BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #462276 przez Elwerka00
wlasnie tez myslalam,ze to moze zabki i mozliwe ze tak po czesci jest ale np herbatke z butelki pije bez problemu a mleka nie.. Kaszke je lyzeczka i mieszam troche tam mleka tez.. To troche zje i znow nie chce;/ w nocy budzi sie 2-3 razy i daje mu mleko zje z 10ml i ryk pluje daje smoka i idzie spac dalej.. A w brzuchu burczy..przepajam woda tez w nocy .. Wlasnie jak tak dalej pojdzie to bede musiala zrobic tak Martyna jak Ty i dawac miesko i kombinowac.. No zobaczymy dziekuje za rady bede je wprowadzac w zycie zobaczymy czy maly sie przekona czy nie..

Milego dnia;*

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #462291 przez gaabrysia
Ewa, gryzie czasem ... ale jak.. to porządnie ;( dostaje hmm jakby to nazwać takiego chwilowego szczękościsku .. ból okropny!

no i Adrian ma 4 zęby ;D

Z tymi zabawkami to tak różnie, kasę się wydaje a zachwyt chwilowy.. fajniejsza zdecydowanie butelka!:) u nas od wody, ale po prostu szał . Często się napić nie można ... bo już piszczy ;)
no i oczywiście inne rzeczy nie przypominające zabawek ;)

Elwerka 3mam kciuki ,żeby Olek zaczął ładnie pić mleczko- chociaż sama jak na razie o tym marze ;)

Wczoraj kupiłam bańki mydlane i tu była radość i piski polecam!
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462319 przez Tee
No właśnie Ewuś mam takie samo znanie na ten temat jak ty (widzę że nie tylko my)też uważam że dziecko dużo nie potrzebuje... dlatego jedyną zabawką jaką jej do tej pory kupiłam jest mata edukacyjna którą i tak jest średnio zainteresowana.
Ma jeszcze parę zabawek dla noworodków, niemowlaków typu kostka i grzechotki...które dostała od "cioć"...
bardziej interesuje się "duperelami" typu butelka, łańcuszek od rolet, telefon, pilot... ale myślę ze z czasem to się zmieni i chcę mieć coś w zanadrzu ;) ;)

Chciałabym jej coś kupić by miała na dłużej a poza tym by ćwiczyła swoje łapki i pamięć.
Bardzo podoba mi się ta kostka dla starszaków od 18 m.ż i ten garnuszek no i mam dylemat co wybrać.
Garnuszek by był na "już" lub "prawie już" ;) - by sobie łapki ćwiczyła. (niby jest od 3 r.ż ale ja bym już jej dała by się oswajała z kształtami... i widziałam, ze młodsze dzieci tym się bawią)
Kostkę chce jej kupić pod choinkę i przetrzymać... chyba że jej się spodoba to będzie w użyciu od grudnia.

Chyba że poleciłybyście coś ciekawszego... edukacyjnego bo tylko takie mnie zabawki interesują...

Oooooo jaki Adek zadowolony z BANIUSIEK (jak mówi moja siostrzenica Róża)

12 lata 2 miesiąc temu #462337 przez martyna123
Elwerka00 - mój w tym samym okresie rzucił co twój mleko mineło 2 miesiące próbuje ciągle i nic ugotuj piers kurczaka ziemniaka marchewki seler i pietruszek zrób blederem i może zje z smakiem.

georgette102 - mnie pomogły zaraz na drugi dzień przedtem stosowałam różne maści itd a mi nic nie pomogło ciągle wracały a tak zjadłam tabletki i mam spokój.

gaabrysia - Z tymi zabawkami to masz rację jest chwilowy zachwyt i poźniej zapomina.
Fajne zdjęcie jaki zadowolony bankami.

Wiecie co przebieram małego patrzę a on wysypkę ma na 15 mam lekarza nic nowego do jedzenia nie dawałam ostatnie 3 dni miał gorączkę więc może to jakiś wirus ale i tak się boję tak to jest wesoły przy swoim krzesełku jak mu gra to on tanczy później dam zdjęcie bo teraz chwilowo ładuje baterie w aparacie.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #462348 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462416 przez marigra
czesc dzewczyny

gaabrysia - genialny Adek !!!!! super.... u nas na topie ostatni był balon taki nadmuchiwany helem - wrzuce jak zrobie zdjecie....

martyna - odrazu przypomiała mi się Asia z rzydniówką - może to własnie to....skoro nic nowego nie jadł, to faktyczie moze jakis wirus... a mial gorączkę???

Tee - mamy właśnie ten grnuszek na klocuszek z Fisher - Zuzia dostała po starszych kuzynach - jeszcze sie nim nie bawiła, ale pamietam, ze dzieciaki uwielbiały wrzucac te klocki do srodka - gra melodyjka za każdym razem - wiec fajna rzecz...na poczatku wiadomo ze jescze nie kojarza kształtó, ale z czasem....nie upieram sie ze to musi byc akurat taki drogi -są duzo tansze a równie dobre.....ale kostka tez fajna - wydaje mi się ze ma wiecej "gadzetów" :blink: wszystko zalezy od dziecka

martyna - a mozna te tabletki stosować podczas karmienia piersią??? bo podobnie jak gorgette nadal sie utrzymuje ten stan.

12 lata 2 miesiąc temu #462445 przez martyna123
No Asia pamiętam właśnie jak Kacper był chory pojadę do lekarza i zobaczymy co powie.

Tee- ja na mikołaja planuje kupić takie coś allegro.pl/happy-ball-fontanna-pileczek-...lep-i2701558341.html

marigra- ja te tabletki brałam w ciąży na nogi a później lekarz mi kazał na hemoroidy czytam ulotke i piesze tak.
Ciąża- brak znanych przeciwwskazań.
Karmienie piersią -brak znanych przeciwwskazań. Ale najlepiej jak byś szła do apteki zapytaj się czy możesz je stosować karmiąc piersią w aptece też sie znają na tym trochę.
A gorączke miał 3 dni po 38 stopni. Jak wróce od lekarza dam znać. Narazie mały śpi.

12 lata 2 miesiąc temu #462518 przez gaabrysia
też brałam cyklo3forte na żylaki w ciąży..

jaką maść kupiłaś Asia? Bo ja chciałam czerwony linomag z zalecenia Emmy a pani w aptece powiedziała ,że po 1 to krem a po 2 nie wskazany dla małych dzieci :huh: ??
stosuje zielony.. i pow ,że tego się trzymać.

z balonem z helem też mieliśmy przygodę do póki nie zaczął farby z niego "Zlizywać" i wtedy poszedł do kosza:)

12 lata 2 miesiąc temu #462668 przez emma
Gabi, dobrze, że jesteś czujna, ale pani w aptece źle ci poradziła. Chodziło mi o maść z linku (nie krem). Czerwony linomag polecił mi pediatra, kiedy Zosia miała niecałe 3 miesiące. Też czytałam ulotkę, że maść jest od roczku, ale pediatra powiedziała, że gdyby trzymać się ulotek dzieciom do roku nie można by podawać żadnych specyfików ani maści ;-). Możecie mi nie udać, ale ja smaruje tym Zosię od pół roku: dziecko żyje i jest zdrowe! ;-)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462677 przez Tee
emma napisał:

Gabi, dobrze, że jesteś czujna, ale pani w aptece źle ci poradziła. Chodziło mi o maść z linku (nie krem). Czerwony linomag polecił mi pediatra, kiedy Zosia miała niecałe 3 miesiące. Też czytałam ulotkę, że maść jest od roczku, ale pediatra powiedziała, że gdyby trzymać się ulotek dzieciom do roku nie można by podawać żadnych specyfików ani maści ;-). Możecie mi nie udać, ale ja smaruje tym Zosię od pół roku: dziecko żyje i jest zdrowe! ;-)

Emmo ten link to krem a jak wygląda maść... tak samo???? też jest w takiej tubce??? jak już wyżej pisałam też planuje kupić

12 lata 2 miesiąc temu #462681 przez emma
Tee, ta tubka to maść. Prosisz w aptece po prostu "linomag z kwasem borowym". Powinno być w tubce. Cena poniżej 10 zł.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462683 przez Tee
aha bo tam jest napisane "Linomag 20% krem 30 g" i to mnie zmyliło

Gabi też mam taką zieloną maść- tylko jakoś mi zapach nie odpowiada ;)

www.bangla.pl/opinie/p1939/ziololek-linomag-masc

aktualnie używamy bepanthen... sudokrem dla mnie przereklamowany

12 lata 2 miesiąc temu #462684 przez gaabrysia
Wyprysk łojotokowy. Nadwrażliwość na składniki preparatu (zwłaszcza nadwrażliwość na lanolinę wprzypadku kremu i maści). Ze względu na zawartość kwasu borowego kremu nie należy stosować u dzieci do 11 r.ż.

w przeciwskazaniach jest napisane 11 nie 1 ... ? albo mi sie dwoi.
hmm jest wiele maści bephanten alantan linomag zielony dla małych dzieciaczków a nawet noworodków...

ja zostałam przy zielonym..

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462686 przez emma
Errata: na tubce jest napis "krem" (właśnie sprawdziłam na naszej). Ale jest przezroczyste i wygląda jak maść: to mnie
zmyliło.
Nam zalecił pediatra. Zgłosiłam mu wątpliwości, ale powiedział, że to bezpieczne, więc mu zaufałam.

12 lata 2 miesiąc temu #462695 przez gaabrysia
każdy wedle upodoban, myślę że krzywdy na pewno krem nie zrobi..
A gdyby zalecił mi go zaufany pediatra też bym się nie zastanawiała ;)

Ale tam jest napisane 11 ? czyżby ktoś się pomylił?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka