BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #860292 przez Asia K
Betka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agni - super wiesci - tylko sie nieprzemeczaj :)

Gosia - ja mam nadzieje ze ta wizyta juz ci nie bedzie potrzebna :blush: alez bym sie cieszyla :)

Ann - współczuje - ja dzisiaj co godzine wstawałam bo mnie siostra zgaga budzila :angry: padlam dopiero po 3 , a o 6 pobódka :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #860319 przez julaa
Dzieki dziewczyny, chyba tak zrobie i pójde na zwolnienie, bo jak zaczniemy robić sobie z szefostwem na złość to się to źle skończy jak podejrzewam...Pytanie tylko czy lekarz mi je bez problemu wystawi? Miałyście jakiś z tym problem, jeśli nie miałyście żadnych problemów z ciążą? Aha i jak ZUSik nas kochany, kontrolował??Bo się tego znowu obawiam :)
Agni to super, że z szyjką OK i wracasz do życia, tym bardziej że piękna pogoda się robi i nic tylko spacerować :)

10 lata 9 miesiąc temu #860375 przez gwiazdka2014
hej dziewczyny,ale mam glos :-/ gardło zawalone boli a ja piszcze :P
U mnie niebo pełne chmur, chyba dziś zostanę w łóżku. A nie zakupy nas czekają.
dziewczyny tak mnie boli to gardło :'(:'( co mam zrobić? Nie wypije mleka z miodem i czosnkiem ochydaaaaaa

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860397 przez aggi
Dzień dobry :)

Pogoda IDEALNA, byłam wczoraj odebrać moje wyniki z krwi i moczu i wszystko w normach - prawie, bo i tu mam pytanie do JULKI bądź każdej innej co się zna :S co to jest RDW-CV we krwi? Mam przedział 12-15 i mój wynik to 15. Napisali że podwyższone (H) a ja niewiem nawet co to jest :S :S i druga rzecz to ciężar moczu - mam ciut za lekki, ale to chyba nie jest zbyt istotne?? z góry dzięki za ODP :)

Gwiazdka ja robię to samo co Agni :blush: kopię go z trzy razy a jak nie poskutkuje to go budzę i każę położyć się na bok :S ja mam bodziaki z królem lwem bo mąż chciał :S ale rozmiary i tak od 68 się zaczynały

Agnilla ja od dwóch tygodni ponad słodkiego nie jem - tylko w soboty sobie pozwalam :S i działa - dzisiaj zjadłam kilka czekoladek i przechowane ciastka i mnie zmuliło.. czyli odzwyczajam się od słodkiego i o to mi chodziło :blush:

Asia K on chyba by Cię chciał na zawsze codziennie zatrzymać :P zamknąć w złotej klatce :blush: wg mnie udał głupa :P

Ann jak ja Cię rozumiem! Ja wcisnęłam pralce start po czym poszłam, ale wody nie odkręciłam i jak przyszłam za 2godz po pranie to się okazało że pralka nie ruszyła bo wody nie miała :dry:

gosia ale te babska lawirują :dry: masakra.. i idź człowieku na wizytę jak cię wywalą bo co tydzień co innego mówią :dry:

betka
spoko ja byłam nas zastępstwo za ciężarną - sama zaszłam :P i dwie inne jeszcze też były w ciąży.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No nic idę sprzątać :S miłego dnia :kiss:
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860403 przez issska1986
Witam,

piękna pogoda, ach ta wiosna :lol: :lol: :lol:

julaa zależy od lekarza, niektórzy wcześniej niż 2 miesiące przed terminem porodu nie wystawiają L4 jeżeli nic się nie dzieje, ale np moja co wizytę się pytała czy nie chcę zwolnienia...a ja odmawiałam :S bo umówiłam się na zwol z szefem dwa m-ce przed terminem porodu... a jak w zwolnieniu nie będziesz miała 2 wpisanej, czyli że masz leżeć to ZUSik moze Cię w d... pocałować, z resztą ciężarnych nie kontrolują,,,, :lol:

aggi super brzusio, już sporawy...moja kolezanka 20 tyg i w ogóle nic prawie nie widać... :side:

gwiazdka
płucz gardło wodą z solą albo szałwią... tymianek i podbiał możesz tez ssać...

Miłego dnia, my z młodą szykujemy się na urodziny do koleżanki synka...

tym co nie widzieli na fb wrzucam moja modelkę ;)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860409 przez ferritka
hej ho ;)
która idzie na taraz na herbatkę??

ej to nie prawda, że cięzarnych nie kontrolują, bo kontrolują i to bardzo.
l4 czy ciązowe czy inne jest zwolnieniem chorobowym, bez znaczenia czy jest 2 czy 5 wpisane ( czy jest to l4 leżace czy nie) jest zwolnieniem chorobowym czyli trzeba być w domu.
bo jak przyjdą i nie zastaną to trzeba się zgłosić do zusu i tłumaczyć gdzie się łazi jak się jest "chorym". jeżeli sie tego nie zrobi wstrzymują wypłatę świadczenia.
wszystko dlatego , że teraz dziewczyny jak się tylko dowiadują że są w ciązy i nie mają przeciwskazań do pracy, czują sie dobrze a nadwyręzają ten "przywilej" i od zaraz cisną na l4... i wszyscy na tym tracą, pracodawca, państwo itd.
na macierzyńskim mogą owszem cmoknąć, ale na l4 nie jest tak kolorowo.

mój Dr Cud pytał mnie czy potrzebuje l4 od dnia punkcji i co wizytę pyta czy nie chcę l4..w sumie to zdziwiony jest , że nie biorę.

Marcelka przepiękna, pierwsze skojarzenie to jakaż przepiękna będzie kartka wielkanocna dla najbliższych :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #860413 przez gwiazdka2014
Zobaczcie jak dziś spał mój psiak. Nie jem dużo słodyczy ale zrobię jak Aggi słodycze tylko w weekend. w Lidlu są fajne pidżamy.

Jakie macie plany na weekend :)

Agni kupiłaś coś na tym wyjeździe?

Isska dzięki, a wrzuć jakieś new zdjęcia maluszka :)

Porto where are you? Where is foto?

o Isska widzę ze dodałaś zdjęcie, ale słodkieeeeeeee

10 lata 9 miesiąc temu #860418 przez betka81
Hej!!!!

Gosia to jeśli Ci termin nie przepadnie to w porządku ale może jednak jak mówią dziewczyny, wcale nie będzie Ci potrzebny :woohoo:

Asia szwagier to niezły leń, dzieci zrobić i problem z głowy. A czyj to był pomysł abyś Ty się nimi zajęła siostry czy szwagra?

Julaa ja zwolnienie dostałam bez problemu. Nawet jak poszłam do swojego gina na pierwszą wizytę w 5 tygodniu ciąży, to sam się zapytał czy chcę iść L4. Ja chodziłam prywatnie, nawet nie pamiętam jaki kod choroby mi wpisał ale co ważne wpisał, że mogę chodzić w razie jakiejś kontroli z ZUS. Jednak takiej nie miałam przez całe 8 miesięcy.

Aggi z wynikami krwi nie pomogę a brzuszek przecudny.... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
No to ładnie z tymi zastępstwami u Ciebie wyszło.
Ja we wrześniu wróciłam po urlopie wychowawczym, moja koleżanka z pokoju rzuciła zwolnienie na początku lutego. W tym tygodniu na zastępstwo przyszła dziewczyna, która była za mnie. Jednak jak ktoś idzie na zwolnienie to u nad problem jest dla szefostwa ale to nie mój problem będzie.

Isssaka z szałwią bym uważała bo gdzieś czytałam aby w ciąży nie pić bo szkodzi więc Gwiazdka lepiej poczytaj jakie zioła w ciąży można.

10 lata 9 miesiąc temu #860422 przez gwiazdka2014
aggi gdzies mi umknęło twoje zdjęcie, ale poszukałam i jestem w szoku :P 20 tydzień? nie możliwe. Trzymasz jakąś dietę ? zdradź nam tajemnicę ;)

10 lata 9 miesiąc temu #860424 przez Asia K
Betka - ja nie wiem kogo to byl pomysl - poprostu postawiono mnie przed faktem dokonanym . + jest taki ze mieszkam z moimi rodzicami wiec sama z ta ferajną nie jestem - jest jesczze moja mama :)

Aggi - ty chudzino - zazdraszczam :blush:

Jula - powiedz lekarzowi ze masz prace w terenie i czujesz sie mocno przemeczona jak nie bedzie chcial ci wystawic L4 , ale szczerze mówiąc ja nie słyszalam o lekarzu któryby robil opory :S

10 lata 9 miesiąc temu #860484 przez Asiaa
Agni fajnie ze możesz juz wrócić do bycia aktywną ciężarną :)

Aggi jaki juz brzusio :cheer:

Issska masz super modelkę ;)

10 lata 8 miesiąc temu #860576 przez majka1987gnoWlkp
Issska córcia śliczna:)
co do L4- ja w poprzedniej ciąży i teraz od pierwszysch tyg jestem na L4- ogólnie przeciwwskazań do pracy brak ale ja pracuje w brańży chemicznej i wiem jak jest u mnie z przestrzeganiem kodeksu pracy więc bez problemu L4 dostaje. nawet się prosić nie musze i nie musiałam.:) co do oznaczeń- jak jest chory może chodzić to owszem nie musisz być w domu ale w razie co musisz mieć wytłumaczenie- byłaś w aptece, umówić się do lekarza, na wizycie u lekarza to nic nie zrobią:) co do kontroli- to przez w tej chwili 11 miesięcy ciążowych łącznie ani razu takowej nie miałam.

a tak co u mnie- dziś roboczo- badania, sprzątanie, zrobiłam pizze i teraz moglądamy z mężem mecz:)

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #860584 przez julka
Aggi, to jest jakiś parametr krwinek czerwonych wyliczany przez komputer - niepotrzebne do nieczego ;)

Gwiazdka, tak jak Isska napisała i jeszcze możesz ssać Islę - to takie tabletki na gardlo, można w ciążach.

julaa, a mi każdy chciał wystawiać ZLA, mysle ze mozesz powiedziec po prostu, że źle sie czujesz (tylko nie mow, ze masz zla sytuacje w pracy!)

Isss, Boże, jaka cudowna!!!! :kis: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :laugh: :)

Dziewczyny, L4 nie ma już od kilkunastu lat!!! - teraz jest ZLA ;) :kiss:
A odnośnie kontroli to chyba różnie jest. Ja mam zawsze na kilka tygodni zwolnienia i wtedy ZUS kontroluje tylko na wniosek pracodawcy. Sami z siebie kontrolują tylko jak muszą sami wypłacać - czyli powyżej 90 dni, albo jak mnie Agnilla oświeciła - jak firma ma ponizej 20 pracowników.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #860594 przez mesy
Aggi ale masz fajny brzus juz :blush: mnie tez wydelo bo moj tata nawet zauwazyl , ale generalnie wygladam jeszcze jak bym przytyla hehe za 4 tyg pewnie bede miala taki jak ty ;)

Gwiazdka prenalen na gardlo dla kobiet w ciazy koszt ok 12 zl mi pomagal ;)

Ale sie dzis nachodzilam ...piekna pogoda :woohoo: a wieczor taki wakacyjny jest :blush:

10 lata 8 miesiąc temu #860598 przez gwiazdka2014
Ja dziś jestem tak padnieta ze nie mam sił na nic. Nudności do mnie powróciły :-/
Byliśmy dziś u znajomych z Anglii maja 2,5 l. córeczkę jest tak slodka i śliczna ze myślałam ze ja zjem :P
Wchodzę do nich dałam jej jajko i czekoladę podziękowała i ciocia chodź. Pytam co ona tam ma i tu szok TABLETA. Komorowska sobie. Ale w jakim ja szoku byłam ślicznie mówi a jakie zwroty używa :D wlicza i di tego madra. Mój stwierdził ze juz może urodzić się dziewczynka.
Julka - bo tak ma na imię podeszła do niego pokazywała mu kotka, szalała :) jestem zauroczona :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka