BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu #744299 przez gaabrysia
Oj nudno w pracy, nudno na forum czuć weekend;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #744390 przez aisod
oj czuć :)

Zdążyłam z obiadem :) Dziś były placki "cukiniane". Bardzo dobre i mogę polecić! Dzięki za taką propozycję podania Gabi :)

Uciekam spać! Dobranoc!

11 lata 4 miesiąc temu #744413 przez gaabrysia
Fajnie, ze smakowaly;) ja lubię też ten makaron, gorzej J bo dla niego musi być mięso. Zjadlabym teraz takich placuszkow:)

Miłej nocki:)

11 lata 4 miesiąc temu #744446 przez ewelinda83
Ja znowu wpadam tylko sie zameldowac :dry: padam na twarz, mialam bezsenna noc :( zasnelam ok 23 a o 2 obudzilam sie na siusiu i juz nie moglam zasnac :( dopiero ok 5 mi sie udalo, ale co z tego jak o 7 musialam wstawac do pracy :/
Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie dla mnie laskawsza :S

Gabi suwaczek ustawiony juz pod pogode ;)

11 lata 4 miesiąc temu #744551 przez gusiag
melduje się i ja
u nas zimno i pada i zimno i pada...
Ola śpi ale przed spaniem dostała kataru, kichała kilka razy i ubrałam ją cieplej i tak poszła spać. Zobaczymy co będzie jak wstanie.
ja jakaś bez sił i weny i taka jakaś do bani

miłego weekendu

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #744630 przez ewelinda83
My pogode dzisiaj mamy sloneczna i nawet cieplo jest. Spacer juz zaliczylysmy, teraz Kinia spi, a ja robi obiad.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chyba zaraz sobie zrobie muffinki na poprawe humoru :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #744635 przez ewelinda83
A tak z innej beczki ;) co dajecie dziciaczka na sniadanie, obiaad i kolacje ?
Mi brakuje juz pomyslow zeby zachcecic Kinie do jedzenia :( jadlaby tylko parowki i chleb z serkiem, obiadki sloikowe :dry: wczoraj zrobilam lososia, ale jej porcyjka poszla do smiecic bo nie tknela :( Pozniej pojechalismy do sklepu po zakupy do lodowki a Kinga zobaczyla ser zolty to krzyczala na caly sklep serek serek :cheer: no i o jakich porach karmicie bo my tez jakis ustalonych nie mamy, bo czasami pol dnia ja prosze zeby cos do buzi wlozyla :(

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #744648 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #744651 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #744665 przez gusiag
Ewa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do jedzenia to z Kinią masz jak ja z Olą u nas posiłki wyglądają ciągle to samo i próba podania nowego smaku kończy się krzykiem.
śniadanie: jednego dnia 2 dziecięce parówki, pomidor bez skóry w kostce, chrupki chlebek lub jajko w postaci jajecznicy, jajka na twardo lub sadzone, pomidor i chlebek chrupki.
Potem albo owoc albo jogurt albo i to i to. drzemka
obiad: słoikowy obiadek lub raz na jakiś czas rosół ugotowany przeze mnie, ziemniaczek i mielony - ale to zdarzyło się jak na razie tylko kilka razy.
po obiedzie są owoce, ciasteczka albo precel, jogurt
kolacja: musli z mlekiem - to dziecięce, lub kaszka
sera żółtego nie tknie,białego też nie, chleba zwykłego nie chce, tylko precle lub chrupkie pieczywo, wędliny nie tknie, a jak spróbuje to pluje.. ale za to frytki zjada bardzo chętnie :/
tak to wygląda u nas

byłyśmy na spacerze bo przestało padać, założyłyśmy gumiaczki i poszłyśmy w kałuże :) radocha wielka :)

11 lata 4 miesiąc temu #744669 przez gusiag
a ja mam jeszcze prośbę o poradę
Ola woła że chce kupę, przynosimy nocnik, siada, ogląda wtedy książeczki i widzę, jak powstrzymuje się przed zrobieniem tej kupy na nocniku. Siedzi tak z pół godziny, woła że kupa i zatrzymuje, po chwili nie chce usiąść już na nocniku ani nie chce dać założyć sobie pieluszki, biega bez i też widzę jak zaciska tą dupinkę. Po założeniu pieluszki gdzieś odchodzi i wraca wołając kupa i kładzie się na podłodze, żeby zmienić pieluchę...
no i właśnie nie wiem co robić, czy jak nie robi na tym nocniku to ją ubierać w pieluszkę, czy czekać i zostawiać ją bez pieluchy, czy co bo już zgłupiałam..
macie jakieś rady? czy któreś dziecko też tak by chciało a się boi?

11 lata 4 miesiąc temu #744671 przez gusiag
no i co powinnam na początku napisać
Kapi kochany buziaki na półtora roczku, ciocia i Ola życzą Ci przede wszystkim zdrówka!!!!

11 lata 4 miesiąc temu #744679 przez emma
gusiag napisał:

Ewa

Ewa, zgadzam się z Gosią w 100%! Miałam to samo z teściami w wakacje! Codziennie płakałam i mówiłam sama do siebie "nie daj się, mała!" :-( mój sposób na to niestety: ograniczyć kontakty. Oni prawie nas nie odwiedzają, a my ich teraz też będziemy bardzo rzadko, pewnie następny raz w grudniu (chociaż będę forsować święta w domu :-)). Smutne, ale czasem tak trzeba. Zdrowie i spokój najważniejsze!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #744747 przez ewelinda83

jezeli chodzi o jedzenie to u nas masakra :( :( :(
dzisiaj Kinga zjadla ok :
7.30 120ml mleka
9.30 pol parowki
pol jogurtu, kilka rodzynek
12.00 120ml mleka
kilka jagod, 3 malutkie kawalki mieska, 1 lub 2 chrupki

u nas jest 19.30 i znowu probowalam jej podac obiad ktorego nie zjadla ( kluski z sosem ) niestety tez sie nie udalo :( sloika jej nie otworze bo pewnie tez bede musiala wywalic :( nic cieplego nie chce jesc , jak widzi lyzke, czy widelec odrazu krzyczy NIE NIE NIE
zaraz jaj wykapie i dostanie 260ml mleka z kaszka, ktore pewnie zje na razty :dry:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #744749 przez ewelinda83
maly przelom :S
slysze ze dziecko zjada wedlinke i ser zolty :)

juz nawet siostra mi przywiozla krople na apetyt, ale dopiero zaczelysmy je stosowac.

Kacperku duzo, duzo zdrowka :) buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka