- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
moze i ta szczepionka łagodzi objawy, ale przyznam sczezre ze nie chciałabym byc w trakcie takich "normalnych", bo obecnie jest szaleństwo....
no ale już się nie żale...porostu jestem tak zła nie wiadomo na co, bo jak kazda z nas chciałaby uchornic swoje dziecko przed wszystkimi zlymi rzeczami tego swiata, wiem, ze sienie da, ale kurcze ciagle cos sie musi przyplatac....
n nic uciekam, bo Zuzia z godziny na godzine coraz bardziej marudna..... a poza tym kompletnie nic nie chce jesc zaciska usta jak tylko widzi ze cos jest do jedzenia picia itp....a widze ze jest głodna ide kombinowac....nawet cycka odrzuca
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój mały cud zrobił 3 kroki mam nagrane ale nie umiem wrzucać filmów a ja aż cała podskoczyłam normalnie jakie przyjemne uczucie a on padł na pupe i się śmiał
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
georgette, ojej, brzmi powaznie! najwazniejsze, ze Maja sobie z tym radzi. dzielna jest! niezle sie usmialam z twojego posta o garnuszkowych koszmarach ! dzieki!
martyna, ale super, ze zrobil pierwsze kroczki! szkoda, ze filmu sie nie da, ale moze wrzuc chociaz jakies zdjecie buzi, cos mi sie wydaje, ze to niezly przystojniak jest! niedlugo zacznie wyrywac laski w piaskownicy, zobaczysz!
a ja dzisiaj dowiedzialam sie, ze moja praca funduje dzieciom pracownikow zabawki na swieta - mozna kupic cos do stowy i zwroca kase - no raczej, ze kupuje garnuszek!!!
z dobrych rzeczy: wlasnie koncze pisac podanie o niewykorzystany jeszcze dodatkowy urlop - od mikolajek do Nowego Roku nie kiwne palcem, a co!
dobrej nocy!
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martyna- GRATULACJE DLA SYNKA Silny mężczyzna
Emmo a tak z ciekawości to jaką wersję "garnuszka" wybierasz??? dziewczyny zachęcają do tańszej...
my przemyśleliśmy sprawę i doszliśmy do wniosku że jednak zostaniemy przy tym z Fisher... chyba że któraś z mam ma namiary na solidnie wykonaną tańszą "podróbkę w języku polskim"
Do zakupu oryginału przekonało na polskie oprogramowanie i solidne wykonanie- widziałam go na żywo... bubel to to nie jest
Fajnie że firma wam funduje
oglądałam jeszcze inne tego typu zabawki- sortery ale ta (w formie garnuszka)najbardziej do mnie przemawia.
georgettto- przesyłam buziaczki dla dzielnej córy
jeżeli chodzi o chrupki to wydaje się być nieprawdopodobne... "kulka"... przecież one już w ustach się rozpuszczają
moja teściowa też czasami przechodzi samą siebie- ogólnie to fajna kobitka ale czasami...wymiękam
wczoraj wchodzę do domu (po pracy) a Zuza wcina MANDARYNKĘ!!!!!! Sama trzymała w rączce... a dziś przy kąpieli zauważyłam krosteczki- PEWNIE UCZULENIE WYSKOCZYŁO...
to samo jest niestety ze słodkościami... o ile ja nie daje nic to ona (jak mnie nie ma) częstuje Zuzę łakociami niestety nie wiem co na to poradzić bo babcia mówi, że Zuza musi wszystkiego spróbować... chyba muszę być bardziej stanowcza!
ah te babcie
miłej nocki
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
HEHEHE Emmo rozbawił mnie "język" waszej zabawki
w sprawie ewentualnych prezentów również prosiłabym o jakieś propozycje
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Marigra dużo zdrówka dla Zuzy :* rozumiem, że możesz być zła o tą szczepionkę, gdybym ja zaszczepiła Olę i i tak by zachorowała to chyba wyszłabym z siebie!! btw a skąd się bierze ten wirus??
Martyna brawa dla Szymona! zuch chłopak
Tee musisz stanowczo powiedzieć teściowej, żeby nie dawała takich wynalazków bo to za wcześnie! potem dziecko tylko będzie cierpiało
a co do kropli Sab simplex chyba Martyna wspomniała o nich, to są one rewelacyjne, polecam
A Mariola poszukaj w swojej okolicy kinderflohmarkt za grosze można kupić coś dla małej. Wpisz w google.de kinderflohmarkt i swoją miejscowość albo najbliższą w okolicy i jeśli się odbywają to wskaże Ci kiedy i gdzie. Można tam kupić super rzeczy.
Mam do was kochane pytanie, bo zmieniłam Oli łóżeczko na większe obniżyłam "podłogę" w nim i już pierwszą noc w nim spała, ale jak zawołała w nocy o jedzenie to znalazłam ją na brzuszku.. czy wasze dzieciaki śpią na brzuchach? Ja to się tak boję i nie wiem jak mam do tego przywyknąć...
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
emma świetnie, że pracodawca funduje takie upominki dla dzieciaków, żadną stówką nie można pogardzić o garnuszkowych koszmarach pogadamy jak już Zosia dopadnie się do nowej zabawki no i super, że będziesz miała tyle wolnego, Zosia na pewno się ucieszy i przypuszczam, że dla nas też będziesz miała więcej czasu
tee niestety wydaje mi się, że na mandarynki to trochę za wcześnie i podobnie jak ty ze słodyczami też bym nie szalała... myślę, że powinnaś zwracać teściowej uwagę na takie rzeczy, bo po co niepotrzebnie narażać dziecko na nieprzyjemności i dolegliwości, co prawda babcia pewnie nie ma złych intencji ale "dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane" czy jakoś tak
gusiag mój bratanek (młodszy od Mai 2 miesiące) od początku praktycznie spał na brzuszku i wtedy jeszcze sam nie umiał się przekręcać, po prostu bardzo lubił tę pozycję i tylko tak spał, więc to chyba nie jest jakieś "nienormalne"
dziewczyny dzięki za miłe słowa i buziaki dla Mai - wszystkie przekazana + vat od mamusi
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ola jak była maleńka tak do 2 miesiąca spała w dzień na brzuszku to miałam na nią oko, potem tylko na plecach - stąd do tej pory łysy placek na główce a teraz w nowym łóżku ma tyle miejsca, że kręci się w około, przed zaśnięciem jest wszędzie w tym łóżeczku ale teraz w dzień spała na pleckach.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
niestety nie jesteśmy w stanie przewidziec i ochronić dziecka przed chorobami (a wszytko przed nami, ospa, różyczka, świnka..)
ja nie szczepiłam na rotawirusy ..
Brawa dla Szymonka, mój Adek podobnie jak Maja jeszcze nawet porządnie nie siedzi a co dopiero mówić o staniu, chodzeniu...
Czytam was na bieżąco , ale jakoś czasu w tym tyg brak...
muszę wam pow,że Adek też miał teraz pupę odparzoną (podobnie jak Kacper)
zielony linomag też poradził sobie z tym w dwa dni.. i już ani śladu.
ale wezmę sobię radę do siebie i będę zmieniac maść.
garnuszek bardzo fajny! może i my sie skusimy.. tylko nie wiem czy to nie za wcześne, na początek w weekend jedziemy do Ikei (nie wiecie czy są tam drzwi takie harmonijkowe? na stronie nie ma.) i kupimy te klocki, bo wyglądają fajnie! podobne były kiedyś babki - od najwiekszej do najmniejszej. Dziadkowie mają i całkiem fajnie sie można pobawić zresztą jak wszystkim co wpadnie w recę.
hmm a co do karmienia, to w brew pozorom nie mam jeszcze z cycków sitka
bardzo sporadycznie się zdarza.. ale jest to do przeżycia
Emma zazdroszczę wolnegooooooooo
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosia nie masz czym sie martwic, Kinga tylko na brzuszku spi a przynajmniej 90/100 swoich nocy, nawet w wozku tak mi zasypa ( jeszcze sie wozimy w gondoli ) ja ja klade na plecki albo boczek a ta myk i juz jest na brzuszku poprostu czesciej do niej zagladam i odslaniam bo lubi sie tez nakrywac cala kocykiem
tee spiwor przyszedl, ale jak narazie moj tato mial z nim stycznosc i mowi ze jest bardzo ladny, cieply i fajnie wykonany ja bede mogla go ocenic dopiero za tydzien w sobote bo tak do mnie dotrze kurier
mariga wspolczuje i przesylam duzo buziaczkow dla Zuzy ja tez szczepilam na rotawirusy i jak narazie nic sie nie przyplatalo. dziewczyny maja racje, po szczepieniu dziecko duzo lagodniej przechodzi chorobe ( nawet nie chce sobie wyobrazac jak to jest normalnie ja przechodzic ) bidulka mala, podawaj duzp plynow.
emma polecam garnuszek albo czajnik dla dziewczynki Kinia lubi te zabawki i piosenki ale jak to dziecko szybko sie nimi nudzi chyba zaczerpne pomyslu Martyny i bede je chowac na jakis czas
kurcze ale jestem dumna z mojej Kiniulki przespala mi cala noc dostala butle o 21.00 pozniej o 22.00 upominala sie o cyca ( klepala mnie raczka po min ) i ok 23.00 zasnela, ale spala bez budzenia i jedzenia do 7.00 co nam sie jeszcze nie zdarzylo
a wieczorem mnie gryzla i sie cieszyla lobuz maly