BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #423778 przez gaabrysia
co jest dziewczyny ?

Rozumiem,że niedziela ale bez przesady po całym prawie dniu nie ma nic do czytania.. poprawcie się ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #423794 przez emma
dziewczny, dzieki za buziaki dla Zosi, ucalowalam w raczke! :kiss: niestety jest maly siniaczek po tej calej przygodzie, ale pewnie do wesela sie zagoi ;).

nas dlugo nie bylo, bo caly weekend razem z dziadkami korzystalismy z pogody :)
wczoraj silownia, bazarek, spacer w naszym parku, plaza nad wisla, a dzis chyba wszystkie parki lewobrzeznej warszawy ;): lazienki, ujazdowski, a nawet park na solcu :) bardzo udany weekend - zwlaszcza pogodowo! :lol:

niestety odliczam dni do powrotu do pracy, zostaly mi 3 dni wolnego, ale staram sie nie przejmowac... :dry:

gusiag, swietna hustawka, widac, ze Olence sie podoba! :laugh: i jaka z niej piekna blondyneczka, na poprzednich zdjeciach nie bylo widac :)

gabi, ach, jaki sliczny zabek! :lol: i widac, ze wszystko w porzadku, a martwilas sie, ze cos idzie nie tak jak trzeba :) Zosia nadal bezzebna ;)

milego wieczoru dla wszystkich! :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #423796 przez gusiag
hej wszystkim,
my dopiero wróciliśmy z grilla nad rzeką :) spiekłam plecy i ramiona, a mój mąż mówił, że wrześniowe słońce już nie opala :P Ola śpi po całym dniu na powietrzu.

Emma Ola ma coraz ciemniejsze włoski :) wcześniej miała blond teraz delikatnie ciemnieją :)
korzystaj z dni wolnych ile się da i nabieraj sił do pracy :kiss:

Gabrysia my mamy pamers 3 active fit i niestety często się zdarza, że je przesikuje na plecach :ohmy:

Tee widać, że forum nie chce skasować Ci konta :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423868 przez Tee
My również korzystamy z ostatnich dni „wolności” – spacerujemy i zwiedzamy „okolice”
Dzisiaj (u nas) było strasznie zimno- brrrrrrrrrrr - normalnie jesień się zbliża wielkimi krokami.

pierwszy raz ubrałam Zuzi jesienny kombinezon i kurteczkę. Niby słonecznie ale zimny wiatr wiał…

Gosiu chyba masz rację ;) i póki je (konto) mam to „korzystam” ;)

Pozdrawiam wszystkie mamusie- miłej nocki

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423886 przez ewelinda83
Tee nie kasuj konta !!!! bylo minelo zyje sie dalej ;)

emma ucaluj Zosienke :)

gabrysia sliczny zabek :)

my dzisiaj wyprobowalismy takie krzeselko po kuzynie do jedzenia, ale takie troszke inne nie takie normalne, postaram sie zrobic zdjecia to pokaze :)
konsumpcja.bloblo.pl/zdjecie/256275 ( podobne do tego ) i powiem wam ze jest to super sprawa, w koncu bylam czysta i Kinga tez :lol: do tej pory bywalo roznie ;)

postukalam dzisiaj lyzeczka dziaselka i bylo juz cos slychac :) tak wiec marudzenie i humorki mojej Myszki sa usprawiedliwione :dry:
spi ladnie i w dzien i w nocy ale marudna sie zrobila :( no ale coz musimy przeczekac, tylko mi jej strasznie szkoda bo sie meczy biedna :( :(

powoli pakujemy torbe na nasze wakacje :lol: jeszcze tydzien :)

12 lata 4 miesiąc temu #423900 przez martyna123
Emma- mam nadzieje że znajdziesz czas po pracy żeby pisac jak ty i Zosia się czujecie :)

Ja używam pampers 3 na dzień a na noc zakładam 4 jak wykorzystam 3 to już całkowicie przechodzę na 4. U na bez zmian katar z krwią kaszel jutro z rana do lekarza nie gorączkuje śmieje się tylko ma problemy z zasnieciem boje się że to coś poważnego no jutro się przekonamy.

Ewa- super te mini krzesełko nie zajmuje tyle miejsca.

Gabi- teraz już bedziemy coraz cześciej pisać bo idzie zima i będziemy woleć siedzieć w ciepłym domu a te mamy co wracają do pracy lapotpa z sobą zabierać i pisać.

Gosia- jutro zakupie kubeczek z nuk mam nadzieje że i mojemu smykowi się spodoba :)

Dobranoc mamusie

12 lata 4 miesiąc temu #423903 przez ewelinda83
martyna wizyta u lekarz obowiazkowo !!! oby to nie bylo nic powaznego :S

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423908 przez Tee
Ewa masz / a raczej wszystkie macie/ rację ;)

o kurczę Martyna- katar z krwią :( współczuję. Koniecznie goń do lekarza... może to nic poważnego ale sprawdzić trzeba... biedny maluszek :(

12 lata 4 miesiąc temu #423913 przez emma
Gusiag, dziekuje, postaram sie! :kiss: :-)

Tee, dobrze, ze wrocilas! I dzieki za info o pampach, sprawdze te 4+ :-)

Martyna, ojej, biedny Szymek, moze macie sucho w mieszkaniu i stad ta krew! Psikaj Frida do noska! :-)

Ewa, pokaz krzeslo na zdjeciu, bo to cos sie nie wyswietla ;-). Fajnie, ze sama znalazlas xabek, ja nie stukam, boje sie, ze Zosia tego nie polubi ;-).

Asia, melduj, co u was! :-)

Dobranoc! :kiss:

Ps. Kto reaktywuje liste? ;-)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423923 przez Tee
ja :)
postaram się jutro po szczepieniu bo mam nieaktualne dane z przed 2 miesięcy ;)

12 lata 4 miesiąc temu #423933 przez emma
O, jak fajnie! :laugh:
Powodzenia na szczepieniu! A na co sie bedziecie szvzepic? My pokonalysmy ostatnie pneumokoki, nastepne klucia w grudniu! :-)

Do jutra!

12 lata 4 miesiąc temu #424027 przez gaabrysia
no i to lubię - mieć co poczytać ;)

Martyna idz do lekarza lepiej, psikaj wodą morską. Może to jakaś anemia, no nie wiem nie chce się mądrzyć -lekarzem nie jestem, ale to już chyba pare dni się ciągnie ;(
u nas wczoraj już spokojnie, chyba w końcu wybił się i ten drugi ząbek ;) tylko nie pokoi mnie bo młodu lekko pokasłuje .. hmm może to głupie stwierdzenie, ale wydaję mi się że lekko symuluje. bo to takie wymuszane.. i zazwyczaj rano (przez ostatnie 3 dni) w dzien i nocy spokój. zastanawiam się czy to od zęba, czy lecieć do lekarza. Na chorego nie wygląda ani trochę...

dziewczyny, jak ten czas leci .. już większość z nas wraca do pracy.. a "dopiero co" leżałyśmy na porodówkach..

Emma mam dziś podobny plan. podjadę do pracy , a później do łazienek(trzeba kotzystać do póki pogoda jest) , tata znowu ma 2 zmianę! ;( a nam uda, czy nie uda się spotkać jeszcze przez te 3 dni ??

Miłegoo dnia :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #424034 przez ewelinda83
gabrysia a jak sie karmi z zabkami ??? musialam spytac bo jestem bardzo ale to bardzo ciekawa i troche sie boje jak to bedzie u nas ;)
wrocilas do sloiczkow ?

mi Kinga tez kaszle ale tez to na chorubsko nie wyglada tylko bardziej na odkrycie nowej umiejetnosci :blink: tak sobie przypominam ze Kubcio tez tak robil, tzn on bardziej nasladowal mnie np jak kaszlalam i u Kingi wyglada to teraz podobnie :woohoo:
no nic narazie nie panikuje, bede ja obserwowac.

jeju ja tez wracam do pracy od 1 pazdziernika a oni mi nie racza odpisac na moje pytania :angry: moze mnie nie chca zebym wracala :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #424076 przez gaabrysia
tak właśnie to wygląda, na nową "umiejętność":)

zupełnie nie czuję różnicy w karmieniu- całe szczęście :D

wracasz tak jak ja, może do nich zadzwoń..

12 lata 4 miesiąc temu #424078 przez gaabrysia
a co do słoiczków, to jakiś czas nie dawałam - oczywiście oprócz ukochanego banana czy to z jabłkiem czy morelą. Ale wczoraj kupiłam znowu jarzynową .. więc zobaczymy..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka