BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #466649 przez asiula2134
ewelinda zazdrościmy przespanych nocy, u nas już to się nie zdarza od jakiegoś czasu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #466653 przez ewelinda83
georgette102 buziaki dla Majeczki :) :kiss:

emma kurcze ale jest zachodu z tym czerwonym linomagiem :ohmy: siostra jest akurat w Polsce i poszla mi go kupic i jej pani nie sprzedala bo powiedziala ze dla takiego malenstwa on sie nie nadaje :ohmy: ale pozniej tacie wytlumaczylam o co chodzi i kupil :blink:

asia ja tez jak mowie NIE to Kinga albo sie smieje albo mnie zlewa :dry: :blush: innego pomyslu jeszcze nie znalazlam :S

gabrysia sitka nie ma ale boli :cheer: i tu jest przyklad slowa NIE i wielki usmiech na buzi :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #466657 przez ewelinda83
asia nie ma czego zazdroscic, idzie weekend a Kinga ich nie przesypia :( ta noc byla pierwsza od jej urodzenia :blink: i tylko ona ja przespala bez budzenia sie bo ja z przyzwyczajenia sie budzilam i spogladalam to na nia to na zegarek i czekalam az sie Kinga zacznie krecic i przebudzac :)

tee jezeli twoja tesciowa jest moja mama to walczysz z wiatrakami :angry: :angry: :angry: moja tez Kindze podaje co troche to cos nowego i nie odpowiedniego i juz nie raz przez to sie strasznie poklocilysmy i co i dalej to samo :ohmy: mowi do slupa a slup du...a :angry: jeszcze troche to ja spakuje i odesle do Polski :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #466690 przez martyna123
Asia- moja szwagierka jest studentką psychologi dla dzieci i mówiła że na wykładach mówią jej że dzieci się nie straszy i nie mówi nie tylko np. Szymonku nie wolno ponieważ to jest gorące i się oparzysz i będzie boleć: nie wiem ile w tym prawdy czasami tego stosuje ale czasami też krzykne NIE no a wszystko wyjdzie w praniu zakazany owoc lepiej smakuje więc zawsze nasze dzieci będzie kusić coś co jest złe.

Gosia- mój mały też śpi na brzuchu a zasypia na pleckach a potem sie wierci i śpi na brzuchu.

Emma- no pójdzie na panny w piaskownicy ale jak nie będzie takiej laleczki jak Twoja Zosia to mu nie pozwolę patrzeć na panny inne :lol:

ewelinda83- też tak miałam że się budziłam jak mały spał całą noc ale u nas jest to tylko czasami jak przesypia cale noce może raz na mięsiąc.

Tee- powiedz teściowej że peditra nie kazał ja tak zawsze gadam i mówie że teraz są inne czasy.

georgette102 - dobrze że wszystko oki buziaki

Własnie ile dajecie dzieciaki spąc w ciągniu dnia bo ja 2 razy a lekarz mo powiedział że mam dawać raz jak w nocy się wierci ale jak ja go przeciagne z spaniem to jest jeszcze gorzej.??

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #466779 przez georgette102
jeszcze raz dziękujemy za buziaki, wiem, że brzmi to okropnie, ale kardiolog twierdzi, że to nie jest takie straszne, po prostu trzeba to kontrolować; aż mnie korci, żeby poczytać na ten temat w necie, ale boję się, bo zacznę schizować i popadać w paranoję, więc nawet nie sprawdzam wiadomości na ten temat

martyna Maja w ciągu dnia śpi 2 razy, raz zasypia ok 10.00 i śpi pół godziny do godziny a później zasypia o 14.00 i nie wyobrażam sobie, żeby nie było tej drzemki, bo po 15.00 dostaje obiadek i jakby się wcześniej nie przespała to wcale by nie zjadła taaaaaaka jest marudna; a te metody zabraniania czegoś dziecku też często widziałam w super niani i tak się tylko zastanawiam na ile nasze dzieciaki nas teraz rozumieją :unsure: ale to chyba jest najlepsza metoda - gadać aż do skutku :blink:

ewelinda czy kiedyś byś pomyślała, że przespana noc sprawi ci tyyyle radości :unsure: śmiać mi się chce, bo teraz nam do szczęścia tak niewiele potrzeba :silly:

asiula
współczuję nieprzespanej nocy, u nas czasami też zdarzają się takie histeryczne, ale na szczęście bardzo rzadko

12 lata 2 miesiąc temu #466953 przez gusiag
dwa razy już pisałam do Was i dwa razy mi zniknęło i wyskoczyła informacja że nieprawidłowy kod! a piszę już od 15 minut

12 lata 2 miesiąc temu #466955 przez gusiag
po pierwsze Georgette mam nadzieję, ze Maja szybko będzie zdrowa jak rybka, trzymam kciuki. I nie czytaj nic w necie, masz rację, nie ma sensu, słuchaj tylko pediatry

12 lata 2 miesiąc temu #466956 przez gusiag
ja znów mam pytanie, spotkałyście się z tym żeby wcześniaki były nadpobudliwe i nerwowe? bo mi się wydaje że tak jest z Olą, krzyczy bez powodu, złości się, krzyczy na innych ludzi jak jesteśmy na spacerze, na dzieciaki itp. A w nocy płacze w czasie spania :(

12 lata 2 miesiąc temu #467026 przez martyna123
gusiag - nie martw się wyrośnie z tego u nas jest to samo ale z dnia na dzień jest lepiej.

12 lata 2 miesiąc temu #467042 przez gusiag
kupiłam jej dziś jakieś kulki ziołowe z WELEDA podałam przed spaniem a ona mi ulała mleka i pewnie wywaliła też te kulki więc nie sprawdzę czy dobrze jej się będzie spało.. A Szymek też krzyczał na innych?

12 lata 2 miesiąc temu #467069 przez gaabrysia
myślę,że nie ma nic w tym złego, może taką formę komunikowania na teraz sobie wybrała ;)
może dokuczają ząbki, u nas są już dwa górne i zupełnie inne dziecko ;) ciagle uśmiechnięte!

dobrej nocy

12 lata 2 miesiąc temu #467079 przez martyna123
Gosia- mój płakał jak ktoś podchodził nawet jak zobaczył wujka darł sie ale po chwili sie uspokoił też mam te kuleczki i nie wiem czy coś daje mie się wydaje że to zęby lekarz powiedział że jak wyjdzie 20 to będzie spokoj my mamy 6 więc jeszcze daleko do konca

12 lata 2 miesiąc temu #467170 przez Tee
Martyna niezły lekarz - to ciebie/ nas pocieszył!
Gosiu- jeżeli chodzi o nas- (Zuza nie jest wcześniakiem ale się też wypowiem ;) ) są dni lepsze i dni gorsze... a jeżeli chodzi o noce jest to samo. Czasami potrafi od nocnego karmienia spać do 4 nad ranem, budzi się na małą "histerie" i idzie spać a są noce że budzi się dosłownie co 40 min... tych nieprzespanych jest więcej!
też bywa często rozdrażniona- ale jak się uśmiechnie, "powie" "maamaa" to zapominam o nieprzespanej nocy ;)
nasza Zuza często -jeżeli chodzi o obcych ogłasza alarm.

ostatnio nawet "dąsała" się na prababcie, której ze 2 dni nie widziała- nie sądziliśmy, że tak szybko o niej zapomni.. :dry:

A jeżeli chodzi o "babcine karmienie"- to niestety nie na każdego działają same słowa :unsure: w naszym przypadku raczej tak jest
Ewuś ujęłaś to bardzo trafnie ;)

pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #467305 przez kasia1329
Drogie mamuśki uprzejmie prosimy o głosiki dla nas :)
www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat...a/galeria/entry/8349

Chętnie się zrewanżujemy!

Kasia(mamuśka maj 2010 i kwiecień 2013), Mateuszek i fasoleczka :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467330 przez gusiag
hej, kolejna ciężka noc za nami.. Ola budziła się kilka razy w nocy, wstawałam do niej kilka razy, nie wiem czy to zęby górne będą szły czy co, nic tam nie widzę. Jak szybko szły Adkowi po dolnych górne? Nie pytam o Szymona bo on to ekspresowo tych zębów dostaje :) ale marne pocieszenie Martyna lekarz powiedział nie? po 20 zębach? no trudno trzeba czekać.
Gabrysia a moja Ola też prawie bez przerwy się cieszy ale coś jak jej nie pasuje, albo ja nie wiem o co chodzi jak do mnie mówi, to tak się denerwuje, że krzyczy. No i dziś w nocy też coś jej się śniło bo płakała i krzyczała przez sen.
Byłam dziś na pchlim dziecięcym targu, kupiłam Oli dżinsy i sukienkę, która potem będzie robić za tuniczkę :) i nie wiem czy nie przesadziłam ale kupiłam jej mini laptopa u.jimdo.com/www49/o/seb6b536b46b7e0e6/im...42962/orig/image.jpg który uczy pisać, czytać, liczyć i śpiewa :) bo ona się tak rwie do naszych laptopów że stwierdziłam że jak będzie miała swoją klawiaturę to sobie będzie stukać. A jak nie będzie się bawić teraz to będzie na potem, dałam 10 euro. nie wrzucam żeby się chwalić ale z myślą, że może komuś by pasował i poprosi mikołajowych dziadków o zakup :) a są przeróżne rodzaje, widziałam na allegro allegro.pl/listing.php/search?string=lap...&category=11820&sg=0

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka