- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja bym się jednak zdecydowała na pracę...wypłata jak wypłata ale kiedyś przyjdzie starość i wtedy emerytura się przyda
poszłam do pracy od razu po urlopie macierzyńskim... głównie ze względów finansowych i obawy o to że "wyskoczę z obiegu"... a na moje miejsce znajdą "kogoś lepszego".
wiem coś o tym... moja siostra ma trójkę małych dzieci- najstarsza ma prawie 7 lat... najmłodszy niecały rok. Poszła na macierzyński, potem wychowawczy... urodziły się kolejne dzieci i już nie miała dokąd wrócić zwłaszcza że przed urodzeniem Antka wiedziała, że tamtej pracy już nie ma - była na stażu w zupełnie innej firmie.
podobno od listopada ma "zaklepaną posadę" - trzymam kciuki by tym razem się jej udało
Studia związane z moją pracą - Kierunek Praca socjalna.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ja tylko na chwilę, bo Maja nie śpi i oczywiście nie da mi nić zrobić, zwłaszcza przy komputerze
Majka jest chora ma zapalenie ucha, nieżyt gardła i w ogóle jakiś paskudny wirus ją męczy, dostała antybiotyk, ma zakaz chodzenia do żłobka przez tydzień... strasznie płacze i marudzi...
dostałam pracę o której wam pisałam, jeszcze muszę tylko dobrze napisać test w piątek i od poniedziałku zaczynam szkolenie
wybaczcie, że nie opiszę każdej z osobna, ale nie mam za bardzo jak; już nawet nie bardzo pamiętam co przeczytałam, bo robiłam to na raty
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Dorota no niestety takie są właśnie uroki żłobka, pocieszające ze w przedszkolu już nie będzie tak chorować...bo ten etap przejdzie w żłobka, wieć zdrowka dla małej, a Tobie życze powodzenia na teście:)
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
sciskam wszystkich!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc z serii kiepskich, pogoda do bani, leje, szaro, buro i ponuro, właśnie Maja zasnęła w foteliku jedząc plasterek sera patrzę na nią a ta je z zamkniętymi oczami a w końcu przestała jeść i już twardo spała rozbawiła mnie tym, bo do tej pory chyba tylko raz jej się tak przydarzyło
zatem ja mam teraz trochę czasu, żeby się pouczyć na jutrzejszy test
mam nadzieję, że u was lepiej
miłego dnia wam życzę
aaaa
martyna z kasą i rodziną to właśnie tak jest; pamiętam jak się wkurzałam jak T siostra mieszkała z nami (przed ślubem) i praktycznie ją żywiliśmy, prosiła żeby zrobić jej jakieś zakupy np kosmetyki a później nie oddawała mi pieniędzy, gdzie ja studiowałam zaocznie, dodatkowo pracowałam a i tak się nie przelewało
asiula nie wiem jaką decyzję podejmiesz, ale musisz zrobić tak, żeby było dla was najlepiej; z pracą jest teraz ciężko i może faktycznie, żeby się nie okazało, że nie masz dokąd wrócić; ostatnio po rozmowie kwalifikacyjnej jadąc po małą do żłobka podskoczyłam do dawnej pracy (tam gdzie pracowałam przed porodem 4 lata i gdzie nie przedłużyli mi umowy dlatego, że zaszłam w ciążę) i los chciał, że spotkałam szefową, a ta się jak zwykle pięknie uśmiecha, wypytywała o Maję i w ogóle się rozpływała nad tym, że niby tak ładnie wyglądam, że macierzyństwo mi służy itp... chciałam jej powiedzieć, że bardziej by mi służyło, gdybym miała gdzie wrócić po macierzyńskim ale ugryzłam się w język i nawet tego nie komentowałam
gabi wiedziałam, że Majka będzie chorować i że tego nie unikniemy, tylko szkoda mi dziecka, ale cóż musi tak być; a tak w ogóle to we wtorek jak wróciła ze żłobka to cały czas coś tam śpiewała po swojemu i klaskała, ale tak inaczej niż zwykle i aż pytałam czy już maluchy miały zajęcia z rytmiki, ale okazało się, że nie i że to panie opiekunki z nimi śpiewały i klaskały; muzykalne to moje dziecko
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szefowa o której pisałam w poprzednim poście zaproponowała mi powrót do pracy!!!!!!!1
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja wracam do pracy. Długo rozmawialiśmy z mężem i to jest ostatni dzwonek tak naprawdę. Już zapomniałam sporo rzeczy, a za rok całkowicie wypadne z obiegu. Zresztą mąż stwierdził ze momentami jestem straszna i ciężko ze mną wytrzymać i ze potrzebuje pracy . Ciężko będzie na początku ale wyjdzie nań to na dobre.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teraz szerzej o problemie
dawna praca, która ma być nową
- na początek umowa na 3 m-ce, bo to będzie nowa forma sprzedaży i chcą zobaczyć co z tego wyjdzie a później nie wiadomo
- podobno dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki
+ umowa o pracę
+ praca w godzinach 8-16, wolne weekendy
+ dawniej miałam tam bardzo dobre pieniądze (teraz o szczegółach nie rozmawiałam)
+ znam pracę, ludzi itp itd
+ po drodze jest Mai żłobek
nowa praca, którą dostałam wczoraj
+ szukają pracowników na dłużej
+ umowa o pracę (tymczasową ale zawsze o pracę)
- dwie zmiany a w przyszłości może nawet trzy
- gwarantują 3/4 etatu a reszta to do końca nie wiadomo
- miesięczne szkolenie za które nie zapłacą jeżeli nie przepracuję pół roku
zadzwoniłam do szefowej upewnić się jaki jest to rodzaj umowy itp itd... ma skontaktować się ze mną jutro i podać mi szczegóły, bo chce, żebym zaczęła jak najszybciej
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jak zawsze można na Was liczyć <3
O kurcze też masz niezły orzech do zgryzienia.... Sama nie wiem co bym zrobiła, ale przemawia do mnie stara nowa praca. Jednak decyzja należy do Ciebie