BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #422386 przez marigra
hihihi ewelinda - genialne to zdjęcie:) super...my z tego własnie względu przenieslismy sie do spacerówki bo juz chciała swiat ogladac i teraz jest lekko podniesiona i o niebo lepiej sie spaceruje, ale domysklam saie ze u was jeszcze Oleńka jest za mała...

wiecei dopeiro teraz sobie uzmyslowiłam, ze moja Zuźka pewnie dlateg tak malo wypija z butli, bo poprostu jej za wolno leci i juz sie zmeczy i wiecej nie chce :ohmy: m mamy smoczki Avent 3 i moze dlatego hmmm... mozna dokupic inne smoczki do tej butelki??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #422392 przez emma
czesc!

u nas dzisiaj kiepski dzien, bo i duzo nieprzyjemnych przezyc :(.
najpierw mialo byc pobranie krwi do testow alergologicznych (niestety nie moj wymysl, tylko alergologa, dla mnie glupota, bo do 3. roku testy i tak sa niewiarygodne, no ale... :dry:). jak tylko wyszlysmy z domu Zosia bardzo gleboko zasnela, no i niestety do pobrania musialam ja zbudzic (baaardzo tego nie lubi :(). nie wiem, czy waszym dzieciom pobierano kiedys krew taka wielka (ja mowie na nia "końska") igla, wyglada to koszmarnie, a na dodatek, cos sie zatkalo w takim plastkikowym wezyku, ktory laczy igle z probowka, bo krwi polecialo bardzo malo, a potem nic (mimo ze Zosia ciagle bardzo plakala :(), pielegniarka wyjela wiec igle i okazalo sie wlasnie, ze cos tam im sie przytkalo, bo z zyly Zosi zaczela sikac krew taka fontanna do gory, a pielegniarka lapala te krew probowka :ohmy:. nie musze pisac, ze wygladalo to koszmarnie, dzieciak dostal spazmow (ja prawie tez) i cale bylysmy umazane ta krwia... :ohmy: masakra...
na szczescie Zosia szybko sie uspokoila, a potem znowu zasnela w wozku, ale po polgodzinie musialam ja obudzic na szczepienie (ostatnia dawka pneumokokow) i jazda zaczela sie juz podczas badania... Zosia darla sie, az poczerwieniala biedna... :( bardzo sie zestresowala tym szczepieniem, mimo ze to bylo tylko jedno uklucie. ciesze sie, ze nastepne klucia dopiero w grudniu... :dry: potem poszlysmy do parku i Zocha przysnela, ale ciagle łkała przez sen, co bylo okropne... niestety szczescia nie mialysmy, bo jak tylko weszlysmy do parku, okazalo sie, ze kreca tam jakis debilny program, a nad park przylecial helikopter, ktory obudzil Zosie - podejrzewam, ze obudzilby i umarlego - i zawisl nad parkiem, robiac mnostwo halasu... w domu Zosia nie mogla sie ulozyc i marudzila strasznie, a dopiero przed chwila zasnela... :dry:

zostal mi tydzien urlopu i mam nadzieje, ze pozostale dni uplyna nam nieco lepiej niz dzis... obie sie umeczlylysmy. na szczescie mala wreszcie odpoczywa, a ja zaraz wybywam do fryzjera i na ploteczki :).

jesli chodzi o sprawy butelkowe, to niestety nie pomoge wam, bo u nas zebow brak (chociaz dr stwierdzila dzis, ze dolne dziasla sa rozpulchnione - ja tego nie widze ;)), a Zosia zjada i wypija wszystko, co jej dam, choc lista, jak wiecie, nie jest dluga ;).

oby wasz dzien byl fajniejszy niz nasz!

ewa, super Kingusi w tej opasce! :woohoo: i jaka sie zrobila okraglutka! super! :lol: z gondoli Zosia "wysiadla" juz ponad miesiac temu, ale pod koniec tez wlasnie tak podrozowala, bo bylo wiecej widac :).

po szczepieniu Zosia wazy 8500 g i mierzy 70 cm :). jesli ktos znajdzie liste, to prosze, niech nas tez dopisze! :)

12 lata 4 miesiąc temu #422444 przez gusiag
Ewa rewelacyjne zdjęcia i w ogóle podziwiam Kinge, że jej się tak na brzuchu chce jeździć :)śliczna laseczka z niej :)

Emma współczuje! ja chyba bym wyrwała dziecko lekarzowi i je stamtąd zabrała. Oszołomy jakieś tak dziecinkę umęczyć :angry:

u nas malutki postęp, mleko wypite po niewielkim mijaniu się z butelką - kupiłam nową i przedziurawiłam mocniej smoczek, tak jak radziłyście. Ale za to problemy z zasypianiem, rzucanie się po łóżeczku, kwilenie przez sen jak już się uda zasnąć i spanie nie trwa dłużej niż 30min!

12 lata 4 miesiąc temu #422492 przez martyna123
Ewa- super jaka wystrojona dama.

Emma- biedna Zosia ucałuj ją od wszystkich ciotek napewno jej się humor poprawi.

Gosia- Te smoczki robią takie wogóle nie do picia

u mnie zły dzien od mojej kolezanki umarła córeczka na sepse miała dwa tyg i dwa tyg walczyła z chorobą.

12 lata 4 miesiąc temu #422511 przez gaabrysia
o rety Emma współczuje... biedna Zosia...;(

w ogóle jakies same złe wiesci u nas ..

Adrianek tez sie dzis budził z płaczem bo wychodzi drugi zab, a ja wyrodna matka uchwyciłam przy rozdartej buzi zeba ..

12 lata 4 miesiąc temu #422512 przez gaabrysia
o rety Emma współczuje... biedna Zosia...;(

w ogóle jakies same złe wiesci u nas ..

Adrianek tez sie dzis budził z płaczem bo wychodzi drugi zab, a ja wyrodna matka uchwyciłam przy rozdartej buzi zeba ..
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #422526 przez gaabrysia
poza tym Adrian też oprócz cyca nic niechce jeść..
Teściowa jak ostatnio byliśmy na weselu otworzyła mm bo skończyło jej się moje i tak pomyślałam,że zaczne podawać np na noc ,żeby się przyzwyczajał powoli i może trooche dłużej pospał.. ale nic z tego! ;/ wypycha jezykiem..

Co do tego zdjęcia, to nie wyglądało to ani trochę tak drastycznie jak jego grymas..ale zęba jednego widać ;) - tylko jak się śmieje i płacze.

młody nauczył się ostatnio do wszystkiego rączki wyciągać.. musi wszystkiego dotknąć i spróbować ;)

fajna Kinia, my już długo wozimy się w spacerówce z powodów gabarytowych ;)

12 lata 4 miesiąc temu #422528 przez georgette102
ewelinda świetne zdjęcia :) Kingusia jest przesłodka po prostu

emma współczuję przeżyć, ehhh czy pobranie krwi dziecku to taka wielka sztuka? ja też niedawno przeżywałam traumę z tego powodu

martyna
jaka to straszna historia z dzieckiem twojej znajomej; nawet nie wyobrażam sobie co ona czuje :( straszne, tragiczne aż słów brakuje

gabi a mnie nie udało się zrobić zębom Mai zdjęcia ale muszę naprawić ten błąd i uwiecznić te skarby :)

12 lata 4 miesiąc temu #422532 przez gaabrysia
koniecznie, Maja już ma pewnie duże zębiska ;)

12 lata 4 miesiąc temu #422535 przez georgette102
a no duże ma już te zębiska :) dzisiaj kupiłam jej pastę i szczoteczkę i będziemy je szorować :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #422892 przez georgette102
a co tu się dzieje, że się nic nie dzieje ??? :silly:

u nas pogoda paskudna - wiatr, deszcz - nawet na spacerze nie byłyśmy
poza tym walka z butelką - wczoraj wieczorem też nic Majka nie wypiła, a dzisiaj po nieziemskich kombinacjach udało mi się w końcu namówić ją do napicia się mleka z butelki; mam nadzieję, że już będzie dobrze

dzisiaj już piątek... jupi jupi w sobotę wyjeżdżamy poodwiedzać rodzinkę, potrzebuję zmiany otoczenia :)

miłego dnia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #422958 przez strangerwold
CZESC WAM !:)
Bartuś wczoraj skończył 6 miesięcy odrazu zaszlismy na kotrole do pediatry bo martwilam sie bo mu raczka ucieka jak lezy na brzuszku ale powiedzial ze mam go podpierac..
No i Bartuś był zwazony mierzony i wazy 7670g w glowie i klatce piersiowej 45 cm;d a wzrostu 70cm ! ;)
I zdecydownie synek boi sie okularow bo tylko doktor przyszedl to malutki w płacz;D
Co u nas Bartuś na wieczór marudny chyba zabki ktore ida ida i wyjsc nie moga dawalam przez pare dni kaszke bananowa spal caluutka noc chyba od 20 do 8 rano bez zadnej pobudki ostatnio jak mu na noc dalam tej kaskzi to wstal o 3 i zaczal sobie gadac do ciemnych scian i zaczal sie smiac i tak do 5 rano;D dzisiaj dalam mu normalnie butle 180 bebika i spal cala noc wiec to chyba nie kaszka tak na niego dziala tylko kwestia humoru;D

12 lata 4 miesiąc temu #423003 przez gaabrysia
georgette102 zazdroszczę wyjazdu ;)

Justyna , ale masz chucherko ;)) wszystkiego dobrego dla Bartusia..

U nas ciężka noc.. pobudki częste i płaczliwe , niech ten ząb wylezie ;(
u nas też już jesień..

Emma masz wolne do dziś czy jeszcze następny tydz?

pozazdrościłam wam dziewczyny zdjęć i dodałam moich chłopaków ;D

12 lata 4 miesiąc temu #423021 przez martyna123
Gabi- jacy podobni cały tata.

Justyna- naprawdę chudzinka ja też zauważyłam to czy zageszczone mleko czy zwykłe to nic nie daje może troszkę to wszystko od nastroju. I Najlepszego Dla Bartusia ;*

georgette102- Udanego weekendu.

U nas też jeszcze nie ciekawie katar i zęby dają popalić.

12 lata 4 miesiąc temu #423031 przez gaabrysia
Martyna jaki tam tata ;))

okropne są te zęby, u nas tuż przed spacerem, zaczeło padać ;/ wrr
więc siedzimy w domu ;( chociaż myślałam,że pośpi dłużej niż 20 min...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka