BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #425587 przez gaabrysia
o jaaa Ade wyszedł jakby się bał - a było wręcz przeciwnie ;) poprostu matka nie wygodnie trzymała! ale Zosi paluchów zasmakował ;)
następnym razem musimy położyć ich na kocu , o ile będzie jeszcze pogoda..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #425589 przez gaabrysia
Adrian jaki "opalony" .. ;) chyba od marchewki! ;) masz jeszcze jakieś ? na maila ;)

12 lata 4 miesiąc temu #425593 przez emma
mam kilka, ale to bylo najfajniejsze :)
a nastepnym razem, moja droga, to my ich POSADZIMY juz na kocu :lol: wspomnisz moje slowa! :laugh:

milego wieczoru i slodkiego lenistwa dla wszystkich! :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #425595 przez georgette102
emma, gabi zdjęcie extra, wczoraj Maja miała spotkanie z Filipkiem (3 tygodnie starszym od niej kolegą) i sytuacja wyglądała podobnie - on ciągnął ją za rękę, za ubranie i chciał ją do siebie przyciągnąć a nawet podejrzewam, że ugryźć a przynajmniej pomemłać dziąsłami :silly: no niestety Maja nie wykazywała zainteresowania

12 lata 4 miesiąc temu #425601 przez gaabrysia
tu, czego na zdjęciu nie widać zainteresowanie było z dwóch stron ;)

Emma mówisz, że prędko czasu nie będziesz miała ?:)
My dzisiaj cwiczyliśmy "pełzanie" dupa w górze wiruje nogi przebierają chęci niesamowite ( do tego pilota i telefonu;) ale chyba jeszcze za mało sił. No nic praktyka czyni mistrza -przekonałam się przy leżeniu na brzuszku więc może i teraz tak będzie.
A inne dzieci już przemieszczają się na podłodze ?

georgette moze Filip nie w guście Mai ;))

dlaczego lato się już kończy ;(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425613 przez Tee
zdjęcie fajowe :)
o kurcze u was tak ciepło... w koszulkach :cheer: super (chyba że to może w domku robione ??? bo nie widać)
u nas niestety jak u georgette jesień się zbliża wielkimi krokami :( pada cały dzień!
Zuza już w kombinezonie jesiennym śmiga.

Emmo trzymam kciuki za pierwszy "pourlopowy" dzień w pracy - powodzenia ... o kurcze jak to zleciało- nawet nie wiem kiedy !!! Ja też powoli przyzwyczajam się do tej myśli, że czas wrócić do pracy- czasami mi się bardzo chce a czasami myślę o Zuzolinie i wtedy już nie mam takiego "zapału do roboty"... no ale nic nie jedną z nas to jeszcze przecież czeka...

ty pierwsza a kto drugi???

ja wracam 24

Zuza jeszcze nie pełza- nie porusza się do przodu - czasem tylko jak się wierci na pleckach to "sunie się" pod górkę :laugh:
podciąga nóżki pod pupę ale szybko ląduje "na nosku"- siły jeszcze nie te i rączki za słabe...
w necie są ćwiczenia które można z dzieckiem robić by wzmocniło rączki... próbowałyście??? my się przymierzamy ale jeszcze "nie ćwiczyłyśmy"
nie chodzi mi o ingerencje w rozwój dziecka ale o taką zabawę parominutową "wspomagającą" "zebrać siły" do działania :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425616 przez emma
gabi, czas bedzie, ale boje sie, jak to wszystko ogarne - malucha, dom, obiady... i prace, bo niestety rak do pomocy brak przy tych prozaicznych czynnosciach ;). ale pewnie jakos to bedzie. jak sie wdroze, dam znac :). oby tylko cieplo bylo!

a co do pelzania, to nie zniechecajcie sie, to pierwszy etap. motywuj go jak najczesciej, a za pare dni juz bedzie te glowke podnosil i krecil sie w kolko, a potem - przed siebie, zobaczysz! :laugh:

Tee, zdjecie robione w parku, wczoraj bylo u nas ze 28 stopni. dzis juz okolo 22, ale za to bez slonca... "jesien idzie - nie ma rady na to" ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425624 przez gaabrysia
w kółko już się kręci, ciężko ruszyć do przodu ;D- chociaż nogi w miejscu "chodzą" będziemy ćwiczyć ;)

Dasz radę, mąż sam obiad zrobi , najwyzej my wpadniemy ;)

tee wczoraj w Wawie było upalnie, dziś już gorzej - deszczowa.

ja wracam 1 października..

12 lata 4 miesiąc temu #425652 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #425694 przez emma

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #425874 przez marigra
ewelinda - o matko!! bardzo złe wieści....trzymam mocno kciuki, zeby tato wyzdrowiał, a przede wszystkim zeby dalo sie uratowac te palce....wiem co czujesz bo podczas mojej ciazy mama chorowala na raka złosliwego, wiec sciskam mocno....

a u nas... hmmm nadal walczymy z oczkiem ktore starsznie ropieje (nie wiem czy wam pisałam).od 2 tygodni zakraplamy i nic nie pomaga...rano jak wstajemy ma tak sklejone oczko ze nie moze go otworzyc....jutro ide znow do lekarza, bo juz nie jest mi do smiechu, bo nic nie pomaga :( oby tylko nie bylo to nic powaznego...od uurodzenia Zuzia ma problem z ta ropka i nikt nie moze jej pomoc :(

reszte odpisze jutro bo jakos nie mam humoru :(

a tak na szybko powiedzcie jakich fotelików samochodowych uzywacie???musze na szybko kupici nie wiem co wybrac, bo jest ich masa....

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #426052 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #426062 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #426087 przez gusiag
Ewa strasznie mi przykro, mam nadzieję, że wszystko dobrze jednak będzie! Trzymaj się :*

Asia idź z Kacprem do lekarza na pewno coś poradzi i będzie dobrze :) no to życzeń nie składam Kacprowi skoro to jutro :) Ola za 4 dni 7 miesięcy i tez nie wiem jakim cudem już

Emma miłego pracowania :)

Marigra podobno na oczko też sól fizjologiczna

Ja fotelik mam Teutonia bo to od wózka jeszcze.

12 lata 4 miesiąc temu #426140 przez gaabrysia
ja też fotelik mam fisher price i dość długo już w nim jeździmy bo jest od 0 do 18..
spisuje sie fajnie, trzyma się bardzoooo stabilnie, młody sie nie poci i jeździ jak król bo przodem i wygodnie ;D z nosidełka wrósł dość szybko..

Azalie z chęcią bym wzieła tylko jak ?;) chociaż młody gsyzie po cyckach i strasze go,że zakończyny to karmienie jak będzie tak robił ;D swoja drogą chyba mam przez to taki mega apetyt.. :/ wy też tak przy nich miałyście

ale szarooo buroooo ;(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka