BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878300 przez Agnilla
Dzien dobry, witam sie i lece sie myc, przy okazji wstawie pranie. 4 dni nas nie bylo, a normalnie cale meiszkanie zawalone jakbysmy wrocili po polrocznej nieobecnosci. na szczescie juz do porodu, a po nim to juz w ogole ;) do tesciow sie nie wybieram :P
Ulka, to jest sztuka miec wciąż 18 lat i trzecie dziecko w drodze :) choć widze, że wydało się, że to wcale nie mąż maczał w tym palce a Emma ;)
Asia, tak tak dobrze się radzi...a mnie to się chyba waga zepsuła :silly:
miłego dnia laski :kiss: wiecie co....mam młodszego brata, którego przewijałam, karmiłam, bawiłam....a dziś ten gówniarz maturę pisze :ohmy: matko, wszyscy się dookoła stresują tylko chyba nie on :P
Aaaaa Ferri spotkałam się w majówkę z męża bratowa. Ofc jak pięknie wyglądam ;) ale mówiła, że faktycznie na twarzy jestem opuchnięta. Mąż twierdzi, że tego nie widzi, ale ja to widze, serio nawet nos mam wiekszy :P w kazdym razie mowila, ze tez tak miała i to ponoć ma się na fasolę, nie grocha ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878334 przez Porto1987
Ula to gratuluję z całego serca :)

Gosia :kiss:

Dag no biedna Zuzia, mam nadzieję, że to się szybko skończy. A jak tam Twoja Wiki?

Agni ja też byłam opuchnięta, a po porodzie, to już w ogóle była masakra. Jak wychodziłam ze szpitala, to nie mogłam butów założyć nawet. Twarz miałam jak balon. Dopiero po tygodniu przeszło. Czytałam, że zastanawiasz się nad porodem sn czy cc :) trzymam kciuki za wybór :P

A Isss miałam się ciebie zapytać, jak tam Ci się sprawuje wózek? jak się nim jeździ? Bo pamiętam, że my we dwie wybrałyśmy stelaż klasyczny :)

Asia jak Ty się miewasz? Dochodzisz już do siebie?

Kurna jakiś palant tnie mi pod oknem jakieś gałęzie, a drugi jeździ kosiarą i niech mi jeszcze dziecko obudzą :angry: powiem żeby mi uśpili :P cwaniaki

10 lata 7 miesiąc temu #878343 przez ferritka
Gosia :kiss: i odetchnij, nabierz wiatru w żagle- czasami to pomaga :kiss: :kiss:

Agni, nop ja się już oswajam z myslą, że będzie Kajak :blink: :blink: Kaja Aleksandra albo po mamusi jej dam i uj :lol: :lol:
a mi apetyt przeszedł sasaassa ale to dlatego, że się zestresowałam ,że za dużo wpier..no jem i że jak jutro wejde na wagę to kolejne plus 5 będzie :lol: więc wczoraj na kolacje koktajl z truskawkami a na śniadanko słonecznikowe 3 kromeczki z jajem i szyneczką :lol: :lol:

Mama Mofffka jak Ty wszystko pamiętasz :kiss: nooo jutro o 9 mam wizytę, już pani z kliniki dzwoniła, żebym była wcześniej bo duzo krwi mi musi pobrać i karte ciązy założyć :lol: :lol: no wreszcie , bo już 13 tydzień a ja bez dokumentu oficjalnego że w ksiązy jestem noooo :lol: :lol:
a co najlepsze -Kręgiel będzie już rano jak tylko wstane :lol: :lol: już się go doczekać nie mogę, bo się stęskniłam :lol: :lol:

Gwiazda, mnie też już plecki bolą, ale podejrzewam, że to z tego iż się nie ruszam tak jak bym chciała i mi kości zastygają w tym bezruchu :S :S
ale Dr fakt raczej Ci na to zwolnienia nie napisze :blink: :blink:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 7 miesiąc temu #878349 przez mesy
Ferri czekaj aż przeskoczysz magiczny 20 tc się dopiero wtedy zacznie wpierdzielanie hehhe

10 lata 7 miesiąc temu #878350 przez monique1983
Ula - to Ty Styczniówki 2015 będziesz zakładać, bo zdaje się że jeszcze nie ma :unsure: :)

10 lata 7 miesiąc temu #878369 przez ewelinda83
Witam was z rana a nawet juz przed poludniem :)

dzisiaj ostatni dzien @ i moje pytanie brzmi do kiedy powinnam brac wiesiolka ?

meli ja tez tak czasem mam ze bym starego wałkiem przez łeb walnela, ale mi szkoda wałka :silly:
czasem sie posprzeczamy ale po chwili wszystko wraca do normy :)

10 lata 7 miesiąc temu #878375 przez bujanka
monique nie zapominaj o mnie mi też wychodzi niby na 02.01.2015 ale na razie wstrzymuje się do wizyty, żebym miała info oficjalne. I jakby co to też się dopisze do styczniówek, chociaż jak znam swoją genetykę to urodzę jeszcze w starym roku :)

10 lata 7 miesiąc temu #878385 przez ewelinda83
czyli nowy rocznik zaczyna nam sie rozkrecac ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878387 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

No w końcu mam dla was czas. Rano 2 godziny spędziłam w labo na krzywej cukrowej. A czemu to się z żyły pobiera? Przecież cukier zawsze z palca robili. Pokłuta jestem na obu rękach, a jeszcze komentarzy z jeszcze jedną dziewczyną się nasłuchałyśmy, że teraz coraz młodsze rodzą to trzeba teraz różne badania robić których kiedyś nie było. No jasne, bo ja przecież 18 lat mam :lol:

Bujanka co do badań na toxo i cytomegalię to niestety ja też musiałam płacić. Chodzę na nfz, ale lekarz mi skierowania nie da, tylko położna zasugerowała że mam sobie zrobić płatnie. Tak jest u mnie w mieście i tyle. Tylko nie pamiętam ile płaciłam, ale chyba mniej niż 100 zł i jeszcze do tego tsh było.

Co do nospy to jeżeli nie ma potrzeby to lepiej nie brać jej cały czas, bo są pogłoski że ciągłe przyjmowanie osłabia napięcie mięśniowe u dziecka. Ale nie wiem czy to prawda i czy sprawdzone to jest i poparte badaniami.

Asia muszę sobie ten Lactinatal gdziś zapisać, może mi się przyda. Jak sobie radzicie w domku? O pracy mam nadzieję nie myślisz?

Gosia wredna małpa :-( Łykaj castagnusa grzecznie i wybierz sobie którą z nas chcesz zamienić: Agni, Aggi czy mnie :-p

Ulcia aaaaaaaaaaaaaaaa widzę krechy na teście aaaaaaaaa jeszcze mam tyle stron do nadrobienia aaaaaaaaaaa

Porto co do kolek i płaczu Zuzinki to pamiętaj że ona o tym wcale pamiętać nie będzie że tak płakała za bąbla, więc luuuzzzzz (wiem łatwo się mówi, sama z Martuśką płakałam i z Natalą też będę)

Ulka uuuuuuuuu łzy mam w oczach. Buziakuję z całej siły :-) i gratuluję!!!!!!!!!

Gwiazdka na plecy to trzeba trochę poćwiczyć, wzmocnić mięśnie. Na szkołę rodzenia się jakąś wybierasz?

Julka jak tam trzęsiesz gaciami przed sobotą? A sukienka już gotowa i odebrana?

Gwiazdka gratuluję kopniaków

Meli, Ewa, Ada (ty już też zaczynasz tak??), Gosia, Asiaa, Ewelinda i ktoś jeszcze? trzymam kciuki za następny cykl, lutowe dzieci są fajne, wrzucę Wam Martuśkę to się zarażajcie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ferri karta ciąży uuuuu to jutro jakieś foty zapodasz?

Agni ty już na czele listy, a Aggi i ja w czołówce, aaaaaa.....

10 lata 7 miesiąc temu #878402 przez Ada2424
Ann dobrze pamiętasz w końcu i ja zaczynam niedługo :) za tydzień mam mieć ostatnią @ po odstawieniu tabletek i zaraz po niej zaczynam robic testy owu i działamy :) sama jestem ciekawa jak to będzie i kiedy się uda :) ZARAŻAM SIĘ!!! :lol: nie no nie nakręcam się, bo i tak nie wierzę jakoś że w pierwszym cyklu się uda, ale nie powiem luty jak najbardziej mi pasuje :) nawet Mężu ostatnio mówił, że śniło mu się że miałam termin na połowę lutego, on z resztą cały czas sądzi, że w pierwszym cyklu się uda ale ja nie biorę tego do siebie, raczej nastawiam się na około pół roku starań :blink:

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #878406 przez gwiazdka2014
Ula i jak byłaś na becie??

Ann tak idę ale to od 26tc :) Ja zawsze miałam słabe plecy... :/ Ann a ty idziesz do szkoły rodzenia?? A twoja córeczka słodka, jaki z niej blondasek... tatuś bedzie odganiał adoratorów :P
Byłam dziś u lekarza wszystko gra i buczy :) ufff całe szczęście

Ale jakich porad się nasłuchałam w poczekalni.... uuu chciałam się rzucić na babsko...
Przyszła z jakąś parą.. dziewczyna miała jakiś zabieg i brała zastrzyki przeciwzakrzepowe, test jej wyszedł pozytywny więc nie wiedziała czy dalej ma brać zastrzyki. I mowie do niej teraz to się skończy picie piwka, a ta starsza babka ja piłam piwo :OOOO
Po jakimś czasie ta starsza mówi idę zapalić i młoda chciała iść z nią puścić dymka - a ja mowie ze nie wolno palić bo to ma wpływ na płód. No to stara dała mi wykład jak to paliła wszystkie swoje ciąże i jest wszystko dobrze.... Masakra chyba na jakiś patoli trafiłam, nie wiem czy to ja przesadzam?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878408 przez meli1990
mi sie @ kończy i będziemy się starać dalej może owu bedzie przed weselem kuzynki. oby. mam pytanie czy moge brać magnez i to mocniejsza dawkę przy staraniach a później w ciąży?

duża grupa się szykuje starających się widze. trzymam kciuki za wszystkie

10 lata 7 miesiąc temu #878415 przez aggi
Dzień dobry. :kiss:

Pisałam tu w sobotę/niedzielę w nocy i jakimś cudem nie dojrzałam zdjęć od ULKI :ohmy: Kobieto toć ja dwie kreski widzę :S ale spoko nie chcę zapeszać, doczytam co tam się dalej działo :blush: aż mi ciśnienie skoczyło :P choć najchętniej już bym gratulowała :blush: noooooo i trzeci dwukreskowy malinowy test GRATULACJE !!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: mąż poszedł wkońcu na targ i się spisał B) B)

Ada to remont pełną parą wkroczył z łazienki do kuchni :) oby tak dalej i jeszcze trochę a skończycie :)

gosia czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :) wiem że castagnus reguluje lekko cykl + bierze się go równe 90dni bez przerwy. :) Wypocznij od nas i się odezwij :)

ewelinda nowy cykl nowe nadzieje a w końcu się uda :) wiesiołka do owulacji i odstawiasz.

Agni odpoczywaj po podróży :kiss:

mesy bawełna dość nawet gruba bo nic nie prześwitują :S biedaku :kiss:

gwiazdka fajnie że czujesz już ruchy :)

ferr to czekamy na wieści z wizyty :side:

Ann śliczna Martusia :) i nie strasz ludzi :P Agni jest na celowniku, my jeszcze w oddali więc ciiiii.... :blush:

gwiazdka patole nie patole ja nie rozumiem Ciebie czemu zaczynasz dyskusje z dziwnymi ludźmi :S

meli ja ciągle brałam magnez bo miałam skurcze łydek i powieki mi skakały :P i mimo to zaszłam :) więc jest całkowicie bezpieczny :)

10 lata 7 miesiąc temu #878420 przez ann-sunshine
Gwiazdka chodzę na szkołę rodzenia bo mnie położna w przychodni namówiła. Miałam nie chodzić, bo chodziłam w poprzedniej ciąży, ale przynajmniej mam dwie godziny wolnego od męża i dziecka :P a i ćwiczenia są i ostatnio dały mi w kość właśnie, ale po nich kręgosłup przestał boleć na kilka dni ;) Współczuję spotkania w poczekalni, lepiej nie wdawać się w dyskusję, to jasne że alkohol i papierosy szkodzą, kobiety nie są uświadomione ile tego przenika do dziecka i w jakich proporcjach do masy ciała dzidzi to jest w stosunku do dorosłego. No comment i tyle

Julia to trzymamy kciuki za kiecę. Współczuję kłótni :-( w każdym związku takie się zdarzają :-( ważne żeby dojść do porozumienia i rozmawiać, oby ślub was uskrzydlił.

A wyniki glukozy będę znać dopiero 15 maja bo wtedy idę na wizytę

Aggi to nie ja straszę ludzi, tylko te które podkreślają że Agni pierwsza w kolejce. Pozwoliłam sobie Domiś i Nati przesunąć do mamusiek, tylko nie pamiętam imion dzieciaczków ani dat porodu.

10 lata 7 miesiąc temu #878421 przez meli1990
to zacznę brać bo mi okulistka kazała brać bo mnie oko boli ostatnio i mówiła ze to z niedoboru może być. a może to pomoże zajść :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka