BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #438959 przez asiula2134
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #438992 przez gaabrysia
gratulacje dla KAcperka ;) sam siada ? z pozycji leżacej , to już wyczyn ;D
podziwiam Cię za "ogarnianie" dwójki tak młodych kawalerów.

idziemy na 16, a pogoda taka że nawet obiadu nie ma bo po mięsko nie było jak wyjść :/
ja w samym kłuciu udziału nie biorę , mierzenie ważenie badanie itd owszem,ale do trzeciego pokoiku wchodzę już po szczepieniu żeby utulić ;)

fajnie,że Maja zdrowa. Szkoda że rezygnujecie z cycocha, u nas to taki nasz "rytuał" dlatego z chęcia wprowadziłabym (jakby to było możliwe) karmienie mieszane..

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #439011 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu #439014 przez gaabrysia
hmmm tata wchodzi do pokoju 3 ;) pielęgniarce-nigdy!

chwyta się czegoś ,czy tak poprostu?
czekamy na "cenne" informacje od rehabilitanta ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #439028 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu #439031 przez gaabrysia
ja nie zrozumiale napisałam.;)

widzisz jaki zdolniacha ;)! teraz ja czekam na postępy adriana,chociaż mam wrażenie że jemu dobrze się leży i turla ;)
nasz sąsiad 3 tyg starszy też już stoi - co prawda podrzymywała go mama i on trzymał się ławki. ale..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #439035 przez gusiag
hej :)
powoli nadrabiam czytanie..
zaczynam od końca :)
Asia opieka nad dwójką dzieci - podziwiam, no i gratulacje dla Kacpra za siadanie, gorzej z wymiotami, może od tych wygibasów co robi żeby wstać?

Martyna ale Szymon pięknie stoi! Super

Georgette cieszę się że zdrówko wraca :)

Emma buziak dla już ponad 7 miesięcznej Zosi

Ewa wytrwałości w pracy :)

Gabi daj znać jak pomiary, lista czeka ;) i oby Adzik dzielnie zniósł szczepienie :)

i pozdrowienia dla całej reszty mamuś :)

12 lata 3 miesiąc temu #439040 przez marigra
witajcie

przeziebienie tym razem dopadło nas, a własciwie Zuzie....w nocy zaczela kaszleć kichac smarkać....i od 3 własciwie nie spała tylko popłakiwała, bo co zasneła to nie mogła oddychac przez nosek...wiec ciezki czas nas czeka.....a jutro miałyśmy mieć szczepienie...i co tu robic mam isc???watpie ze ja zaszczepia z takim katare, ale moze chcociaz lekarz ja obejrzy...tylko isc na zdrową strone hm???

gabi - brawo dla Adrianka dobre i 70ml na poczatek.....stopniowow zwiekszaj ilosc mm a zmniejszac twoejgo tak zeby poznawał smak, a na pewno sie uda...ale tak jak dziewczyny piszą konsekwencja....wiem bo my tez walczyłysmy z butelką, a teraz jak widzi butelke to sie az trzesie

emma - kotlety z indyka z porem mhmhmhmhmh :lol:

asiula - ale on sie szybko rozwija , pamietasz "panikaczu" dopiero mówiłaś ze nie robi nic :silly: a tutaj pieknie siedzi i sam próbuje... u nas z takich "wyczynów" narazie cisza, posiedzi chwile jak ja posadze ale sie chwieje...

a z kaszek jemy malinową z Nestle i je ja chetnie

12 lata 3 miesiąc temu #439047 przez gusiag
marigra to do bani że teraz Wy chorujecie :( ale pewnie szybko minie, odciągaj katar i będzie jej łatwiej oddychać. A z poczekalnią dla chorych i zdrowych to nie wiem, pewnie powiedzą żebyś poszła na chorą ale skoro już ma katar to pewnie uruchomił się też tryb obronny i nie powinna zarazić się niczym innym od innych dzieci. tak mi się wydaję..

Co do kaszek to Ola je je chętnie tylko jak nie jest zmęczona, wieczorami nie chce jeść i to ze zmęczenia, a w ciągu dnia zjada chętnie wszystkie smaki, chociaż ostatnio kupiłam jej kaszkę Stracciatella i zjadła tylko kilka łyżeczek.. woli owocowe.

12 lata 3 miesiąc temu #439048 przez gaabrysia
70ml , ale mojego. MM odrazu wyczuwa że coś nie tak ;) Dziś znowu próbowałam, zobaczył otwiera nawet buzie szeroko, ale jak to nie moje to nie pociągnie.

Adek też lekko posmarkuje , ale idziemy. czytałam i katar nie jest przeciwwskazaniem szczepienia , bardziej gorączka powyżej 38,5. Więc idz zawsze lekarz obejrzy i powie co i jak. A do innych dzieci nie będziesz podchodzić więc poszła bym na dzieci zdrowe.
Zdrowka życzę i oby szybko sobie poszedł ten katar wiem jak potrafi doskwierać :/

12 lata 3 miesiąc temu #439125 przez georgette102
marigra ja też słyszałam, że przeciwwskazaniem do szczepienia jest jedynie wysoka gorączka, ale lepiej idź, porozmawiaj z lekarzem i on niech ci doradzi; szybkiego powrotu do zdrowia

gabi mi też jest trochę szkoda, że przestaję karmić, ale z drugiej strony uważam, że nadszedł już czas, umówiłam się do dietetyka i postanowiłam poświęcić odrobinę uwagi sobie

asia gratuluję postępów Kacperka, okaże się, że żadna rehabilitacja nie będzie mu potrzebna a swoją drogą podziwiam cię, że dajesz radę z dwoma łobuziakami, bo Majka czasami tak daje mi w kość, że nie wiem jakbym ogarnęła jeszcze jedno

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #439162 przez emma
czesc,
przez ten deszcz tez nie moglam dzis wyjsc do sklepu, wiec kaszke malinowa kupie jutro, dzisiaj sprobuje jeszcze z bananowa, moze nie zauwazy ;).

a z nowin to ida nam dolne zabki :lol:, jeden juz powoli "wyglada" z dziaselka, a drugi bieleje jeszcze pod dziaslem, ale juz sie uwidacznia ;). ciesze sie, ze na razie obywa sie bez marudzenia, goraczki, biegunek i innych przyjemnosci ;), chociaz mialam nadzieje, ze jeszcze troche to potrwa - myjecie dzieciom te pojedyncze zabki? :)

dziewczyny na szczepienie, u nas pediatra zawsze dokladnie bada dziecko, po czym pyta, czy ja uwazam, ze dziecko jest zdrowe, pewnie po to, zeby zrzucic z barkow odpowiedzialnosc za ewentualne powiklania :dry:. nie chce was straszyc, ale ja nie szlabym na szczepienie nawet z katarem, bo z kolei slyszalam, ze dziecko do szczepienia, zwlaszcza niemowle, musi byc calkowicie zdrowe... :unsure:

asiula, ale fajnie sie urwisy bawia! :laugh: mysle, ze jak pojdziecie na te rehabilitacje, to lekarz ochrzani was, ze blokujecie kolejke chorym dzieciom :). fajnie siedzi! :laugh: a sadzasz go po jedzonku? ja po posilku przez godzine "blokuje" Zosie w foteliku albo wozku - wtedy ulewa bardzo rzadko. moze jak odczekasz, to nie bedzie wymiotowal :).

12 lata 3 miesiąc temu #439213 przez gaabrysia
a ja wściekła, szczepienie się nie odbyło . Pani dr. na l4, podobno informowali tel... :/
teraz dopiero 23..

co do kataru to w wielu miejscach wyczytałam, siostra też mówi że można .. co lekarz to opinia z ciekawości zapytam na następnym i Ty Marigra daj jutro znać co powiedzieli.

Fajnie Emma ,że bez problemowo jak na razie z zębami-oby tak zostało!;)

dziś byliśmy na Adrianowych zakupach, właśnie zakupiliśmy szczoteczkę do zębów . będę go z nią powoli oswajać,jak na razie bez żadnej pasty. kupiliśmy kaszkę malinową nestle i stwierdzam ,że sto razy lepsza. Adek też się trochę skusił może zjadłby wiecej,ale wcześniej zaserwowałam taki jogurcik wanilinowy nestle który bardzo smakował(sama bym zajadała), a ja spokojniejsza.
Bo jutro oprócz mojego mleka zje jogurcik jak będzie mało dostanie kaszkę - okaże się czy zje! nie będzie głodował..
a na mm może jeszcze przyjdzie czas, tymczasem jakoś trzeba sobie radzic.
w realu (przynajmniej u nas) jest promocja na pampersy pampersa 99szt - niecałe 65zł.

12 lata 3 miesiąc temu #439226 przez emma
gabi, nie wsciekaj sie, bo moze dobrze sie stalo :). wyleczycie sie gruntownie i nie bedzie juz zadnych watpliwosci, czy dziecko zdrowe, czy nie. ja sie tyle nasluchalam o tych powiklaniach, ze wolalabym raczej poczekac, niz ryzykowac.

a co do mleka to uwazam tak, jak dziewczyny, ze po prostu trzeba konsekwentnie podawac, nawet jesli z poczatku wiekszosc bedzie sie wylewalo, no i zdecydowanie ograniczyc swoje mleko, bo albo mm, albo "cyckowe rytualy" niestety ;). ja sie w sumie ciesze, ze u nas tak wyszlo z ta laktoza i ze nie mialam wyboru, bo gdybym miala... pewnie tez by bylo ciezko :).

naprawde narobilyscie mi smaka z ta kaszka malinowa, nie ma wala, jutro kupuje! :lol:

dobrej nocy! :)

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #439277 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka