BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #470290 przez marigra
Asia - nic się nie chwalisz a tu już duży mężczyzna sobie fika po dywanie. Swoją drogą ma przestrzeń :)U nas do takich wygibasów jeszcze daleka droga, ale wszystko w swoim czasie.
Co do zabawek, to wlasnie tez mysle nad tą piramidą z klocków.... i Kacperek bardzo zachęca :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #470394 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #470466 przez gaabrysia
Asia super KAcperek fika ;) zdolny chłopczyk ;)

A co do bębenka to super! mój Adrianek we wszystko puka rączką, butelka, stół, łóżko.. i chyba się skuszę na ten bębenek- dzieki ;D

12 lata 2 miesiąc temu #470469 przez marigra
no własnie Asia, zaintrygowałaś mnie tym bębenkiem, bo moja Zuzia tez lubi sobie stukać raczkami o siebe o zabawki, jedną zabawką o drugą i moze właśnie taki bębenek to fajna sprawa hmmm...kurcze tyle zabswek wrzucacie ze ciezko sie zdecdyować, musze skombinować więcej mikołajków :D

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #470485 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #470705 przez gusiag
Asieńka ogromny buziaczek dla przystojniaka :* pięknie wygląda na zdjęciach, a ta rehabilitacja to jakieś cuda działa? raczkuje, staje, to co, zaraz chodzić będzie??
zabawki super, zaraz będę szukać czy są takie tutaj :)

12 lata 2 miesiąc temu #470862 przez mariola2041
jeśli chodzi o umiejętności waszych dzieci to bardzo się cieszę a zarazem zazdroszczę bo moja Zosia jest tylko na przewrotach nic więcej nie potrafi...chodzimy dalej na rehabilitację ale dziecko z porażeniem mózgowym może nie być w pełni sprawne co bardzo mnie martwi i chce mi się płakać dlaczego właśnie moją małą to spotkało...życzę wszystkim maluchom z całego serca dużo zdrówka bo ono jest najważniejsze

[url=http://

[url=

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #470962 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #470989 przez mariola2041
tak ma stwierdzone przez lekarzy...no nie musi być chora ale może nie umieć wykonywać pewnych czynności...po za tym dużo przeszła...zobaczymy jak to będzie...problemem jest to że ona zaciska piątki i nie chce za bardzo otwierać rączek...po za tym strasznie się pręży...

[url=

12 lata 2 miesiąc temu #471045 przez marigra
czesc dziewczyny

u nas tez duuzo spokojniejsza noc, budziła się co prawda ale dosłownie 3 razy wiec super w porównwaniu z tym co ostatnio, oby tak dalej i woncu dojdziemy do schematu Asi :D

asia - ja mysle, ze rehabilitacje pokazaly Kacperkowi ze można sie bardziej ruszac niz mu sie wydaalo i dlatego tak szybko ruszył do przodu.

MAriola - musisz być dobrej myśli, przecież Zosia pięknie się rozwija, tylko troszke wolniej ale wiadomo ze duzo przeszlsa baardzo duzo.

georgette - nie wiem czy to ty pisałaś o mikołaju na święta....ale wczoraj przeglądając "dzieciowe" gazety natknełam sie własnie na artykuł dotyczący dawania prezentów przez Mikołaja i tam dzo dobitnie napisane, ze raczej nie powinno się pokazywać niemowlaczko takiej postaci, bo moze sie bardzo wystraszyc, poneważ nie zna twarzy z wielką brodą w ostrych czerwonych kolorach i z czapką na glowie. Wystarczy dla niego prezenty choinka i ogólnie atmosfera swiateczna.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #471057 przez martyna123
Asia- u nas też spokojna noc poszedł spać około 22 o 5 zjadł i spał do 9 nasze dzieci mają takie podobne noce. A jak ci idzie przebieranie pampersa bo mój się przekręca
i ucieka już nie wiem jak go przekonać że nie wolno bo dziś tacie uciekł z kupą i wysmarował łóżko.??

Mariola- nie martw się będzie dobrze. Z porażenia można wyleczyć ???

marigra - to ja się pytałam o Mikołaja to dobrze że przeczytałaś artykuł to teraz Mikołaja nie będzie tylko same prezenty. :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #471097 przez marigra
martyna - a widzisz myslałam ze to gerogette ;) zrobisz jak uwazasz ale chyba nie ma sensu niepotrzebnie dziecko stresować ;)

12 lata 2 miesiąc temu #471098 przez georgette102
hej

wczoraj mnie nie było, bo "nawiedziliśmy" moją mamę :)

asiula buziaki dla Kacperka i gratulacje, że tak pięknie się rozwija; Maja pod tym względem trochę zacofana, ale od kiedy zaczełą siadać kamień spadł mi z serca

mariola widziałam dzieci z porażeniem mózgowym i wiem, że ich ogólna kondycja wynika z tego w jakim stopniu doszło do porażenia; bardzo ważna a może najważniejsza jest rehabilitacja - z takim dzieckiem trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć; mam nadzieję, że Zosia dogoni swoich rówieśników, ale wiem, że na pewno boli Cię to, że choroba dotknęła twojego dziecka, musisz być dzielna dla siebie i dla niej

u nas noc była koszmarna - Maja budziła się co chwilę a od 2 do 4.30 w ogóle nie spała, co za tym idzie - ja też nie :( mam nadzieję, że u was było lepiej

12 lata 2 miesiąc temu #471142 przez georgette102
aaaaaaaaaaa zaraz wyjdę z siebie!!!!!!

zdążyłam uśpić Maję a jakiś k**** napier**** domofonem, bo mu się zachciało jajka sprzedawać! mała się przestraszyła i nie chciała dalej zasnąć więc teraz wyje; mam ochotę wyjść wyrwać mu jaja i wepchnąć do gardła! nie dość, że noc nieprzespana to jeszcze przerąbany dzień się zapowiada :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

sorry za taki wpis ale musiałam odreagować

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #471187 przez marigra
gerogete - pisz ile tylko chcesz, po tutaj ejstesmy zeby sie wzajemnie wspierac i wysłuchać problemów... biedna MAjeczka tez pewnie jest zmecona i ten glupi domofon....jak tylko usnie to ty tez sie z nią połóż dobre i 15-20 minut drzemki....wiem ze pomaga....

my lecimy na spacerek, do później....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka