- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
gabi - no własnie wpakowalismy sie z tymi pampersami,ale zuzyjemy je i już nigdy wiecej nie kupie żadnych papersów, zawsze myślałam, ze to najlepsza firma, a okazuje się ze naprawde są do bani.... Mieliśmy tez active baby - niby były ok, ale jak dla mnie ten wkład w pampersie smierdzi i mam wrazenie ze od moczu robią sie wilgotne na zewnatrz...takie moje wyyrki moze, al nam ndal służa Dady. Może spróbuje kiedys huggiesów - bo jeszcze nie uywalimy. Używa któraś z was takich??? mozecie coś powiedziec???
ewelina - nietety nie widać zdjęcia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
u nas noc z serii nieprzespanych, Maja budziła się co chwila z płaczem no cóż - uroki macierzyństwa
ewelina zdjęcie niestety nie dodało się, może zbyt duży format pliku, spróbuj zmniejszyć i dodać jeszcze raz
marigra to już daleko odbiegłaś od nastu ja w przyszłym roku kończę 29, ale i tak czekam na styczeń 2014, żeby wyprawić huczną 30-stkę
dziewczyny czy wasi mężczyźni wykorzystali urlopy ojcowskie? Tomek chciał się wybrać, ale kadrowa mu odradziła, bo od stycznia wymiar urlopu będzie wynosił 8 tygodni
więc teraz wykorzysta "zwykły" urlop a z tacierzyńskim zaczeka do przyszłego roku
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
ja z listopadajestem to mam rok do przodu
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Jarek wziął 2 tyg, jak ja byłam na macierzyńskim Marigra to dwie inne sprawy i jemu i Tobie się należy
georgette102 nie chce się mądrzyć , ale wydaję mi się że te 8 tyg będzie przysługiwało na dzieci urodzone jak już nowa ustawa weszła w wstecz raczej nie..
chociaż z drugiej str kadrowa chyba powinna miec o ty pojecie
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
hmm
Jarek wziął 2 tyg, jak ja byłam na macierzyńskim Marigra to dwie inne sprawy i jemu i Tobie się należy
georgette102 nie chce się mądrzyć , ale wydaję mi się że te 8 tyg będzie przysługiwało na dzieci urodzone jak już nowa ustawa weszła w wstecz raczej nie..
chociaż z drugiej str kadrowa chyba powinna miec o ty pojecie
aha tak myslałam ze cos pomieszałam....my nie bierzemy tacierzynskiego bo nam sie poprostu nie opłaca - tatus ma na umowie srednia krajową chociaz zarabia wiecej, wiec to poprostu bez sensu, a poza tym on jest pracoholikiem wiec i tak by nie psozedł.
ewelina - no niestety naszym dzieciaczkom już sie zdarzają takie upadki - mi tez Zuza "wyskoczyła" z lezaczka juz 2-krotnie, tez nie chce tego wspominać, ale pewnych rzecyz nie da sie poprostu przewidziec....nie mysl o tym , a matką jestes na pewno najlepsza dla swiecei dla Michasia. On bardziej sie wsytarszyl......
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Upadła na główkę bo się za mocno wychyliła...
Zuza zapomniała o tym po ok 10 min... natomiast tatuś pamięta do dziś i czasami wspomina jak to „nie dopilnował swojego maluszka„
myślę, że to dopiero początki... nasze dzieci są bardzo ruchliwe i nie uchronimy ich przed guzami – jedyne co możemy zrobić to ograniczyć je do minimum
aha i nie wiem czy synuś ma guza czy nie ale jeżeli mu wyskoczył (a także na przyszłość) polecam maść ALTACET.
Nam szybko pomógł.... siostra mi poleciła (zalecenie farmaceuty)
odnośnie urlopów "tacierzyńskich"- my nie korzystaliśmy... mąż pracuje w domu więc prawie w każdej chwili mam/miałam go pod ręką
miłego dnia
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
niby przespałam całą noc a ledwo się z łóżka podniosłam i najchętniej bym do niego wróciła...
gabi przyznam ci szczerze, że sama się nad tym zastanawiałam czy nas to obejmie, ale skoro kadrowa tak zasugerowała to zostawiam pole do popisu mądrzejszym, a tak w ogóle nawet jeśli nie to tragedii nie będzie
ewelina nie obwiniaj się, takie rzeczy się zdarzają; już mniejsze dzieciaki lądowały rodzicom z łóżka i na szczęście nic złego się nie stało, maluch szybko zapomni a ty na pewno staniesz się jeszcze bardziej ostrożna, 3mam kciuki za wyniki badań, jesteśmy z tobą!
tee też słyszałam o tej maści - podobno bardzo dobra
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
georgette- jak tam się czujesz z wkładką czujesz różnice że coś tam masz??
U nas 2 spokojne w miara noce oczywiście rzucał się na wszystkie strony że śpi później w drugą strone ale to chyba już normalne jest.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
chociaż "teraz" to (niestety ) żadna antykoncepcja mi nie jest potrzebna....
Ewelina nie martw się odnośnie tych guzków- trzymam kciuki by nie było to nic poważnego.
Martyna moja Zuza też tak w nocy śpi, że nad ranem budzi się z głową "w nogach "
ale ona ma to od maleńkości... tyle, że wtedy nie robiła tak duuuzych obrotów.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
głównie chodzi mi o brak czasu, chęci i chyba po hormonach spadek zainteresowania
muszę coś z tym zrobić
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fakt wkładka nie jest tania (650 zł) chociaż w niektórych aptekach usłyszałam cenę 750 a nawet 850 zł, więc warto poszukać apteki, w której jest taniej, ale przeliczając ile musiałabym płacić za tabletki to i tak się opłaca
i to chyba tyle, jeśli macie jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
georgette102- dzięki za odp fajnie że nic nie czujesz.
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*