- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
wiecei dopeiro teraz sobie uzmyslowiłam, ze moja Zuźka pewnie dlateg tak malo wypija z butli, bo poprostu jej za wolno leci i juz sie zmeczy i wiecej nie chce m mamy smoczki Avent 3 i moze dlatego hmmm... mozna dokupic inne smoczki do tej butelki??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
u nas dzisiaj kiepski dzien, bo i duzo nieprzyjemnych przezyc .
najpierw mialo byc pobranie krwi do testow alergologicznych (niestety nie moj wymysl, tylko alergologa, dla mnie glupota, bo do 3. roku testy i tak sa niewiarygodne, no ale... ). jak tylko wyszlysmy z domu Zosia bardzo gleboko zasnela, no i niestety do pobrania musialam ja zbudzic (baaardzo tego nie lubi ). nie wiem, czy waszym dzieciom pobierano kiedys krew taka wielka (ja mowie na nia "końska") igla, wyglada to koszmarnie, a na dodatek, cos sie zatkalo w takim plastkikowym wezyku, ktory laczy igle z probowka, bo krwi polecialo bardzo malo, a potem nic (mimo ze Zosia ciagle bardzo plakala ), pielegniarka wyjela wiec igle i okazalo sie wlasnie, ze cos tam im sie przytkalo, bo z zyly Zosi zaczela sikac krew taka fontanna do gory, a pielegniarka lapala te krew probowka . nie musze pisac, ze wygladalo to koszmarnie, dzieciak dostal spazmow (ja prawie tez) i cale bylysmy umazane ta krwia... masakra...
na szczescie Zosia szybko sie uspokoila, a potem znowu zasnela w wozku, ale po polgodzinie musialam ja obudzic na szczepienie (ostatnia dawka pneumokokow) i jazda zaczela sie juz podczas badania... Zosia darla sie, az poczerwieniala biedna... bardzo sie zestresowala tym szczepieniem, mimo ze to bylo tylko jedno uklucie. ciesze sie, ze nastepne klucia dopiero w grudniu... potem poszlysmy do parku i Zocha przysnela, ale ciagle łkała przez sen, co bylo okropne... niestety szczescia nie mialysmy, bo jak tylko weszlysmy do parku, okazalo sie, ze kreca tam jakis debilny program, a nad park przylecial helikopter, ktory obudzil Zosie - podejrzewam, ze obudzilby i umarlego - i zawisl nad parkiem, robiac mnostwo halasu... w domu Zosia nie mogla sie ulozyc i marudzila strasznie, a dopiero przed chwila zasnela...
zostal mi tydzien urlopu i mam nadzieje, ze pozostale dni uplyna nam nieco lepiej niz dzis... obie sie umeczlylysmy. na szczescie mala wreszcie odpoczywa, a ja zaraz wybywam do fryzjera i na ploteczki .
jesli chodzi o sprawy butelkowe, to niestety nie pomoge wam, bo u nas zebow brak (chociaz dr stwierdzila dzis, ze dolne dziasla sa rozpulchnione - ja tego nie widze ), a Zosia zjada i wypija wszystko, co jej dam, choc lista, jak wiecie, nie jest dluga .
oby wasz dzien byl fajniejszy niz nasz!
ewa, super Kingusi w tej opasce! i jaka sie zrobila okraglutka! super! z gondoli Zosia "wysiadla" juz ponad miesiac temu, ale pod koniec tez wlasnie tak podrozowala, bo bylo wiecej widac .
po szczepieniu Zosia wazy 8500 g i mierzy 70 cm . jesli ktos znajdzie liste, to prosze, niech nas tez dopisze!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Emma współczuje! ja chyba bym wyrwała dziecko lekarzowi i je stamtąd zabrała. Oszołomy jakieś tak dziecinkę umęczyć
u nas malutki postęp, mleko wypite po niewielkim mijaniu się z butelką - kupiłam nową i przedziurawiłam mocniej smoczek, tak jak radziłyście. Ale za to problemy z zasypianiem, rzucanie się po łóżeczku, kwilenie przez sen jak już się uda zasnąć i spanie nie trwa dłużej niż 30min!
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Emma- biedna Zosia ucałuj ją od wszystkich ciotek napewno jej się humor poprawi.
Gosia- Te smoczki robią takie wogóle nie do picia
u mnie zły dzien od mojej kolezanki umarła córeczka na sepse miała dwa tyg i dwa tyg walczyła z chorobą.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
w ogóle jakies same złe wiesci u nas ..
Adrianek tez sie dzis budził z płaczem bo wychodzi drugi zab, a ja wyrodna matka uchwyciłam przy rozdartej buzi zeba ..
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teściowa jak ostatnio byliśmy na weselu otworzyła mm bo skończyło jej się moje i tak pomyślałam,że zaczne podawać np na noc ,żeby się przyzwyczajał powoli i może trooche dłużej pospał.. ale nic z tego! ;/ wypycha jezykiem..
Co do tego zdjęcia, to nie wyglądało to ani trochę tak drastycznie jak jego grymas..ale zęba jednego widać - tylko jak się śmieje i płacze.
młody nauczył się ostatnio do wszystkiego rączki wyciągać.. musi wszystkiego dotknąć i spróbować
fajna Kinia, my już długo wozimy się w spacerówce z powodów gabarytowych
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
emma współczuję przeżyć, ehhh czy pobranie krwi dziecku to taka wielka sztuka? ja też niedawno przeżywałam traumę z tego powodu
martyna jaka to straszna historia z dzieckiem twojej znajomej; nawet nie wyobrażam sobie co ona czuje straszne, tragiczne aż słów brakuje
gabi a mnie nie udało się zrobić zębom Mai zdjęcia ale muszę naprawić ten błąd i uwiecznić te skarby
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas pogoda paskudna - wiatr, deszcz - nawet na spacerze nie byłyśmy
poza tym walka z butelką - wczoraj wieczorem też nic Majka nie wypiła, a dzisiaj po nieziemskich kombinacjach udało mi się w końcu namówić ją do napicia się mleka z butelki; mam nadzieję, że już będzie dobrze
dzisiaj już piątek... jupi jupi w sobotę wyjeżdżamy poodwiedzać rodzinkę, potrzebuję zmiany otoczenia
miłego dnia
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Bartuś wczoraj skończył 6 miesięcy odrazu zaszlismy na kotrole do pediatry bo martwilam sie bo mu raczka ucieka jak lezy na brzuszku ale powiedzial ze mam go podpierac..
No i Bartuś był zwazony mierzony i wazy 7670g w glowie i klatce piersiowej 45 cm;d a wzrostu 70cm !
I zdecydownie synek boi sie okularow bo tylko doktor przyszedl to malutki w płacz;D
Co u nas Bartuś na wieczór marudny chyba zabki ktore ida ida i wyjsc nie moga dawalam przez pare dni kaszke bananowa spal caluutka noc chyba od 20 do 8 rano bez zadnej pobudki ostatnio jak mu na noc dalam tej kaskzi to wstal o 3 i zaczal sobie gadac do ciemnych scian i zaczal sie smiac i tak do 5 rano;D dzisiaj dalam mu normalnie butle 180 bebika i spal cala noc wiec to chyba nie kaszka tak na niego dziala tylko kwestia humoru;D
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Justyna , ale masz chucherko ) wszystkiego dobrego dla Bartusia..
U nas ciężka noc.. pobudki częste i płaczliwe , niech ten ząb wylezie ;(
u nas też już jesień..
Emma masz wolne do dziś czy jeszcze następny tydz?
pozazdrościłam wam dziewczyny zdjęć i dodałam moich chłopaków ;D
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Justyna- naprawdę chudzinka ja też zauważyłam to czy zageszczone mleko czy zwykłe to nic nie daje może troszkę to wszystko od nastroju. I Najlepszego Dla Bartusia ;*
georgette102- Udanego weekendu.
U nas też jeszcze nie ciekawie katar i zęby dają popalić.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
okropne są te zęby, u nas tuż przed spacerem, zaczeło padać ;/ wrr
więc siedzimy w domu ;( chociaż myślałam,że pośpi dłużej niż 20 min...