- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
gusiag tak myślałam, że Ola też się zarazi, ale dobrze, że łagodnie to przechodzi no i oczywiście buziaczki od cioci georgette
tee śliczne zdjęcia Zuzolinki
marigra dobrze ze już po chrzcinach i jeszcze lepiej, że wszystko się udało czekamy na zdjęcia
ehhh dziewczyny dzisiaj padam na twarz, Maja w nocy budziła się co chwilę, od 3 to już w ogóle nie śpię ale tli się iskierka nadziei, że niedługo znowu będzie trochę spokoju - widać, że za chwilę pojawi się ząbek... to będzie już nasz trzeci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Na zdjęcia czekamy z niecierpliwością
hmm my też w nocy kiepsko śpimy, co 2-3h mleko .. może któraś z mam ma pomysł,żeby moje dziecko zechciało pić mm ? chciałam zacząc podawać powoli.. ale mimo tego,że "drze" się z głodu będzie wypychał smoka jezykiem (sok i herbatke doi)
jak wasze dzieciaki w nocy ? nie odkrywają się ?
My lubimy naszą hula kula
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wiecie co się stało? dziwna rzecz... Maja ok 18.00 zawsze dostaje cycka a dzisiaj zastrajkowała i nie chciała, więc dałam jej butelkę i chętnie wypiła mm z jednej strony fajnie by było, gdyby ona już nie chciała piersi - o wiele łatwiej byłoby mi ją przestawić na mm, no ale zobaczymy co będzie dalej
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale to wyższa szkoła jazdy z moim dzieckiem! co zrobie to wylewam ..
a jakie macie mleka ja Bebilon , ale spotkałam się z opinią ,że Nan smakuje bardziej jak mleko z piersi (tylko ,że on nawet mojego mało co wypija z butli, a już na pewno nie ode mnie! )
co do pokarmów się nie wypowiem, bo jak na razie wszytsko jemy w postaci papki.
i jedyne co gryzie, to mnie po cyckach
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
u mnie niestety juz robota wre... czasem czytam w komorce, co piszecie, ale z udzielaniem sie bedzie pewnie gorzej. jak koncze prace, robie jakies zakupy, potem obiadek, chce sie jeszcze z Zosia pobawic, wiec turlamy sie po podlodze albo idziemy na spacer, albo jedno i drugie, potem kapiel, spanie i chwila odsapki, przygotowanie na nastepny dzien i tak leci. w weekend najpierw sprzatalismy, a potem odpoczywalismy i spacerowalismy sporo, chociaz u nas pogoda nie rozpieszczala. na szczescie chyba najgorsze za mna, teraz bede konczyc o ludzkich porach i wracac do domu ok. 15.
wspolczujemy wam bolesnego zabkowania i przeziebien, dla nas, odpukac, to nieznane zjawisko! kurujcie sie i oby jak najrzadziej was dopadaly takie atrakcje!
w menu Zosi od niedawna takze dynia - smakuje, nie tak jak marchewka i jablko, ale prawie .
sto lat od cioci emmy dla Oli!
jesli chodzi o jedzenie stalych pokarmow, to ja radze mamom najstarszych naszych dzieci, zeby jak zabki zaczna sie pojawiac, stopniowo rezygnowaly z miksowanych papek. najpierw dobrze sprawdza sie rozgniatanie gotowanych warzyw/owocow widelcem albo scieranie na grubszej tarce, a potem krojenie na kawaleczki - oczywiscie bez stresu, nie od razu, ale tak jeszcze przed skonczeniem roczku. po prostu dla zdrowego rozwoju dzieci w tym wieku papkom mowimy "papa", jak i smoczkom niestety . pewnie, ze niektorzy rodzice wola miksowac i miec spokoj, ich wybor, odradzam, ale nie placze, w koncu to moi przyszli pacjenci!
dobrej nocy dla wszystkich!
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
na zdjęcia niestety musimy troche poczekac, ale coś wrzucę na pewno...
gabi- u nas z mm nie ma problemu ale tez mielismy wczesniej taki problem ze Zużka wogóle odmawiała buitelki, niewazne co było w środku, ale byłam konsekwentna, podawałm ja co jakis czas, az wkońcu któregos dnia wypiła (za waszymi radami zmienilam wtedy smoczek na wiekszy). A teraz pije chetnie kazda ilość którą jej podam. My uzywamy Bebilon.Ale z racji tego ze ona zje wszystko zastanawiam sie czy moge swobodnie zmienic jej na inne mleko, a do tego odrazu na 2 (bo właśnie skonczyła nam sie puszka 1)....bo zapomniałam wczesniej mieszac 1 z 2 Adrianek pewnie dlatego nie chce od ciebie pic, bo wie ze ty masz cycusia...moze niech tatuś spróbuje go karmic butelką.
a jesli chodzi o karmienie u nas po weekendzie (a był szalony przed tymi chrzcinami) mam zanik mleka.....ehh spowrotem musze walczyc o laktacje...troche to zaniedbałam bo bardzo mali piłam, Zuzak dostawała głównie mm i teraz sa tego konsekwencje....chciałam jeszcze troche pokarmic no ale zobaczymy jak to bedzie...
emma- no niestety takie jest zycie, jak juz sie praca zacznie to dzien leci szybko..A Zosia grzeczna??? no i zjada już dynie, super. Nam niestety dynia nie bardzo podchodzi....ale próbujemy czego innego w zamian.
gusiag - my jeszcze nie uczymy sie gryzienia, bo nie mamy czym gryźć i szybko sie nie zapowiada. Ale będąc dzisiaj w sklepie specjalnie patrzyłam na "starsze" sloiczki, i widze, ze konsystencja dan jest dostosowana do wieku. W starszych miesiącach nie są to już typowe papki, tylko maja w skladzie wieksze kawałki, a przy roczku to juz mają właściwie całe kawałki - tak jak mówi emma
a żeby ciociom nie było smutno zdjęcie z dzisiejszego dnia na dobranoc
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/img]
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gabi ja mam bebiko, bo bebilonu to w ogóle nie chciała, chociaż moja pani pediatra nakłaniała nas do bebilonu, bo bebiko jest bardziej słodkie i to podobno niedobrze
marigra powodzenia w walce o laktację, a ja tak szczerze, to chciałabym już przestać karmić Majkę piersią, ale za miękka jestem
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
myslałam, ze po całym dniu wejde i bede miała co nadrabiać a tu cisza......
georgette - ja wlasnie kupiłam dzisiaj bebiko hmmm i moze to zle skoro jest slodkie....zobaczymy...a laktacja na szczescie powraca....ja tak optymalnie chciałabym karmic rano i wieczorem, a w ciagu dnia butla. Jak narazie raz dziennie dostaje tylko mm, chociaz tez nie zawsze - dziiaj np nie dostała jeszcze wogóle...wychodze z załozenia ze skoro mam ja to po co przepłacać
gusiag - odpoczywaj i duzo zdrówka dla was dziewczny...a jak Ola??
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MAriola u nas był brak apetytu tuż przed pokazaniem się zęba..
ja lubię karmić Adrianka ale chciałabym powoli go przestawiać..albo chociaż żeby pił i to i to. chcieć nie znaczy móc .. może faktycznie kupię inne mleko. bebiko jest chyba w biedronce ?
tak się objadłam ,że ruszać się nie mogę- to moje łakomstwo idę leżeć!
makaron z sosem z cukinii szybko i pychaaaa . dziś pierwszy raz jadłam i się zakochałam.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
gusiag - odpoczywaj i duzo zdrówka dla was dziewczny...a jak Ola??
dzięki, ja czuje się do bani, strasznie nie lubię mieć kataru i zatkanego nosa bo się przy tym strasznie męczę nie śpię itp. no ale trudno. A Ola bardzo dobrze, z noska lało jej się tylko dzień, teraz jest ok. Ja "odkurzam" jej nosek jak jest potrzeba i oddycha swobodnie i jest ciągle pełna energii czego o mnie powiedzieć się nie da.
A co do mleka to trzeba stopniowo przekonywać dziecko do butli jeśli chcecie karmić mm.
A ja daje Hipp i Nestle a kaszki robione na wodzie daje i z Nestle i z Bebivity.
Emma dziękujemy
Gabi miłego leżenia
Mariola u nas jak Ola nie chciała jeść to chodziło o smoczek do butli. Nie wiem jak u Ciebie.