BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #473607 przez martyna123
Gabi- A robiłas już badania na tarczyce itd bo tam też się grubnie bez powodu itd
I wogóle inne mauski robiłyście jakieś badania po porodzie bo ja nic a wczoraj się troche naczytałam o tarczycy bo chyba ją mam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #473692 przez martyna123
Ewelina prosi o wysłanie smsa na jej męża za 1,23 zł

wyslij sms o tresci SW.SWL.Piotr Sobczyk na nr 71466. Dziekuje bardzo

12 lata 1 miesiąc temu #473707 przez gaabrysia
ja po porodzie zrobiłam tylko cytologię, nawet krwi nie robiłam.. hmm ?

w jakiej sprawie wysyłać tego smsa?

a co do mycia zębów miałam oczywiście pociechy na myśli ;)

12 lata 1 miesiąc temu #473719 przez emma
my myjemy zabki troche ponad tydzien - zawsze wieczorem po kapieli. mamy szczoteczke oral-b dla dzieci i paste nenedent. na razie zeby tylko dwa - dolne, wiec mycie nie trwa dlugo. najpierw myjemy pasta, a potem pluczemy szczotke i myjemy sama woda - i tak ze 2-3 razy :).

nie wiem, jak u was z gotowaniem, ale u nas masakra - Zośka w ogole nie chce jesc przygotowanych przez nas posilkow. moimi obiadami pluje, mimo ze nam smakuja, a dzisiaj tata podal starte na papke jabluszko (ze sloikow uwielbia jabluszka) i krzywila sie niesamowicie i plula, mimo ze nie bylo kwasniejsze niz to ze sloika... o co chodzi? :unsure: macie na to jakies patenty...???

a co do badan, to tez robila cytologie miesiac po porodzie i do tej pory nie odebralam wynikow :silly: - tak mi strasznie zalezy ;). w ciazy mialam obnizone nieznacznie tsh i musialam od polowy ciazy lykac euthyrox25, ale po porodzie przestalam i nie kontroluje tego - czuje sie dobrze, wiec nie chce mi sie faszerowac lekami... a poza tym mam ambicje, zeby pozyc najdluzej do 60-tki, wiec musze zaczac pracowac na jakies choroby... :silly:

gabi, wolne mam od mikolajek, a wyjezdzam 10-11 grudnia i wracam w Nowy Rok :).

12 lata 1 miesiąc temu #473728 przez georgette102
dzień dobry

emma dzięki za odpowiedź odnośnie tel; na razie zastanawiam się między nokią lumią 800, samsungiem galaxy ace 2 i sony xperią arc s ale nie wiem co tam jeszcze wyszperam :) a co do gotowania - ja nadal podaję słoiczki i nawet nie próbowałam Majce podawać swoich obiadków, ale czasami dajemy jej banana "do ręki" a ostatnio jadłam gruszkę to dałam jej "polizać"

gabi
ja ciągle walczę z ciążowymi kilogramami i na razie z niewielkim skutkiem, ale jak już uda mi się trochę zrzucić to się pochwalę, a ząbki małej myjemy, ale niestety nieregularnie

ja po ciąży robiłam morfologię i tsh - wyniki były mi potrzebne przed wizytą u dietetyczki, cytologia przede mną i więcej badań nie planuję

12 lata 1 miesiąc temu #473838 przez ewelinda83
witam mamuski :)
ale mialam zapracowany tydzien :huh: zmienili mi zmiane w pracy :) tzn czasami jak bedzie wiecej pracy to mam przychodzic na rano, z czego sie troche ciesze bo mam wiecej czasu wieczorem dla Kingi :) a minus jest taki ze w tych godzinach nie ma jak mnie odebrac maz i powrot do domu trwa nie 15 min a 1 godzine :ohmy: no ale coz nie mam co wybrzydzac bo firma sprzedana, prace mam pewna narazie przez 6 miesiecy ( pozniej nie wiadomo co z nami bedzie :dry: ) wiec za bardzo nie mialam wyboru, musialam sie zgodzic na takie rozwiazanie :S

przyszedl w koncu nasz wyczekiwany spiworek :) jest super, cieplutki, mozna go przedluzyc jak juz Kini nozki urosna :blink: narazie odpielam jedna czesc i mamy ten krotszy, dobrze sie trzyma na wozku i nic nie lata :)
krzeselko tez juz jest :) Kinia jak ja do niego wsadzilam to zaeragowala placzem :( powoli ja przyzwyczajamy, ale powiem wam ze takie troche dziwne te krzeselko :dry: duze :ohmy: ale co najwazniejsze stabilne :)

w sprawie ekspresow to sie nie wypowiadam o sie nie znam ale chetnie skorzystam z waszych rad bo nosze sie z zamiarem kupna :) a moze mi mikolaj przyniesie :blink:
co do telefonu to rowniez moge polecic Samsung Galaxy ( ja mam S Plus ) i jestem z niego zadowolona, maz ma Samsung Nexus i tez bardzo chwali. wczesniej mialam jabluszko i strasznie sie z nim meczylam nie to co przy Samsungu, szybki, lekki, duzy wyswietlacz, nie ma problemu z mms, latwo sie wgrywa muzyke, zdjecia itp

12 lata 1 miesiąc temu #473845 przez ewelinda83
zabkow jeszcze nie myjemy :huh: ale mam wytlumaczenie :blink: nasze zabki dopiero rosna i robia sie coraz bardziej widoczne :)

12 lata 1 miesiąc temu #473907 przez gaabrysia
napisałam rano posta i go wcieło :huh:

tak na szybko :

Emma Adrianek już lepiej- przeszło na mnie i koło się zamyka! jak tylko się podleczymy to do was wpadniemy;) chociaż kawy nie piłam od połowy ciąży (jak mnie odrzuciło) i jakoś mnie nie ciągnie, a wcześniej byłam maniakiem(dosłownie) nie wyszłam do pracy bez..

my z zębami tak średnio.. myjemy , ale nie codziennie-zapominam! eh.. musi mi to wejsc w nawyk. dolne mamy , górnych połowa.. a co najlepsze dwójki w drodze, bo marudzenie (i zajad) powróciło..

ja też mam samsunga , dotykowego. Co prawda już starego , ale jarego ;) ogólnie polecam samsunga.

miłej nocy i do jutra ;*

12 lata 1 miesiąc temu #474226 przez gaabrysia
Ewa fajnie ,będziesz miała pózniej stolik .. jeżeli mielibyśmy miejsce i ja bym się skusiła, tymczasem mam nadzieje wygrać dziś aukcje takiego składanego. Bo wam pozazdrościłam, no i to jedzenie w leżaczku różnie się kończy.. zazwyczaj praniem.

Emma Adiemu tylko raz ugotowałam zupkę (bardziej uparowałam- błąd) wczoraj babcia przygotowała mu 2 słoiczki na cielęcince (osobno gotowanej) i wywarze z warzyw, koperku,pora,selera,marchwi, ziemniaka.bez przypraw.
a Młody zajadał dużo chętniej jak ze słoiczka.
Jak wyjemy, to spróbuję raz jeszcze ugotować.

a co do owoców , to zakupiłam blender (jak już pisałam) i banana z jakimś dodatkiem i np jogurtem zjada. Może Zosi nie pasuje konsystencja...?

swoją drogą rozbawiłaś mnie tymi swoimi "ambicjami" ;D

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #474236 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #474246 przez gaabrysia
Aaa i w tej zupce jeszcze była kaszka manna... i może dlatego tak smakowała..nie wiem.

Asia ja mam tak sama , dupa jak 3 drzwiowa szafa a pod biustem (o nim nie wspomne) nie proporcjonalnie mało..

ja też zawsze jak kod mi się nie zgadza - kopiuję, raz straciłam posta i to była nauczka. Ale wczoraj niby wszystko ok było , a wieczorem posta nie było :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #474262 przez georgette102
cześć

ewelinda najważniejsze, że masz pracę, a praca na różne zmiany ma swoje plusy i minusy; może z czasem sytuacja się unormuje, a jakie krzesełko kupiłaś? bo chyba coś przegapiłam

emma
ja znowu zaczęłam palić papierosy, więc szanse na przeżycie nawet do 60-tki spadają :silly:

asiula
ja też mam samsunga, ale nie dotykowego; mój co prawda ma dopiero rok, ale już mi się znudził (jak każdy telefon do tej pory) i jakoś nigdy nie mogę doczekać końca umowy; u mnie znowu było zawsze odwrotnie rozmiar góry był zawsze większy od dołu za sprawą dziwnie dużych cycków, a na pocieszenie dodam, że ja w większość swoich ciuchów się nie mieszczę :( ale żyję z nadzieją, że już niedługo :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #474268 przez georgette102
a od soboty mamy już 6 zębów! 2 na dole i 4 na górze, teraz które powinny wychodzić?

12 lata 1 miesiąc temu #474275 przez martyna123
hey

A więc zaczyna mnie gnębić grypa wieczorem boli mnie tak gardło i uszy że wytrzymać nie można mam nadzieję że szybko minie. Noce nie przespane dalej budzenie sie z płaczem i rzucanie po łóżku.

Co do figury też tak mam jak wy , biodra i uda jak wieloryb brzucha wogóle a o cyckach nie wspomnę choćby koza smaruje masuje i nic wstyd się pokazać mężowi.

Ewa- Dobrze że praca jest a później samo się ułoży.

Gabi też spróbuję dać kaszy manny do obiadku może zje wkońcu kiedyś wcinał moje obiadki a teraz pluje.

12 lata 1 miesiąc temu #474279 przez gaabrysia
ja też chodzę tylko w ubraniach ktore nabyłam w ciąży, no jedne jeansy zakupiłam. A tak to cała szafa leży... i też mam taką nadzieje,że już nie długo. gorzej będzie z górą. bo karmie, a wczesniej miałam b.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka