BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #461857 przez Tee
Super że każda z nas ma inne upodobania... i o to chodzi, w końcu każdy człowiek jest inny- nie namawiam do zmiany zdania ;)

zaprezentowałam "naszą" kostkę- zakupię ją najprawdopodobniej na gwiazdkę...

"wasze" też niczego sobie :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #461870 przez martyna123
Cześć mamuski
Weekend a ja patrzę a nasze forum ożyło całą parą :)

Fajnie że dałyście linki do kostek bo właśnie pokazałam mojej mamie a ona już ją kupiła
allegro.pl/magiczna-kostka-edukacyjna-gr...cji-i2735175768.html mama nadzieję że mu się spodoba dziś kupiliśmy my stolik edukacyjny Fisher allegro.pl/fisher-price-krzeselko-uczyde...tis-i2732607293.html była okazja więc kupiłam a on sieda na niego sam i schodzi sam śmniesznie to wygląda a jaka uciecha jak mu ta książeczka mówi.

Tabletki na hemoroidy polecam Cyklo3Fort mnie pomogły.

U nas gorączki brak na całe szczęście widzę że dalej zęby wychodzą noce dalej budzenie się z krzykiem i pije całą butle herbatki chyba przez zęby chce się pić. Jak zrobie zdjęcie z krzesełka to prześle wam pokazać jak siedzi śmiesznie.

A Emma też podrzuce pranie do prasowania bo tego nie lubie robić więc poczekaj chwile przy okazji podjadę do Marigra na rosołek :silly:

Miłego dnia !!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #461876 przez emma
ewcia, Kingusia piekna jak zawsze - i jaka sliczna bluzeczka! co narzekasz, ze ma chlopskie ubranka? ;) :laugh: wiem, ze kazdy ma swoje upodobania i tak dalej, ale moim zdaniem najladniejsze suwaczki i najwiekszy wybor jest na lilypie.com! :lol:

1) ponizej link juz do stworzenia suwaka: krok pierwszy - wybor tla suwaczka

lilypie.com/First_Birthday_step1.php

2) krok drugi to wskaznik (u mnie Zosia w kombinezonie ;))
3) krok trzeci to odliczanie (ja wybieram "baby's age", bo widze ile Zosia ma miesiecy i dni! :)), wpisujesz date, opcjonalnie wlasny tekst, mozna zaladowac tez zdjecie!
4) krok czwarty - suwaczek gotowy, wystarczy dodac na strone: z listy po prawej stronie wybierasz "Forum signatures: PseudoHTML, UBBCode and BB Code" - klikasz na to i pokazuje ci sie ponizej cos takiego:

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums. [url=http://blablablabalbalblablablabla[/url]

kopiujesz caly url (wyglada mniej wiecej tak jak to co pogrubilam ci powyzej) i wstawiasz to w swoim profilu w miejscu na podpis
(moj profil --> podpis). potem zatwierdzasz na dole, klikajac "wyslij" i gotowe! powodzenia! :)

martyna, wow, strasznie fajna ta wasza kostka - chyba podoba mi sie najbardziej ze wszystkich! :) swietny wybor, no i od 9. miesiaca, wiec od razu bedzie w uzyciu! a zdjecie na krzeselku - obowiazkowo! :D

georgette, za rada martyny tez stosowalam ten lek i tez bardzo mi pomogl, wiec moge polecic! :)

marigra, dzieki za rosolek, wlasnie wrocilismy ze spaceru, zimno, wiec bardzo chetnie! a prasowanie dawajcie, kto moze, bardzo lubie prasowac! :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #461934 przez ewelinda83
hehe emma dzieki :lol: wlasnie chodzilo mi o te twoje suwaczki :) mi trzeba czasami jak krowie na rowie :silly: i chyba sie udalo :side:
dziekuje za komplementy :) wiesz kilka sukieneczek sie znajdzie ale czasami wyglada ja chlopczyk tzn inni tak twierdza :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #461939 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #461940 przez emma
Cieszę się, że mogłam pomóc i że się udało! :laugh: piękny nowy suwaczek!

Zosię też często mylą z chłopcem. Nie wiem jak, ale w końcu Polak potrafi ;).

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #461979 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #461996 przez emma
asia, ja bardzo polecam 2 kremy (sudocrem na odparzenia wcale nie jest dobry, u nas w ogole sie nie sprawdzil):
wersja tansza:
- czerwony linomag z kwasem borowym
www.cefarm24.pl/3374,linomag-20-krem-30-g.html

wersja drozsza:
- masc z rdestem izraelskiej firmy moraz - co prawda kosztuje 60 zl, ale ja zuzywam opakowanie w co najmniej 2 miesiace, a najwazniejsze, ze jest rewelacyjna, pomogla nam kiedy Zosia miala okropne kwasne biegunki, wiec bardzo polecam!
www.cefarm24.pl/17280,moraz-baby-skin-kr...z-rdestu-100-ml.html

no i najwazniejsze to "miksowac" masci, nie stosowac ciagle tej samej (chyba ze jest to moraz :)), bo pupa sie niestety przyzwyczaja, dlatego jeden dzien stosuj jedna, drugiego dnia inna.

12 lata 2 miesiąc temu #462070 przez ewelinda83
asia wspoczuje, wiem co przezywasz :( u nas sie dolne przebily w srode i to dwa naraz :) a teraz chyba gorne wychodza bo znowu jest placz w nocy, przez sen :( dobrze ze chociaz Kinga daje nam pospac w tygodniu ( chyba wie ze musimy sie wyspac do pracy ) a daje popalic tylko w weekendy ;)

przy odparzeniach niestety nie pomoge :(

emma jeszcze raz dziekuje :)

12 lata 2 miesiąc temu #462091 przez Elwerka00
Witam;)
Szukam mamusi i jakis rad ,ktorych dzieci odrzucily mleko mm,poniewaz moj synek wlasnie nie chce go w ogole pic,nie wiem jakby glodny byl gdy tylko poczuje,ze to mleko pluje i placze,gdy podam kaszke malinowa czy cos innego to wcina z usmiechem;(. Prosze o porady,bo juz nie wiem co robic.a na marcowkach jest mama,ktora boryka sie z tym samym problemem albo juz sobie z nim poradzila..

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #462147 przez gaabrysia
Martyna ma podobny problem..

|Mój w ogóle nie jada mm :/

a może to ząbkowanie? kasze dostaje łyżką? może bolą go dziąsełka podczas ssania i nie długo wszystko wróci do normy. oby! ;)

12 lata 2 miesiąc temu #462203 przez martyna123
Elwerka00 - Witam u nas jest to samo jest głodny a mleka się nie napije próbowałam wszystkiego zmiana smoczku, butelki smaku zmiana mleka nic pije tylko herbatki w nocy to słyszę jak pije te swoją herbatkę jak burczy w brzuchu z głodu. Lekarz powiedział że dzieci tak robią i że jak nie pije mleka to ma jeść codziennie mięso, kaszki na mleku i co drugi dzień pół żółtka. Tak więc daje ale znowu przestają smakować kaszki więc daje bułkę z szynką a kaszkę cisnę w nocy ale też nie zje jej dużo. Mam pytanie budzi Ci się często w nocy odkąd nie jada mleka???

asiula2134- nam sudocrem bardziej odparzał dupkę niż miał i przestał nim smarować i mam spokój tylko wietrzymy dupkę i jest oki.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462226 przez Tee
Nie wiem czy pomogę, możliwe ze nie...
moja córcia ma tak co jakiś czas- zwłaszcza po nieprzespanej nocy... u nas to zęby a raczej ich brak.
Jak jej wcześniej posmarujemy dziasełka lub damy syropku chętniej pije.
Były dni, że nie tknęła w ogóle mleka... wtedy podawałam jej kaszkę lub obiadek z kleikiem by był bardziej sycący... a gdy spała próbowałam wcisnąć jej mleko „na śpiocha”
mamy takie dni że potrafi wypić tylko 50-70 ml mleka z jednej porcji... 2-3 razy dziennie...

chociaż częściej pije normalnie czyli- 5x 150 ml...

czasami bywa, że dzieci po prostu same rezygnują z mleka i trzeba im zastąpić je innymi wartościowymi produktami... moja mama mówiła, że jej wszystkie dzieci po 7-8 mieś rezygnowały z mleka, karmiła nas nim tylko w nocy na śpiocha...

dziś mieliśmy ciężką noc... Zuza od 2 budziła się dosłownie co 40 min... jak tylko udało mi się zasnąć to musiałam wstać! No i o 5.40 zadzwonił budzik więc spałam od 11 do 2 a potem to tylko czuwanie...
Biedactwo... mam nadzieję, że w końcu wylezie nam chociaż jeden ząbek.

Jeżeli chodzi o odparzoną pupę to niestety nie pomogę ale planuje kupić tą tańszą maść a raczej krem który polecała Emma... czasami bywa, że Zuza ma zaczerwienioną pupkę więc chce mieć coś w zapasie (dotychczas smarowałam maścią bepanthen i stosowałam zasypkę Nivea)

Suwaczki zimowe fajne... może kiedyś się skuszę

mimo że wszystkie kostki są rożne- każda ma swój urok...
ja planuję kupić dla starszaków bo teraz Zuza ma mnóstwo zabawek , którymi i tak się nie bawi...
liczę, że jak podrośnie to się do nich przekona... a że ja takich cudów nie miałam to chciałabym by chociaż ona się pobawiła.

A co myślicie o takich zabawkach....

allegro.pl/garnuszek-na-klocuszek-fisher...omo-i2768028799.html
lub tańszej wersji
allegro.pl/interaktywny-garnuszek-muzycz...jny-i2758988310.html

12 lata 2 miesiąc temu #462245 przez ewelinda83
Tee ten garnuszek to tez fajna sprawa, on tez gra i ma rozne klocki ktore dopasowuje sie do ksztaltu i wrzuca do dziurki :blink: ale tak sie zastanawiam teraz czy dziecko potrzebuje az tyle zabawek :unsure: u nas jest duzo ( nie naszych ale my korzystamy )i dzieci sie bawia ale tylko przez chwilke :(

Elwira :) mam nadzieje ze dziewczyny radami pomoga i Olus zacznie jesc :)

gabrysia jak z karmieniem piersia ??? gryzie cie Adrian po piersiach ? ja wczoraj dokarmialam Kinie i ona zaczela mnie gryzc az podskoczylam i mowie ze nie wolno ,to boli a ona sie na mnie popatrzyla i usmiech na calej buzi :)
lobuziak moj maly kochany :)

12 lata 2 miesiąc temu #462257 przez georgette102
dzień dobry

martyna dzięki za nazwę leku, a skoro ma akie rekomendacje to na pewno dziś kupię, bo niestety wszystkie dotychczas stosowane przeze mnie specyfiki nie działają albo przynoszą ulgę na krótko

Elwerka00
u nas nie ma takiego problemu, córka tylko w czasie intensywnego ząbkowania wypija mniej mleka niż zazwyczaj, ale mam nadzieję, że rady naszych forumowych "specjalistek" Ci pomogą :)

tee u nas też ciężkie noce, Maja płacze przez sen i często budzi się w nocy, a w dzień też już bardzo mało śpi, nie wiem dlaczego, bo ząbek już się przebił... chyba, że już kolejny nie daje jej wypocząć :unsure: a taki garnuszek to fajna sprawa, takim bawił się mój bratanek i wyglądał na zachwyconego, ale wiadomo, że różne gusta mają te nasze maluszki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka