BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432519 przez ewelinda83
bardzo polecam :) u nas sie sprawdza :)

allegro.pl/kolo-kolko-z-otworami-do-nauk...way-i2626325122.html

wkleilam pierwsze lepsze tzn my mamy takie same okragle ale poszukaj moze beda tansze ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432538 przez gusiag
u nas chyba dziąsła bolą bo jest marudzenie i płacz, które mijają jak dostaje zimne gryzaki z lodówki.. szykuje się kolejna kiepska noc :(

12 lata 3 miesiąc temu #432566 przez Tee
kółko zamówione :)
dziękuję za radę!

Gosiu witajcie w "klubie czekających na ząbek" ;) mam nadzieję, że noc będzie przespana... my Zuzolince jak mocno grymasi, i nie może usnąć dajemy syropek przeciwbólowy...
żele na dziąsełka (wg mnie) nie spełniają swojej roli- tzn działają ale na krótko.

ps: Kingusia wygląda przesłodko :) widać, że "kocha" wodę

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432598 przez marigra
dobry wieczór

ewelinda - no nareszcie.....i dobrze ze masz lepsze wiadomosci....szkoda tych dwóch palców, ale z drugiej storny lepsze to niz cała stopa. Trzymam kciuki za szybko powrót do zdrowia.
Kinga w tym kółku wygląda na dużo starszą. Troche wam zazdroszcze tych wakacji, ale zasłużyliście na nie. Najwaznijsze ze wyjazd udany.
A powiedz Kinga samodzielnie siedzi??? bo zastanawiam sie nad tym kólkiem na basen i nie wiem co robic, bo nasza jeszcze dobrze nie siedzi inie wiem czy nic jej sie nie stanie..

u nas zebów tez brak, kreseczki na dziasłach są, ale nic poza tym.
a tutaj zdjecie troche niewyraźnie, ale złapałam jej nowe miny
i jeszcze pierwsze próby samodzielnego siedzenia
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #432603 przez ewelinda83
mariga Kinga sama jeszcze nie siedzi i ja ja w tym kolku podtrzymuje pod dupke ( ono ma takie majteczki w srodku ) ale te kolko jest akurat dla niemowlat do nauki plywania.

12 lata 3 miesiąc temu #432638 przez gaabrysia
Hej

Ewa fajnie, że jesteś do tego po takich wczasach.. też zazdroszczę, u nas jesień pełną parą ;(

Zuza jaka minka hihi ;)

dziewczyny, kupiłam mleko bebiko 2 (nan było jakies z kleikiem -może któras mama może polecić) wczoraj próbowałam podać i muszę przyznać ,że napewno lepiej jak bebilon (pare razy pociągnął) a słodkie faktycznie. z czasem może zmienie, jeżeli polubi..

tee daj znać jak w pracy, ja mam jeszcze tydz i też mam nadzieje że szybko się przyzwyczaję - ciesze się ,że na razie 4h.

my jeszcze zasmarkani..

ja też się zastanawiam czy górne zęby teraz nie dokuczają..

miłego dniaaaaaaa

a gdzie sie podziewa Georgeta?powiedz też mam czasem piersi przygryzione ? pije Maja mleko?

12 lata 3 miesiąc temu #432718 przez georgette102
dzień dobry

gabi jestem jestem, ale tak się przeziębiłam (tzn Tomek mnie zaraził), że ledwo żyję, ból głowy, gardła, katar... co ja Ci będę pisać - sama to przechodzisz :( Maja nie przygryza mi już piersi, ale czasami tak się zdarzało, że piła piła i nagle mnie gryzła i to właśnie wtedy gdy dopiero co wyszły jej 2 dolne ząbki a teraz czekamy na górne i obawiam się co może z tego być jak zechce mnie ugryźć brrrr a mm podaję jej 2 razy na dobę i teraz nie ma z tym żadnego problemu

Maja właśnie się obudziła i popłakuje, więc zmykam; wpadnę później się powymądrzać :lol:

ciepłego i słonecznego dnia Wam życzę

12 lata 3 miesiąc temu #432739 przez gaabrysia
ach te chłopy.. nas pozarażały .U nas mam nadzieje już końcówka, bo mam dość :/

płukanka solna na gardło i cieple mleko z miodem polecam. I zdrowia życzę, wpadaj koniecznie! ;)

12 lata 3 miesiąc temu #432759 przez gusiag
hej dziewczynki
kolejna chora i to przez chłopa :( mnie nadal trzyma katar i gardło masakra
a do tego okropnie boli mnie nerka i się trochę boję bo znam te bóle z ciąży. Tylko tym razem to lewa a nie prawa nerka. Podejrzewam, że to może być wina tego, że za mało pije.. Jakoś nie przepadam za napojami, wodą itp. Ale chyba muszę zacząć więcej pić. Oby to nie byly kamienie albo coś :(

a dziś nasza rocznica ślubu :) dostałam przepiękną zawieszkę swarovskiego tzw charm do mojej bransoletki. Co prawda bransoletka na charmsy jest z Pandory i inne wejścia są na nią ale skąd to facet może wiedzieć :) Jakoś wmontuje tego Swarovskiego i też będzie git.

Ja mężowi kupiłam voucher na godzinny masaż całego ciała w SPA :)

marigra zdjęcia rewelacja, mina świetna!

12 lata 3 miesiąc temu #432798 przez marigra
dzień dobry

no co te chlopy takie słabe... mój tez od wczoraj kicha prycha i smarka, wiec predzej czy pozniej czeka nas to samo ...słaba męska płeć

ewelinda - myslałam ze juz siedzi bo tak fajnie stabilnie w tym kólku wyglada
gabi - my tez mamy bebiko i bardzo ladnie je. widocznie to jest sposób, bo ono jest slodkie. Jak sie nauczy bebiko to mozesz próbowac inengo mleka jesli oczywiscie chcesz. Małymi kroczkami a bedzie dobrze trzymam kciuki. A lepiej sie czujesz??
georgette - i ty tez smarkasz, biedaku...oby tylko Maja "przetrwała"...
gusiag - i ty tez...jakas plaga u nas...a z tymi nerkami to niedobrze. Popij wiecej przez kilka dni i zobaczysz czy ci pomoze, a jak nie to idz koniecznie do lekarza, bo sama wiesz jakie problwmy miałas w ciazy. Nie mozna bagatelizowac.
A no i gratuluje rocznicy. Oby mąż jeszcze dorzucił coś do tego prezentu wieczorem :blush: , a ze nie wiedział ze są inne zapięcia to już trudno, musisz mu wybaczyc i tak sie postarał :blink:

my tez wracamy do pracy od poniedziałku i powiem wam ze jestem mile zaskoczona bo szefowa przysłała mi maila z nowymi obowiazkami itp i naprawde kurcze są fajne. Jest świadoma ze mam dziecko, wiec niesie to za soba rozne obowiazki. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ale to co najwazniejsze nie bede musiała jezdzic w trasy (byłam przedstawicilem medycznym) tlko mam teraz prace biurową. Super...bo nigdy w zyciu bym sie nie zgodziła na wyjazdy 2,3-dniowe.... ;)

12 lata 3 miesiąc temu #432809 przez gaabrysia
ja fizycznie lepiej, tylko leci jeszcze z nosa, a JArek ciągle..tym razem kaszle ;(

Gusiag, chłopy to gapy nie wzracają uwagi na takie szczegóły ;) Gratuluję jeszcze raz ;D

Marigra oby zaczął pić to .. to będę w niebo wzięta ;) najwyżej będą przyjeżdzać do pracy na cyca , całe szczęście blisko ;))

Adrian wstał na godz i dalej śpi .. już nie pamiętam kiedy tyle spał.

12 lata 3 miesiąc temu #432821 przez marigra
dziewczyny a pisała któraś z Was oświadczenie dotyczące karmienia piersią?? musze to zrobic i w sumie to nie bardzo wiem jak :S

12 lata 3 miesiąc temu #432825 przez marigra
gaabrysia napisał:

ja fizycznie lepiej, tylko leci jeszcze z nosa, a JArek ciągle..tym razem kaszle ;(

Gusiag, chłopy to gapy nie wzracają uwagi na takie szczegóły ;) Gratuluję jeszcze raz ;D

Marigra oby zaczął pić to .. to będę w niebo wzięta ;) najwyżej będą przyjeżdzać do pracy na cyca , całe szczęście blisko ;))

Adrian wstał na godz i dalej śpi .. już nie pamiętam kiedy tyle spał.

no to nieźle was rozłożyło...a Adek widocznie odsypia przeziębienie. A z mlekiem będzie dobrxe. Jak juz pociągnął kilka łyków to znaczy, że smak lepszy. A ogólnie te wszystkie mleka smakują jak rozwodniony gips...

12 lata 3 miesiąc temu #432829 przez gaabrysia
ja jeszcze nie pisałam (pracuje u siostry ;) ) i chyba na razie jak będę na pół etatu nie będę korzystać, ale jak wrócę na 8h i dalej będę karmić to na pewno skuszę się na wczesniejsze wychodzenie ;) ciekawe jak to z tym zaświadczeniem lekarskim..

a tak w ogole to i tak nie wyobrażam sobie 7h bez karmienia..

12 lata 3 miesiąc temu #433080 przez martyna123
hey

Byliśmy u lekarza i to jednak nie skaza białkowa bo jest już za duży marigra miałaś racje ale objawy są te same co na skazie bo jest to alergia może na śliwki bo dałam taki deserek mam nie dawać około miesiąca takich rzeczy a mleka nie pije dlatego że mu się znudziło i nie smakuje mu już ale za to jak nie pije mleka musi jeść codziennie mieso bo takie dziecko potrzebuje białka. Mnie też choroba dopada narazie tylko katar i wieczorem bół gardła już biore tabletki to mam nadzieje że gorzej nie będzie i też mój mąż mnie zaraził.

Gosia- ja mam te same problemy z nerkami co ty i też nie lubie pić za dużo ale zawsze mama tabletki furalgin uno teraz są bez recepty i jak już czuje że mnie coś zaczyna boleć zaraz łykam i przechodzi to są chyba najlepsze tabletki poproś mamy żeby ci wysłała.

Ewa- Ale super fotki i widac że udane wakacje a malutka jaka zadowolona.

marigra - ale masz dobrą szefową.

Gabi - fajnie jak na 4 godz sama bym poszła do takiej pracy.

georgette - szybkiego powrotu do zdrowia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka