BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #443817 przez gaabrysia
hej,
Na początku mamy 3 zęba(prawą jedynkę) na wylocie, Adek marudny- wiadomo już czemu..

JA też jak patrzę na naszego sąsiada który jest 3 tyg starszy jak stoi (o siedzeniu nie wspomnę) to myślę,że Adek zacofany, ale widocznie jeszcze nie jego czas..

georgette102 u nas podobnie, pilot, komp, tel, butelka, but itd,itp. ;))

Wczoraj dałam Adriankowi całego banan, ładnie sobie "gryzł" ssał i jadł z mojej ręki dzisiaj tata zaszalał i moje daj mu odczytał dosłownie i Adek miał taką frajdę wyssał prawie pół :ohmy:

ponieżej fotki z zabawy (a jaka była złość jak już była końcówka i uciekał z rączek;) )
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #444232 przez ewelinda83
gabi ale on sliczny :) gratuluje kolejnego zabka :) Kinia dalej bezzebna ;) marudna i bez apetytu ... ach gdzie te zeby ida i ida i wyjsc nie moga :S chociaz mi sie ona taka podoba :blink:

gratuluje postepow :ohmy: chodzenie ???? u Kingi jedyny postep to marudzenie ;) przewracaniena brzuszek i czasami ale to bardzo rzadko z brzuszka na lecki, tak wiec i u nas jest ,, zacofanie ,, ;)

asia a masazu to i ja zazdroszcze :) ale ma maluch przyjemnosci :)

emma musze sie pochwalic ze przelamalam sie i od niedzieli jezdze sobie autkiem :) maz po mnie przyjezdza a ja wracam do domku, jeszcze ciezko mi to idzie i sie boje ale pierwsze koty za ploty :blink:

jutro rozmowa w pracy ....ciekawe jaka decyzje podejma w sprawie pracownikow i firmy :dry: :( :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #444412 przez georgette102
hej,

martyna ja bardzo późno zaczęłam chodzić i w ogóle byłam leniwym klockiem i pewnie mała ma to po mnie ;) ale chciałabym, żeby chociaż już sama siedziała a na razie nie widać zapału w tym kierunku, no cóż poczekamy zobaczymy

gabi gratuluję trzeciego ząbka! my właśnie czekamy na czwarty :) kiedy to ząbkowanie się skończy :unsure: wiem wiem - jak wyjdą wszystkie zęby :silly: fajne fotki i wiesz jak to jest, faceci są raczej "dosłowni" :blink:

ewelinda
trzymam kciuki aby sprawy w pracy poszły pomyślnie

my w sobotę będziemy bawić się na weselu, kupiłam Mai prześliczną sukieneczkę i tylko mam nadzieję, że humor dopisze a teraz przygotowania pełną parą - dziś wizyta u kosmetyczki i wielkie pakowanie, bo już jutro rano wyjeżdżamy

miłego dnia wszystkim :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #444430 przez gaabrysia
co za ciszaaa , gdzie mamusie się podziewają ?

Ewa powodzenia w pracy, trzymam kciuki żeby było ok!
Adek tylko się turla po pokoju i to jest jego forma przemieszczania się od do.. ;)

ząbka jeszcze nie widać , ale jest na wylocie.. (nie wiem czy on go nie czuję, bo rusza tak śmiesznie jezykiem;)

hmm może jestem gapa,ale zaprosiła mnie na fb Mariola. Czy mamy dwie na forum ? z góry przepraszam!

ale zimnica ile spacerujecie z dziecmi? załozyłyscie już "spiworki" na spacerówkę?

niedługo zakupimy sanki , ciekawe jak to będzie-sama z chęcią pozjeżdżam ;D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444540 przez marigra
czesc dziewczyny

zbieram sie do odpisywania i ciagle mnie coś odrywa....ale juz nadrabiam

gabi - To ja cie zaprosiłam:lol: nic nie szkodzi:) widać dobrze się ukrywam :blink: A Adek pięknie je banana, w sumie nie pomyslałam zeby mojej tak dać....tylko w sumie ona jeszcze nadal bezzebna wiec tylko pewnie by go wylizała :D
Jesli chodzi o spacerki to my (a wlasciwie teraz babcie) spacerują srednio 1- 1,5 godz. My ubieramy ją w rajstopki spodenki, bluzeczka bluza - ostatnio kurtka i czapka. Na koniec przykrywamy kocem. Ale jak bedzie coraz zimniej to na to wszystko zaczne zakłądać tą budkę od wózka. Zakupiłam tez juz kombinezon zimowy wiec w skrajnych temperaturach pójdzie w ruch. Zreszta musze miec cieple rzeczy bo jak chodze do pracy to zawoze mała do mamy, a rano jest potwornie zimno.

Ewa - trzymam kciuki zeby rozmowa skonczyła sie z pozytywnym skutkiem

georgette - i jak laktacja??? zanika??? przestałaś karmic?? ii szampanskiej zabawy na weselu. A MAjeczka bedzie z Wami całą noć, czy ją sprzedacie komuś pozniej???

asia - masaż.....samam truje mężowa ze niebawem mam urodziny i straaasznie bolą mnie mieśnie, ciekawe czy sie domyśli :silly: dobrze ze rehabilitantka fachowo obejrzała dziecko, bo przynajmniej masz pewnosc ze rozwija sie prawidłowo, a nie jakas lekarka bedzie ci wmawiać bzdury...

Tee - ja mysle ze Zuzia za duzo ma zmian narazi i dlatego placze w nocy....spróbujcie wprowadzać po kolei...

z zabawek "najulubienszymi" sa moj telefon, pilot od tv, moje kapcie, wszelkie kable i kasztany. Ogólnie wszystko co wyglądem nie przypomina zabawki :woohoo:
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #444564 przez Tee
Zuza też lubi piloty, laptopy, komputery... każdego rodzaju technologię plus zakrętki, kubeczki, miseczki itd... zabawki średnio ją interesują.

Marigra spróbuję dokładniej wytłumaczyć naszą sytuację ponieważ już sama nie wiem o co w tym chodzi:

nie jestem w stanie ograniczyć tych zmian ponieważ wróciłam do pracy na stałe a to pociąga za sobą właśnie te zmiany które w ostatnim czasie u nas nastąpiły-
jedyną niezwiązaną z moją pracą zmianą jest odkładanie Zuzy do łóżka ale z tego też nie zrezygnuje bo musimy się uczyć konsekwentnie z naszą pociechą walczyć o „nasze terytorium”...

zmiany nie nastąpiły jednego dnia- ponieważ przed pójściem do pracy jakieś 2 tyg. Zuza przestała jeść w nocy, a w łóżku śpi dopiero 2 noc (chodzi mi o całą noc bo wcześniej spała pół nocy z nami a pół u siebie)

butla została odstawiona jakiś czas temu jak zaczęliśmy podawać kaszkę na noc... Zuza sama nie chciała kolejnej butli – budziła się jedynie z przyzwyczajenia (?????), bólu dziąseł (????), by z nami spać (?????)-nie wiem dlaczego jeszcze bo pić też nie chciała

najnowszą zmianą jest odkładanie jej po 23 do kojca i nie branie w środku nocy do nas tylko „lulanie” i odkładanie.

Myślę, że muszę dać jej jeszcze trochę czasu na przestawienie się i przystosowanie do nowych warunków... tak jak mówiła georgette i tak jest lepiej jak siedzi w domu z najbliższymi niż w żłobku z całkiem obcymi ludzmi.

Gabi ale fajnie synek wcina banana :) Marigra super córa !!! :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #444592 przez marigra
Tee -po pierwsze praca to oczywiste nie zrezygnujesz, wiadomo. Zuzia na pewno odczuwa twój brak przez pół dnia - do tej pory dzieciaki były przywyczajone do naszej wyłączności..sama to widze po sobie jak wracam
po drugie - z budzeniem nocnym mysle ze to przywyczajenie - u nas było podobnie na poczatku - mała budziła sie o 3 (zawsze wtedu jadła), ale od jakeigos czasu juz jej nie karmie o tej porze tylko jak sie obudzi, usypiam dalej - spi bez problemu jedzenie do 6 (sadze wiec ze nie jest glodna)
ogółem sądze ze to troche musi potrwac zanim sie dostosuje , ale dacie rade trzymam mocno kciuki. To wszystko dla waszego wspólnego dobra. Najgorzej sie wprowadza zmiany....My sami walczylismy chyba miesiac zeby nauczyc ja zasypiac bez bujania, a lezac na łózku. Będzie dobrze

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444702 przez gaabrysia
MArigra, bo z imienia wcześniej nie znałam ;) zaproszenie przyjęte! córa super na fotkach ;)
a co do banana to on właśnie tak fajnie sobie "je" tymi dolnymi zębami, tak szura.. niewiem jak to opisać. Ale myślę ,że może się powoli uczyć gryźć. - byle nie swoje "mleko" :S

Tee też bym konsekwentnie uczyła Zuzę spać oddzielnie, sama się zdziwisz jak szybko się na uczysz a wy odczujecie ulgę. My Adka też czasem bierzemy nad ranem, ale nigdy wieczorem czy też w nocy. Ze smokiem też było u nas ciężko , a do tej pory mamy "problem" z głowy ;) chociaż teraz przy ząbkowaniu na pewno byłby przydatny.. a takto musi sobie radzić tym co w ręce wpadnie ;)

Mi to się trafił jakiś syn niejadek , mm nie , kaszki nie, obiadek rzadko.. zaczynam się zastanawiać kiedy mu się to odwidzi .. chyba,że będzie jak małysz tylko na bananach :laugh:

Emma jak zdrówka? gdzie się kobito podziewasz ?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444707 przez gaabrysia
georgette na pewno się wybawicie na weselu ;) wykorzystajcie to Maja na pewno będzie się miała dobrze. właśnie jak tam zatrzymywanie laktacji ??
hmm tak wiem doskonale jak to jest z tym odbieraniem dosłownie ... , ale przez tyle lat się jeszcze nie nauczyłam ;)

12 lata 3 miesiąc temu #444710 przez emma
Kochane, tez tesknie, czytam, umieram i padam na twarz. Napisze jak bedzie ze mna lepiej!

12 lata 3 miesiąc temu #445052 przez marigra
emma - zdrowiej kobitko, kuruj sie, wskakuj pod kocyk, przytul sie do meza i odrazu przejdzie

12 lata 3 miesiąc temu #445799 przez gaabrysia
cóż to za cisza znowu..

dziewczyny forum na pod umiera .. ;/

12 lata 3 miesiąc temu #445835 przez emma
My niestety chorujemy nadal. Nie mam nawet sily siegnac po laptopa. Zosia tez juz ma katar, a do tego zabki nie daja spac. Oby minelo jak najszybciej.. :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #446324 przez strangerwold
Hej ! ;)
Mamy dwa ząbki ale o tym juz pewnie wiecie z fejsa;p
Tęskno mi za wami:(
Gabi- gratuluje zabkow piekny ten twoj skarbek ! nie martw sie mojemu siedzenie nie w glowie predzej by poszedl niz usiadl
Ja juz wlozylam spiwor do wozka polarowy

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #446330 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka