BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #462705 przez emma
Nie wiem.. Ulotkę czytałam tylko raz pół roku temu i wylądowała w koszu, bo używam z zalecenia pediatrii, nie z własnej fanaberii. :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #462710 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462715 przez gaabrysia
i jak w ulotce?

gratuluje ząbka ;)

12 lata 2 miesiąc temu #462730 przez martyna123
No więc tak jest to 3 dniówka mamy nie kąpać i nie przegrzewać małego wtedy zniknie.

W kremach Wam nie pomogę bo nie używamy miałam z nivea na odparzenia i sudocrem jak smarowałam to odparzenie i chrostki nie znikały tylko się powiększały pod pampersem tzw zaprzały.

A oto obiecane zdjęcie jak się bawi teraz jak leci mu muza to tańczy haha śmiesznie jest łobuz mały.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #462732 przez emma
Errata: na tubce jest napis "krem" (właśnie sprawdziłam na naszej). Ale jest przezroczyste i wygląda jak maść: to mnie
zmyliło.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462772 przez Tee
znalazłam w necie taką ulotkę ale myślę, że skoro pediatra poleca to nie trzeba tak się go obawiać ;)

"Wskazania: Choroby skóry jak nadmierna suchość, wyprysk, wyprzenia, odparzenia, łuszczyca.

Dawkowanie: Zewnętrznie. Zewnętrznie do tamponów i wcierania, w zależności od rodzaju schorzenia stosować jeden do trzech razy na dobę. Lekko rozprowadzić cienką warstwę kremu bezpośrednio na zmienioną chorobowo powierzchnię skóry lub nałożyć grubą warstwę na stosowanym opatrunku. W łuszczycy wskazane stosowanie maści dwa do trzech razy na dobę lub według wskazań lekarza. Uwaga! Ze względu na zawartość kwasu borowego nie stosować u dzieci do 11 roku życia. Uwaga! Nie stosować na błony śluzowe i uszkodzoną skórę. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta.

Poinformuj lekarza: Gdy masz wyprysk łojotokowy, uczulenie na lanolinę lub którykolwiek składnik preparatu. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Preparat może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią wyłącznie po konsultacji z lekarzem."

ja z kolei kupiłam z polecenia pediatry maść tormentiol- podobno też u dzieci nie można stosować(ze względu na zawartość kwasu borowego) ale nam nie zaszkodził a pomógł gdy Zuza miała zaczerwienioną pupkę...

ale i tak każda z nas zrobi jak uważa :) a ulotki mimo wszystko warto czytać ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462936 przez emma
Tee, zgadzam się z tobą. Ja stosowałam że wskazania, kiedy Zosia miała duże odparzenia po kwaśnych biegunach. Ulotkę przeczytałam, ale lekarz poradził inaczej i pomogło. Zresztą nawet w każdej reklamie leków mówią, aby przeczytać ulotkę LUB skonsultować się z lekarzem :-). Nam bardzo pomogło, ale nikogo na siłę nie namawiam. Zresztą jak pisałam stosuje tylko przy odparzeniach i na zmianę z morazem (tym z rdestu), on z kolei jest od pierwszych dni życia, więc jeśli ktoś nie musi przesadnie oszczędzać to też polecam, bo bardzo wydajny. Linomag również. Kupiłam, jak Zosia miała 2 miesiące, tubka jeszcze stoi.

Martyna, zdjęcie przeboskie! :laugh: zdrówka! :kiss:

Asia, mam nadzieję, że wam krem pomoże! My akurat też mamy odparzenie i smarujemy.. Na noc smaruje trochę grubiej do pieluchy i po nocy, o ile nie było kupy, jest duża poprawa! Też gratulujemy pierwszego ząbka! :-)

12 lata 2 miesiąc temu #463439 przez mariola2041
www.multilind.de/multilind/produkte/heilsalbe/
polecam tą maść jest bardzo dobra

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 2 miesiąc temu #463536 przez georgette102
wow ależ temat kremów się rozwinął... my do tej pory nie miałyśmy większych problemów z odparzeniami, mąka ziemniaczana i problem znikał, więc pozwolę sobie nie wypowiadać się w tej kwestii :) ale jeśli chodzi o czytanie ulotek - tak trzeba, ale już się nauczyłam, że nie dokońca należy się nimi sugerować, a lepiej poradzić się lekarza

gabi, martyna - zdjęcia przesłodkie

asia gratuluję ząbka i trzymam kckiuki za następne

no dziewczyny wczoraj założyłam wkładkę (a dokładnie lekarz mi ją "zainstalował") no i tak: sam "zabieg" dość nieprzyjemny a po - odczuwałam lekki dyskomfort a dzisiaj już jest ok, no tylko tyle, że plamię i taki stan czasami podobno może dość długo się utrzymywać, wizyta kontrolna za dwa tygodnie; no i Maja na kilka lat zostanie jedynaczką

12 lata 2 miesiąc temu #463623 przez Tee
Ewa jak będziesz daj znać czy przesyłka doszła i czy jesteś zadowolona ze śpiworka i z krzesełka... mój śpiwór przyszedł wczoraj.
Tak jak Mariola pisała jest bardzo ciepły- reszta wyjdzie w praniu ;)

12 lata 2 miesiąc temu #463803 przez Elwerka00
hej;) ja od tego karmienia mlekiem mm.
Maly placze przez zeby bo ida gorne ,ale robilam tak,ze jak marudzil to od razy nie odstawialam mleko tylko dawalam mu butle zaraz znowu i po paru razach zaczal jesc.. Jak posmaruje dziaselka w nocy tez je dzis zjadl 3 butle po 150 ml w nocy i nad ranem,potem jak zasnal tez dalam przez sen praktycznie i tez zjadl ufff;D ale wrazie czego bede korzystac z waszych rad;D dziekuje;)

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #463912 przez martyna123
Elwerka00 - fajnie że pije mleko ja to mogę tylko pomarzyć cały czs próbuje teraz nauczył się że robi odruch wymiotny jak daje mleko obojetnie z czym.

georgette102- odważyłaś się na wkładkę ja jednak nie i raczej tego nie zrobię jak bym se pomyślała że coś tam w środku mnie siedzi to by mi słabo było. Gratulacje odwagi :)

Asia- jak twój miał 3 dniówke ile miał później tą wysypkę i czy jadł Ci normalnie bo mój ino je flipsy bułkę i herbatki litrami. ??

Emma- kupowałaś kiedyś dla Zosi z hippa w słoiczku na dobranoc te jedzonka. smakowały Zosi ?? bo ja dziś kupiłam z owocami i jeden zwykły no i spróbuje dać.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #463965 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #463975 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka