BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #457032 przez gusiag
cześć :)
u nas też zima, ale jeszcze nie byłyśmy na dworze, żeby Ola namacalnie go poznała..
sypie sobie delikatnie i na razie się nie topi.
Stranger Bartuś super chłopak!
Tee zdjęcie pierwsze zimy super :) trzeba cykać bo zaraz się roztopi ;)
Ewcia widzę, że krzesełko do wanny fajna rzecz, ja nie mam takiego, mamy tylko matę żeby się tyłek nie ślizgał i jakoś sobie radzi :) a co do Kini to mam nadzieję, że w końcu te ząbki wyjdą i będzie miała ulgę.. no i buziaczek dla niej z okazji 7 miesiąca :)
u nas ząbka widziałam pod dziąsłem, potem bielał coraz bardziej aż wyszedł, teraz nie pnie się jakoś szybko do góry ale jest urocza falbanka już widoczna :) już widzę nawet drugiego pod dziąsłem to liczę że w ciągu 2 tyg się pojawi. Ola znosi to nawet dobrze, czasem jest tylko rozpalona z wypiekami na buzi, ale żywa, gadatliwa, śmiejąca się i całe szczęście śpiąca w nocy.
Wczoraj przetrzymałam ja do 22 30 żeby nie wstała o 5 czy 6 nowego czasu ;) oglądałyśmy Bitwe na głosy i "moją" kielecką drużynę :D
a jak puszczam Oli kaczuszki to jest pełnia szczęścia! kołysze się w bujaczku i piszczy :)
a czapkę zamówiłam też koleżance dla jej synka :) taką samą tylko inne kolory i jak tylko wyjdziemy na dwór z dzieciakami to zrobimy im wspólne zdjęcie sówek :))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457927 przez mariola2041

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 2 miesiąc temu #457938 przez martyna123
Cześc dziewczyny

Mam dwa pytanka jakiego kremu używacie na buzie dla skarbów na mróz ???
I drugie pytanie czy podajecie czekoladę bo mój jak widzi czeklade np kinder jajo to aż sie trzęsie. ??

Pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #457971 przez gusiag
hej Martyna, my na buzie mamy Penaten www.penaten.de/produkte/R/1/44/wind-wetter-creme.htm na mróz chyba jest inny, bo ten jest na wiatr i zimno. Chociaż na taką pogodę ten jest na pewno wystarczający.
Ja czekolady jeszcze nigdy nie dawałam poza kaszką o smaku stracciatella która Oli nie smakowała :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458527 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458592 przez gusiag
śliczna Kinia z piękną dynią :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458639 przez Tee
Ewuś dynia śliczna ale córcia piękniejsza :) a jak ładnie siedzi!!!!
Brawo :lol:

wiesz bardzo mi się podoba ta kostka edukacyjna w tle zdjęcia... planuje kupić coś podobnego Zuzi na Gwiazdkę. Mam pytanie czy twoja córcia już się nią bawi???? podoba jej się??? polecasz czy odradzasz??? mnie bardzo kusi taka kostka lub interaktywny żółwik z fischer price'a i nie wiem co wybrać

my też kupiliśmy siedzonko do karmienia... wczoraj przyszło
Zuza już go ochrzciła!!! bardzo jej się podoba, stuka w blat wszystkim co tylko ma pod ręką :laugh:
My wybraliśmy kolor zielony- taka odmiana dla wszechobecnej różowości..

allegro.pl/show_item.php?item=2720031227

nie podajemy Zuzi czekolady- staram się jej nie dawać nic słodkiego, na razie dostaje owocowe deserki ze słoiczków lub sama jej tarkuje w blenderze banana i jabłuszko

Krem mamy oilatum soft ale musimy się zaopatrzyć w coś na mróz

Muszę się pochwalić, że moja Malutka już lepiej reaguje na mój powrót do pracy :laugh: :laugh: dzielna dziewczynka ;) wczoraj nawet z dziadziusiem posiedziała (około 40 min na początek).. jak przyszliśmy grzecznie sobie siedzieli i sie bawili :)
mam nadzieję że chwaląc się tym nie zapeszę :)

przesyłam buziaczki dla mamuś :kiss: w ten szary pochmurny dzień

ps; Gosiu jeżeli to nie jest tajemnicą mogłabyś mi dać namiary na stronę gdzie kupiłaś te czapeczki... czaję się by kupć mojej Zuzolince coś w tym stylu na wiosnę (obiecuje że nie "z papuguje" i nie będziemy mieć trzeciej sówki na forum ;) )

12 lata 2 miesiąc temu #458756 przez gusiag
oj to chyba musisz zapytać drugiej posiadaczki sówki bo ja kupowałam na niemieckim ebayu..
linka podaje w razie jakbyś chciała z Niemiec www.ebay.de/itm/Handgemachte-Babymutze-1...&hash=item41633cc813
ale w Polsce są na pewno też :)
mi nie przeszkadza, możecie wszystkie kupić :) to dopiero by było - same sowy :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458820 przez Tee
Gosiu widziałam na allegro podobne czapeczki (więc na 100 % u nas też są ) ale troszkę się obawiam i wolałabym coś z polecenia ;)
do wiosny może się odważę :)

miłego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #458949 przez gaabrysia
hej wam ,ale zima ...

Ewa piękna Kinia ;) Adek też siedzi jak się o coś podpiera z boku czy z tyłu. myślę,że kwestia paru dni i będzie siedział. Kinga już sztywno siedzi ?:)

Tee na allegro pełno tych czpeczek np : allegro.pl/czapka-jesienna-sowa-42-50-6-...tis-i2726462245.html

Adek znowu brak apetytu - ewidentnie zęby! już jedna jedynka jest dosc mocno widoczna teraz druga się "wyżyna" śmieszne takie łopatowate ;D

właśnie my też koniecznie musimy kupić jakiś krem na mróz . Na razie smaruje oilatum.

ja słodyczy w ogóle nie daję! i będę się starałą ,żeby długo nie wiedział jakie to smaczne bo będzie taki łakomczuch jak mama!;)
dziś za to dałam mu kabanosa , nie ugryzł ale ssał jak szalony ;)

dziś Pani w pracy wręcz na wrzeszczała na mnie ,że podaję słoiczki i że moje zupy mu nie smakują bo ich nie doprawiam :huh: a po co ?! a wy jak doprawiacie?

wydaje mi się ,że nie smakuję bo ja wszytko paruje i to dlatego ze taka paćka wychodzi . teraz na razie nie gotuję bo wszytsko ląduje w koszu bo młodego bolą te "zęby" niech no już się kończy to ząbkowanie!
a jak u was z pobudkami w nocy ? u nas ciągle 3...

12 lata 2 miesiąc temu #458964 przez martyna123
Gabi - mój też przestał jadać moje obiadki ale znowu zaczął jadać bo robie bardziej wodniste że dużo tego wywaru jest tzw rosołku. a doprawiam solą i cukrem. znowu kaszka się znudziła i jada na śniadanie bułke z szynką z kurczaka lub indka lub kiełbaskę drobiową. Wybredne te moje dziecko a też budzi się 3 razy na herbatkę chyba pić sie chce bez te zęby ale czasami dam paracetamolu lub nurofenu lub czopku to spi i sie budzi tylko raz.

12 lata 2 miesiąc temu #458968 przez gaabrysia
tak wiem , następnym razem ugotuje warzywa. Bo podobno (i tego się trzymam-na razie) nie wolno gotować mięsa z warzywami, dlaczego?

No to ma rarytasy , jak sobie radzi z gryzieniem ? Adek całkiem nieźle tymi 3 zębami ;D

12 lata 2 miesiąc temu #459108 przez Tee
Gabi dzięki za link :)
widziałam na allegro różne czapeczki - nie koniecznie sowy ;) i mi się podobały ale myślałam że polecony sprzedawca będzie wiarygodniejszy... dlatego pytałam Gosię o namiary.

chodzi mi o to by była dobrze zrobiona ;) bo często jest tak że jak coś kupię z allegro to nie jestem z tego do końca zadowolona...

kurcze Martyna to twój synuś już "prawdziwe jedzonko wcina"- buły, parówki :cheer: jestem pod wrażeniem
jak on to robi???
u nas od paru dni jest bunt na butlę... zupki domowej roboty wcina (potrafi zjeść całą porcję a nawet i więcej).
wiecie ja gotuje warzywa głównie ziemniaczki, marchewkę, pietruszkę zazwyczaj na mięsku lub rybie- nie wiedziałam, że nie zalecają!!aha i muszę się przyznać że troszkę jej doprawiam - tak do smaku, niewiele- wiem że tego nie zalecają ale mama mnie przekonała i sądze że miała rację... myślę, że parę ziarenek soli krzywdy jej nie zrobi a zupkę doprawi i nie będzie mdła

Zuza nie narzeka wcina jak szalona :)
ze słoiczków obiady podaje jej sporadycznie, częściej deserki.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #459149 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459211 przez gusiag
hej ja z prośbą o odpowiedź.. chyba do tych uzębionych już
moja Ola dostała kataru, leci jej z nosa woda dodatkowo łzawi mocno jedno oczko, pod dziąsłem widać już drugiego ząbka, czy katar i łzawiące oko mogą być od ząbkowania? czy raczej nie?

i jeszcze wspomnienie śniegu, który dziś już zniknął

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka