- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
"karmienie jednocześnie mięsem i żółtkiem daje pewien nadmiar białka podawanego w jednym czasie. Rzeczywiście, żółtko lepiej dodawać do dań bezmięsnych." to odpowiedź na pytanie jakiejś mamy w artykule z edziecko.pl
znalazłam też, że nie ma przeciwwskazań żeby to łączyć..
ale wiadomo co lekarz to inna opinia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
szalejecie od rana;)
u nas noc spokojna. Mam nadzieje ze to ten czas kiedy dziecko uczy sie przesypiać całe noce, bo spała od 21 do 7..oby
asiula - niczym sie nie martw, moja Zuzia jest kila dni starsza od Kacperka, a tez jeszcze nie pełza, nie siedzi, tylko turla sie po macie i kreci w kółko. Owszem zaczeła wyrzucać zabawki z leżaczka i czeka aż jej podam, wiec spokojnie wszystko w swoim czasie. Apeluje "panikaczu" spokojnie. Też bym chciała żeby mała już siedziała, żeby z kąpielą przenisć jado wanny, ale jak widać to jeszcze nie jest jej pora
a właśnie kąpiecie dzieciaczki jesdzcze w wanienkach?
gusiag - wow Olcia stoi brawo...
Tee- dziekuję, właśnie się bałam z tą kaszką, ze ją zapcha, ale skoro ty tak robisz to i ja spróbuje.A z żółtkiem też się zbieramy jak pies do jeża ale musze wkoncu je ugotować i dodoać. Swoją drogą nie słyszałam, że do dań bezmięsnych...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Adek przespał noc - uff , ja za to nie mogę oddychać. Ale cieszę się że on lepiej i nie rozłozyło go tylko jest lepiej, chyba wybiore sie na spacer tak pięknie świeci słonce.
Gusiag, dziewczyny mojej siostry już zaczynały dreptać jak miały 8 mc, więc może i was tak będzie stoi ślicznie!
Asia lekarz pow, mojej koleżance że albo zółtko albo mięsko , dlaczego pewnie nie można podawać razem. Co do siusiaka to i ja nic nie robię, nie wiem czy w ogóle by się dało coś ściągać.. ale wszelkie informacje od lekarza przyjmę, my idziemy dopiero 3.
Adek też nie pełza.. dupa w górze "chodzi" kręci się w kółko, ale do przodu nie ruszy więc się Asia nie martw bo nie tylko wy nie potraficie kwestia czasu i będziemy ganiać.. i prosić ,żeby chwilę spokojnie posiedzieli ;D
Emma zajrzyj do nas czasami i daj znać co u was
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a Ty kup coś na zatkany nos jak będziesz na spacerze, ulży Ci
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A na spacer wybierz sie obowiązkowo, na pwno odetka ci nosek, bo jest w miare chłone powietrze (przyunajmniej u nas). Też jedziemy sie dotleniać. Będę wieczorem i mam nadzieję, ze nie bedzie co czytać bo wszystkie mamusie wybędą na spacer . Więc papapa...
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
wraz z Zuzolinką przesyłamy ogromne uściski dla Adrianka
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gusiag z chęcią bym coś przyjeła na katar, ale nie mogę bo karmię. jedynie inhalacja i woda morska..
zmęczyłam się tym spacerem strasznie, Adek pospał. Niewiem czy zbiore siły na drugi ..
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Bartus juz zdrowy katar "papa" mieszka nam się super poki co u mamu korzystam czasem z neta:)
Gabi gratuluje pol urodzinek !:*
Mieszkanie ochrzcone ze tak powiem hihi:DD mam na mysli sprawy dla doroslych i powiem wam ze o wiele lepiej nam sie uklada !
Buziaki dla was teskno za wami !!:**
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
widzę, że mnie posłuchałyście my dotleniłyśmy sie za wszystkie czasy. Było nam tak dobrze na dworku, ze mała usneła podczas obiadku. hihi karmiłam ją łyżeczka na śpiocha. Najzabawniejsze to ze otwierała buzie:)moglam jej tej zupy 2 sloiki wepchnac i nawetby nie poczuła
justyna - super, że mieszka wam sie dobrze, to najwaznijsze. A wiadomo nowe mieszkanie zawsze trzega "ochrzcic'
gabi - no nioestety przy karmieniu nic nie mozna. próbuj jeszcze rutinacea - wzmocni cie, no i ta sól morska..
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia mamy inhalator i muszę pow ,ze jest ok.Polecam. robię z solą fizjologiczna taką inhalację, końcówka kaczorek, ale mimo tego młody panikuję jak leci "para" ale już po jednym dniu inhalowania - przeszło. może i karmienie piersią też miało wpływ. Sama się inhaluję, skrapla sie w nosie i duzo lepiej sie oddycha! mnie jeszcze trzyma , ale co zrobić ;( trzeba przeczekać .
ja dziś zakupię mleko nan i zobaczymy jak.. został tydzien , najwyżej będą przyjeżdzać na cyca a stopniowo będę próbować chociaż 1-2 dziennie podawać mm.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa