- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/kryzys_osmego_miesiaca.html
www.ciazowy.pl/artykul,mamo-nie-odchodz-...aca-zycia,979,1.html
poczytajcie komentarze... nie jesteśmy z tym same
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lenusia7
- Gość
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Mały ma guza na środku czoła bo on próbuje wstać na dwie nogi sam i stnął i walnął i ma taka banie siną ale dalej staje cwaniak mały.
Dzięki za opinie o produktach w słoiczkach ja też muszę już kupować bo mały nie chce jeść moich obiadków wczoraj zjadł na kolacje słoiczek ale nie tak jak je deserki. ide na spacer.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Adrian siedzi jak sie go posadzi czasem się zachwieje ale sam nie usiadzie.. więc przed nim jeszcze długaaa droga. Lubi chyba leżeć
Adek podobnie jak Zosia nic "kaszkowatego" nie zje :/
teraz jest lekko podziębiony, wczoraj poleciałam do lekarza. Ale nic poważnego , czyscic nos i podawać syropek. Ale dziś nagłe ozdrowienie całe szczęście. Bo Jarek na zwolnieniu już 2 tydz choruje- ja się trzymam i to chyba dzięki syropkowi prenalen dla kobiet karmiących wypiłam już 3 flaszki
Ewelina jak dla mnie to może być to alergia pokarmowa, Adrian ma podobne jak podjem za dużo czekolady
dzisiaj też zaszalałam i kupiłam wymarzone kozaki i torebkę ;D
świąt też nie możemy się doczekać, na ostatnich(wielkanocnych) była ścisła dieta..
Zosia genialna KAcperek też ja na razie cieszę się ,że jeszcze mam "spokój" ... bo wszyscy mówią ,że zacznie się jak zacznie chodzić-też tak sądze..
zaraz do pracy na 16 w tym tyg...
miłego dnia..
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
my zębów mamy już 5! wyszła górna dwójka, nie wiem ile tych mleczaków ma być ale już bliżej niż dalej
tee ciekawe te artykuły, nie wiem czy to ten kryzys czy ząbkowanie, ale jak wychodzę na siłownię Majka nieźle daje tatusiowi popalić; zawsze po cichu wymykałam się z domu ale od dziś będę się z nią żegnać i witać (tak jak zalecano w artykułach) i może z czasem będzie lepiej
kurcze powoli zaczynam się niepokoić (ale jeszcze w panikę ani paranoję nie popadam), bo wasze dzieciaki już zaczynają stawać, a Maja nawet nie próbuje siadać, pełza sobie po pokoju (do tyłu) kręci się w kółko i turla się po podłodze, ale o siadaniu ani o stawaniu nie ma mowy hmmmm no cóż jeszcze trochę poczekamy a jak nic się nie ruszy to chyba "nawiedzimy" pediatrę
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
martyna- mysle ze guzy to teraz juz niestety codziennosc przy takiej aktwnosci...... no ale to tez jakas forma nauki....ale postepy super, jak juz próbuje sam stac. Nim sie obejrzysz to zrobi pierwszy kroczek.
georgette - nic si nie martw, my tez nie stoimy, nawet nie próbujemy. Zuzka narazie tylko pełza do tyłu, kreci sie w kólko i siedzi jak sie ja posadzi, bo sama jeszcze nie usiadzie. Wiec niczym sie nie sugeruj, spokojnie...
gabi - to Adrian zdrowy chlop - ale dstaje przeciwciała od ciebie i dlatego. A prenalen faktycznie dobry - sama pije jak jestem przeziebiona
ide do mojej marudki
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
u nas ze spaniem nie ma problemów bo Zosia po każdym posiłku robi sobie pół godzinne drzemki...po za tym może niedługo pojawi się nam ząbek...w dodatku próbuje raczkować i śmiesznie przy tym wygląda....
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
tatuś zostawił Zuzę dosłownie na sekundę na łóżku.... ona się "wychyliła" i bachhhhhh chciał tylko pieluchę wziąć, wystraszył się bardziej niż Zuza... bo ona już nie pamięta a on nadal wspomina ten upadek
jeżeli chodzi o "kryzys 8 miesiąca"- nie wiem czy (u waszych dzieci) akurat o to chodzi czy o ząbkowanie...czy o coś zupełnie innego
tak tylko przytoczyłam artykuły które pasują do mojej Zuzy jak ulał... wypisz wymaluj ZUZAK
jakiś czas temu nawet byliśmy u pediatry- pisałam wam o tym kiedyś na forum
pozostałe dzieciaczki (nie wszystkie) przechodzą coś podobnego... pewności nie mam ale możliwe że coś jest na rzeczy
marigra- biedna Zuza i biedna Ty
Mariola- super Zosia dogania i przegania rówieśników- brawo
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Młodsza córcia (siostry) Hania ma uczulenie na ukąszenie komara- jak ją tylko ukąsi to w tym miejscu mocno puchnie robi się obrzęk i piecze... farmaceuta doradziła by wszelkiego rodzaju obrzęki tym smarowała- Pomaga.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
georgette, wow! 5 zebow! gratulacje!!! to chyba sie cieszysz, ze przestalas karmic piersia?
Tee, mam dobra nowine, Zosia z coraz wiekszym zacieciam bawi sie kostka, wiec moze to dobry pomysl na prezent! z zabawek najbardziej uwielbia jednak kolorowe plastikowe kubeczki z ikei, ktore mozna wlozyc jeden w drugi, jak w matrioszce:
allegro.pl/kolorowe-foremki-kubeczki-pia...ula-i2758412411.html
w linku za dyche, ja kupilam za 6 zl .
nie pamietam, kto pisal o garnuszku - zabawce, do ktorej wrzuca sie klocki o roznych ksztaltach - wiem, wyglada tandetnie, ale mi sie podoba i zastanawiam sie, czy nie sprezentowac go Zosi na gwiazdke. jakby ktos mial jakies osobiste wycieczki na temat tego garnuszka, to chetnie poczytam .
asiula, wiem o co chodzi z tym podnoszeniem wysoko rak przy czworakowaniu - Zosia jeszcze calkowicie nie zrezygnowala z pelzania, bo jest szybciej, ale tez zdarza jej sie "przeraczkowac" kilka krokow i tez podnosi tak smiesznie lapki . no a kot na zdjeciu oczywiscie byl do gory nogami - to jest niezly szajbus .
Zosia coraz bardziej mobilna, pelza coraz szybciej, wspina sie coraz lepiej, najchetniej na mnie, na nianie, kanapy i fotele . czasami sobie siada, siedzi sama, ale dlugo usiedzi tylko jak ma zajecie, np. w postaci wspomnianych foremek albo lyzeczki do herbaty .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a co do artykulow zamiesznanych na quasi-naukowych portalach w internecie, to ja bym byla raczej sceptyczna. przeczytalam kilka w ciazy i obiecalam sobie, ze nigdy wiecej. dzisiaj zlamalam obietnice, kliknelam w link i sie zalamalam... dziecko wypowiadajace pierwsze slowa w 8 miesiacu??? to musialby byc doprawdy geniusz pokroju Mickiewicza! autor artykulu pomylil sie tylko o 4 miesiace (czyli o polowe wieku dziecka! ). pierwsze slowa zaczynaja pojawiac sie najwczesniej po 12 miesiacu, czego nie nalezy mylic z gaworzeniem i powtarzaniem sylab, zazwyczaj dla zabawy (ba-ba, ma-ma, da-da), bez intencji nazywania czegokolwiek. rece opadaja...
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
planuję kupić Zuzi pod koniec miesiąca... i dać jej na 6 grudnia jako prezent mikołajkowy
fajnie, że Zosi podpasowała kostka ją też kupie tylko że na gwiazdkę.
allegro.pl/garnuszek-na-klocuszek-fisher...omo-i2768028799.html
lub tańszej wersji
allegro.pl/interaktywny-garnuszek-muzycz...jny-i2758988310.html
ja raczej kupe ten "firmowy" bo "ma polskie oprogramowanie" i wygląda solidnie
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
eee.. juz niewazne, przekleilam i dziala! fajne! sama nie wiem, ktory fajniejszy . jeszcze pomysle!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tymczasem my lecimy do kapieli!
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania