BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 3 miesiąc temu #747252 przez gusiag
no tylko co to za dziadostwo? teraz ma 39,2

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #747254 przez martyna123
Gosia- z jednej strony super wieści ale z drugiej nie wiadomo co jej dolega dziwne ale skoro krew, mocz zbadane i wszystko czyste to pewnie nic poważnego więc sie nie martw tylko zmieniaj leki na gorączke raz daj np nurofen raz paracetamol.

11 lata 3 miesiąc temu #747258 przez gaabrysia
Ale jest bardzo roZpalona? bidulka:( zmierz sobie może term jest nie dokładny... Albo faktycznie jutro przejdzie jak lekarZ mówił... Oby!

11 lata 3 miesiąc temu #747262 przez ewelinda83
Gosia a moze to trzydniowka :unsure: jak tak to sie nie martw, chyba ze Ola miala juz cos takiego :/ ponoc te trzydniowki ( czytalam tez i o czterodniowkach, ale objawy te same ) przechodzi sie raz :unsure: a niepamietam juz czy Ola to miala czy nie :S

11 lata 3 miesiąc temu #747266 przez gusiag
jest mocno rozpalona i ciut marudna, ale nie wygląda na chorą i umęczoną gorączką. Sprawdzałam kilkoma termometrami i wynik taki w granicach 39 się utrzymuje. Podam teraz na noc paracetamol, zmieniam raz jedno raz drugie raz syrop raz czopek ale nie daje za często bo jak widzę że jest w miarę ok, to nie daje, walka z dziadostwem też potrzebna.
A co do trzydniówki to ja już sama nie wiem, bo miała nie raz już takie 3 dni wysokiej gorączki ale nigdy nie było konkretnej wysypki albo nawet żadnej..
zobaczymy jutro co będzie, ale przed chwilą ugryzła jabłko i bardzo się poplakała, posmarowałam żelem i zajrzałam do buzi i ta jedna czwórka przebiła jedną str dziąsła a drugiej nie i w tym miejscu jest mocno wybrzuszona i czerwona więc mam nadzieję, że to jest winowajca.

a co u was dziewczynki, dziękuję za zainteresowanie ale dość o nas :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #747286 przez emma
Zaraz po pracy sprzatalam, odkurzalam, mylam lustra i okna, bawiłam i karmiłam Zosię, a teraz ją ululalam i dopiero usiadłam, walcząc kolejny dzień z bólem głowy tylko za pomocą siły woli ;-).

Spokojnej nocy i zdrówka dla dzieciaczków, oby Oli szybko minęła infekcja.
Ja już dziś wymiękam... Dobranoc! :-)

11 lata 3 miesiąc temu #747289 przez georgette102
hej

dziewczyny z góry was przepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna, ale jestem zawalona robotą; dziś dość intensywny dzień w pracy i jeszcze robotę papierkową przyniosłam do domu; nawet się za to nie zabrałam, bo dopiero co położyłam Maję spać, chyba będę ślęczeć nad tym do północy, jutro też zapowiada się jazda bez trzymanki, mam nadzieję, że jutro uda mi się napisać coś więcej

a na piszę tylko, że dzisiaj odbierałam Maję ze żłobka i była już ostatnim dzieckiem :( smutno mi się zrobiło i pogadam z szefową czy nie mogłabym pracować od 7.30 do 15.30 niby to tylko pół godziny różnicy, ale jednak lepiej bym się z tym czuła; poza tym jak po nią przyjechałam to wcale się do mnie nie spieszyła, uciekała do zabawek :) a jak T. rano ją zostawiał, to od razu poszła do pani na ręce :) czyli widać, że jej tam dobrze

wszystkim dzieciaczkom życzę dużo zdrowia a mamusiom z problemami w pracy pozytywnego ich rozwiązania

11 lata 3 miesiąc temu #747337 przez marigra
czesc dziewczyny

u nas niestety zle wiesci wczoraj Zuze odeslali ze zloba z 39 st goraczki szybka wizyta u lekarza -diagnoza ostra grypa....antybiotyk i siedzenie do poniedzialku w domu.....my tez sie znow rozkladamy wiec to swinstwo trzyma nas juz 3 tydzien....a najforsze to ze dzisiaj musialam jecha do Wroclawia...wiec siedze w hotrlu Dziecko chore w domu i jest mi z tym przeokropnie:-(

gosia- mysle ze to jednak zabki bo skoro bsdania ok a po ugryzieniu placz to ewidentny bol dziasel....oby szybko sie przebil i juz jej nie meczyl

georgette-powodzenia w pracy. Dobrze ze Majka tak szybko sie zaaklimstyzowala

emma-po co dziewczyno sie meczysz wez tabletke bo sie wykonczysz

wybaczcie ze wiecej nie napisze ale jyz nie pamietam co pisalyscie.....

11 lata 3 miesiąc temu #747359 przez martyna123
Marigra biedactwa zdrowka zycze no i nie smuc sie jeszcze dwa dni i weekend i bedziesz w domu przy Zuzie ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #747368 przez gusiag
Emma to przy tym leku nie można nic brać na ból głowy?? oby Ci szybko przeszło i jedno i drugie, dobranoc
Georgette nic się nie martw, skoro nie była zbyt zainteresowana powrotem do domu to znaczy że na prawdę jest jej tam dobrze :)
wykop się szybko z papierów i do spania! ;)
Marigra biedna Zuzia tyle to już trwa :( i jeszcze antybiotyk :( może to że chodziła chora do żłobka dało jej jeszcze w kość :( wrócisz do domu i mała poczuje się na pewno lepiej :kiss:
pozdrów ode mnie Wrocław i nie martw się już tym że tam jesteś
Martyna super zdjęcie rodzinne :) ale wiesz co, Szymon nie podobny do Was :) tzn na pewno podobny ale jak się was zna na żywo bo tak ze zdjęcia to nie widać, nie obraź się tylko na mnie!!

11 lata 3 miesiąc temu #747374 przez gusiag
a Ola śpi od 20, zjadła na noc tylko dwie parówki małe i nie chciała mleka, już w ogóle nie pije mleka, nie chce, jedynie jeszcze jak wstaje rano o 6 to wypije ok 100ml nie więcej i czasem na noc musli na mleku m.
zdrówka dla wszystkich chorujących i dobrej nocy kochane

11 lata 3 miesiąc temu #747384 przez gaabrysia
Marigra wyobrażam sobie, ze jest Ci źle ale szybko minie i wrócisz do domu... Zuzia jest pod dobra opieką. Wieć głową do góry.

Martyna moim zdaniem na tym zdjęciu to szymon cała mama;) a jaki też już jest duży przystojniak maly:)

Emma odpoczywaj.. A ja ponawiam poraz 3 pytanie jak Zosi nocnikowanie?

Dorota nie siedze do północy bo się nie wyspisz..

Dobrej nocy, spadam i ja o 5 trzeba się zwlec, ale o 11 jutro już skończę o tyle fajnie!

11 lata 3 miesiąc temu #747385 przez martyna123
Gosia no jest podobny do mnie ale bardziej to widac na zdjeciu jak ja bylam mala teraz jesten niefotogeniczna i na kazdym zdjeciu mam mine straszna ;-) dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747397 przez ewelinda83
Gosia to pewnie zabki, oby szybko wyszly.

Dorora koniec dobrego, pora wpasc w wir pracy ;) dobrze, ze Maja sie szybko zaklimatyzowala i nie placze :) ja pamietam ze rozstania w przedszkolu strasznie przezywalam i mama musiala wrecz uciekac :(

marigra co za padkudztwo, najbardziej szkoda dziecka :( tyle chorowac ...
Oby ci delegacja szybko minela :) Wroclaw jest bardzo ladny .... :)

emma ja tam juz 3 tabletki dzisiaj wzielam bo mnie glowa od wczoraj cmi :( a sily woli wolalam nie sprawdzac bo jak mnie juz rozboli lepetyna na dobre wymiotuje, zdycham i wtedy nic mi nie pomaga :( ( dobrze ze takie bole mam raz na pol roku )

11 lata 3 miesiąc temu #747417 przez aisod
Gusia zdrówka dla Olki!

Marigra nie stresuj si, bo to nic nie da! A Mała ma super opiekę więc na pewno szybko jej się polepszy ;)

martyna ja jak Gabi widzę, że Szymon to cała mama! Ma Twoje kości policzkowe :)

georgette nie przepracuj sie nam na samym początku :) poczekaj kilka dni chociaż :P

emma lepiej wziąć procha niż się męczyć, no chyba, że nie możesz... ;)

Idę spać! Także dobrej nocy!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka