- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
i miejmy nadzieje,że będzie dużo śniegu!
ja dziś wolnę, ale jutro idę na 5h...
i co samo to żółtko czy wymieszane z obiadkiem?
Adrian śpi już 1,5 h pobija rekordy ;D ostatnio nie potrzebuje już tyle snu
a poniżej mały "zając" i nasza "łopatowata" jedynka. Druga też już lekko wyszła- ale nie widać.no i nie ma takiej koronki jak dolne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
my sanki też planujemy zakupić- już się nie mogę doczekać zimy
nie ukrywam, że częściowo przez to paskudne "jesienne przesilenie" (czy jak to tam zwą ) i ciągłe chorubsko- na mrozie "zaraza" ginie
w środę kupiłam taki śpiworek na zimę do wózka, podobno nadaje się też do sanek
czekam aż przyjdzie bo w sobotę mamy ognisko w lesie i bardzo by się przydał -ale zostaje mi poczekać do poniedziałku
wczoraj na cmentarzu zmarzliśmy dobrze że Zuza miała kombinezon, ochraniacz (od wózka) bo by chyba zachorowała
allegro.pl/show_item.php?item=2752418852
ZĘBISKA PRZESŁODKIE my dalej czekamy na swoją kolej
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
gabi ja tez mieszam zoltko z obiadkiem, czasami daje pol a czasami cale ale Kinga zoltko je juz od ok miesiaca. na poczatek
dziaisj Kinia zjadla troszke omleta sama buzie otwierala po jeszcze ale to nic w porownaniu ze wczorajsza paroweczka pozazdroscilam i tez juz podalam
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/spiworek-110cm-do-wozka-3w1-w...5wz-i2733486475.html
byla bym wdzieczna za opinie
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma bo się sfochujemy ..że do nas nie zaglądasz ;(
opowiadaj jak to Zośka na nogi stanęła ? siedzi już? czy od razu będzie chodzić?
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
na wstepie od razu przepraszam was, ze sie tak dlugo nie odzywalam. no i teraz pokretne tlumaczenia : mialam strasznie duzo zajec, bo zaczynam dodatkowa prace - bede neurologopeda w poradni rehabilitacyjnej! ale w zwiazku z tym jest troche nowych zadan, plus zwykle obowiazki domowe.. no i co prawda mamy teraz dlugi weekend, ale dla mnie jest on raczej krotki, bo od wczoraj jest u nas szwagierka, wiec wiecej sprzatania i gotowania , a jutro przyjezdzaja jeszcze tesciowie na okrase.. na szczescie posiedza do wieczora. tak wiec odpoczniemy dopiero w niedziele.. juz nie moge sie doczekac!
gratuluje dzieciaczkom wszystkich nowych umiejetnosci i kolejnych zabkow!
u nas tez sie sporo dzieje . Zosia skonczyla wczoraj 8 miesiecy, nadal uwielbia lezec na brzuchu i pelzac (coraz szybciej), a od tygodnia prezentuje nam nowe umiejetnosci . zaczela siadac i klekac (ale nie kreci jej to, bo to dla niej za bardzo syatyczne, a ona uwielbia byc w ciaglym ruchu - wzgledny bezruch akceptuje tylko w wozku na spacerze ), a takze stawac, gdzie tylko sie da (w lozeczku, w naszym lozku, na i przy kanapach) i chwiejnie poruszac sie przy meblach - glownie na i przy kanapie i w swoim lozeczku . wyglada to bardzo fajnie. czasem traci rownowage i pada na pupe, ale z wielorazowymi pieluchami ma miekko (wlasnie, ewa, uzywasz, podobaja ci sie?).
w menu Zosi tez sporo nowosci - glownie nowe rodzaje mieska i warzyw. z zalecenia lekarza podajemy tez jogurty z humany i inne posilki na mleku, a pod koniec miesiaca zrobimy badanie na krew utajona w kupce, zeby zobaczyc, czy masakra z laktoza minela. poki co niestety nadal nutramigen do picia... ostatnio ugotowalam tez pyszna zupke z indykiem - nam smakowala, Zosia tylko plula i sie krzywila - wiec zupka wyladowala w sedesie . zoltka nie dajemy, bo dla nas jeszcze zawczesnie. lekarz mowil cos o roczku - to z powodu tej nietolerancji.
sciskam wszystkich bardzo mocno! i zyczymy wam z Zosia udanego weekendu! odpoczywajcie!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja mam taki sam śpiworek i jestem z niego zadowolona bardzoTee
ooo super,że ktoś na forum ma taki śpiworek... może i nam przypasuje
Mariola jak byś miała wolną chwilkę, proszę napisz coś na jego temat...?
bo niestety muszę czekać na swoją przesyłkę do poniedziałku.
dziewczyny a tak dla przypomnienia to Ewcia chciała znać opinię na temat jej linku śpiworka... mojego nie musicie oceniać bo już go zakupiłam - tak tylko chciałam się pochwalić
miłej nocki
ps. gratuluję Zosi wszystkich nowych umiejętności...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma gratuluję nowej pracy ;D No i Zosi jej nowych umiejętności.
ja chce teraz kupić śpiworek do spania ale z rękawkami.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
w kwestii śpiworka nie pomogę, moja Zuza nie chciała w nim spać... woli się rozkopywać
z kolei koleżanka mówi że jej syn nie widzi innej opcji do spania (a raczej do przykrycia)
tak więc musisz wypróbować i stwierdzić sama (na własnej skórze a raczej Adrianka) czy wam przypadnie do gustu taki rodzaj kołderki
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
miłego dnia
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Śpiworki ładne ale wydaje mi się że ten od Tee z linku bardziej solidny.
Emma- gratuluje nowej pracy. Fajnie że Zosia siada wstaje itd.
ide spać pa.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
wrociłyśmy u nas ok, chociaz w nocy mała trochę marudzi, jeczy steka - mysle ze to moze zeby, albo cos jej sie sni...
gabi - ale piekne zębiska:D teraz robi sie bardzo podobny do ciebie z tym usmiechem my kolderke mamy 100* 80 (chyba) w kazdym razie wieksza od twojej a mniejsza od tej opisywanej i przyznam szczerze ze jest ok. ona jest w miarę cięzka (oczywiscie dla dziecka) wiec Zuzka sie nie odkopuje, alem oze dlatego ze ona wlasciwie spi albo na boku albo plceach wiec malo sie wierci. Spiowrka uzywalismy jak była mniejsza i byłam bardzo zadowolona, bo mogla swobodnie ruszac nozkami, a ja byłam spokojna ze jej cieplo, wiec polecam. Miałam taki na ramionka, bez rekawów.
A jajko podajemy do obiadu - rozgniatam pół żółtka łyzeczka i dodaje obiadek. Zgodnir z waszymi zaleceniami przetsałam miksowac i o dziwo narazie to jajko je bez problemów - podejrzewam, ze to ja mysle ze ona sie bedzie dławic
martyna - ojej odpoczywajcie, jesli dacie rady. Szybkiego powrotu do zdrówka dla wszystkich
emma - gratuluje nowej pracy, swietnie, zawsze bedzie lzej finansowo....a Zosia jest genialna, porpsotu nie moge sie napatrzec na jej zdjęcia - ona jest zawsze usmiechnieta. No i pieknie stoi... super...
Spiworka do wózka nie kupuje - mamy kombinezon a zime, bede przykrywac kocykiem i tym pokrowcem na nozki wiec mysle, ze starczy
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
wiec tak...śpiowoerk przede wszystkim jest bardzo ciepły i wystarczy dziecku założyć rajstopy albo spodenki i skarpetki,co to osuwania się to emma ma racje lecz ja na to znalazłam świetne rozwiązanie po-prostu przewiązałam kawałek sznureczka przez te otwory co są do pasów i zawiązałam na sztywno z tylu wózka i się nie siciaga po zatem jest dość spory i moja Zosia się w nim topi ale ja jestem zadowolona po za tym opcja rozsunięcia przy nogach tez mi się podoba