BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #860642 przez issska1986
Eeee tam jeszcze w swojej karierze się nie spotkałam,żeby ciężarnej się czepiali...chyba,że jakiś donos był od kogoś życzliwego lub pracodawcy wiec musieli skontrolować...no nie wiem, ale tak jak napisałaś Ferr to jest przywilej i powinny jak mają ochotę z tego korzystać bo należy się jak psu kość! A państwo niech się weźmie za polityków nierobów jak chce dziury łatać budżetowe, a ZUS to za obiboków, którym się nie chce pracować i siedzą na zwolnieniu :P Ciąza to nie choroba, ale stan, który bardzo obciążająca działa na organizm kobiety więc niech sobie tyłki skontrolują , a ZUS to pewnie jest facetem ;)

ferr kurczak tez był :D

gwiazdka a szałwia do płukania, nie do picia -nie zaszkodzi a jest super :) Prenalen tez, ale dla mnie to obrzydliwe było i nie mogłam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #860670 przez Agnilla
matko bosko, padam na cycki, choć teraz najpierw idzie brzuch potem one, wiec pewnie padlabym na brzuch :P mielismy pojechac nad morze, ale ofc pogoda sie zebała :angry: wiec jezdzilismy po centrach handlowych. nogi mi tak w tyłek wlazły, ze myslalam, ze sie porobie i ledwo wrocilismy padlam i spalam :) ogladalismy lampy stojace, niestety zadna szalu nie robila, w ogole niskie sa :dry: jedna jedyna w ikei w miare by mogla spelnic moje oczekiwania nawet cenowo bylo git :) ostatecznie wrocilam do domu z koszula jeansowa i 3 pakami pampersow, bo znalazlam dobra promocje :P szkoda, ze nie wzielam 4 ;)
u nas na lipcowkach jest dziewczyna, ktora wlasnie zus skontrolowal.ja tez myslalam, ze ciezarnych sie nie tyka ;) w ogole ten nowy ginek tez byl zdziwiony, ze chce co? ZLA? ;) i mi napisal, ze mam mdlosci i wymioty, jakby sam fakt konczacego sie 6 mca nie byl powodem do zwolnienia :unsure: a ten poprzedni to mi w 5 tc od razu sam wypisal ZLA, mimo, ze ja nie chcialam, bo powiedzial jak sa bole i skurcze to na zwolnienie natychmiast, do tego dupek i lecialo. w ogole tamten ginek wlasnie dawal mi caly czas lezace, co mnie denerwowalo. teraz...pacjentka moze chodzic ;)
Gwiazdka, nienawidze mleka, czosnek uwielbiam, ale jak w 1 trym bylam chora to pilam mleko z miodem i czosnkiem. ochydna okropnosc, ale jakos dalam rade :)
maz mnie zabral na mega obiad w drodze powrotnej, pstraga pochlonelam, normalnie połechtał moje podniebienie :)
pewnie chciałam napisac milion rzeczy, ale ofc zapomniałam :P
wieczor wakacyjny mesy....ehe...kuwa jak u nas leje :ohmy:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #860721 przez ann-sunshine
Dzien dobry niedzielnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Marcelka :kiss:

Aggi tylko nieduzy brzus, jutro ja zaczynam 20 tc to wrzuce wam swoje foto

Agni eeee i tak wolalabym morze i gofra zamiast centr handliwych.

Gwiazdka i Gos jak zdrowie?

10 lata 8 miesiąc temu #860750 przez julaa
Na wniosek pracodawcy kontrolować mnie nie będą, bo mnie sami na zwolnienie wysyłają, więc to byłby już szczyt chamstwa z ich strony :) Nic, pójde jutro do lekarza i z nim zagadam, a to że chcieli mnie zwolnić to już wie, bo byłam w niego po zaświadczenie o ciąży i się wygadałam. No nic zobaczymy co powie, ale w sumie wydaje się być spoko człowiekiem.
Nie wiem jak u was, ale na południu dalej jest piękna pogoda :)
Aggi rewelacyjny brzuszek, ja takiego jeszcze nie mam :(
Isska miałaś cała sesje taką? Bo siostra mi mówiła, że robią teraz superowe zdjęcia takim właśnie małym dzieciaczkom i widzę, że fajna pamiątka jest. Dużo to kosztuje?

10 lata 8 miesiąc temu #860778 przez ferritka
ej, to ja jak bedę miałą kontrole na l4 to znaczy, że Kręgiel na mnie zus napuścił, bo my razem działalnośc mamy :lol: :lol: ale jak zwał tak zwał, jest zawsze stres jak sie w skrzynce znajduje pismo z zusu że należy się zgłosić w celu wyjaśnienia.. :dry: :dry:
u nas to w ogóle jest kicha , bo nie wystarczy iść i powiedzieć że było sie w aptece...trzeba mieć udokumentowane wyjście ...no nie rozumiem tego, bo jak pójdę do pana z targu po rzodkiewkę to nie wiem mam mieć od niego wypisane "usprawiedliwienie" z pieczątką i data że faktycznie byłam :dry:

ale nie będziemy sobie niedzieli psuć gadaniem o zusie :S
no i która mnie zaraziłą gardłem bolącym? przyznać się no raz raz :dry: :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #860783 przez gwiazdka2014
Ann zle :'( chyba mam angine... Jutro idę do gina to wezmę zwolnienie. Tylko dziewczyny ja nie chce aby u mnie w pracy wszyscy wiedzieli.
Jak to zwolnienie idzie? U mnie w pracy wszyscy plotkuja :-( Co mi radzicie???

www.rossnet.pl/pampers kolejna promocja

10 lata 8 miesiąc temu #860826 przez majka1987gnoWlkp
gwiazdka olej to co się dzieje w pracy teraz zdrowie ważniejsze!!
u mnie też ploty chodzą a w D to mam. nie ich zakichany interes :/ nawet ogłosiłam to oficjalnie na fb!! że w pracy mają się nie interesować- podziałało ;)

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #860841 przez gwiazdka2014
Majka wiesz o co mi chodzi dostałam umowę na czas nieokreślony w grudniu a w styczniu juz w ciąży :P A ktoś i tak puścił plotę że byłam w ciaży już w grudniu, dobrze że to do szefa nie doszło, nie wiem czy bym wtedy dostała umowę.

Ferr chyba ode mnie :/

10 lata 8 miesiąc temu #860872 przez ann-sunshine
Gwiazdka to wez od rodzinnej ale zeby nie wpisywala B tylko wtedy dostaniesz 80%

Ej chorob mialo juz nie byc, nie zgadzam sie na to

10 lata 8 miesiąc temu #860889 przez Asia K
Witam niedzielnie :D

Maz chrapie obok, synus wlasnie przyszedl i chce ogladac bajke , ja sie nuuuuuuuuuuuuuudze :S

Gwiazdka dzieki za promocje - napewno z niej skorzystam :D

Wszystkim choruszkom zycze duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo zdrówka :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #861016 przez Ada2424
Która poda mi przepis na pycha muffinki?? :unsure: :unsure: wiem, że któraś z Was tu kiedyś wstawiała fotke tylko nie pamiętam która je piekła, nigdy ich nie robiłam i tak mnie naszło że chciałam spróbować tylko chce wyprobowany przepis przez kogoś już. Podacie? :blink:

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #861052 przez majka1987gnoWlkp
Gwiazdko- ja miałam tak dokładnie w ciąży z Tosią!! umowe podpisałam 3 stycznia na czas nie określony a 18 już L4 kładłam z tym że ja bezczelnie wiedziałam o ciąży w grudniu i nic nikomu nie gadałam a później pierdzieliłąm i poszłąm na chorobowe. wrócisz dopiero we wrześniu przyszłego roku- jeśli nawet będą źli teraz to im przejdzie do tego czasu. wiem co pisze bo dokłądnie tak miałam i mimo cyrku na początku ciązy po powrocie jako jedna z nielicznych dostałąm podwyżkę!! a co:D
Ada ja nie pomoge bo mam 2 lewe do pieczenia:)

[/url [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #861059 przez gwiazdka2014
Ada najlepsze przepisy są na mojewypieki.com - uwielbiam tą strone :)
Ewentualnie wpisy w google czekoladowe muffinki z truskawkami
Jutro idę do lekarza zobaczymy co mi powie :) z chęcią poszłabym już na zwolnienie

10 lata 8 miesiąc temu #861078 przez julka
Ada, ja robię zazwyczaj te, bo u mnie w domu wszystkim smakują (bananowe) a i robi się banalnie. Kiedyś w czasach studenckich na stancjach nie miałam miksera ;) Zawsze wychodzą :)
www.wielkiezarcie.com/recipe24587.html
A na to krem/lukier z tego przepisu (marchwiak tez super;) tylko cukru pudru tak ze 150g a nie 400!!
www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciast...hewkowe/przepis.html

W ogóle przepisy z Kwestii smaku zawsze mi się sprawdzają i wychodzą (boskie serniki! paella, mufinki, zupy, no jednym słowem wszystko!)

10 lata 8 miesiąc temu #861084 przez Ada2424
Dzięki Dziewczyny :) jutro zrobię, mam nadzieję, że mi wyjdą bo po przepisie widzę że łatwe do wykonania są :)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka