- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do pieluch my mamy pampers miałam 4 ale zrobiły się małe zakupiłam 5 i mocno je zapinam nie ma ciasno na brzuchu ale dopasowane i narazie nic nie przecieka i dużo wstrzymuje.
georgette102 - co do zębów mi się wydaje że idą dalej górne bo na dole jest gładko. ja też pale papierosy ale tylko wieczorem jak gdzieś wychodzę albo mam towarzystwo. a jak Maja Ci śpi w nocy ?? wierci się popłakuje.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
my też używamy pampersa, ale jeszcze 4 i jest jak najbardziej ok. Nie pamiętam już zadnego przecieku.
Ale młody nie jest jeszcze taki mobilny, chociaż te activ baby są takie rozciągliwe. Więc może spróbuj.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A właśnie co do badań cytologie miałam robioną i mam wszystko ok ale z tą tarczycą to własnie czesto wychodzi po porodzie i ma różne objawy które ja mam więc muszę się wybrać i zrobić.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
jeżeli chodzi o wagę - ostatniego dnia ciąży ważyłam 63 kg (10 kg przytyłam), natomiast jak wróciłam ze szpitala - 57. dwa miesiące po porodzie ważyłam już tyle co przed z tym , ze nie mogłam schudnąć do mojej upragnionej wagi (tj.49 kg- przypominam że mam 157 wzrostu).
Od dwóch miesięcy nie biorę antykoncepcji hormonalnej i dopiero teraz udało mi się zrzucić „nadliczbowy” „tłuszczyk” i spaść do 50- jeszcze tylko 1 -2 kg i będzie oki.
Może coś w tych hormonach jest... gdy brałam tabsy waga pokazywała cały czas 53 kg... nawet gdy się nie „objadałam” nie mogłam schudnąć
Jeżeli chodzi o biodra mam tak samo jak wy!!!!! Też mi po ciąży szersze zostały... górę mam S natomiast dół M
ale ja takie „proporcje ” miałam też przed ciążą... z tym, że pupę i biodra miałam mniejsze
wchodzę w spodnie sprzed ciąży natomiast stroje kąpielowe musiałam „wymienić”
Zuza zazwyczaj wcina zupki „domowe”- gotuje albo ja albo babcia. Dodajemy rybkę lub mięsko.
Troszeczkę też dosalam dla smaku... wcina aż jej się uszka trzęsą.
Ze słoiczków dajemy sporadycznie. Częściej deserki- chociaż i to nie codziennie. Często podajemy świeżego banana lub jabłuszko.
Kupowane dajemy jej „deserki jogurtowe” ostatnio bardzo posmakował jej bananowy z bobo vity... wg,. Mnie kwaśny ona wcina ze smakiem.
Jeżeli chodzi o kaszki wyszliśmy z założenia że skoro je tyle ile jej dajemy i nie domaga się dokładek to nie widzimy potrzeby by jej „dostarczać kalorii” zwłaszcza, że waży już sporo.
Wypija 3-4 porcję mleka – 150 ml. , raz dostaje obiadek ok 200 gr. (czy ml.?? ), raz deserek jogurtowy a w międzyczasie wcina jakieś ciasteczko dla niemowlaków lub chrupki oraz dostaje pić.
Jakieś 2 miesiące temu dostała parę razy kasze manną na noc- ale to dlatego, że chcieliśmy,aby się w nocy tak często nie wybudzała (myśleliśmy, że z głodu nie może spać)- nie podziałało więc odstawiliśmy.
Dziękuje za opinię odnośnie ekspresów...
badań jeszcze żadnych nie robiłam oprócz tego podstawowego po porodzie, na cytologię się szykuję ale jakoś się zebrać nie mogę.
pieluchy używamy pampersa odkąd nam dady " 3 " zaczęły przeciekać (jak Zuza zaczęła siedzieć) i więcej bym wydawała na prąd i wodę (pranie ciuchów co 2 dni)- w pampersach przecieków nie zauważyłam...
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
cytologie mialam robiona bo mnie moj ginekolog scigal przed ciazam mialam jakis zly wynik ktory musaialam powtorzyc po 6 miesiacach no a ze zaszlam w ciaze to sie troche to przesunelo i po porodzie ginekolog nie dal mi zyc wiec musialam zrobic - wynik OK. innych badan nie mialam robionych, ale sie dobrze czuje wiec nie bede sie fatygowac do lekarza
zupki Kinga je mieszane tzn ze sloiczka i te moje, czasami daje jej tez ziemniaka z naszej zupy. ale ostatnio jej apetyt jest mniejszy, pewnie znowu na zeby bo znowu sie rozdrazniona zrobila z tego co pisalyscie to gorne wychodzily po ok miesiacu, wiec by sie zgadzalo i u nas
ubrania nosze te sprzed ciazy ale dodatkowe faldki odczuwam dalej slodyczy i jedzenia sobie nie odmawiam
pampersy mamy dalej 3 w szafie czekaja juz 4 ale chyba jeszcze troszke poczekaja
mamuski jeszcze sa 4+ to dla tych u ktorych 4 jest mala a 5 duza
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
nie było mnie przez weekend bo nieskromnei sie pochawle ze swietowałam sowje naste urodziny no i miałam troche gosci
ewelina - no nreszcie, gdzie ty byłaś jak cię nie było no i co u maluszka pokazuj zdjecia
ja u lekarza byłam tylko na cytologii i miałam robioną morfologię krwi ze względu na naemie, a poza tym nic nie tobiłam, czuje sie dobrze wiec nie widze potrzeby niepotrxebnie czekac w kolejakch
my zębów nadal nie mamy wieć nie mamy co myć
emma - Zuzka tez kompletnie nie chce jesc moich obiadów, kombinowałam już różne zestawienia i wszystko musiałam zjeść ja, ale wnioskuje ze to o konsystencje chodzi, bo faktycznie jest inna niż w słoikach
jesli chodzi o wagę, to ja nawet nie wiem ile ona wynosi bo nie wchodze na wagę, bo uwazam ze jestem za chuda, bo widze ze wszystko ze mnie leci, szersze pozotsły tylko biodra, bo wiadomo rozchodzą sie troche w ciązy, ale i tak uwazam się za chudzine, wiec nie wypowiadam się w tej kwestii....
jesli chodzi o pampersy dla nas najlepsze są dady 4 , kupilismy ostatnio pampersa 4 te sleep and play, i powiem szczerze ze sa beznadziejne, kazda pielucha przecieka, o kupach juz nie wspomne, bo dosłownie plywa w nogawkach, trzeba je zmienniac co godzine, wiec zakup nieudany. Nam odpowiadają tylko dady - jeszcze nam nie przeciekły od keidy Zuzka je iunne rzeczy niz tylko mleko....
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
nie pamiętam która pytała o pieluszki - my stosujemy dady 4 i nie zdarza nam się, żeby coś przeciekło; czasami też kupuję pampersa activ baby, ale tu 4 są już za małe, więc następnym razem kupię większe
marigra 100 lat! naste? chyba dzieste!
ewelina gratuluję Michasiowi nowych umiejętności
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania