BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #743444 przez gaabrysia
Dorota bierz stara nowa pracę przynajmniej ja bym tak zrobiła, sam fakt ze znasz ludzi... Dla mnie to bardzo ważne. No jak sama odpisalas jest więcej plusów, zwlaszcza ra praca 8-16, myślę ze warto zaryzykować, a nie szkolić się miesiac i dostać kasę nie wiadomo kiedy.. Myśle ze to jest to na co czekalas;) zrobisz jak będziesz uważała, trzymam kciuki dalej;)

Asia myślę, ze to dobra decyZja. Wiadomo, ze fajnie jest siedziec z Kapim bo wkoncu kto się lepiej zajmie jak nie mama;) ale z dr str są twoje potrzeby, kacper nie będzie ciągle taki malutki a ty jak piszesz wypadniesz z obiegu i sama wiem jak ciężko się ruszyć z domu po takiej przerwie. A co z niania?

Dojeżdzam do pracy będę zaglądać;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #743476 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #743479 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #743496 przez aisod
No widzę, że dziś już lepsze informacje na forum :)

I Asia zadowolona i Dorotka też :) No super!

Ja dziś się czuje niestety tragicznie, brzuch mnie pobolewa i w ogóle jestem nie do życia... Michał na drzemkę poszedł dopiero o 14:20, gdzie śpiący był już jak zwykle przed 12... Dwie godziny męczarni z beczącym, śpiącym dzieckiem... (nie chciał leżeć tylko się bawił i co chwilę beczał, bo mu coś nie szło po jego myśli) Masakra :(
Zaraz ubieram się i jadę do lekarza... Może będą jakieś dobre wiadomości i u mnie :)

Miłego popołudnia!

11 lata 4 miesiąc temu #743535 przez marigra
cześć dziewczyny

georgette - to bardzo dobre informacje....szczerze ja bym chyba tez się zdecydowała na starą nową pracę, znasz ludzi prace warunki itp. itd.....kwestia tylko relacji z kierowniczką, ale chyba nie było aż tak źle...decyzja należy do ciebie, trzymam kciuki żebyś podjęła dobrą...a dla Mai dużo zdrówka bo wiem, co przeżywasz my chorujemy już od ponad tygodnia...Zuza co prawda już lepiej, ale nadal ma katar i kaszel....
ja to totalna rozsypka mam mega katar, kaszel, kicham prycham i powoli tracą głos......łykam już wszystko co się da i nic nie pomaga...zaczęłam nawet brać krople do nosa Zuzki i one najlepiej mi pomagaja :S

asia - widzę że u ciebie też poważne decyzje...ja nie żałuję ze wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim, nie wytrzymałabym chyba w domu non stop, ale to kwestia indywidualna, nie mniej jednak super, że podjęliście decyzje które uszczęśliwi ciebie męża i Kapiemu pozwoli się usamodzielnić, tym bardziej, że wiesz że jest pod dobrą opieką. Tym bardziej nie będziesz się miała czym stresować

aisod - leć do lekarza i zdaj nam relacje.....a co z tym brzuchem???

u mnie w pracy jakoś tak dziwnie, straciłam kompletnie zapał do pracy...w poniedziałek będzie szefowa będę z nią rozmawiać, ale jakoś nie nastawiam się pozytywnie....szkoda bo lubię zajmować się tym co robie no ale ......zobaczymy...mam w zanadrzu jeszcze wychowawczy, ale jakos nie widze się non stop w domu...

11 lata 4 miesiąc temu #743554 przez asiula2134
Aisod czekamy na wieści po wizycie u lekarza

Mariola może nie będzie tak źle i poniedziałkowa rozmowa Cie zaskoczy.

Przytulamy wszystkie chorowitki, szybciutko wracajcie do zdrowka.

11 lata 4 miesiąc temu #743571 przez georgette102
właściwie chyba zdecyduję się na starą nową pracę :) rozmawiałam z najpierw z kierowniczką, która bardzo mnie namawiała, przekonując mnie tym, że wstępnie będą to 3 m-ce ale może to przyniesie dobre efekty i może zostanę na stałe (nowy projekt/pomysł na sprzedaż szefowej), albo, że jakaś dziewczyna zajdzie w ciążę i pociągnę jeszcze na zastępstwie (w dziale są 3 dziewczyny ok 30-stki, które nie dawno wzięły ślub i zaczęły starania) później rozmawiałam z szefową i ona powiedziała, że bardzo by chciała, żebym się tym zajęła, że jutro do mnie zadzwoni i poda mi szczegóły kiedy zacznę itp z kierowniczką wcześniej nie miałam złych relacji, po prostu wkurzała mnie z różnych powodów (nie powiedziała osobie do której miała pretensje, że nic nie robi tylko przychodziła do mnie i mówiła, że jeszcze to jest do zrobienia i tamto a ja zawsze byłam zawalona robotą) i było wiele takich sytuacji, które mi nie odpowiadały, bo byłam najmłodsza wiekiem i stażem, do tego kumata i obrotna i jakoś tak wychodziło, że "łatałam" wszystkie dziury, robiąc swoje, zastępując wszystkich po kolei w dziale handlowym a także kasjerkę a nawet w dziale księgowości... no ale teraz jak wiem jak wygląda sytuacja na rynku pracy i jak ciężko o normalną umowę o pracę to wybrzydzać nie będę; trochę perspektywa mi się zmieniła i inaczej na to wszystko patrzę

11 lata 4 miesiąc temu #743575 przez georgette102
Maja znowu zasnęła w krzesełku :ohmy:

asiula to super, że będziesz miała taką dobrą opiekę nad małym, to bardzo ważne, skoro będziesz o 16 w domu to będziecie mieć dla siebie dużo czasu :) zobaczysz, dobrze jest wrócić wśród ludzi, zająć się czymś niezwiązanym z dzieckiem i domem

marigra my to już tak chorujemy od połowy sierpnia z przerwami, szczerze to mam dość :angry: wiesz jak to jest - dziecko płacze, marudzi... po całym dniu to mam ochotę z okna wyskoczyć; oby tobie z pracą też się poukładało! trzymam kciuki

aisod
daj znać co tam lekarz powie, czekamy na wieści

11 lata 4 miesiąc temu #743685 przez gusiag
cieszę się waszym szczęściem dziewczyny :)
chyba zostanę tu na forum jedyną bezrobotną...

11 lata 4 miesiąc temu #743704 przez martyna123
Ja tez sie ciesze ze sie Wam uklada

:)

Gosia nie ty jedyna jestes bezobotna jestem z Toba

11 lata 4 miesiąc temu #743824 przez ewelinda83
ja na chwilke, ta pozna pora :dry:

ciesze sie Dorota i Asia , ze macie dobre informacje i gratuluje powrotu do pracy :) moim zdaniem to dobre decyzje :blink:

marigra u ciebie tez bedzie dobrze :)

postaram sie odezwac jutro po pracy :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #743896 przez marigra
aisod - i jak po badaniach, szybko nam tutaj pokazuj zdjęcia

georgette - widzę ze podjęłaś decyzję, mam nadzieję, że jest słuszna i nie będziesz żałować. Tego Ci życzę z całego serca...a jak Maja??? lepiej???

gosia - ty się pracą nie stresuj, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

asiula - jak Kapi z tym moczem? bo coś kojarze że ostatnio mówiłaś o kiepskich wynikach

emma, gabi, Tee, co u was?

11 lata 4 miesiąc temu #744051 przez gaabrysia
U nas trochę lepiej, ale zdrowi jeszcze nie jesteśmy, wychodzę do pracy. Dobrze, ze to pt;)

Wpadne na dłużej później tymczasem miłego dnia:)

Ewa jaki jesienny fajny suwaczek:)

11 lata 4 miesiąc temu #744061 przez georgette102
cześć

decyzja zapadła, wracam do dawnej pracy, w poniedziałek mam spotkanie z szefową w celu ustalenia szczegółów, później mam się zgłosić do kadr i pozałatwiać formalności, z tej drugiej pracy już zrezygnowałam - mam nadzieję, że nie będę żałować tej decyzji

gusiag, martyna jeszcze w życiu się napracujecie ;) nie wiem jak w Niemczech ale w Polsce nawet do 67 roku życia :silly:

marigra Maja nadal chora, katar, kaszel, brak apetytu... jakoś większej poprawy nie widzę, ale przynajmniej noce zaczęła spokojnie przesypiać, trochę się rozregulowała i wczoraj miała 2 drzemki, ale składam to na chorobę i mam nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy

gabi piątek to już praktycznie weekend ;)

aisod chwal się wizytą u lekarza, bo tu ciotki forumowe umierają z ciekawości

11 lata 4 miesiąc temu #744157 przez aisod
Hej!

BARDZO MOCNO WAS PRZEPRASZAM, że dopiero teraz, ale nie dałam rady wcześniej... Włączyłam forum, a Michał nie pozwolił napisać (znowu dopiero zasnął, chyba się mu godziny przestawiły), a wczoraj wróciłam od lekarza i nie nadawałam się do niczego, położyłam się do łóżka od razu, bo nawet na oczy nie mogłam patrzeć...

No ale do rzeczy... niestety zdjęć nie wrzucę, bo nie dostałam :/ Tzn. dostałam jedno, z którego nic nie widać, bo była tylko główka mierzona (ewentualnie można rozpoznać kawałek móżdżku ;) ). Lekarz stwierdził, że jeszcze płci nie będzie sprawdzał, bo to dla niego za wcześnie i za mało widać, a zbyt często w jego prawie 30-letniej karierze były później pretensje, że źle ocenił. Ale próbował coś tam zobaczyć, niestety dzidzior ułożył nóżki tak szczelnie razem, że z żadnej strony nie było nic widać :P Podziwiałam tylko kolanka :D Także wszystko w porządku, ale żadnych rewelacji nie ma :)

gusiag, martyna ja razem z Wami łącze się w bólu bezrobocia... :P

marigra brzuch mnie pobolewa od mięśni, już jest go trochę i zaczynają mięśnie nie wyrabiać, niby nic groźnego, ale nie pozwala się ruszać ;)

georgette myślę, że te 2 drzemki to na pewno spowodowane są chorobą, dobrze, że więcej śpi, wtedy organizm ma więcej energii na zwalczanie wirusów.

Idę gotować obiad, może zdążę przed przyjazdem męża :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka