robiłam morfologię i tsh - wyniki były mi potrzebne przed wizytą u dietetyczki, cytologia przede mną i więcej badań nie planuję
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale mialam zapracowany tydzien zmienili mi zmiane w pracy tzn czasami jak bedzie wiecej pracy to mam przychodzic na rano, z czego sie troche ciesze bo mam wiecej czasu wieczorem dla Kingi a minus jest taki ze w tych godzinach nie ma jak mnie odebrac maz i powrot do domu trwa nie 15 min a 1 godzine no ale coz nie mam co wybrzydzac bo firma sprzedana, prace mam pewna narazie przez 6 miesiecy ( pozniej nie wiadomo co z nami bedzie ) wiec za bardzo nie mialam wyboru, musialam sie zgodzic na takie rozwiazanie
przyszedl w koncu nasz wyczekiwany spiworek jest super, cieplutki, mozna go przedluzyc jak juz Kini nozki urosna narazie odpielam jedna czesc i mamy ten krotszy, dobrze sie trzyma na wozku i nic nie lata
krzeselko tez juz jest Kinia jak ja do niego wsadzilam to zaeragowala placzem powoli ja przyzwyczajamy, ale powiem wam ze takie troche dziwne te krzeselko duze ale co najwazniejsze stabilne
w sprawie ekspresow to sie nie wypowiadam o sie nie znam ale chetnie skorzystam z waszych rad bo nosze sie z zamiarem kupna a moze mi mikolaj przyniesie
co do telefonu to rowniez moge polecic Samsung Galaxy ( ja mam S Plus ) i jestem z niego zadowolona, maz ma Samsung Nexus i tez bardzo chwali. wczesniej mialam jabluszko i strasznie sie z nim meczylam nie to co przy Samsungu, szybki, lekki, duzy wyswietlacz, nie ma problemu z mms, latwo sie wgrywa muzyke, zdjecia itp
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak na szybko :
Emma Adrianek już lepiej- przeszło na mnie i koło się zamyka! jak tylko się podleczymy to do was wpadniemy;) chociaż kawy nie piłam od połowy ciąży (jak mnie odrzuciło) i jakoś mnie nie ciągnie, a wcześniej byłam maniakiem(dosłownie) nie wyszłam do pracy bez..
my z zębami tak średnio.. myjemy , ale nie codziennie-zapominam! eh.. musi mi to wejsc w nawyk. dolne mamy , górnych połowa.. a co najlepsze dwójki w drodze, bo marudzenie (i zajad) powróciło..
ja też mam samsunga , dotykowego. Co prawda już starego , ale jarego ogólnie polecam samsunga.
miłej nocy i do jutra ;*
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma Adiemu tylko raz ugotowałam zupkę (bardziej uparowałam- błąd) wczoraj babcia przygotowała mu 2 słoiczki na cielęcince (osobno gotowanej) i wywarze z warzyw, koperku,pora,selera,marchwi, ziemniaka.bez przypraw.
a Młody zajadał dużo chętniej jak ze słoiczka.
Jak wyjemy, to spróbuję raz jeszcze ugotować.
a co do owoców , to zakupiłam blender (jak już pisałam) i banana z jakimś dodatkiem i np jogurtem zjada. Może Zosi nie pasuje konsystencja...?
swoją drogą rozbawiłaś mnie tymi swoimi "ambicjami" ;D
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia ja mam tak sama , dupa jak 3 drzwiowa szafa a pod biustem (o nim nie wspomne) nie proporcjonalnie mało..
ja też zawsze jak kod mi się nie zgadza - kopiuję, raz straciłam posta i to była nauczka. Ale wczoraj niby wszystko ok było , a wieczorem posta nie było
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewelinda najważniejsze, że masz pracę, a praca na różne zmiany ma swoje plusy i minusy; może z czasem sytuacja się unormuje, a jakie krzesełko kupiłaś? bo chyba coś przegapiłam
emma ja znowu zaczęłam palić papierosy, więc szanse na przeżycie nawet do 60-tki spadają
asiula ja też mam samsunga, ale nie dotykowego; mój co prawda ma dopiero rok, ale już mi się znudził (jak każdy telefon do tej pory) i jakoś nigdy nie mogę doczekać końca umowy; u mnie znowu było zawsze odwrotnie rozmiar góry był zawsze większy od dołu za sprawą dziwnie dużych cycków, a na pocieszenie dodam, że ja w większość swoich ciuchów się nie mieszczę ale żyję z nadzieją, że już niedługo
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A więc zaczyna mnie gnębić grypa wieczorem boli mnie tak gardło i uszy że wytrzymać nie można mam nadzieję że szybko minie. Noce nie przespane dalej budzenie sie z płaczem i rzucanie po łóżku.
Co do figury też tak mam jak wy , biodra i uda jak wieloryb brzucha wogóle a o cyckach nie wspomnę choćby koza smaruje masuje i nic wstyd się pokazać mężowi.
Ewa- Dobrze że praca jest a później samo się ułoży.
Gabi też spróbuję dać kaszy manny do obiadku może zje wkońcu kiedyś wcinał moje obiadki a teraz pluje.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa