BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #826780 przez Asia K
Malinka w 7dc to dopiero zacznie nabierac barw - poczekaj jeszcze troche a z malinek bedziemy sie cieszyc z tobą :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826783 przez ferritka
bry;))

sernikkkkkkkkkkkkk..........ja dzisiaj zrobie marchewkowo-bananowe ciacho, bo mnie rano Kręgiel poprosił :lol: :lol:

Agni, a płacz małą płacz...i przynajmniej nie wyglądasz gupio, zwalisz na hormony i luz...a ja to rycze na filmach, na reklamach ostatnio się złapałam też..i nie mam na co zwalić :dry:

Aggi, tym bardziej czym prędzej l4 i wypnij się na nich, skoro sytuacja jest jak jest...a miła pani Ci tak powiedziała żebyś czasem na l4 nie poszła...inna para kaloszy jak nie miałaś opłacanych składek i pani się wystraszyła bo jeśli tak to nadaje się todo pipu i urzędu skarbowego, prokuratury ( ale nooo nie zakładam takiego scenariusza, ale cholera ją wie) ..jesli miałaś odprowadzaną jakąkolwiek składkę to należy Ci się l4 i kasa. Zadzwoń sobie do zusu i wtedy dowiesz się najlepiej co i jak. a najlepiej idź na l4 i kwitnij pachnij i leż w domciu :lol: :lol:

katar mam :dry: na całe szczęście oczy zelżały;) w superfarmie taaaakie promołszyn że głowa mała np 2opakowania kw
kasu foliowego 5,99+1gr :lol: :lol: tylko Stary jechać nie kce ze mną :dry:

a na dworze fajnie rześko ,była krwi upuścić :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826784 przez Agnilla
o matko bosko, ale bym zjadła taki serniczek :ohmy: moge Wam po kawałeczku zostawić, reszta moja :P pozostaje mi pomarzyć i może kiedyś zrobić podejście do zrobienia takiego :)
ja sobie w dzień popłakałam tak ze wzruszenia, bo maila do męża zatytułowałam "cześć tato" i mnie tak ruszyło :)ja mialam byc twarda cnie? :P ale lekarz mowi, ze mam bardzo twardy brzuch :P a ja mam glupi nawyk wciagania brzucha i spinania miesni i nawet w ciazy sie na tym łapie :P i lekko puscilam te miesnie a on "skad Ty jestes?" moze myslal, ze ja z rodziny rolniczej, herszt baba? :P zle trafil, bo moja sila fizyczna to taka jak u motylka :P a wiecie, że ja osioł nie spytałąm ile moje dziecie waży/mierzy? dostałam całą kartkę opisów, myślałam, że tam to będzie, ale akurat tego nie ma. a na samym dole, płec: nie badano :lol: maz od razu to odczytal :P
jeju ja na swoj termometr nie patrzylam, ciul najwyzej znowu rajty na nogi i lece, bo znowu musze dzis wyjsc.
malinka, idź na solarium, słonca potrzeba :) do tego po tym na wielkie lody i pod koc z książka i czekolada, pomoze! :) ja w trafionym cyklu miałam owulacje w 10 dc, co było dla mnie nienormalne! gdybs miala owu w 7 dc to cykl bys miala miec 21 dniowy, matko i ciagle z okresem bleee P

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826787 przez malinka89
Asia K napisał:

Malinka w 7dc to dopiero zacznie nabierac barw - poczekaj jeszcze troche a z malinek bedziemy sie cieszyc z tobą :)

Asiu w 7dc była mega delikatna i od tamtej pory nic, zupełnie nic, a dziś jestem w 17 dc... No ale czekam :) cierpliwie czekam :)

Agnilla, na solarium wieki nie byłam, może faktycznie skocze dziś :D a zamiast książki w końcu dokończę pracę mgr :D no przed antykoncepcyjnymi tabletami miałam baardzo długie i nieregularne cykle, poprzedni miał chyba 32 dni i owulki nie wyłapałam, no nic, czekam czekam czekam :)

10 lata 11 miesiąc temu #826788 przez Agnilla
czekaj czekaj, jak miewalas dlugie cykle to jeszcze moze nadejsc
Ferri ja kurna nie mam u nas superfarma, a czasem maja fajne promocje nooo

10 lata 11 miesiąc temu #826794 przez ferritka
B) ja też muszę kawałek podjechać ale zawsze Kręgla namówie, potem na obiad na mieście :lol: dietetyczny :silly:
w ogóle ej, która mi zajumała moje granatowe rurki????

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #826795 przez Agnilla
no ja na pewno nie :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #826803 przez Porto1987
Bry dzień.

Majka ważne, że jesteście pod opieka lekarzy :) a 500 zł to jest nic w porównaniu z nowym życiem :) to nie pieniądze są w życiu najważniejsze :) ja to bym uważała z tymi weselami, bo chyba tańce nie będą wskazane :dry:

Monique ale serniczek :) ja też chcę kawałeczek do herbatki :S

Asiaa ja też uczulenie na koty mam ;) ale też nabyte, bo nie pojawiło się od razu :S

Asia ja z nerwami wyluzowalam :) i ostatnio jakoś spokojniejsza jestem. No może denerwuje się trochę, że wielkimi krokami zbliża się godzina zero a dla bobasa nic nie gotowe. A w ogóle widziałyście jak mój bocian szybko leci :unsure: a tak poza ciążą to olewam wszystko ;)

Malinka u mnie też jest takie brrrr :dry: a maliny może jeszcze się pojawią, jak miewasz nieregularne cykle, to ciężko stwierdzić kiedy mogą być :) ja polecam cierpliwie czekać i testować :)

Ferri a trudne do zrobienia to ciacho? Bo ja jakoś nie mam pomysłu :( dobrze, że z oczu zeszło :) a katar, to kurna męczący :( :( Ja Twoich Portek nie mam, bo pewnie by mi się w kolanach zatrzymały :D

Agni to ja się nie dziwie, że się poryczałaś :) ja co raz częściej mówię do brzuszka, że tatuś coś tam :) trochę jeszcze mi nie swojo, ale powoli się przyzwyczajam :P

10 lata 11 miesiąc temu #826814 przez Dagnes
No i w koncu Was doczytalam :) Tylko teraz zapewne zapomne polowe tego co mialam napisac.
Agnilka ale super foto. Sliczny profilek i nosek taki malenki :)
Chudzinka z mojego nicku chyba nikt nie odszyfrowal imienia. W kazdym badz razie wyjasniam ze pierwsza litera "D" to od panienskiego nazwiska, a potem juz skrot od imienia :)
I sie pochwale ze Wikunia w lozeczku dzis spala :) O 6 rano ja wzielam do lozka dopiero na karmienie.
Do becikowego jeszcze dodam ze dochod dzieli sie na liczbe osob juz z noworodkiem mimo ze w momencie uzyskania dziecia jeszcze nie bylo na swiecie.
Ale duzo na forum kocich mamusiek ;) Ja lubie tylko obce koty, popatrzec, poglaskac i tyle bo ja tez alergik jestem.
Majka w nosie bym miala wesela. Fasola najwazniejsza. Dbaj o Was

Wiktoria

10 lata 11 miesiąc temu #826819 przez ferritka
aaa Chudzinkaaaaa....z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić kizi mizi :kiss: :kiss: pasowałaby do mojego Leonka :lol: :lol: sliczniusia :kiss: :kiss:

ciasto marchewkowe jest najłatwiejsze na świecie :lol: bo skoro takiej nodze kulinarnej jak mi wychodzi to każdemu się uda :))
przepis banalny :

Składniki na ciasto:
3 jajka
szklanka cukru brązowego
szklanka oleju słonecznikowegoalbo oliwy z oliwek
szklanka mąki pszennej
cynamon
kardamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka marchewki startej na grubej tarce
jak mam to wrzucam : orzechy, albo żurawinkę, albo kokos albo wszystko na raz, można czekoladę pokroić i dać, albo jabłka w kosteczkę

krem cytrynowy:
200 g serka mascarpone łyżka miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru sok z połówki cytryny

to u góry wszystko razem mieszamy, wylewamy na posypaną blaszke bułką tartą i pieczemy 1h w temp 160-180 C

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826822 przez zoi
gosia :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chudzinka, to nieźle tą swoją księżniczkę wyszkoliłaś, że Cię tak słucha nawet jak się kłócicie :laugh:
aggi, szkoda nerwów, ja teraz mam tak, jak mnie złość nachodzi, że przypominam sobie jak zazdrościłam ciężarnym i mówiłam sobie, że jak sama nią będę to wszystkie smutki niezwiązane z dzieckiem odłożę na bok i będę najszczęśliwszą przyszłą mamą na świecie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oks, spadam do lekarza :) [/hide]
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #826888 przez issska1986
Hejka,

nom moof, torba spakowana stoi pod ścianą :blink: ale jeszcze muszę po wypłacie jechać po klapki i stanik do karmienia, dzisiaj mój stanik był w "pytaniu na śniadanie" chyba to to z M. Richardson :unsure: Już go przymierzałam... teraz tylko jechać i kupić... fajny jest :lol:
Eh Kurdę to kto wskakuje na moje miejsce? :lol:

Tak z tym becikowym,to wiem,że na 3 się dzieli... jak bym miała bliźniaki to byśmy się załapali :blink:
i co do tej minimalnej to dla kobitek nie bardzo, ale u facetów tak bardzo nie szkodzi... :blink: ale ja i tak wolę,żeby maż miał tyle składek odprowadzone ile zarobi, nie daj Boże coś się wydarzy tpfu, tpfu... i zostaje z marnymi pieniążkami, ani emerytury ani nic.... o tym to pracodawcy nie myślą...

Fajne kocurki :) do mnie to tak lgnął w ciąży, normalnie nie moge się opędzić od kotów-coś w tym jest,że wyczuwają... a boję się toxo i staram się unikać...

10 lata 11 miesiąc temu #826894 przez ferritka
Iss...no no torba już czeka , już lada moment :lol: :lol: ależ to zleciało :lol:

a o toxo się nie martw, jakoś się tak przyjęło, że to od kotów tylko ale tak samo od psów, surowego mięcha ,brudnych warzyw, grzebaniu w ziemi. Kot nie zarazi jak go pogłaszczemy, ale jak bedziemy np sprzątać kuwetę i nie umyjemy potem łapek, albo włożymy kotu palec do buzi albo do puupki a potem bez mycia włożymy go do swojej buzi - ale to nie wiem kto tak robi :S :dry: ale noooo nie wnikam w to kto co lubi cnie :lol: koty niewychodzące na dwór nie są nosicielami toxo, bo nie mają się gdzie zarazić, no chyba że od ludziów :lol:
Psy są większymi nosicielami toxo niż koty, bo latają po dworze, wąchają kupy na trawnikach i chodnikach oraz liżą dooopki innym psą :ohmy:

a teraz dla uczulonych - wiecie, że nie jesteście uczulone na kota na jego sierść tylko na jego ślinę :lol: koty mają specyficzną chemiczną mieszankę białek i jak się wylizują, czyszczą futerko to roznoszą te białka ze śliny po sierści i jak kota pogłaszczemy to poruszamy tymi białkami unoszą się one w powietrzu i uczulają :lol: a main coon nie uczula i można go głaskać do woli :lol: :lol: :lol:

a teraz mniezastrzelcie, bo nie wiem co zrobić na obiad :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #826911 przez mesy
majka1987gnoWlkp napisał:

Hej piszem do Was z ginekologii. Zostalam przyjeta na oddzial z plamieniem. Poleze sobie popachne, odpoczne;-) i juz cos wiem!!! W mojej macicy sa: pecherzyk ciazowy z cialkiem zoltym i uwaga z zarysem plodu 4mm z bijacym serduszkiem:-D
Jedyne co boli to to ze mi upierdola 500 zl premii!!! A 2 wesela mam w tym miesiacu:-/ ehhh i jak tu zyc premierze.

Pieniądze nie są teraz ważne ...odpoczywaj , pachnij i będzie dobrze :kiss:

Kurde dziewczyny moje dziecko jest nie wychowane !! no tak mi na złość robi ....mdłości mam cały czas....matko bosko :angry:
Macie jakiś sposób na wychowanie ?

Ferri dobrze , żeś w końcu poszła na to badanie :P wyślij mi adres sms to ci wyślę tego zarażonego testa bo sama sobie chyba po niego nie przyjedzieszz :dry: :blush: :blush:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826917 przez zoi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka