- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
zaprezentowałam "naszą" kostkę- zakupię ją najprawdopodobniej na gwiazdkę...
"wasze" też niczego sobie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Weekend a ja patrzę a nasze forum ożyło całą parą
Fajnie że dałyście linki do kostek bo właśnie pokazałam mojej mamie a ona już ją kupiła
allegro.pl/magiczna-kostka-edukacyjna-gr...cji-i2735175768.html mama nadzieję że mu się spodoba dziś kupiliśmy my stolik edukacyjny Fisher allegro.pl/fisher-price-krzeselko-uczyde...tis-i2732607293.html była okazja więc kupiłam a on sieda na niego sam i schodzi sam śmniesznie to wygląda a jaka uciecha jak mu ta książeczka mówi.
Tabletki na hemoroidy polecam Cyklo3Fort mnie pomogły.
U nas gorączki brak na całe szczęście widzę że dalej zęby wychodzą noce dalej budzenie się z krzykiem i pije całą butle herbatki chyba przez zęby chce się pić. Jak zrobie zdjęcie z krzesełka to prześle wam pokazać jak siedzi śmiesznie.
A Emma też podrzuce pranie do prasowania bo tego nie lubie robić więc poczekaj chwile przy okazji podjadę do Marigra na rosołek
Miłego dnia !!!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
1) ponizej link juz do stworzenia suwaka: krok pierwszy - wybor tla suwaczka
lilypie.com/First_Birthday_step1.php
2) krok drugi to wskaznik (u mnie Zosia w kombinezonie )
3) krok trzeci to odliczanie (ja wybieram "baby's age", bo widze ile Zosia ma miesiecy i dni! ), wpisujesz date, opcjonalnie wlasny tekst, mozna zaladowac tez zdjecie!
4) krok czwarty - suwaczek gotowy, wystarczy dodac na strone: z listy po prawej stronie wybierasz "Forum signatures: PseudoHTML, UBBCode and BB Code" - klikasz na to i pokazuje ci sie ponizej cos takiego:
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums. [url=http://blablablabalbalblablablabla[/url]
kopiujesz caly url (wyglada mniej wiecej tak jak to co pogrubilam ci powyzej) i wstawiasz to w swoim profilu w miejscu na podpis
(moj profil --> podpis). potem zatwierdzasz na dole, klikajac "wyslij" i gotowe! powodzenia!
martyna, wow, strasznie fajna ta wasza kostka - chyba podoba mi sie najbardziej ze wszystkich! swietny wybor, no i od 9. miesiaca, wiec od razu bedzie w uzyciu! a zdjecie na krzeselku - obowiazkowo!
georgette, za rada martyny tez stosowalam ten lek i tez bardzo mi pomogl, wiec moge polecic!
marigra, dzieki za rosolek, wlasnie wrocilismy ze spaceru, zimno, wiec bardzo chetnie! a prasowanie dawajcie, kto moze, bardzo lubie prasowac!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziekuje za komplementy wiesz kilka sukieneczek sie znajdzie ale czasami wyglada ja chlopczyk tzn inni tak twierdza
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zosię też często mylą z chłopcem. Nie wiem jak, ale w końcu Polak potrafi .
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wersja tansza:
- czerwony linomag z kwasem borowym
www.cefarm24.pl/3374,linomag-20-krem-30-g.html
wersja drozsza:
- masc z rdestem izraelskiej firmy moraz - co prawda kosztuje 60 zl, ale ja zuzywam opakowanie w co najmniej 2 miesiace, a najwazniejsze, ze jest rewelacyjna, pomogla nam kiedy Zosia miala okropne kwasne biegunki, wiec bardzo polecam!
www.cefarm24.pl/17280,moraz-baby-skin-kr...z-rdestu-100-ml.html
no i najwazniejsze to "miksowac" masci, nie stosowac ciagle tej samej (chyba ze jest to moraz ), bo pupa sie niestety przyzwyczaja, dlatego jeden dzien stosuj jedna, drugiego dnia inna.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przy odparzeniach niestety nie pomoge
emma jeszcze raz dziekuje
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szukam mamusi i jakis rad ,ktorych dzieci odrzucily mleko mm,poniewaz moj synek wlasnie nie chce go w ogole pic,nie wiem jakby glodny byl gdy tylko poczuje,ze to mleko pluje i placze,gdy podam kaszke malinowa czy cos innego to wcina z usmiechem;(. Prosze o porady,bo juz nie wiem co robic.a na marcowkach jest mama,ktora boryka sie z tym samym problemem albo juz sobie z nim poradzila..
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
|Mój w ogóle nie jada mm :/
a może to ząbkowanie? kasze dostaje łyżką? może bolą go dziąsełka podczas ssania i nie długo wszystko wróci do normy. oby!
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
asiula2134- nam sudocrem bardziej odparzał dupkę niż miał i przestał nim smarować i mam spokój tylko wietrzymy dupkę i jest oki.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
moja córcia ma tak co jakiś czas- zwłaszcza po nieprzespanej nocy... u nas to zęby a raczej ich brak.
Jak jej wcześniej posmarujemy dziasełka lub damy syropku chętniej pije.
Były dni, że nie tknęła w ogóle mleka... wtedy podawałam jej kaszkę lub obiadek z kleikiem by był bardziej sycący... a gdy spała próbowałam wcisnąć jej mleko „na śpiocha”
mamy takie dni że potrafi wypić tylko 50-70 ml mleka z jednej porcji... 2-3 razy dziennie...
chociaż częściej pije normalnie czyli- 5x 150 ml...
czasami bywa, że dzieci po prostu same rezygnują z mleka i trzeba im zastąpić je innymi wartościowymi produktami... moja mama mówiła, że jej wszystkie dzieci po 7-8 mieś rezygnowały z mleka, karmiła nas nim tylko w nocy na śpiocha...
dziś mieliśmy ciężką noc... Zuza od 2 budziła się dosłownie co 40 min... jak tylko udało mi się zasnąć to musiałam wstać! No i o 5.40 zadzwonił budzik więc spałam od 11 do 2 a potem to tylko czuwanie...
Biedactwo... mam nadzieję, że w końcu wylezie nam chociaż jeden ząbek.
Jeżeli chodzi o odparzoną pupę to niestety nie pomogę ale planuje kupić tą tańszą maść a raczej krem który polecała Emma... czasami bywa, że Zuza ma zaczerwienioną pupkę więc chce mieć coś w zapasie (dotychczas smarowałam maścią bepanthen i stosowałam zasypkę Nivea)
Suwaczki zimowe fajne... może kiedyś się skuszę
mimo że wszystkie kostki są rożne- każda ma swój urok...
ja planuję kupić dla starszaków bo teraz Zuza ma mnóstwo zabawek , którymi i tak się nie bawi...
liczę, że jak podrośnie to się do nich przekona... a że ja takich cudów nie miałam to chciałabym by chociaż ona się pobawiła.
A co myślicie o takich zabawkach....
allegro.pl/garnuszek-na-klocuszek-fisher...omo-i2768028799.html
lub tańszej wersji
allegro.pl/interaktywny-garnuszek-muzycz...jny-i2758988310.html
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Elwira mam nadzieje ze dziewczyny radami pomoga i Olus zacznie jesc
gabrysia jak z karmieniem piersia ??? gryzie cie Adrian po piersiach ? ja wczoraj dokarmialam Kinie i ona zaczela mnie gryzc az podskoczylam i mowie ze nie wolno ,to boli a ona sie na mnie popatrzyla i usmiech na calej buzi
lobuziak moj maly kochany
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
martyna dzięki za nazwę leku, a skoro ma akie rekomendacje to na pewno dziś kupię, bo niestety wszystkie dotychczas stosowane przeze mnie specyfiki nie działają albo przynoszą ulgę na krótko
Elwerka00 u nas nie ma takiego problemu, córka tylko w czasie intensywnego ząbkowania wypija mniej mleka niż zazwyczaj, ale mam nadzieję, że rady naszych forumowych "specjalistek" Ci pomogą
tee u nas też ciężkie noce, Maja płacze przez sen i często budzi się w nocy, a w dzień też już bardzo mało śpi, nie wiem dlaczego, bo ząbek już się przebił... chyba, że już kolejny nie daje jej wypocząć a taki garnuszek to fajna sprawa, takim bawił się mój bratanek i wyglądał na zachwyconego, ale wiadomo, że różne gusta mają te nasze maluszki