- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
emma napisał:
georgette, ja tez lubie rozpieszczac Zosię, przytulac sie, calowac tysiac razy i pozwalac na "zakazane rzeczy" (np. dotykanie gitary i innych sprzetow taty), kiedy jestesmy tylko we dwie, ale chcialabym gdzies w tym wszystkim tez czuc sie wazna
. przychodzi do mnie przyjaciolka, to odkladam dzieciaka na kocyk i pijemy herbate - nie ma dramatow i to mi odpowiada.
emma zgadzam się z tobą w 100%, jestem pewna, że każda z nas lubi rozpieszczać swoje dziecko; my na szczęście nie mamy problemów separacyjnych, bo w sumie jak mamy je mieć skoro cały czas jestem z Mają w domu

tee zdrowiej, bo szkoda takiej pięknej pogody

marigra zgadzam się z emmą. że nie ma dzieci idealnych i dobrze jeśli zaakceptujesz ten fakt jak najwcześniej, nie chcę też bagatelizować problemu bujania, ale myślę, że to nie jest chyba aż tak uciążliwe,a jeśli dziecko to lubi i mu to pomaga to czemu nie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
"
marigra[/b] zgadzam się z emmą. że nie ma dzieci idealnych i dobrze jeśli zaakceptujesz ten fakt jak najwcześniej, nie chcę też bagatelizować problemu bujania, ale myślę, że to nie jest chyba aż tak uciążliwe,a jeśli dziecko to lubi i mu to pomaga to czemu nie?
alez ja to doskonale wiem, być może źle sie wyraziłam w sowoich postach....nawet nie chce zeby Zuza była idealna, bo byłoby nudno

Tee - zdrówka, pod kołderke herbatka z soczkiem malinowym, czosnek i chorobo giń
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
u nas w miare spokojna noc....za to ja wstałam z obolałym gardłem, katarem i bólem głowy.....i nic mi sie nie chce....

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dzisiaj znowu piękna pogoda co nastraja mnie optymistycznie

ale... (prawie zawsze musi jakieś być) mam stresa, umówiłam się na dzisiaj z ginekologiem - chcę założyć wkładkę mirena; zaczęłam szperać po różnych forach i teraz stresuję się jeszcze bardziej

marigra my mieliśmy dwie całe przespane noce a ta ostatnia z małymi pobudkami, ale też najgorzej nie było - wystarczyło podać małej smoczka i cieszyć się snem dalej

- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ale teraz sie wybieramy na szczepienie i jestem ciekawa jak to bedzie

ciekawe ile ona juz wazy ????

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

miala 3 klucia

jak juz bylo po wszystkim to powiedzialam jej ze juz tej niedobrej pani od szczepien nie zobaczy przez 6 miesiecy

pozniej spala nam ladnie 1,5 godziny, bawila sie i znowu spi

- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

musialam podac jej Nurofen

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ewelinda współczuję reakcji poszczepiennych, u nas też zazwyczaj tak to wygląda, chociaż o dziwo ostatnie szczepienie przebiegło całkiem spokojnie; a Kinia musi być bardzo drobniutka, gdy ostatnio ważyliśmy Majkę (chyba na początku września) to ważyła 8400 g

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

przed chwila mi sie Kinia przebudzila i wolala mama mama jakie to cudowne uczucie

waga niby mala ale jest co nosic

- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U nas wydarzyła się tragedia mały wyskoczył mi z łóżeczka pare dni temu na szczęście nic się jemu nie stało popłakał krótko i zaraz się śmiał ale ja płakałam 3 dni co z mnie za matka. Wogóle nie wiem jak to się stało łóżeczko było na wyskości 3/4 zasnął a ja wyszłam i po chwili usłyszłam huk i płacz jakim cudem on wyskoczył nie wiem.
ewelinda83- ale masz drobną laleczkę i biedna dziś się wymęczyła. Nie wiem jak u Ciebie ale mnie lekarz po szczypieniu nie każe kąpać a ma tylko zawsze szczypionkę w nóżkę.
georgette102- ja też chciałam te wkładkę ale przeczytałam jedną wypowiedz na forum i mi się odechciało ale jak sobie założysz to daj znać może się zdecyduje.
emma- Zosia ma tak śliczne oczy i te rzęsy. A i twoja rada na temat gryzienia już opanowałam zaczęłam dawać już większość do gryzenia ale jak zrezygnujemy z smoczka to nie wiem bo bez smoczka nie zaśnie.
mariola- Dobrze że twoja mała dobrze się rozwija ino tak dalej.
A i ostatnio moje dziecko nic nie jadło piło litrami herabatki i jadło flipsy tak to ani obiadku ani deserku ani babnana nic juz myślałam że oszaleje ale ponoć dzieci tak mają a i nadal nie je mleka no i budzi w się w nocy na herbatke a o 6 rano na kaszkę.
Dobranoc
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.

a jesli chodzi o viburcol, polecam ci poczytac, co o tym specyfiku napisaly bardziej doswiadczone forumowe mamy - mnie przekonaly, zeby tego dziecku nie podawac, ale decyzja nalezy do ciebie. temat ponizej:
www.zapytajpolozna.pl/67-pielegnacja-i-z...a/Page-3.html#436056
ewa, dobrze, ze szczepienie juz za wami, na pewno szybko o nim zapomnicie!

martyna, ojej, kochana, wypadek na pewno nieprzyjemny i dla ciebie, i dla maluszka, ale najwazniejsze, ze tylko na strachu sie skonczylo. postaraj sie o tym zapomniec, bo twoj synej na pewno juz tego nie pamieta, no i nie miej do siebie pretensji, w koncu nic sie nie stalo, a teraz bedziesz bardziej czujna - wszystkiego przewidziec sie nie da.

mowisz, ze twoj szkrab w ogole nie je mleka? czyli tylko obiadki, herbatke i kaszki? a podajesz jakies mleczne deserki? dziwne, ze tak to mleko nagle znielubil, no ale najwazniejsze, zeby byl pod kontrola pediatry, wtedy na pewno niczego waznego mu w diecie nie zabraknie.
dziekuje za mile slowa pod adresem Zosi!

georgette, ojej, wkladka? czyli w najblizszym czasie Maja nie ma co liczyc na rodzenstwo?

slonecznego weekendu, dziewczyny!

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
neistety nie mam siły za wiele się rozpisywać, bo mnie "rozkłada" coraz bardziej......
martyna - nie miej wyrzutóe sumienia, jesli pamietasz mi nie tak dawno Zuzka tez wypadła z leżaczka na buzie...ona po 5 minutach o tym zapomniała a ja miałam wyrzuty sumienia przez kilka dni....małemu na pewno nic się nie stało....niestety to się zdarza..nasze dzieciaki są teraz tak ruchliwe, ze niektórych sytuacji nie da się przewidziec....pewnie obudził się i chciał wstać, a że łóżeczko było wysoko to przeleciał, ale nie mogłaś tego przewidzieć...
ewelinda - ucałuj Kiniusie od ciotki, biedna się spłakała....ale najwazniejsze ze ma to juz za sobą.... a czemu mieliscie 3 kłucia??? my teraz mieiśmy tylko 1 hmmm

georgette - z wkladka nie pomoge bo nawet sie nad nia nie zastanawiałam....