BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #747480 przez gaabrysia
Przez zatyczki do uszu zaspałam i wstałam godz później;) chyba pierwszy raz mi się zdarzyło;)
Co nie zmienia faktu, ze już 8 po 6 byłam w taksówce;)
Ze wszystkimi rzeczami typu szczoteczka, tusz w torebce;)
Dzięki temu mogę pow, ze się wyspalam!

Aisod poprosimy zdjęcie brzuszka, półmetek za Tobą;) tylko patrzeć jak nam się forum powiększy ten czas tak leci;)

Gusiag i jak mała?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #747505 przez ewelinda83
Gabi damska torebka pomiesci wszystko :silly:

aisod no wlasnie gdzie to obiecane zdjecie :) czekamy i czekamy :blink:

Gosia jako Olenka, lepiej juz dzisiaj ???

u nas noc z placzem, wzielam Kinie do lozka, tulilam, galaskalam a ona dalej poplakiwala :( po chwili sie okazalo, ze ma pizamke na brzuszku mokra, pampers nie wytrzymal i sie osikala :S przebralam ja w suchutkie ubrania i dzidzia zasnela :)
teraz ja wyszykowalam i poszka do Kuby :)
a ja sie zbieram do pracy :cheer:
milego dnia :) :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #747587 przez gusiag
hej kochane
w nocy nie było gorączki nad ranem już była znów rozpalona i teraz ma nadal 38,5
czy przy ząbkowaniu taka temperatura się może utrzymywać?? bo ja obstawiam zęby, ręka ciągle w buzi tam właśnie gdzie ta czwórka wychodzi

Gabi fajnie, że się wysypiasz w korkach :) raz na jakiś czas przepłucz uszy kroplami do czyszczenia uszu, takie są na woskowinę ale nie pamiętam jak się w PL nazywają.
Korki mają jeden ogromny minus - ja nie umiem już spać bez

Aisod ponawiam wezwanie do wstawienia zdjęć :)

ja chyba przez te 2 godz z chorymi dziećmi w poczekalni złapałam jakiegoś dziada bo wstałam z takim bólem gardła, że boję się czy mi się angina nie zacznie :(

11 lata 5 miesiąc temu #747604 przez aisod
Dzień dobry!

Gabi no to przynajmniej jeden plus, że się wyspałaś ;)

ewelinda u nas też czasami pamper nie wytrzyma i wtedy jest płacz. Gdy jednak mu sie zdaży to w dzień to nawet nie zwraca uwagi ;)

Co do brzucha... nie obraźcie się , ale nie robię sobie takich zdjęć... takie zboczenie ;) Także brzucha nie pokaże :P A zdjęcia obiecałam dzidziora, ale jak narazie nie mam co pokazać :/ Wszystko albo nie wyraźne, albo pokazuje tylko głowę :/ Pod tym względem żałuję, że zmieniłam lekarza... No ale teraz przynajmniej nie płacę 100zł co 4 tygodnie :D
Mam nadzieję, że mi wybaczycie!

Dziś u mnie noc kiepska... Michał się obudził w środku nocy z płaczem... Coś się mu chyba śniło, bo płakał tak jakby się bał... Dodatkowo wstał za dziesięć szósta... Także padam na twarz... :/

Oczywiście Wam życzę miłego dnia i lepszego humoru od mojego ;) !

11 lata 5 miesiąc temu #747752 przez ewelinda83
Gosia moze przez to ze Ola jest w tyle z zabkami idzie jej kilka na raz i z tad ta goraczka :unsure: :(
Nic niestety nie doradze :(

11 lata 5 miesiąc temu #747769 przez gusiag
tak też mówią mi koleżanki, tylko co ta lekarka mówi, że nie ząbki bo nic nie widzi.. jak ja widzę, dziewczyny widzą jak zaglądały Oli do buźki to widać, że rozpulchnione..
no a w tyle jest mocno nie wiem czy nie jest ostatnia a prawie najstarsza, tylko Zosia Marioli starsza od niej o miesiąc.
Teraz śpi ale jak jej dotykam to nie jest rozpalona jest ciepła ale nie gorąca i termometr który mam ochotę wywalić za okno pokazywał mi 37,8 także mam nadzieję, że gorączka schodzi...
a ja piję herbatę z miodem bo gardło mam jakby całe w kolcach.. rozłoży mnie pewnie na wyjazd :(

11 lata 5 miesiąc temu #747785 przez aisod
Gusiag to na pewno od zębów, skoro widzisz, że ma dziąsła czerwone... A lekarka mogła nie zauważyć, przeoczyła poprostu...
Gardło szałwią płukaj... Mi pomaga zawsze tantum verde, po nie całych dwóch dniach mam spokój... ale nie wiem czy masz dostęp :/ Zdrowiejcie obie! :*

11 lata 5 miesiąc temu #747786 przez gusiag
kochana psikam tantum verde, mam jeszcze z polski bo w niemczech jest tylko na receptę

11 lata 5 miesiąc temu #747797 przez aisod
to oby pomogło... Musisz przecież być zdrowa razem z Olą na wyjazd :) Kurujcie sie dziewczyny!

11 lata 5 miesiąc temu #747807 przez gusiag
nie dziękujemy :)
a jak Twoje humory?
wiesz, że od czasu do czasu możesz wypić melisę albo melisę z chmielem? :)
Melisa w ciąży, pita w postaci herbaty, jest całkowicie bezpieczna. Pomaga zmniejszyć poranne mdłości oraz działa uspokajająco. Jeśli jesteś w ciąży bardzo zestresowana, rozdrażniona i pobudzona nerwowo, napar z melisy może pomóc ci się wyciszyć. Herbata z melisy pita przed snem pomaga również przy trudnościach z zasypianiem.
ja piłam i mi pomagało a dziecku nie szkodzi, w szpitalu nawet mówili, że na noc wypić jest dobrze to dziecko już można przygotowywać do nauki spania w nocy

11 lata 5 miesiąc temu - 6 lata 8 miesiąc temu #747929 przez asiula2134
/

11 lata 5 miesiąc temu #747991 przez georgette102
cześć

wczoraj dość długo siedziałam nad papierami, później nie mogłam zasnąć, a rano się dobudzić :angry: ale jakoś przetrwałam, ogólnie cały dzień panował chaos, ale mam nadzieję, że wkrótce wszystko się poukłada, mam dużo pracy, ale lubię tak pracować, bo czas szybko leci

gabi no to sobie pospałaś... ja nie wiem czy bym potrafiła spać z zatyczkami w uszach? chyba by mi przeszkadzały

gusiag
to pewnie ząbki, tylko nie wiem czemu lekarz to przegapił? przecież oni się na takich rzeczach powinni znać; kurujcie się, do wyjazdu już niedługo

asiula
a wy skąd załapaliście te paskudztwa? sezon chorób niestety się zaczął i trzeba jakoś przetrwać, Maja wyzdrowiała i mam nadzieję, że szybko nie załapie czegoś ze żłobka

marigra
współczuję, wiem co czujesz, dziecko chore, ty daleko... praca niezbyt "przyjazna" dla matki z małym dzieckiem :( ale za chwilę weekend i miejmy nadzieję, że szybko wyzdrowiejecie

11 lata 5 miesiąc temu #747998 przez georgette102
dziewczyny może wy mi pomożecie - Maja jak siedzi czy w foteliku do karmienia, czy w foteliku w samochodzie a nawet u nas na kolanach pręży się, wygina... mówiłam o tym pani dr, nawet dziś T. zadzwonił z nią pogadać i ona ciągle twierdzi, że ona się czuje uwięziona i tak robi, bo nie chce siedzieć, ale mi się to wydaje dziwne, bo ona jak siedzi w foteliku do karmienia i tak się pręży to chcę ją wyjąć a ona nie chce, to samo jak jest na kolanach - wyciąga do nas ręce, żeby wziąć ją na kolana i ciągle to samo; dzisiaj nawet panie w żłobku powiedziały, że to takie dziwne zachowanie i że żadne dziecko tak nie robi
co to może być?

11 lata 5 miesiąc temu #748024 przez gusiag
może to prawda, że dlatego że nie chce siedzieć a nie chce dać się wyciągnąć bo chce robić wszystko sama? i chce wychodzić sama z fotela - wiem, że nie może ale ona nie wie?

11 lata 5 miesiąc temu #748058 przez gusiag
Martyna same dobre życzenia dla Twojego męża, zdrówka i radości przede wszystkim no i jeszcze dużo euro :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka