BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435521 przez georgette102
witajcie,

dzisiaj krótko i na temat ;) po nieprzespanej nocy nie mam ani siły ani ochoty na długie wywody

Maja przeziębiona na maxa, ja ledwo przytomna, ale wam bardzo dziękuję, za życzenia powrotu do zdrowia :kiss:

marigra
współczuję wam przeżyć, domyślam się co czujesz i jestem pewna, że Zuzia szybko zapomni o tym wydarzeniu; ostatnio podobny wypadek przydarzył się synkowi mojej znajomej - tyle, że ona zostawiła go na łóżku i on spadł z takiej wysokości

gabi gdy były chłodniejsze dni zakładałam Majce rajstopki, buciki dostałam jakieś w spadku i jeszcze się z nimi nie "zapoznałam" do tej pory, ale chyba trzeba będzie się za to zabrać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435592 przez martyna123
marigra - nie przejmuj się i nie obwiniaj takie rzeczy się zdarzają dziecko jest bardzo elastyczne i nic mu sie nie stanie bardziej się wystraszyła biedulka.

georgette102 - szybkiego powrotu do zdrowia. ;*

Ewa-mój kuzyn ma dwa razy w roku takie bóle i jest to stwierdzona migrena.

Gabi- ja ubieram rajstopki czasami zalezy od pogody i do tego takie adidaski ale chyba takie kozaczki tez się przydają bo mam kombinezon z stopami ale ciągle w nim latać nie bedzie i właśnie się zastanawiam bo już zimą raczej zacznie chodzić to te butki musza mieć jakies specialnie poduszki żeby płaskostopia nie dostały.

U nas nadal brak apetytu na mleko codziennie probuje no i nic je swoje kaszki obiadki i deserki biszkopty no kupiłam sucharki i spróbuje zrobić na mleku no zobaczymy co z tego wyniknie. Wczoraj zjadł kaszkę i tak skakał stawał na nogi wygłupiał się że się porzygał ale dalej się śmiał.

12 lata 3 miesiąc temu #435746 przez georgette102
dziewczyny jedno szybkie pytanie - jak długo po przegotowaniu woda nadaje się do przygotowania mleka?
ja gotuję małej wodę godzinę przed podaniem mm, wlewam do dzbanka i w ciągu dnia jeszcze korzystam z niej do przyrządzenia herbatki a wieczorem znowu gotuję wodę na wieczorne karmienie mm i tak się zastanawiam czy ta woda, którą gotuję rano mogłabym podawać też wieczorem ewentualnie w razie potrzeby w nocy?

12 lata 3 miesiąc temu #435751 przez gaabrysia
cóż za skomplikowane pytanie ;) ja myślę,że spokojnie się nadaję.

12 lata 3 miesiąc temu #435766 przez martyna123
Ja zawsze zagotowuje sobie pełen czajnik wody i jak się mocniej wychłodzi to sobie znowu odgrzewam troszkę. Myślę że jak dajesz wodę te przegotowaną zimną z gorącą to nie ma żadnego problemu wiem że mleka nie wolno robić za gorącego i zimnego najlepsze temperatura to 40 lub 50 stopni.

12 lata 3 miesiąc temu #435773 przez emma
czesc!

georgette, zwykle gotuje okolo litra wody i zuzywam ja w ciagu 2 dni, nigdy nie bylo zadnych problemow. a miesiac temu zalozylismy sobie filtr do wody w kranie (dziala mniej wiecej jak te czajniki z filtrem, tylko ze sie nie zuzywa :)) i zaczelam podawac malej mleko na tej wodzie z filtra, ktora jest naprawde dobra, smaczniejsza niz mineralna :). leje zazwyczaj 140 ml wody z filtra, a potem dolewam 40-50 ml wrzatku i wychodzi mi temperaturka od razu do podania - z podgrzewacza korzystam rzadko, bo nie chce mi sie czekac 5 min :dry:.

marigra, wierze, ze sie zdenerwowalas, ale wierz mi na slowo, ze szybko o tym obie zapomnicie :). tez mialysmy rozne "wypadki", oczywiscie z mojej winy. najgorszy jak jeszcze bardzo oslabiona po cc, 2 tygodnie po zabiegu wyszlam sama z mala na spacer, za duzo chodzilam, a potem chcialam wniesc wozek na polpietro, a mamy bardzo strome schody. zamroczylo mnie i osunelam sie razem z wozkiem na sciane, a potem na sam dol... :dry: Zosi nic sie nie stalo, bo byla polowa marca i byla w mnostwie spiworkow i kocy, tak ze tylko buzia wystawala, ja troche sie poobijalam, ale potem tygodniami wyrzucalam sobie, ze jestem zla matka - wszystko przeszlo i dobrze sie skonczylo :). teraz bedziesz po prostu uwazniejsza, a co zle wyrzuc z glowy! :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435801 przez georgette102
gabi proszę tu się nie nabijać z koleżanki, a pytanie bardzo skomplikowane, poniekąd znajdujące swe podstawy w takich dziedzinach nauki jak biologia i chemia :silly:

a tak poważnie to miałam wątpliwości dotyczące "świeżości" tej wody, ale emmo rozwiałaś je i myślę, że jak taka woda "postoi" dobę to chyba faktycznie nic jej nie będzie

ja podgrzewam wodę w mikrofalówce

12 lata 3 miesiąc temu #435808 przez emma
żorżeto, mysle, ze sie nie "zepsuje" ;)
gotowalam litr, jak nie zuzylam, wykorzystywalam nastpenego dnia, dolewalam do niej nowej albo po dniu plukalam dzbanek i od nowa. teraz juz nie praktykuje, ale przez 4 miesiace nic sie nie wydarzylo :).

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #436068 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu #436305 przez georgette102
ogłoszenia parafialne :silly:
Maja ma już trzeci ząbek :lol:

a za nami kolejna nieprzespana noc i ciężki poranek, mam nadzieję, ze teraz będzie już z górki

12 lata 3 miesiąc temu #436347 przez ewelinda83
to ja tez cos dodam z ogloszen parafialnych :silly:

Kinia ma dzisiaj 6 miesiecy

corcia rano zrobila mi niespodzianke :)
zostawialm ja na lozku bez pampersa i usaiadla do komputera i slysze ze steka, lece do nie zeby ja ubrac a tam wielka kupa na lozku :side: dobrze ze zrobila ja na taty strone :lol:

co do wody to ja za kazdym razem gotuje swierza :S ale to przez zboczenie siostry ktore mi wpoila ( ona skonczyla ochrone srodowaiska i mi ciagle gledziala ze nie powinna kilka razy gotowac wody, wylanczaj komputer jak nie korzystasz, wyciagaj ladowarke z kontaktu itd itp ) niektore ,, zboczenia ,, mi zostaly :silly:

georgette102 gratuluje kolejnego zabka :) my dalej czekamy i cierpimy :dry:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436391 przez ewelinda83
:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436403 przez gaabrysia
Wszystkiego dobrego dla Kingi ;)

foto piękne ;)

A Adrian dwa dni temu nauczył się (dopiero) odkręcać z brzuszka i teraz frajda bo można w tą i s powrotem ;) pełzanie idzie mu coraz lepiej zwłaszcza jak ma przed oczami swoją ulubioną "zabawkę" plastikową butelkę , małą czy dużą ;)

gratuluję Mai następnego zęba ;) domyślam się ,że tym razem górna jedynka ? jak zdrowie ?

Asia Adrian też ciągle robi banana zwłaszcza w leżaczku i w ucie wogole przez ostatni tydz same postępy i to nawet nie wiadomo kiedy ;)

co do kupy to też ostatnio mieliśmy gównianą sprawę , a mianowicie ściągam na przewijaku (na łóżeczku) takie spodenki ze stopkami , a z nich kupa praktycznie wypadła na podłogę i tym o to sposobem ja przewijak Adrian i wszystko w około było w wielkiej kupie :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #436484 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu #436509 przez georgette102
za gratulacje bardzo dziękujemy, a swoją drogą to strasznie długo te zęby idą...

gabi tak to górna jedynka, jeszcze jej nie widać, ale czuć pod palcem, że jest ostry brzeg i jestem strasznie ciekawa jak ona będzie teraz wyglądać z trzema zębami :) Tomek się śmieje, że będzie mu piwo otwierać :dry: a zdrowie coraz lepiej - ja już mam tylko kaszel a Maja ma coraz mniejszy katar, więc chyba najgorsze już za nami

ewelinda
dla Kini buziaczki i życzenia wszystkiego najlepszego! słodkie zdjęcie a niespodzianka no cóż - dobrze, że to strona taty :lol: strasznie mnie tym rozbawiłaś :laugh:

asiula ja też nie lubię samotnie spędzać wieczorów o nocach to już nie wspomnę, na pewno znajdziesz sobie jakieś ciekawe zajęcie, a jak nie to Kacperek ci pomoże :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka