BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #861088 przez Agnilla
o matko i córko, nie wolno robić muffinów mikserem :) nununu :) o to chodzi w muffinach, by produkty tylko połączyć łyzka i wsadzic w papilotki, pozostawiajac grudki, to jest ich urok :)
jak co, to ja mam przepis na muffiny z bananami i czekolada Nigelli Lawson, w domu tylko te moge robic ;)
wlasnie weszlam do domu, pojechalamz rodzicami w odwiedziny do babci i dziadka i.....zaliczylam morze sasasasa :)
propos zusu, kontroli itp....moj poprzedni ginek tylko wystawial zwolnienie lezace. raz zwrocilam uwage poloznej, ze ma mi nie dawac lezace, bo ja kurna w galotach narobione mialam za kazdym razem jak szłam po bułki. ona mi wtedy powiedziala, ze ja wcale nie musze lezec, tylko mam lezakowac i odpoczywac kiedy tego potrzebuje. ciekawe co na to by zus powiedzial, gdybym mu takie wytlumaczenie dala :P
rozmawialam dzis z mama i mowie, ze mnie wieczorami flaki bola, tzn ja myslalam, ze zebra ale dzis to caly dzien czego nie zjadlam to normalnie masakra, palenie, jakies mrowienie i mama mowi, czy to czasem wątroba sie nie odzywa. i teraz mam zagwozdke, od jutra wyciagam parowar i bedziemy lżej jesc. dodatkowo zastanawiam sie, czy sobie prób wątrobowych nie zbadać :unsure: co myslicie?
maz mi zaparzył miete, ide zalegac na kanapie bo weekend aktywny byl.
dobrej nocy :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861091 przez ann-sunshine
Potwierdzam bananowe pyszne i latwe, wystarcza dwie miski, szklanka widelec i lyzka :-) a do smaku niektorzy musza sie przekonac.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agni mnie w zadnej ciazy jedzenie nie bawilo, nie sprawia mi przyjemnosci, powoduje zgage. Po porodzie jak reka odjal. Dla spokojnosci sprawdz, a le to tylko ciaza

10 lata 8 miesiąc temu #861103 przez monique1983
Ada - ja robiłam te muffinki co Julka przepis podała i mi wyszły, a ja raczej podobnie jak Majka napisała też mam dwie lewe ręce do pieczenia ;)

10 lata 8 miesiąc temu #861119 przez gwiazdka2014
Ja na święta zrobiłam 80szt. myślałam ze padne 6 h w kuchni :P uwielbiam piec :) dziś zrobiłam brownies. Dobranoc babeczki :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861137 przez Agnilla
Ann jeśli to tylko uroki ciąży to ciul, przeżyje. Znajoma znajomej miała ta cholestaze w ciąży, ale to już nic fajnego. Na szczęście nie mam na to objawów. Młoda rośnie to i flaki mają coraz mniej miejsca, wiadomo. Jednak przemyśle, jeśli nie będzie choć małej poprawy czy nie zbadać prób wątrobowych i cholesterolu. Jedzenie mi zawsze sprawia przyjemność, gorzej po ;)

10 lata 8 miesiąc temu #861140 przez gosia28
hej, padam na pysk :X

jeszcze mnie męczy, kicham i kicham już się zaczynam zastanawiać czy to nie jakaś alergia do tego wszystkiego się nie przyplątała bo to jest niewiarygodne ile można kichać dziennie już któryś dzień z kolei. Normalnie kichawę mi urywa :S

jajka mi napitalają, czas do łóżka :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 8 miesiąc temu #861141 przez issska1986
julaa całą sesję, rodzinną a potem 3 aranżacje, bo nie wiedziałam czy wytrzyma tyle meczenia i miałam racje... masz 3 opcje za 250 zł -3 aranżacje 10 zdjęć, 370 zł chyba 20 zdjęć max 6 aranżacji i za 550 zł 10 aranżacji 30 zdjęć. Fajna pamiątka, ale najlepiej jak dziecko ma 2 tyg bo śpi i je można ułożyć fajnie chociaż dla dzieci to męczące i się denerwują... moja nienawidzi się ubierać...

Ferr Gwiazda sie przyznała ;)

10 lata 8 miesiąc temu #861159 przez Ada2424
Agni to ja chce ten Twoj przepis z bananami :side:

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #861276 przez ann-sunshine
Dzien dobry,

Agni jedz malymi porcjami, patrz po czym ci gorzej. Brzuch coraz wyzej i coraz bliej przelyku. A lezenie nie wzmoglo objawow? Ja mam problem jak od razu po jedzeniu sie schyle lub poloze.

Gwiazdka a kto zjadl te 80 sztuk?

Widzialyscie? Kolejny staraczkowy watek.

10 lata 8 miesiąc temu #861280 przez Asia K
Bry :D

Majka – dobrze ze u ciebie sie tak fajnie ulozyło z pracą, ale gdybym ja wywinęla taki numer to juz pracy bym nie miala na bank. To zalezy gdzie pracujesz I u kogo. Ja mimo że pracuje w jednej firmie (prywatnej) od prawie 12 lat to od 10 lat mam umowe na czas nieokreslony I nawet w takim przypadku mialam posr.....ane by sie przyznac do ciazy. Efekt jest taki że dokładnie za rok mam termin porodu , a ja nadal pracuje, a co bedzie potem to nawet nie chce myslec.

Gwiazdka – czekam na wiesci od lekarza. Jesli masz mozliwosc pójscia na ZLA (Julka pamietałam :D ) to czemu nie – korzystaj

Ada – pochwal sie wypiekami :)

Gosia – moze rzeczywiscie uczulona na cos jestes ;) Zdrówka :*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861286 przez Agnilla
Dzień dobry :)
Asia z radości Ci się pokręcilo ;) poród za mc nie za rok ;)
Mniej dziś brzuch pobolewa okresowo, więc sobie z Pola odpoczniemy. Jedynie po 8 skocze na większe zakupy autem a na obiad dziś krem z brokułów :)
Ann będę notować co jem i faktycznie obserwować po czym boli, choć zazwyczaj boli wieczorem po całym dniu (wczoraj bolało cały dzień bo u babci pojadlam, mój minus też to, że ja szybko jem :dry: ). Pomaga zawyczaj, jak położę się płasko na lewym boku. Bo pozycja pół siedząca nie pomaga
Ada będę na kompie to Ci wyślę ten przepis ok?
Jurek :kiss: kuruj się, wszystkie chore dużo zdrowia :kiss:

O kurczaki u nas na lipcowkach tydzień temu, w 24t1d jedna mama urodziła :ohmy: synuś ważył 710 g. Niech teraz zdrowo rośnie
Młoda dziś fika od 6, chwila przerwy bo ofc tata chciał nagrać więc pokazala fige z makiem ;) teraz znowu daje czadu, zadziwia mnie to codziennie :)

10 lata 8 miesiąc temu #861299 przez Asia K
Agni - hahahahaha no rzeczywiscie to z rdaosci mi sie pokrecilo :silly: heheheh no pewnie ze za miesiac a nie za rok :D Ale juz tak sie ciesze - nie macie pojecia jak :)

Ann - o jakim ty wątku mówilas? ja nic nie widze ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861312 przez meli1990
www.zapytajpolozna.pl/54-planujemy-ciaze...my-dalej/Page-2.html - taki jest nowy. jeśli o ten chodziło ann-sunshine

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861316 przez ann-sunshine
Widzisz Agni, bo ja wiem, że gorzej się czuję po konkretnych rzeczach, np jabłka, mleko z płatkami itd. A antybiotyków też się nabrałaś to może i wątroba się zbuntowała.

Asia www.zapytajpolozna.pl/54-planujemy-ciaze...-walczymy-dalej.html

A mnie dziś kopanie o 5:30 obudziło B)

Goś zdrowiej

Ej Laski patrzajcie na podpis pod moim żółwiem B) :cheer: przecie ja dopiero testa robiłam i ręce mi się trzęsły jak Wam go tu wklejałam :ohmy:

Meli tak o to mi chodziło :) swoją drogą nie mam nic przeciwko, jak chcą osobny wątek to niech sobie piszą i tyle.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861330 przez Agnilla
Ann a np po ogórkach? zjadlam kanapki z ogorkiem, jest narazie ok, ale teraz reaguje na kazde male pieczenie ;)
żółw juz w 20tc a owca w 25 :ohmy: a jak wchodze do pokoju Poli to tam huragan przeszdł nic wiecej i chyba trzeba sie spiac, wciagnac brzuch ;) i do roboty sie zabrac
a wiecie, wczoraj moja mama mowi "aga a Ty wiesz, liczysz sie z tym, ze mała moze byc ruda? :lol: " mowie, ze niebardzo, bo maz blondyn a ja mam z natury ciemny blond, taki mysi. mama na to, ze za dzieciaka mialam ciemne wlosy :P mowie bedzie ruda to bedzie, a tata "oby piegow nie miala" :lol:
a potem wchodze do domu i zatrzymuje mnie sasiadka z 1 pietra "sąsiadko, a Ty jestes w ciazy?" i gadka az pod jej drzwi :P wchodze i mowie do meza, ze teraz to juz plota pojdzie w 15 min :P
ponizej chatka puchatka, a mama zbiera sie na zakupy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka