- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z szefem raczej sie nie dogadam bo od miesiaca mi nie odpowiedzial na pytania dotyczace miedzy innymi tego czy nalezy mi sie dodatkowa przerwa na karmienia
u mnie dodatkowym stresem jest moj slaby angielski ( ja jestem jedynym obcokrajowcem w pracy ) ale pisalam z kolezanka z pracy ktora tez mnie pocieszala
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- Otrzymane podziękowania: 0
jstem w pracy i chlone wszysie wiadomosci jak gabka..powiem wam, ze ciesze se ze wrcłam, totalne oderwanie od rzeczywstosci..
martyna - jak on pieknie stoi, jaki juz jest sztywny...jescze troche i bedzie biegac
gabi - moze Adrian wyczuwa ze cos sie zmieni.....i daj znac czy pil z butli..trzymam kciuki
Tee - to fajni ze mozesz wychodzic godzine wczesniej, to duze ulawienie.
no nic pzrwa sie skonczyła uciekam daej do pracy..napisze pozniej papap
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
marigra- to fajnie że wszytsko chłoniesz a z kim malutka została nie dzwonisz co chwile co u niej ??
Asia- no to jak Kacper zobaczy jak starszy kolega umie chodzic i tak dalej to on tez zacznie to bardzo szybko nasladować. Mój wszystkie zwierzęta szarpie jeden mój kot mu się daje a pies to tylko raz go szarpał ale się boje bo mam bernardyna a on jest agresywny i się boję że może go ugryz.
ewelinda83 i Gabi - Powodzenia w pracy.
Tee- te łóżeczko nie jest do spania tylko daje go tam bo w pokoju mama stół szkalny i jak jest chwilke zajeta to daje go tam i szybko robie co mm robić. Na razie mały śpi z nami w łóżku niestety ale zaniedługo jak wyjdą te cholerne ząbki to go dam do łóżeczka.
Emma- Zosia już korzysta z żłobka i jak jej tam jest??
Dziś w nocy tak płakał co chwile bo góre jedynki sie przebijały i już troszkę wyszły ja padam masakra jakaś.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
asiula - podziwiam ja bym chyba nie dała rady zajmowac sie jeszcze jednm dzieckiem....Kacperek przespał się z myślą, że jest pies i odrazu wstał z lepszym humorem:
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
ze względu na to ,ze w nocy jakos nie spałam.. niewiem czemu nie myslałam o pracy a kreciłam sie z boku na bok ..zerwałam sie i poleciałam na 6.30 dzieki temu o 11 byłam juz w domu adek z butla sie nie przeprosił.. jadł zupke o 8... no porazka:/
zosia nie chodzi do złobka - ma wspaniała nianie )
idziemy sie przespac, zajrze pozniej
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
hej wam
ze względu na to ,ze w nocy jakos nie spałam.. niewiem czemu nie myslałam o pracy a kreciłam sie z boku na bok ..zerwałam sie i poleciałam na 6.30 dzieki temu o 11 byłam juz w domu adek z butla sie nie przeprosił.. jadł zupke o 8... no porazka:/
zosia nie chodzi do złobka - ma wspaniała nianie )
idziemy sie przespac, zajrze pozniej
trzymam kciuki za Adrianka zeby zakumplował sie wkoncu z butelka. A zupką się nie martw, ważne ze zjadł rano a nie w nocy...
widzimy ze masz jakies newsy co do Zosi??? hmmm..
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie wiem ale bardzo Was podziwiam ja nie wiem czy bym umiała iść do pracy wiem że trzeba iść żeby była kasa ale chyba bym się załamała dobrze że żadna z Was nie musiała dać do żłobka dzieciątka. Ja byłam od 3 roku życia z babcią dobrze sobie to wspominam miałam swój pokój blisko do mamy pracy. Ale teraz są takie czasy że te nasze babcie będą pracować razem z wnukami.
Gabi- może zamiast obiadku rano to kaszki niech tata da na mleku jak się mleka chycic nie chce.
Ja to pewnie dzis spac nie będę umieć przez ten głupi zabieg laserowy najbardziej się boje tego znieczulenia jeszcze w szyje masakra.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zobaczymy, bo dziś miał mleko mieszanke moje plus mm gdzies wyczytałam ,że tak najłatwiej - yhyyy
Na jutro zostawie tylko swoje. całe szczęście ,że to pół etatu.
Z tego co wiem, to Zocha nie poszła w ogóle do złoba tylko z nianią siedzi.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
marigra gratuluję szybkiej adaptacji w pracy, super podejście do sprawy i mam nadzieję, że ja równie chętnie wrócę do pracy
gabi współczuję walki z butlą, miejmy nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej
martyna brawa dla Szymona! pięknie stoi
asia Maja do tej pory nie zwracała uwagi na naszego psa, a teraz zaczyna się interesować i nic jej nie przeszkadza, nawet szczekanie
a ja w końcu wyszłam z Mają na dłuższy spacer, wczoraj byłyśmy pierwszy raz od tygodnia przez tę chorobę i chociaż Maja ma jeszcze katar to myślę, że już nic jej nie grozi
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
georgette- nic sie nie martw, podobno na dworze nosek sie odpycha i duzo lepiej sie oddycha. Jesli była dobrze ubrana i nie spociła sie to mysle ze to zadne przeciwskazanie.
gabi- ehhh, rośnie ci mały buntownik....musicie konsekwentnie próbowac dalej, za któryms razem wkoncu zalapie....wierze w to....a kaszki nasza tez za specjalnie nie je, wlaciwie to wszystko zjadam ja (nie narzekam bo jke uwielbiam), ale moglaby chcoiaz zjesc kilka łyzeczek, no ale u nas nie ma problemu bo je mm
a wogóle myślałam, że Zuzka nie odczuje za bardzo mojej nieobecności bo jeszcze mała, ja byłam tylko 7 godzin, po powrocie w sumie nie widziałam jakiegoś szału, ze sie cieszy, miała minę wręcz " to ty już jesteś?? a wszyscy taka panika??" ale jak dałam jej cycka to ssała dosłowanie 40minut...i to było takie miłe, że jednak jestem jej potrzebna.. naprawde odczucia niesamowite, bo tak sie do mnie tuliła, patrzyła na mnie jakby mnie tydzień nie widziała...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MArigra tak jak ja chodzisz na 4h ?
mam nadzieje,że jutro wypije moje mleko z butli -ode mnie wypił dzis 70 ml ,200ml trzymam na jutro a po tym jak wypił próbowałam dać mm , w życiu... a teraz niewiem czy wypił bo moje, czy wypił bo dałam mu pierwszy raz w butli aventu ze zrobioną dziurą nożem -czego sie nie próbowało..
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A z ta butelką moze faktyznie problem tkwi w smoczku (u nas tak było), ale najpierw próbujcie mm dopiero pozniej twoje, bo na odwrót to juz na 100% twojego nie ruszy
A próbowałaś tych smoczkó trójprzepływowych z Avent - bo u nas jak czasami nie chce jesc tym smokiem (mamy "3") to zmieniam własnie na ten
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
marigra, widze, ze w pracy masz wiecej czasu na pisanie! jak fajna praca i ludzie, to musi byc fajnie! zazdroszcze ci, ze mama pomaga przy Zuzi. u nas niestety nie ma takiej opcji .
martyna, woow, ale Szymon jest dzielny, strasznie wyprzystojnial! pewnie teraz musisz strasznie uwazac, zeby nie fiknal w tym kojcu .
a Zosia nie poszla jednak do zlobka. szkoda mi jej bylo, no i znalezlismy fajna nianie . droga impreza, ale jestesmy zadowoleni, Zosia tez, a to dla nas najwazniejsze!
powodzenia na zabiegu!
asia, podziwiam cie, odkad Zosia pelza, rzadko mam czas na zrobienie obiadu, napisz, jak dajecie sobie rade we troje. pewnie potrzebny niezly plan do tego . snilo mi sie dzis, ze zaszlam w ciaze i usg wykazalo blizniaki, ale przy porodzie okazalo sie, ze to czworaczki - gorszego koszmaru nigdy nie mialam . dzieciaki fajne, gorzej z organizacja - masakra!
a u nas w menu nowosc - kaszka bananowa. Zosia slabo lubi, bo banany, ale podaje jej po mleku na noc i troche daje sie nabrac - dzis wypila 50 ml. probowalam podawac lyzeczka, ale wtedy awanturuje sie i placze... a myslalam, ze jest wszystkozerna .