BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #434979 przez marigra
w kwesti tatuaży się nie wypowiadam, bo nie posiadam i nie zamierzam mieć, ale faktycznie niektóre są piękne.. emma - zaszcyć nas swoim, bo nie mamy cie na fb

żorzetka - my stosowalismy tylko sl morską i wit. C. pomagało

gabi - moze ten banan faktycznie pomoze, chociaz u nas z tymi kaszkami to tez róznie, bo raz zje innym razem pluje, mysle ze kwestia tego czy jest najedzona czy nie.
A buciki genialne - nie pomyslałam nawet o takich...w sumie nie wiem czy przydatne jak dziecko jeszcze nie chodzi, ale cieszą oko ;)

no nic uciekamy myc sie karmic i spac. Do jutro dziewczyny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435029 przez Tee
Hej dziewczyny… :)
Dziś było tak pięknie (słonecznie i ciepło) że po pracy wybrałam się z Zuzą na dłuuuugi spacer.

Widze, że wasze dzieciaczki już sporo „dorosłego jedzonka” wcinają – moja Zuza przy waszych to tak jakby jeszcze nic nie dostawała…
U nas jadłospis dopiero się „formuje” – a więc wygląda mniej więcej tak :
4-5 mleko 150 ml
11-12 mleko 150 ml
15-16 mleko 150 ml lub obiadek mały słoiczek
19 mleko 150 ml
23 mleko 180 ml. Lub kaszka manna 150 (co 2-3 dni zmiana

W między czasie dostaje ok. ½ słoiczka deserku (nie codziennie), soczek lub herbatkę… czasami też przegryzie jakieś chrupki kukurydziane.

Tak więc u nas jest na razie 1 posiłek nie mleczny - obiadek (różne zupki które robimy sami… nie jadła słoiczkowych obiadków)

Asia nie przejmuj się głupim gadaniem (najprawdopodobniej) niekompetentnej „lekarki”. Dobrze, że zmieniłaś lekarza… A synuś rozwija się w swoim własnym tempie - i jak mówią dziewczyny nie ma się czym przejmować:)
zwłaszcza, że większość dzieciaczków w tym gronie nie siedzi samodzielnie...
co z tego, że moja Zuza siedzi - jak nie chce leżeć, ani na plecach, ani na brzuchu...
nie wspominając już o pełzaniu... na wszystko przyjdzie czas.
nasze dzieci nie czytają książek :laugh: i nie wiedzą co powinny już umieć w danym miesiącu :laugh:
gdybyśmy wszystkie osiągnięcia naszych dzieciaczków połączyły w jedną całość to może by wyszedł taki książkowy maluszek... ;) :laugh:

Bucki mamy po starszych Zuzikowych siostrzyczkach (ciotecznych) – prawie nowe, niewynoszone????
Zastanawiałam, się tak jak marigra czy w ogóle będą przydatne ale doszłam do wniosku że tak… już teraz często są takie chłody, że bez cieplejszych bucików nie wychodzimy- mamy kombinezony „zakrywające stopy” ale takie zimowe … jesienne tylko bez stóp.
Gabi nie wiem czy chcesz kupić przez Internet czy tylko pokazujesz „przykładowy link” - buciki fajne ale ja bym raczej nie ryzykowała.
Niby wszystko Oki ale najlepiej sprawdzić czy do nóżki pasują… kupiłam dla Zuzi buciki („baletki szmaciane” )nie mierzyłam bo wybrałam rozmiar „na oko”- niby 6-9 miesięcy…
No i Zuza już w nich dawno nie chodzi bo za małe… pochodziła w nich jakieś dwa miesiące (jak się nie mylę) między 3-5
Inna sprawa, że Zuza ma sporą stopę- to po mnie :lol: ;)
Kiedyś Lekarz żartował że może po wodzie chodzić. :laugh:
Dobranoc :)

12 lata 3 miesiąc temu #435037 przez gusiag
Tee napisał:

Inna sprawa, że Zuza ma sporą stopę- to po mnie :lol: ;)
Kiedyś Lekarz żartował że może po wodzie chodzić. :laugh:
Dobranoc :)

ale mnie rozbawiłaś :) dobre :)

buziaki i dobrej nocy wszystkim

12 lata 3 miesiąc temu #435337 przez marigra
czesc dziewczyny

ja jestem zdolowana od rana bo mi dziecko z leżaczka wypadło :( poszłam jej robic kaszke do kuchni, ona siedziała w leżaczku i nagle usłyszałam take łup.... i wielki ryk...biegne patrze, a ona wisi przypieta w lezaczku a twarz ma na podłodze :( tak sie przeraziłam, ze az mi łzy napłyneły :( ehhh co ze mnie za matka :( teraz ja obserwuje, bo bałam sie ze nos połamała, do tej pory ma czerwony :( i jestem tak zła na siebie ze mała głowa...mogłam ją położyc na podlodze tak jak zawsze...nie wiem co mi do głowy strzeliło z tym leżakiem:(:(:(:(:(:(

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #435345 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435349 przez marigra
bolało ją to na pewno bardzo mocno...biedna az sie zanosiła od płaczu:( niby wiem ze to nie moja wina, ale to ja jestem dorosła i mogłam to przewidziec znając jej wygibasy:(:(:(:(:(:(:(

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #435357 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #435358 przez asiula2134
.

12 lata 3 miesiąc temu #435369 przez ewelinda83
mariga wspolczuje ale niestyty takie rzeczy se zdarzaja i nie ma co sie obwiniac :dry:
pewnie niunke bolalo ale i najadla sie strachu z tad pewnie tel wielki placz :(
obserwuj ja, napewno bedzie dobrze :)

tee to widze ze my podobnie karmimy tzn ja od wczoraj probuje dawac coraz wiecej ,, doroslego ,, jedzenia ale nie wiem co z tego bedzie bo wydaje mi sie ze bez cyca Kinga sie zaglodzi ;)

gabi zadna tajemnica ten moj napis :) Amor Vincit Omnia / Milosc Zwycieza Wszystko :)
jest to moje motto ktore sie sprawdza jak narazie :silly:
buciki sliczne, sama posiadam dwie pary dla Kingi. jedne sa podobne do UGG :blink: a drugie do tych co ty pokazalas, tylko moje sa plecione i fioletowe :S mam nadzieje ze sie przydadza i bede na jeszcze dobre przy chlodniejszych dniac :huh:
do tej pory z bucikow nie korzystalysmy tzn posiadamy kilka par ale niestety Kinga zaraz je skopuje :angry:

ale mialam koszmarny wieczor i noc :angry: :(
tak mnie glowa rozbolala ze az wymiotowalam, takie bole mam raz moze dwa w roku ale jak juz sa to konkretne. masakra jakos, nawet nie mialam sily na prysznic, dobrze ze Kinia byla grzeczniutka i poszla ladnie spac :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #435372 przez gusiag
dzień dobry

marigra nie martw się, tylko się mocno przestraszyła i ją zabolało a nosa nie połamała bo dzieci nie mają jeszcze kości tam tylko miękką chrząstkę. Zaraz zapomni o całym wydarzeniu, gorzej z Tobą, ale takie rzeczy pewnie dopiero będą nas uczyć że jednak każde spuszczenie dziecka z oka może być niebezpieczne. na drugi raz tak po prostu już nie zrobisz.
Swoją drogą twój leżaczek nie ma pasów??

Ola rozmiar bucików ma 14 :) małą stopę będzie pewnie miała po mnie bo sama mam 35 :)
ja też mam kombinezony zimowe z dodatkowymi doczepianymi butkami z kompletu ale pewnie dokupię jeszcze butki ale to już bliżej zimy.

Co poza tym laseczki jeszcze?

Ewa a te bóle to klimat? czy co?

12 lata 3 miesiąc temu #435376 przez asiula2134
My lecimy na spacerek, trzeba korzystać z pogody :)
Piszcie, piszcie poczytam jak wrócimy :)

12 lata 3 miesiąc temu #435394 przez marigra
gusiag napisał:

dzień dobry

marigra nie martw się, tylko się mocno przestraszyła i ją zabolało a nosa nie połamała bo dzieci nie mają jeszcze kości tam tylko miękką chrząstkę. Zaraz zapomni o całym wydarzeniu, gorzej z Tobą, ale takie rzeczy pewnie dopiero będą nas uczyć że jednak każde spuszczenie dziecka z oka może być niebezpieczne. na drugi raz tak po prostu już nie zrobisz.
Swoją drogą twój leżaczek nie ma pasów??

właśnie ma pasy i była nimi przeypięta. Musiała się jakoś w nim przechylić tak ze z jednego zapięcia sie wyslizgneła a w drugim wisiała jedną nogą...ehh juz nie chce nawet sobie tego przypominac...

teraz biedna nie moze zasnąc bo cpo chwile budzi sie z płaczem i musze byc orzy nij zeby mnie widziała :(
no nic było minęło mam wielką nauczke na przyszłość

12 lata 3 miesiąc temu #435395 przez ewelinda83
ja mialam isc na spacer ale Kinga zdzrzyla usnac, wiec na spacer wybierzemy sie pozniej :)

gosia nie wiem od czego te bole glowy to bo specjalnie jakos tego nie kontroluje hmmm a moze powinnam :unsure: takie mocne mam raz moze dwa na rok i to wszystko. raz w miesiacu mam maly bol tzn jak zaczyna mnie cmic to lykam tabletke i przechodzi a przy tym duzym to nic nie pomaga tylko glowa w kiblelek i lozko :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #435410 przez marigra
ewelinda83 napisał:

ja mialam isc na spacer ale Kinga zdzrzyla usnac, wiec na spacer wybierzemy sie pozniej :)

gosia nie wiem od czego te bole glowy to bo specjalnie jakos tego nie kontroluje hmmm a moze powinnam :unsure: takie mocne mam raz moze dwa na rok i to wszystko. raz w miesiacu mam maly bol tzn jak zaczyna mnie cmic to lykam tabletke i przechodzi a przy tym duzym to nic nie pomaga tylko glowa w kiblelek i lozko :angry:

to typowa migrena. Moja mama tak czesto miała. Jeśli sie zdarza sporadycznie tro nic groxnego, gorzej gdybysa miała je regularnie...a tak musisz niestety przezyc...

moja spała az 5 minut...

12 lata 3 miesiąc temu #435482 przez gaabrysia
cóż za frekwencja- popieram ;)

Marigra wyobrażam sobie co czułaś, ale nie zamartwiaj się bo to czasu nie cofnie..

właśnie nie zawsze sie ma kombinezon z stopami,a teraz nie jest aż tak ciepło żeby w samych skarpetkach (zakładacie już rajstopki?) a z kocyka się "wykopuje"..

u nas podobnie z tymi posiłkami stałymi, raz zje, raz nie...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka