BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #861479 przez Agnilla
o matko, ale zakupów narobiłam, wszystko pomroziłam, to taka nowa wersja zakupów ciężarnej :P wtedy tylko pyk wyciągam i wszystko swiezutkie ;)
Ada juz juz wysylam, wrocilam i zjadlam 2 sniadanie, bo te swieze bulki tak mi pachnialy, ze o matko :)
w mojej pracy tez sie wszyscy mega szybko dowiedzieli, nawet chyba przed wizyta u lekarza
aaa no i zaczyna mnie piec cholera :angry: pani w aptece dala mi gaviscon, jak czesto to mozna brac?
jak to Ann nie wie co bedzie, ja mowilam, ze bedzie chlopiec :P a wtedy mi stawiacie mega lody :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #861482 przez ferritka
Julka, ale ja jestem na miejscu Porto :S :S Ty ciągle o mnie zapominasz :( :(

Ann, boszeee jaki cudny domeczek :lol: :lol: mi też się wydaje, że synuś :lol: :lol: Martulka bedzie fajną starszą siostrą dla małego jegomościa :lol: :lol:

Agni Ty mrozisz pieczywo ??? zawsze sie zastanawiałam jak to tak i nie mam odwagi :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #861488 przez Asiaa
Agni 710g? :ohmy: oby wszystko było ok u nich.
Chatka się powiększa :) w końcu Pola musi mieć miejsce do fikania :)

Ann ładny domek :) masz jakieś przeczucie kto może siedzieć w brzuszku?

Gosia zdrówka :kiss:

Asia K wyobrażam sobie jak się cieszysz że w końcu koniec pracy i wolne :)

10 lata 8 miesiąc temu #861497 przez julka
Ferri!!! faktycznie! Przepraszam!!!! :kiss: :kiss: nie wiem czemu :( :(

pieczywo mroze tez, spokojnie daje rade, tylko rozmrazam w woreczku, bo mi inaczej jakos mocno wysycha.

Majka, masz racje, z tym ze powod do dyscyplinarki zawsze sie znajdzie, u nas to juz przerabialismy. Trzeba siena prawde mocno pilnowac, ale w praktyce kazdy z nas czasem sie spoznia, czasem wychodzi wczesniej, a to juz jest powod do zwolnienia dyscyplinarnego. Oczywiscie jest to pretekst, ale nic nie mozesz zrobic.
No i najgorsze dla mnie - ja nie moglabym psychicznie zniesc atmosfery w miejscu gdzie mnie nie lubią i wiem ze nie chcą i woleliby zwolnic....

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861498 przez ann-sunshine
Gwiazka i Asiaa właściwie od samego początku aż do chwili obecnej byłam pewna że dziewczynka, ale jak dziś o tym myślę, to nie wiem i to wcale nie przez to że Agni jest u mnie pewna chłopca. Poczekamy, zobaczymy.

Gaviskon też miałam w pierwszej ciąży, a na opakowaniu co jest napisane? Pamiętam, że ratowałam się po obiedzie czasem, czasem jeszcze dodatkowo po kolacji, a czasem po obiedzie musiałam dwie dawki sobie zapodać, aby podziałało. Teraz mam renie (czy jak to się pisze) i tu na opakowaniu jest do 11 sztuk dziennie :ohmy:

Majka masz 100% racji, tylko że chodzi też o atmosferę w pracy, o to, że będą wytykać palcami i gadać, a po powrocie nie ucieszą się na twój widok, tylko będą traktować jak zło konieczne.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861501 przez Agnilla
julka napisał:

pieczywo mroze tez, spokojnie daje rade, tylko rozmrazam w woreczku, bo mi inaczej jakos mocno wysycha.

dokładnie tak :)

ulotki gavisconu jeszcze nie czytalam :P pani w aptece powiedziala, ze lepszy od rennie wiec wzielam :P
musze zmienic poze, bo jaśniepannie się nie podoba, ze mam poduche z kompem obok :P

10 lata 8 miesiąc temu #861541 przez gwiazdka2014
Już po wizycie - Balbin ma się dobrze :) z usg t 11t5d :D
Mój widział naszego maluszka, więcej od mnie ale niech mu będzie :P Podobno miał/miała nogę na nogę :D
Zwolnienia nie wzięłam, bo jakoś nie mogłam. 1go znowu na pobranie krwi - zbadamy czy przeciwciała dalej są :/. 7go znowu do lekarza :) i tu juz wezmę zwolnienie :) ciiii wezmę.
Mi nie chodzi o to że będą gadać ze tak szybko, tylko że będą o mnie gadać. Nie wiem moze zauważyłyście ale ja jestem skrytą osobą NIENAWIDZĘ PLOTEK, do tego stopnia że moja mam o Balbinie nie wie :P

Wrzucam zdjęcia mojego maleństwa :)

10 lata 8 miesiąc temu #861550 przez aggi
Dzień dobry :cheer:

Weekend był i minął, tak szybko ten czas leci że hoho.
Obiadek dzisiaj z głowy - dorsz, ziemniaczki i suróweczka -
ktoś reflektuje na porcyjkę? :blush:

Zabieram się za czytanie :)

Issska no rośnie rośnie ale na całe szczęście wiele nie przytyłam :) tylko sam brzuch rośnie :) uuuuu ale zajączek kochany :cheer:

ferri
ale jak masz 'chodzące' L4 to możesz wychodzić - choćby do apteki czy sklepu także.. bardziej mogą cmoknąć te z 'chodzącym' L4 niż te co mają wpisane leżenie :)

betka
dokładnie to nie Twój problem :) Ja się martwiłam, a i tak mnie wyrolowali więc niech mnie cmokną :S

gwiazdka żadnych diet w ciąży nie popieram :) no może... dawno na kebabie nie byłam :P i słodycze tylko raz w tygodniu :S no ładny fasolek sobie rośnie u Ciebie ;)

Asia K jak mi młody ruszy z tyciem to ino roz i będę jak kulka :P

julka ahaaaaaaaaaa to mnie USPOKOIŁAŚ :blink: bo już świrowałam co to może być? A na necie wolę nie szukać :P bo bym sobie milion chorób znalazła zapewne :D

mesy no zobaczysz zobaczysz jak Cię 'wydyma' :P hahah :P za 4 tygodnie :D

Agni gdzie pamperchy wyłapałaś w promo?! :P fajna chatka :)

Ja bym miała ochotę zrobić muffinki dla męża, ale jakoś jak pomyślę o zapachach w kuchni to mnie ... mdli? no nie wiem mieszane uczucia mam co do pieczenia :S

gosia zdrowiej!

Ann mnie dzisiaj mały tak skopał że brzuch podskakiwał :blush: Ej wcale nie urósł aż tak dużo Ci brzuś na dwóch ostatnich foto :) fajny jest! taki ukulany :D

Emma zdrowiejcie :*

Miłego dnia !

10 lata 8 miesiąc temu #861561 przez zoi
tigi, ja miałam krwawą plamę okołoowulacyjną, ale tylko jedną. I zaszłam:P

10 lata 8 miesiąc temu #861566 przez zoi
Hej:)
Ja już się ma powoli dużo lepiej z nudnościami, ale nie jest wcale tak jak mi koleżanka mówiła, że wszystko przechodzi nagle. Jeszcze mnie czasem poszarpie :P No i na wadze widać, że zaczęłam coś tyć, już zbliżam się do wagi sprzed ciąży :blink:

Kuszą mnie zakupy dla niemowlaków, ale jeszcze daję radę i się powstrzymuję.

U nas wszystko ok, poza tym, że w cytologii wyszedł mi jakiś stan zapalny i biorę pimafucin dowcipnie :dry:

Ann, brzuszek śliczy, u mnie dalej nie ma co pokazywać. Tzn jak stanę z takim niewciągniętym po jedzeniu to wystaje, ale wiem, że przed ciążą też tak wystawał. Rano nic nie widać ewidentnego.

Co tam jeszcze... chyba tyle. Trzymajcie się wszystkie :kiss:

A no i ja też mrożę chleb :silly:

10 lata 8 miesiąc temu #861577 przez emma
ferri, a ty nie wskoczylas na miejsce Iss? :) bo tak mi sie cos zdaje ;)

no i niech wam bedzie, ze miejsce Porto wziela Magda :)

ale z tego wniosek, ze wolnych miejsc brak, a wy sie dziwicie, ze ktos konkurencyjne watki zaklada ;) :silly: :silly: :silly:

Pinezka, nie chce ci robic zludnych nadziei, ale ja w pierwszej ciazy nie mialam nawet cienia jakichkolwiek objawow. tylko bol piersi, ale to jak zwykle przed miesiaczka, wiec bylam mocno zaskoczona, jak na tescie wyszly dwie kreski :). czasem brak objawow to dobry objaw :)

Tigi, postaraj sie nie nakrecac. organizm to nie maszynka, czasem zdarza sie cos dziwnego, a teraz zwracasz na to uwage, bo sie starasz :). ja kilka cykli temu mialam planienie w polowie cyklu, ale nie zaszlam :silly:. mam jednak nadzieje, ze u ciebie sie potwierdzi! :)

Aggi, dziekujemy! :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #861581 przez aggi
zoi myślałam dziś o Tobie i chyba Cię wywołałam :)

10 lata 8 miesiąc temu #861584 przez gosia28
dzień dobry :side:
uwaga!!!
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

odespałam ostatnie nieprzespane noce :laugh:
miałam forsujący weekend co nie znaczy, że nieprzyjemny :woohoo:

ale piękne brzuszki tu prezentujecie :)

Asia no nareszcie wolne będzie. Pojechałaś, że za rok rodzisz :lol:

Agni o rany już malutki przyszedł na świat, niech mu zdrowie służy i szybko nabiera sił.

Pinezka eeeeeeeeeeee coś pomyliłaś, ja się z tempką bawiłam chyba ze 3 lata temu, teraz nie mam na to weny.

magda gratki jeszcze raz, zastanów się porządnie nad wyborem lekarza, żeby być spokojną, że jesteś w dobrych rękach ;) a na usg to najwcześniej zobaczysz pęcherzyk przy becie ponad 1000 mlu a zarodka nie wcześniej niż w 6 tc. więc póki nic Ci nie dolega to się wstrzymaj z wizytą.

tigi plamienia okołoowulacyjne się zdarzają, np. jak pęknie pęcherzyk :blink:

ferr mroź smiało, jest pyszne i świeżutkie po rozmrożeniu ;)
oczywiście zafoliowane :)

Julka faktycznie perspektywa pracy w miejscu gdzie patrzą na człowieka krzywo nie jest najlepsza. ciężko się tak chyba pracuje. Nie życzę nikomu :dry:

gwiazdka konkretny dzieć już z rączkami i nóziami :)

zoi dobrze, że choć ciut Ci lepiej :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861588 przez mesy
Agni mroziłam bułeczki i mód malina :lol: wyciąga mi emek i są jak by co dopiero z piekarni przyjechały - chrupiące :lol: :lol: :lol: :lol:

aggi
ty się śmiej , ale ja coś czuję , że mnie szybciej wypchnie niż za 4 tyg hahahah

ej jutro mam wizytę trzymcie kciuki żeby dzieć pokazał co tam ma między nogami :silly: :silly: :silly: :silly:

ann fajny dom dziecia :lol: :lol:

gwiazdka tuż to kawał dziecia już ;)

10 lata 8 miesiąc temu #861604 przez aggi
mesy zaciskam kciuki :P ja w 15t5d już wiedziałam na 90% więc może i Ty się dowiesz :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka