BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #878540 przez bujanka
Ula @ miałam 29 marca. 02.01.15 wychodzi mi tak z netu, ale mam nadzieje, że lekarka mi powie coś więcej. Bo na razie to tylko byłam na izbie przyjęć, a taką prawdziwną wizytę najprawdopodobniej będę mieć w środę lub na pewno w tym tygodniu (jeszcze mam dzwonić). To będzie jakieś 5,5 tygodnia, będzie już słychać serduszko?

Chyba nowy rok mi też pasi, bo tak sobie myślę, że chyba fajniej być najstarszym w klasie, a nie najmłodszym. Naprawdę wierzycie w to, że jak przed owulacją to dziewczynka? I na odwrót? W ogóle skąd można wiedzieć kiedy się zapłodniło jeśli przytulanko było i przed i po :lol:

Aaaa dziewczynki dziękuję za porady z duphastonem:) Pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze zrobiłam i mam go jeszcze brać. Dzwoniłam do niej bo się przestraszyłam jak odebrałam wyniki cytomagalii, w klasie Igg wyszło obecne =451,000, ale ona powiedziała, że to normalne gorzej jak by wyszło w klasie Igm.
Więc odetchnęłam z ulgą, a oczywiście już była panika :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #878542 przez Pinezka
No tak jakos jest, ze trafiony zatopiony u kolejnej z nas to wielka radosc, ale jakas gdzies tam przemyka mysl: i kiedy ja? U mnie w pracy jest tyle dziewczyn, ze jak jedna jest blisko porodu, to inna wlasnie zachodzi. Dzis sie dowiedzialam o kolejnym takim przypadku, przy czym nawet nie byla to ciaza oczekiwana, ot tak, bez wysilku i probowania zaszla...

Ja jutro mam wizyte u gina. Wyloze mu co mi ja sercu lezy, zobaczymy czy wzbudzi moje zaufanie i czy zleci jakies badania.

Gwiazdka - probowalas jogi? Jest swietna na plecy.

Ja niestety musialam ja razie joge zarzucic, bo jeszcze mi sprawnosc reki nie wrocila. Ech, dzis na rehabilitacji myslalam, ze ducha wyzione, taki bol mi rehabilitantka sprawiala. Rozciagala mi ramie na wszystkie strony, mowiac: a teraz, cukiereczku, rozluznij :huh: No i ma babka posture NRDowskiej miotaczki kula :ohmy: , musialo to z zewnatrz zabawnie wygladac, ale mi co smiechu nie bylo :dry:

Julka - chcemy fotke sukienki :side:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878545 przez Agnilla
hola hola, ja nie mówiłam o tym, że wezmę kilogramy tylko data porodu bym się zamieniła ;)
kurcze, pierwsza rocznica ślubu, nie pamiętam kiedy to było ;)
bujanka, serduszko może, ale nie musi być, więc w razie co się niczym nie stresuj, zależy kiedy doszło do zagnieżdżenia itp. z cmv też sie wystraszylam, a okazalo sie, ze juz dawno chorowałam :) najlepsze, ze ludzie dorośli nawet nie wiedzą kiedy ją przechodza, a dla małych dzieci jest bardzo bardzo groźna
Pinezka dobry lekarz to podstawa, choć takiego to ciężko znaleźć. ja sie złościłam, że on tak z automatu podchodzi do moich starań a ja co miesiąc morze łez wylewałam, ale uregulował mnie i byłam mu wdzięczna :)
zjadłam pycha śniadanie, zobaczcie jak mnie wydęło ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #878553 przez Asia K
Witam z rana :)

Ulka -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #878579 przez Ada2424
Dzień dobry :)

Monique to by był najlepszy prezent rocznicowy jaki sobie można wymarzyć :)

Gosia odpocznij i wracaj do nas :kiss:

Agni ależ mi sie podoba ten Twój brzuś, nie mogę się na niego napatrzeć :)

A my powolutku do przodu, kafle w kuchni juz prawie położone, zostały tylko przycinki teraz :) wczoraj wybraliśmy meble do kuchni i w piątek je zamawiamy :) nawet nie wiecie jak nie mogę się doczekać kiedy w końcu będzie wszystko wyremontowane a w szczególności pokoje :blink:

Miłego i słonecznego dzionka :kiss:

[/url] [/url]

10 lata 11 miesiąc temu #878584 przez Agnilla
Ada chcesz ponosić? ;) co jak co, mogę przyznać, że i ja uważam, ze brzuch mam ładny, zgrabny...lepiej to zanotujcie, bo ja wiecznie narzekam, że gruba a tu taki se komplement strzeliłam :lol:
Ada, robilas fotki przed i po remoncie?? uwielbiam takie, sama pstrykalam i mam cala galerie :P

10 lata 11 miesiąc temu #878585 przez aggi
Cześć :) Melduję się po śniadanku :) Pranie wstawione do pralki,
pomysł na obiadek jest także mam czas żeby poczytać :D

Agni pójdę na lipcówki szukać Twoich skarbów :blush: uwielbiam oglądać Twoje łupy bo zawsze cwaniaku coś wyszperasz świetnego B) świetnie się domek Poli prezentuje :cheer: mogę spytać ile masz cm przez pępek? :unsure:

ulka oj tam cykora :P No chyba że się czwartej kobiety w domu boi :silly: masz rację ja z 26 grudnia jestem a miałam się urodzić 4 stycznia :P Więc jestem ponad tydzień przed terminowa :S prezent fajny będzie ja się zgadzam :D

bujanka policzyłam i mi wychodzi 3styczeń data Twojego porodu :P :silly: ja byłam w 5t5d i była tylko kropka. serduszko miałam dopiero po 6 tygodniu

Pinezka wylej się z żalami i troskami tam u lekarza i zobacz czy podejmie jakieś konkretne działania :)

Ada no prezent na rocznicę i to TAKI to super sprawa :) Ja mam cichą nadzieję że nasz maluch będzie się spieszył na świat i zrobi mi i mężowi prezent na rocznicę :D Termin mam na 7 sierpnia, a rocznica 27 lipiec :P Może się uda :D A jeśli nie to moi rodzice mają okrągłą rocznicę 8 sierpnia :S :silly:

Idę po domu się pokrzątać, lipcówki poczytać (Agni za tymi Twoimi ciuszkami :S ) i sierpniówki :blush: a potem obiadek robić :)
Miłego dnia :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #878591 przez aggi
Agni wyciulałaś mnie poszłam na lipcówki zasapałam się czytaniem a tu nima zdjęć.. no ja Cię proszę :P :P :P :P :P

10 lata 11 miesiąc temu #878593 przez Agnilla
bueheheh nie wiem ile mam cm, sama chcialam wczoraj zmierzyc, ale znalazlam tylko miare drewniana z remontu :lol: a ta to pewnie by wyszlo z 1,5 m :lol: nie wiem gdzie posiałam miare krawiecka.
a co do fotek to kurna jak dzis zmniejszalam milion pińćset razy foto brzucha to mi sie odechcialo juz tamtych wrzucac :P

10 lata 11 miesiąc temu #878598 przez Asiaa
Domiś gratuluję Radusia :)

Gosia :kiss: Odpocznij sobie i wracaj do nas :kiss: :kiss:

Porto szkoda że malutka się męczy, ale uwierz mi nic nie będzie pamiętała :lol: ja ponoć miewałam straszne kolki, że aż z płaczu zmieniałam kolor :laugh: nie mam wspomnień z tego czasu ;)

Ula cóż za super wieści :)))) oby udało się ustrzelić synka :) I zmień sobie suwaczek, bo nie masz 1 dnia nowego cyklu :silly: teraz Twój cykl będzie trwał 9 miesięcy :lol:
Nie wiem jak reszta dziewczyn (kiedy dołączyły do forum), ale ja byłam przed Tobą, a przede mną Gosia ;)

Ann jaka fajna Martuśka :)

Gwiazdka moja znajoma też paliła w ciąży i aż przykro się patrzyło jak kobietka z brzuchem pali fajkę. Chyba próbowała się ograniczać ale paliła nadal, mówiła coś w stylu że nawet lekarz zabronił odciąć papierosy tak odrazu, ale nie wiem czy taka jest prawda czy to tylko wymówka była

Julka najważniejsze że doszliście do porozumienia, bo kłótnie u każdego się zdarzają. Może najzwyczajniej stres daje o sobie znać? Oby poprawki sukni nie były już konieczne, pochwal się suknią :)

Agni jaki fajny brzuchol :cheer: obyśmy się pozarażały! :)

Asia K super że tak dobrze u Ciebie po cc :)

Ada to chyba szybko Wam poszło z wyborem mebli do kuchni? My się szykujemy do remontu i póki co nie możemy się zdecydować. Kuchnia jest mała i z jednej strony nie chcemy jej zagracić, a z drugiej potrzebujemy tam sporo szafek by wszystko pomieścić. Jedna ściana to praktycznie same okna i chyba nie obędzie się bez "zastawienia" jednego z nich lodówką :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #878601 przez gwiazdka2014
hej dziewczyny

ja sobie dalej leże ale już czas wstawać.

Agni śliczny domek :) A co byś zrobiła jak by ci się chłopak urodził ?

aggi fajne masz daty :) dla dziadków super prezent :)

Zobaczcie jaka paka, ja jeszcze nie wiem kto u mnie rośnie wiec nie moge upować kolorystycznie :/

olx.pl/oferta/zestaw-body-h-m-next-mothe...MFND.html#9cfef570e2

Julia czekam na tą suknie noooo. Ja już czuje ruchy a ty w 13tc znałaś płeć, czego ja się nie mogę doczekać :P

10 lata 11 miesiąc temu #878607 przez ann-sunshine
Bry,

aaaa
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agni każda ci powie, że w dwa tygodnie po ciąży zostaje już tylko kilka kg do zrzucenia, nie będzie to dwucyfrowa liczba, no chyba że przytyjesz 30 do końca ciąży.

Ula to na chłopca to jaka dieta? Bo ja mleko uwielbiam, już wiem czemu będzie druga córa

Bujanka na serduszko może być ciut za wcześnie, więc spokojnie i bez paniki ok?

Pinezka o tobie też chyba w zestawieniu staraczek do zarażenia zapomniałam. Rehabilitantka nie przestraszyła cię na dzień dobry posturą? Trzymamy kciuki za wizytę.

Agni cud miód brzuś. OOOooooo nie może być że pozytywnie o nim myślisz. Co ta ciąża z tobą robi?

Aggi też dziś pranie robię, tylko że mam 3 kupki poukładane a przydałoby się z tego zrobić tylko dwa wsady.

Asia dobrze że Asia spokojniutka

Agni to zmierz się sznurkiem, a potem do miarki go przyłóż.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878609 przez aggi
Agni to jak znajdziesz miarkę to zmierz z ciekawości :S :blush: i weź wciepaj te zdjęcia lumpkowe bo kurna .. ciśnienie mi skoczyło :P

Asiaa ja o papierosach słyszałam od jednej osoby to samo - że niby jeśli jest się nałogowym palaczem to nie odkładać od razu tylko stopniowo :unsure: ciekawe ile w tym prawdy. Co prawda córkę urodziła zupełnie zdrową, a jednego papierosa na dzień musiała zapalić..

gwiazdka to leniuchujesz dzisiaj :) no prezent fajny ale wolałabym się wstrzelić w lipiec :S fajna paka ciuszków, wszystko takie słodkie - aż mnie mój mały bokser pokopał więc chyba jemu też się podoba hehe :silly:

Ann
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
ja mleko codziennie niemal szamam na śniadanko i co i co... chłopak ma być :S chyba że ktoś mnie wyciulał :P ja wczoraj pełną pralkę miałam, dziś znów i jeszcze na jutro się szykuje :S a że rozwieszam w domu na suszarce to muszę tak na trzy dni to rozłożyć - nie chce mi się na dwór biegać z praniem :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #878615 przez ann-sunshine
Aggi też muszę w domu rozwieszać, bo ciągle balkon mi remontują więc moje sznurki póki co szlag trafił. Mam nadzieję, że faktycznie pod koniec maja skończą, bo jak będą tak całe wakacje robić to się zapłaczę.

I dzięki za wsparcie.

10 lata 11 miesiąc temu #878617 przez Porto1987
Chyba Ula pytała czy coś podaję Zuzi na te kolki. No to ula podaję jej Bobotic i kropelki z florą bakteryjną. Czy to działa to nie wiem. Przyznam szczerze, że ostatnio podawałam je mniej systematycznie i chyba to był powód, że wszystko wróciło. Ale teraz znowu podaję regularnie i mam nadzieję, że już cholerstwo nie wróci :P ale taka maruda mi się zrobiła przed spaniem, że nie wiem. Wszystko jest na nie. A i nie wiem czy wam się pochwaliłam, że już dwa dni z rzędu jest tylko na piersi :P oj jestem z tego dumna jak nie wiem, bo walczyłam o to 1,5 miesiąca. A dziś idę z Zuzią na szczepienie. Jestem ciekawa jak ona to zniesie.

Agni co do moich kg, to w ciąży złapałam calutkie 16 kg :dry: jak wróciłam do domu, to na wadze miałam raptem -3 kg :( ale byłam zapuchnięta, więc pewnie dlatego. Po świętach, czyli po miesiącu od porodu byłam w połowie, a teraz to nie wiem, bo boję się rozczarować, bo jem dużo, co prawda karmię Zuzię i mam nadzieję, że to jedzonko idzie w nią :P a nie w mój tyłek :P :P :P no ale spodnie sprzed ciąży zakładam :D :D po porodzie właśnie słabo wspominam tą opuchliznę i to, że ciężko było się ruszać. To na jaki poród się decydujesz?

No to ja powoli się zbieram na to szczepienie, bo chcę jeszcze Zuzi spacerek zafundować :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka