BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #742534 przez asiula2134
/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #742535 przez aisod
Ja tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć, że niestety dołączyłam do męża i syna... Gardło boli katar leci...ehhh

11 lata 4 miesiąc temu #742542 przez martyna123
Tutaj też 13 stopni pochmurno ale od czasu do czasu na pare minut wychodzi gdzies slonce ale tu juz jest tak od soboty. Z małym pojde na spacer a o te kase kłocimy sie juz dawno i nie chce mi powiedziec prawde ale czuje ze podarowal im taką kase a ja sama nie mam. tragedia.

11 lata 4 miesiąc temu #742547 przez gusiag
Aisod biedna, to pakuj się pod kołdrę z Miśkiem i się grzej. Sok z malin na ciepło i grube wełniane skarpety, szalik na gardło albo co :/
Asia no to też kiepsko, musisz wypisać sobie za i przeciw, rozpisać koszty niani i dojazdów i podsumować, czy nie lepiej zostać w domu. Może mogłabyś robić coś z domu i zarabiać?
ja też będę miała niedługo ten problem, ale nie tak prędko jak Ty..

11 lata 4 miesiąc temu #742552 przez gusiag
martyna123 napisał:

Tutaj też 13 stopni pochmurno ale od czasu do czasu na pare minut wychodzi gdzies slonce ale tu juz jest tak od soboty. Z małym pojde na spacer a o te kase kłocimy sie juz dawno i nie chce mi powiedziec prawde ale czuje ze podarowal im taką kase a ja sama nie mam. tragedia.

a mówiłaś mu, że ty nie masz pieniędzy? przecież wasza trójka jest najważniejsza, żeby wam i Szymonowi nie brakowało.
Wy dostawaliście w ogóle jakąś kasę z DE czy brałaś coś w PL?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #742560 przez martyna123
e miałam przeznaczone na zakupy a musze dać na auto Asia u mnie tescie nie są źli jak poprosze to zostaną z małym i nawet sami proszą czasami żeby go przyprowadzić a teściu mówi że jak pójde do pracy to chetnie by został z małym a on by zrezygnował z pracy ale mój mąż im pomaga mimo że oni też maja i mnie to złości za to moja mama to zostaje z małym ale jak by miała codzinnie zostawać to by miała wielkie problemy i nie zadowolona.

11 lata 4 miesiąc temu #742565 przez gusiag
martyna hmm to miło z męża strony że troszczy się też o rodziców i miło, że jego rodzice chcą wam pomagać... tylko że teraz nie wiem w czym problem z tą kasą. Za naprawę auta masz płacić ty z pieniędzy na Szymona?
żadna z nas się nie będzie wymądrzać i wtrącać.. ale jak mąż pomaga rodzicom to nie jest nic złego, tak myślę. Oni na pewno pomogliby i wam nie raz. A mąż pewnie ma dobre serce, nie masz go o co winić.
Przynajmniej tak mi się wydaję, ale nie mogę nic więcej sie wypowiedzieć bo Wy oboje wiecie lepiej jak to wygląda od środka.

11 lata 4 miesiąc temu #742574 przez martyna123
No ja też że pomoga to dobrze ale nie na takie sumy bo nam też sie nie przelewa a jak oni nam pomagali to my oddawaliśmy co do grosza. Za naprawe auta musimy płacić z naszych pieniadzy które mieliśmy przeznaczyć na zakupy ubrania jedzenie i różne pierdoły od Szymona kasa jest zbierana na boku żeby kiedyś coś miał i nie zaczynał z niczym tak jak my. Troche mi już przeszło ale dalej nie umie sobie tego poukładać.

11 lata 4 miesiąc temu #742581 przez gusiag
to mimo wszystko pogadaj z mężem jak ochłoniecie..
powiedz mu to co piszesz nam, przedstaw swoje argumenty i zobaczysz co Ci powie.
będzie dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #742612 przez Tee
hej
Martyna wiem o czym mówisz... też często się sprzeczam z mężem o podobne kwestie (finansowe)z tym, że u nas to troszkę inaczej wygląda...

teraz jeszcze dojdą kolejne wydatki- idę na studia... ale chciałam coś dla siebie zrobić ;)
myślę, że gdybym wcześniej wiedziała o chorobie mamy to możliwe że bym się w tym roku nie zdecydowała.
ale jak już powiedziałam A to trzeba powiedzieć B

Miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu #742623 przez aisod
ehhh te pieniądze... kurde zawsze ich mało. Ciągle jakieś problemy przez nie... :/ Znam ten ból nawet bardzo dobrze...

11 lata 4 miesiąc temu #742628 przez gaabrysia
Ja na chwile z autobusu, jadę do pracy chora z okresem, cudownie:( weny totalny brak.

Takto z ta kasa jest dlatego ja zawsze wychodzę z założenia " umiesz liczyć.."

Aisod dużo zdrowka, kup sobie prenalen syrop.. Mi w ciąży pomagał.

Dziewczyny a po ile kropel i ile razy dziennie dajecie cebion?

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #742656 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #742661 przez martyna123
Tee fajnie ze podjelas decyzie na studia powoadzenia zycze i pisz jak tam mama sie czuje.

Asia 12 godz w pracy to bardzo duzo nie umilas bys jakos zamienic to na 8 godz a rodzice qlbo tesciowa nie mogli by sie zajac Kacperkiem.

Gosia ja ciagle mowie na ten temat powtarzam ze musimy zbierac kase zeby jak nam sie noga podwinie seby miec a nie zyc z dnia na miesiac i pomagac innym.

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #742669 przez asiula2134
/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka