BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #741727 przez gaabrysia
A co z Asia i Justyna? I reszta nie odzywajacych się dziewczyn???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #741759 przez ewelinda83
Moje dziecko nadal spi :laugh: katarku slysze ze juz nie ma bo nie charczy, wiec wychodzi zab :dry: no chyba ze po przebudzeniu katar wroci :angry:

marigra data waznosci na leku jestdobraj, ale na niektorych jest nspisane ze mozna uzywac do trzech miesiecyi od otwarcia tj np na tym Cebilonie a wiem ze mam go otwartego duzo dluzej, dlatego zastanawiam sie czy go moge podac nie szkodzac tym dziecku :unsure:
Z syropami na kassel dla doroslych jest podobnie ale ich akurat uzywam nie patrzac na to ze sa dluzej otwarte :blush: no chyba ze jest to nsprawde dlugi dlugi czas :blink:
No a z antybiotykami to nie ryzykuje i biore z zalecenia lekarza i w terminie :)

Dorotato pewnie przez pogode te samopoczucie, jesienne doly ;)

Gosia do mnie totarla ksiazka o tych dzieciach w Paryzu, wiec w wolnej chwili zaczne ja czyrac ;)

11 lata 4 miesiąc temu #741782 przez marigra
z tymi lekami to jak z jogurtami - niby termin ważności minął, ale spokojnie można jeść. Ten termin jest umowny, że niby po nim coś się może zadziać, ale spokojnie można jeść - przynajmniej ja nie wyrzucam a zjadam ;P no wiadomo może miesiąca nie czekają ale kilka dni to spokojnie :)

Ewa - to super Kinia się wyśpi:)

11 lata 4 miesiąc temu #741831 przez aisod
Dzień dobry!

Nas też dopadł katar... oby szybko poszedł w cholere...

mało napiszę, bo się nie czuję ja też... mam nadzieję, że chociaż mnie nie złapie przeziębienie :/

MIłego dnia!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #741878 przez martyna123
Hey

Szymon dzis spac od 22 do 10.30 z jedna pobudka o 3 na tutu.
Dalam mu na noc przeciwbolowa bo nie chcialam zeby sie budzil vo godz i wypijal 2 litry herbatki ciekawe co go boli.

Gosia tutaj sa dwie chinskie restauracje i mozna wziasc na wynos ryz lub makaron ale sushi nie ma na wynos tylko jak ram pojde do srodka i wykupie za 13 euro bufet.

Emma mam pytanie odnosnie wymowy. A wiec tak Szymon malo.kiedy powtarza za mna slowa ogladam z nim ksiazeczki i mu
mowie to jest pies to krowa a on tylko uuu i tak piska jak widzi jakies zwierze albo auto co go interesuje to tez tylko uuu a
jak.mu nie powiem nazwy tego co pokazuje to zaczyna sie nerwowac i wrzezczec a potem mowic po swojemu. Myslisz ze to normalne z gory dzieki za odp.

Choruski szybkiego powrotu do zdrowia.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #741931 przez ewelinda83
No i za szybko sie cieszylam, charczy mi dziecko dalej :( bidulka meczy sie :(

Martyna mi sie wydaje, ze nie powinnas sie martwic bo kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie.
Tu masz link do pierwszego napotkanego artykulu canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/19/1319

11 lata 4 miesiąc temu #741988 przez aisod
martyna ja tak samo, jak Ewa uważam, że nie masz się co martwić :) A skoro Szymek złości się gdy mu nie powiesz, jak dana rzecz się nazywa to jest to chyba dobry znak. Bo sam nie umie czegoś powiedzieć, a by chciał. Tak mi się wydaje... U nas większość rzeczy jest bam, bam albo bum bum... więc spokojnie. Michał też jest "w tyle" z mówieniem ;) Ważne, żeby dziecko wiedziało o co Tobie chodzi, jak mówisz i żeby już coś, nawet po swojemu nazywało. U nas kot dopiero od dwóch tygodni mówi miau :P Tak to było tylko kicii. Dużo mu mów sylab niech załapie jakieś fajne dla niego. Misiek np. po oglądnieciu "DIP- DAPA" zaczął własnie dipdap wołać i np. jak udaje, że kogoś strzela pistoletem to zamiast pifpaf, jest dipdap. itd...itd... :) Ale pewnie Emma niech się wypowie, bo ona to lepiej zna :)

A tak a propo to polecam Dip-Dapa :)

11 lata 4 miesiąc temu #742024 przez gusiag
Gabrysia kuruj się bo niedługo przyjdą do Was nasze deszcze i będzie gorzej się w taką pogodę wyleczyć.
u nas leje cały czas dziś, jutro może będzie z przelotnym deszczem a potem znów do soboty ma lać. Ola wołała aaa więc ją położyłam ale nie wiem czy potrzebuje przez ten deszcz sie przespać czy tylko jej się wydaje, że jest śpiąca. Zaraz się okaże.
Ewa książka fajna, wesoło pisana :)
Martyna nie przejmuj się, że Szymon mało mówi, podobno u chłopców to normalne, jest na placu kilku i tyko jeden z nich - kolega Oli jest wygadany tak jak Ola, a reszta chłopców buczy tylko a są od Olki starsi. Facet to facet, nic nie poradzisz :woohoo: :blink:
Aisod dzięki za linka, potem zobaczymy. Ja mam już dość ojca wirgiliusza którego moja głowa śpiewa na okrągło nawet przy zasypianiu :( Ola musi go słuchać do obiadu...

11 lata 4 miesiąc temu #742150 przez gusiag
Aisod tu masz jeszcze coś odnośnie cukinii o którą pytałaś :)
magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,12...nych__.html#BoxLSTxt

11 lata 4 miesiąc temu #742189 przez gusiag
tyle was było zalogowanych i taka cisza...

dobrej nocy

11 lata 4 miesiąc temu #742227 przez martyna123
Ja jestem ale tak sie dzis wszystko poje.... ze mam dosc jak nie urok to sraczka chyba cale zycie bedzie pod gorka ide spac dobranoc

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #742259 przez ewelinda83
No to ,,fajne,, mialyscie humory dzisiaj. Dobrze ze juz koniec dnia, oby jutro lepiej bylo :)

Kinia jednak zakatarzona, dostala syropek i zasypia, a w nosie gra :(
Wczesniej bylysmy na spacerze, placu zabaw i na malych zalupach :) kupilam Kini czapke, szalik, rekawiczki i cieple skarpetki ;) czyli ciag dalszy zakupow jesienno-zimowych ;)

11 lata 4 miesiąc temu #742464 przez gusiag
Martyna co się stało?

11 lata 4 miesiąc temu #742514 przez martyna123

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #742524 przez gusiag

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

świeci u Ciebie słońce? jak tak jak u nas (zimno za to strasznie 13 st) to weź małego i idź na spacer :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka