BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #455759 przez martyna123
Ten zabieg go czeka jak wyjdą całkowicie mleczaki i wtedy to natną on powiedział że jakieś wiązadło czy coś takiego się nie otwarło i dlatego też ma takie ciężkie ząbkowanie i wogóle szybko mu ząbki idą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455804 przez georgette102
martyna o kurcze! to, że szybko wyszły mu ząbki to fakt, ale ten zabieg... brrrr

12 lata 2 miesiąc temu #455916 przez strangerwold
Martyna witaj w klubie nas tez czeka zabieg jak Bartus rok skonczy tzn on ma przerosniete tzw wędzidełko gorne taka zylka przy dziasle mysle ze mnie zrozumialyscie.
Georgette-ja roznie raz w brodziku kapie ale czesciej kapie w jego wanience juz tak sie nie chwieje siedzac wiec nie musze jego calego ciala dzwigac nie powiem ale moje dziecko juz 4 dni bez kapieli jest bo chory ale dzisiaj juz go wykapie..
Ewelinda fajnie ze chcecie sie starac ;) ja bym chciala miec jeszcze corke Lenke albo Weronike;)
haha wiecie dziewczyny co mi ostatnio moje dziecko zafudowalo:D
ma odparzona pupke lekarz mowil zeby zostawic dziecko bez pampersa zeby powietrzyc troche i polozylam recznik w lozeczku a na niego Bartusia mysle jak nasika to na recznik nie ma mnie 5 minut pzychodze i mysle co tak smierdzi patrzę a tu kupka ! recznik caly pajacyk body karuzela raczki i szybko pod prysznic go;D smiech niesamowity;D
Marigra mi zaniklo mleczko max 3 miesiace;)

12 lata 2 miesiąc temu #455919 przez martyna123
strangerwold - chyba mamy ten sam problem bo mój lekarz tez własnie mówił o tej żyłce ale ja w takim szoku nie umiałam się skupić jak usłyszałam zabieg biedne te nasze dzieciaki.

12 lata 2 miesiąc temu #455920 przez strangerwold
Nie martw sie kochana to dla ich dobre ale to taka delikatna zylka i znieczulenie ma być i zabieg bezbolesny tak pediatra mowil

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456099 przez Tee
Hej
my kąpiemy Zuzę w misce- chlapie niemiłosiernie :laugh: więc stawiamy na podłodze.
Planujemy kupić matę antypoślizgową i zacząć już powoli używać wanny.
wtedy będzie miała pole do popisu :laugh: :laugh:
uwielbiam jak tak chlapie, woda wszędzie "bryzga" a my z mężusiem jesteśmy cali mokrzy :laugh:
a niech i Zuza ma coś z życia :) sami jej kiedyś pokazaliśmy jak fajnie można się bawić wodą :lol:
pomysłowe macie te krzesełka ja nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje :blush:

Stanger, Martyna- mimo wszystko nie zazdroszczę... ale dobrze, ze to bezbolesny zabieg!

my dalej bezzębne

składają wasze maluszki sylaby??? pewnie tak ale muszę się pochwalić że moja Zuza od jakiegoś czasu "mówi" ta ta, ba ba, da da i am am... ma ma jej nie idzie niestety ale podobno mama to trudne słówko

pierwsze co "powiedziała" to baba

jeżeli chodzi o karmienie piersią, karmiłam do końca 3 mieś. mleko zanikło mi dość szybko, bo niestety dużo nie miałam i o każdą butelkę (odciągałam) musiałam dosłownie walczyć!
tak wiec ja to pewnie się nawet do tych karmiących cycusiem nie zaliczam/nie zaliczałam

12 lata 2 miesiąc temu #456331 przez marigra
dzien dobry

nas przywitała dzisiaj zima.....śniegiem posypało......biało wszędzie zimno i ponuro brrrr

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #456406 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #456410 przez asiula2134
.

12 lata 2 miesiąc temu #456578 przez marigra
asia - dzieci poznają nowe umiejętności i do starych nie chcą już wracac. u nas podobnie jak mała skapnęla się ze podcza ssiedzenia lepiej sie bawi, to jak tylko próbuje ja polozyc to jest krzyk ;) a Tefi na szczescue jest jeszcze szybszy od KAcperka i pewnie czmycha przed jego łapkami, ale jeszcze trochę i bedzie z nim krucho :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456660 przez Tee
u nas też biało :) u nas też biało :)
ale mi się podoba!!!
ta zima co nadejdzie będzie drugą zimą w historii Zuzolinki :) tzn. pierwszą niewiele pamięta ;) jak wychodziłyśmy ze szpitala to troszkę sypnęło...
ale tą mam nadzieję że będzie wspominać latami ;) ;)
juz planuje kupić sanki... i marzę o wspólnych bałwanach :laugh: ... ale się rozmarzyłam!

wiem, wiem nic z tej zimy nie zapamięta ale na pewno uwiecznimy to na fotkach

uwielbiam jak jest biało... pola zasypane i wszędzie śnieg :) ale chlapy lutowo-marcowej nienawidzę

Byliśmy dziś u małego Antosia :kiss: jaki on maleńki i kochany!!
waży 3250g i ma 56 cm... maleństwo... nie mogę uwierzyć, że moja Zuza była jeszcze szczuplejsza!!! a teraz taka z niej kobietka, przy nim wygląda jak wielkolud
ten czas tak szybko leci

12 lata 2 miesiąc temu #456856 przez ewelinda83
Witam :)
u nas masakra nocna :( Kinia mi sie obudzila z wielkim krzykiem o 1.20 tzn nawet nie wiem czy sie budzila bo oczka miala zamkniete i krzyczala, mleka nie chciala, smarowalam na sile dziaselka bo tez sie bronila, tylko cycus i nurofen pomogly :dry:
rano to samo, wielki krzyk :ohmy: ale obudzilam ja i udalo sie ja uspokoic, pozniej zjadla mleczko i sie teraz bawi :)
bidulka moja mala meczy sie :(

wczoraj wycinalam z Kinia i Kuba dynie :) ale mielismy ubaw :)
Kuba zabieral mi dynie i z nia uciekal, ale pozniej usiadl ze mna i mi pomagal, malowal ze mna oczka no a pozniej sie cieszyl ze ona swieci :)
poprobie dzisiaj jakies zdjecia to sie pochwale naszym dzielem :)

u nas sniegu nie ma i nie bedzie :dry: ale za to strasznie zimno sie robi wrrrr i dlatego musze kupic nowy kombinezon bo ten co ma to juz sie robi za maly

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456973 przez strangerwold

To mój dzisiejszy łobuz tak jak doktor powiedział "nie widać zeby byl chory"
łapie wszystko co popadnie a najbardziej piloty kable telefony aparat psa za uszy;D
Wczoraj takiego szaleju sie najadł ze poszedl spac przed 12;D kaczuchy mu puscilam i robilam kwa kwa kwa ale Bartuś sie smial z tego albo ze mnie?;D Jak pozniej sie okazalo ze byl juz glodny a nigdy nie juz jak po kapieli zje dopiero o 8 rano;)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #456988 przez Tee
Hej
u nas zimowo...
mrozi i śnieżek sypie :) uwielbiam :)
tylko troszkę "chlapowato" się robi :( ale puki co korzystamy :laugh:
Asiula2134- biedny kot :) heheh fajnie że synuś ma "puchatego przyjaciela" od dziecka będzie oswojony ze zwierzętami a podobno (nie wiem na ile to prawda) wychowywanie się ze zwierzątkami "uczłowiecza" ;)

moja Zuza jak już się nauczyła siedzieć (coś koło 5 miesiąca :laugh: ) w ogóle nie chce leżeć... nawet zmiana pieluchy dla niej to udręka i drze się w wniebogłosy... jedynie leży jak śpi! chociaż myślę, ze jakby umiała na siedząco i byłoby jej wygodnie to też by wolała siedzieć!
coś w tym jest że jak dzieci się nauczą nowej "sztuczki" to już nie chcą starych "robić" ;)

u nas kolejny dzień z cyklu mleko bleeeee... od paru dni wypija max 2-3 butelki mleka ok 90-100 ml. "przekupi-am" ją jeszcze deserkiem i obiadkiem bo boję się, że mi się mały łobuziak zagłodzi

Stanger Bartuś przystojniak że hohoho :blink:
a no i mamy dwie małe sówki na forum :) Olusie i Zuzię (obie mają śliczne czapeczki... muszę sobie/ Zuzi coś w podobnym stylu "załatwić" ale to dopiero na wiosnę)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457022 przez ewelinda83
7 miesiecy za nami

marudzenia i placzu ciag dalszy :( dziasla napuchniete ale nie da mi Kinia zobaczyc i ich dotkanac :dry:

kupilam wlasnie krzeselko do karmienia
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-ro...new-i2738225143.html
kolor zielono czerwony :)

dziewczyny fajne zdjecia :) a zimy to zazdroszcze, ale takiej prawdziwej gdzie jest sniegu duzo duzo a nie ciapa :huh:

tee a jak sie Zuzi snieg podobal ???

Justyna Bartus na calkowicie zdrowego wyglada :)
ja z Kinia tez lubie te kaczuszki, zawsze jej spiewam :lol:
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka