BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #832184 przez Agnilla
Kas mi poradzila, ze mam sie grubo nasmarowac kremem, siedze na golasa ( cycki mam do pasa :P ) ale pomoglo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #832188 przez zoi
Agni, ja oczywiście w ludzkie leczenie się nie wtrącam, ale mój emek miał zgagi różnorodne i też tak to opisywał. Najprościej wziąć leki zobojętniające np Panzol (jak przejdzie znaczy,że zgaga), ale nie mam pojęcia czy można go brać w ciąży :dry:
Może któraś inna Ci pomoże, co można a czego nie.

10 lata 11 miesiąc temu #832189 przez gosia28
zgagę znam bardzo dobrze :angry: ale to w przełyku pali i to raczej bliżej gardła :S

cycki to mi nie gadaj ostatnio nie mogłam znaleźć rozmiaru co bym je ułożyła :blush:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832191 przez ulka1983
Gosia mam pytanko a może któraś z was dziewczyny będzie wiedziała od 16 dnia cyklu miałam brać dupka ale podobno wtedy cykl jest stracony i teraz nie wiem czy poczekać jeszcze jeden dzień czy brać dzisiaj :unsure: u mnie dzisiaj 17dc

ferri te stare sprzęty były o wiele lepsze niż te nowe :angry: stary automat prał 15 lat a nowy ma 5 i zaczyna się rozkraczać :dry: teraz kładą takie części żeby długo nam maszyny nie wytrzymały i żebyśmy je częściej zmieniali tylko skąd kasy :silly:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832196 przez gosia28
w szpitalu mi dawali takie okrągłe, pomarańczowe, ranigast?

Ula kurczę nie wiem jak Ci doradzić, bo jeśli faktycznie już po owu to lepiej wziąć teraz dupka, żeby cykl skrócić, a jak owu przed Tobą to z kolei ją zablokujesz w tym cyklu, ale w następnym powinna przyjść wcześniej. Nie wiem, skoro testy Ci bledną zamiast robić się wyraźniejsze to może warto "poświęcić" już ten cykl, a następny będzie szybciejszy?
No, decyzję musisz podjąć sama, zrób bilans zysków i strat :silly:

edit.
potwierdzam, że mleko działa ;)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832203 przez Agnilla
bleeee :P a moge twarożek? :P
ja dupka w pierwszym cyklu bralam jak kazano, od 16 dnia, nie wazne, czy owu byla czy nie
Ula co do snu, obudziłam sie jak była moja kolej plywania z delfinami, i to w morzu było :) kuwa no budzić mnie w takiej chwili :angry:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832212 przez ulka1983
Julka u mnie 17 dc ale ostatnio owu miałam w 19 dc więc może jeszcze przyjdzie :unsure: a cały cykl miał 29 dni

dziewczyny chyba poczekam do jutra jak testy nic nie wykażą to biorę dupka :side:

Gosia Ty wspominałaś że ginek dał Ci wybór brać od 16 dc albo poczekać na owulację i brać po niej dobrze kojarzę :unsure:

Agni moje sny też zawsze się kończą wtedy gdy zaczyna się robić ciekawie :silly:

Aggi a Ty jutro nie chyba po jutrze do gina :unsure: ale do pracy jutro nie idziesz :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu #832214 przez Agnilla
bo tak powinno byc, potm robilam testy a w trafionym cyklu mierzylam temp, i 2 dni po skoku o ile dobrze pamietam wzielam dupka :)

10 lata 11 miesiąc temu #832217 przez ulka1983
u mnie mierzenie dowcipne się nie sprawdziło bo potem czułam dyskomfort i pieczenie :dry: a jak bym mierzyła w buzi to coś da też tak można czy raczej nie

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832218 przez gosia28
aggi od piątku na zwolnieniu ;)

Ula dokładnie tak mi powiedział, zn. kazał brać od 16 dc. ale jak mu powiedziałam, że moja owu jest w 17-18 dc i testy owu to potwierdzały to dał mi wybór albo, żeby własnie wziąć od 16 dc. i ewentualnie zablokuję owu w tym własnie cyklu (a następna owu powinna przyjść wcześniej) albo, żebym poczekała na pozytywny test owu i dupka brać dwa dni później.

edit.
w ustach można ale z tego co czytałam mniej wiarygodny pomiar bo zależy jak ułożysz termometr

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832220 przez ulka1983
od gina ma zwolnienie czy od rodzinnego
czekam do jutra i biorę dupka

tyle kojarzyłam ale myślałam że coś ominęłam :P

dzięki dziewczyny za rady :kiss: :kiss:

idę spać miłych snów i żeby się nie skończyły w najlepszym momencie :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #832221 przez Agnilla
aggi na urlopie, gina ma we wtorek i wezmie L4, nie tak zle z moja pamiecia :P
potwierdzam co pisze Juruś :)
dobrej nocy laski :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #832223 przez gwiazdka2014
Dobranoc :):):)

10 lata 11 miesiąc temu #832236 przez gosia28
to ja mam sklerozę, ale u mnie to normalka :laugh: i tak, że nie mylę dziewczyn jak kiedyś ale wtedy to już w ogóle miałam chyba amnezję za każdym razem kiedy pisałam nowego posta :blush:

u nas ferie, emek dwa tygodnie w domu nie wiem czy się cieszyć czy biadolić, to zależy czy się rozchoruje czy nie :P
mamy w planach wypad na narty :)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #832243 przez ann-sunshine
Bry wieczór,

I się wydało, mąż wk...y bo musiał cały dzień dziś pracować nad czymś. O ile było by łatwiej gdyby się komunikował i mówił co mu na sercu leży. No, nie zawsze jestem w stanie się domyśleć.

Gosia - namów gina na tę metforminę.

A Martę coś rozbierało już w środę, taka była nijaka i jakaś wysypka i się drapała i ta luźna kupa była. Zostawiłam ją w czwartek w domu, ale rano jej wszystko przeszło, a wysypka to stwierdziłam, że od mrozu mocno jej się skóra wysuszyła i dlatego się drapie. Dałam fenistil na alergię i w piątek była jak zdrowa. Dziś już zdrowa nie jest, bo gorączka 39 stopni, więc jakieś choróbsko się rozwinęło. Idę jutro do lekarza z nią to coś się dowiem więcej.

Gwiazdka, nie przepraszaj, mam nadzieję, że do pionu cię ustawiłyśmy i już teraz będzie git. A mężu jak na ciążę zareagował?

Moof no patologia na całego, współczuję. U nas trochę czasem są zgrzyty jak mama jest u nas (tzn moja, więc męża teściowa), mają odmienne podejście do różnych rzeczy i musieli się nauczyć jakoś z tym radzić, ale ogólnie nie jest źle.

Iss jak tam na froncie? Szykujesz się już do rozpakowania?

Wiecie co, nie śmiejcie się, ja wiem, że ja w drugiej ciąży, ale jakoś tak mi się w głowie zamieszało, że nie mogę się w tych tygodniach połapać. Jak jestem w np. 13tc i 3 dni, tzn że faktycznie leci 14 tc? Dobrze rozumuję?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka