BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #426467 przez gaabrysia
zapraszam, mało miejsca ale jakoś się pomieścimy ;) my jesteśmy na etapie "fasolek" i myślę, że będziemy do przedszkola jak nie dłużej :laugh: Książeczki też już znam na pamięć..

mamy jedną zabawkę grającą , bardzo ją teraz Adrian lubi . Chyba musimy kupić jeszcze jakąś (cicho) grającą ;) to ja będę miała chwilę od śpiewania.. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #426473 przez marigra
ale te nasze dzieci nas rozwsijaja artystycznie, do tej pory nie spiewałam nie tanczyłam, nie rcytowałam, a teraz prosze, rzucam wszystkim jak z rękawa ;) szczególnie lubimy wierszyk, "proszę Państwa oto miś..."i wszelkie jego modyfikacje

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #426479 przez gusiag
hej u nas dziś pogoda okropna i zimno, dlatego też Ola śpi więcej dziś bo normalnie śpi ze 3 razy po 40 minut a dziś spała już 3 razy a przed chwilą nawet półtorej godziny spała. W dzień w domu śpi też w swoim łóżeczku, jak trze oczka to wkładam daje przytulaka i po minucie już śpi.

Asia dobrze, że to już mija ucałuj Kacperka ode mnie :kiss:

Marigra jak ja byłam niemowlakiem to własnie miałam przekłuwany kanalik w oku, podobno to okropnie wygląda. Oczy mam ok i po tym zabiegu był już spokój - tyle wiem z opowieści mamy. Trzeba to przejść i tyle

Ja ubranka piorę w dziecięcym proszku i używam lenora sensitive. Raz uprałam w naszym "ludzkim" i Ola miała uczulenie, więc nadal piorę w jej proszku. Ale niedługo może też spróbuje wrzucić do naszego prania coś z jej ubranek. W ogóle odkryłam z dnia na dzień że śpiochy i piżamki są za małe, potrzebujemy już 68!! nieźle mi ta kruszyna zasuwa ze wzrostem :)

kogoś jeszcze pominęłam w odpowiedziach? zaraz przejrzę jeszcze raz wpisy

o kwestia czytania i śpiewania poruszona :) Ola uwielbia kaczuszki na youtube, jadą misie i kulfona :D
tańczy i chce złapać rączkami monitor :)

12 lata 4 miesiąc temu #426482 przez gusiag
Gabi jakie piękne oczyska ma Twój przystojniak!

12 lata 4 miesiąc temu #426486 przez gaabrysia
mam nadzieję,że już sie nie zmienią ;))

ooo fajnie dałyście mi nowe pomysły ;)

12 lata 4 miesiąc temu #426499 przez gusiag
nam lekarz powiedział jakiś miesiąc temu patrząc Oli w oczy, że już się nie zmienią a widzę że Adrian ma kolorem podobne do Oli to może też się nie zmienią już

12 lata 4 miesiąc temu #426512 przez ewelina.zak.1991
dziekuje za zaproszenia ale co tak malo?;) ej dziewczyny a ja czesto ostatnio sadzalam go na kolanach bo ladnie prosto siedzial...boje sie ze mu zaszkodzilam;( w ogole taki dzien okropny,michas zasypia mi na rekach co 2 godziny. moze to troche dobrze bo drugi zab w drodze i jest bardzo marudny... ale wam zazdroszcze ze tak po prostu kladziecie do lozeczka i juz... jak tego nquczylyscie,pewnie od poczatku?

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 4 miesiąc temu #426523 przez marigra
gusiag - zazdroszcze tego zasypiania....ja wlasnie próbuje ja uspic od 40min....masakra....u nas w ruch zazwyczaj idzie suszarka....czasami nawet w nocy, inaczej nie zasnie...nawet juz bujanie na rekach nie pomaga....
zasypianie to zdecydowanie nasza pieta achillesa

12 lata 4 miesiąc temu #426541 przez gusiag
no jakoś to tak łatwo przychodzi, pokazuje, że chce spać, odkładam i zasypia.
nie mam dziś humoru, znów mi się wydaje że utyłam, wszystko dziś nie tak i z tego powodu zamówiłam sobie pizze :S

12 lata 4 miesiąc temu #426552 przez georgette102
gusiag każdy sposób na poprawienie nastroju jest dobry, zwłaszcza pyszna pizza :laugh:

asiula
dobrze, że Kacperek już zdrowieje, paskudna ta 3-dniówka, córka mojej koleżanki niedawno przechodziła, tyle, że ona jest starsza - za miesiąc kończy roczek

gabi Maja w ciągu dnia ma 2-3 drzemki, teraz właśnie zasnęła, więc chwila wytchnienia

marigra
no to już wiesz co dolega Zuzolince i po zabiegu na pewno wszystko będzie dobrze, ale rozumiem twoje emocje związane ze szpitalem

ulubiona piosenka Majki to "kotki dwa" którą rozszerzyłam o kolejne zwrotki i śpiewamy jej z mężem na zmianę do znudzenia :)

i nadal używamy proszku dla dzieci i chyba na razie przy nim zostaniemy, bo podobnie jak gabi nie mamy problemu, żeby uzbierać pełen bęben

u nas dzisiaj masakra jakaś, Maja już w nocy budziła się z płaczem i cały dzień daje mi w kość, mam ochotę wsadzić się w armatę i wystrzelić w powietrze :silly: to chyba przez zęby a i pogoda robi swoje

12 lata 4 miesiąc temu #426555 przez georgette102
no to się pochwaliłam - Maja pospała 10 minut i wstała z płaczem... ehhhhh

a i zapomniałam dodać - gabi super zdjęcie Adrianka - wygląda na nim tak "dojrzale" :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #426560 przez marigra
georgette102 napisał:

no to się pochwaliłam - Maja pospała 10 minut i wstała z płaczem... ehhhhh

a i zapomniałam dodać - gabi super zdjęcie Adrianka - wygląda na nim tak "dojrzale" :lol:

nasza tez po 40 minutpwym usypianiu spała 20 minut i wstała rześka jak skowronek....ehhh urok naszych dzieci ;), ale nie ma co narzekac, wazne ze wogole spi :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #426564 przez gaabrysia
georgette Adek właśnie zasnął 3 raz.. już na noc. chwila dla mnie ;))

też nie mam problemu z zasypianiem, zazwyczaj przy kolacji przy cycu, przekładam do łóżka i spi.. ale oprócz tego mamy taka cichą melodyjkę z lampką która puszczamy od urodzenia do snu.

gusiag ja też tak właśnie zrobiła, a pizza leżała 3 dni (taka z biedronkii z pieca kamiennego, chyba najlepsza jaką jadłam) a dziś (pogoda?) nie umiałam się oprzeć, swoja drogą cigle mam straszny apetyt i zastanawiam sie czy to nie skutek uboczny tabletek.. spoko karmię, ale żeby ciągle być głodnym ? :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #426570 przez gusiag
Gabrysia ja do tego dodałam drinka i teraz żałuje że zjadłam :/ a po tabletkach chyba znów mi przybyło :(

też mamy melodyjkę która gra od urodzenia może to w tym jest sekret

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #426598 przez gaabrysia
bardzo możliwe, rano jak wstaje to dostaje 2 nie hałasujące zabawki.. bawi się z godz sam pózniej włączam mu tą melodyjke i spimy jeszcze z 1,5h ;)

drinka.. hmm może na sylwestra się napije ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka