BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 7 miesiąc temu #878803 przez ulka1983
Pinezka kiedyś pytałaś czy były jakieś zmiany jak zaszłam w ciążę to tak: tempka utrzymywała się na takim samym poziomie jak po owulacji a małymi wyjątkami i tak jest cały czas , szyjka po owu była nisko a potem podniosła się wyżej i też tak jest , śluz zrobił się tak jak na owu tylko bardziej mętny ale też rozciągliwy :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878808 przez ewelinda83
Porto nie denerwuj sie na lekarza, lepiej wszystko dobrze sprawdzic. Ale to pewnie stres na obcego lysego :)

Pinezka czyli masz zestwa badan na poczatek, tez prze to przechodzilam przed pierwsza ciaza i maz tez :ohmy: dodatkowo mialam badanie droznosci jajowodow, ale nasze starania trwaly 4 lata :(
teraz rok z malych hakiem, ale jeszcze na konsultacje lekarska sie nie zdecydowalam, co by nie stresowac sie tak jak za pierwszym razem :huh: jak do sierpnia sie nie uda, to wtedy bede w PL wiec wybiore sie do swojego zaufanego gina ... ale oby nie ;)

meli coz to za terminy takie odlegle :huh:

julka pochwal sie suknia :)

feritka sle fajne ptaszysko :silly:

gwiazdka ja tez nie raz slyszalam, ze chlopakow sie latwiej wychowuje ... ale ja mam zywa dziewczynke i nie narzekam, czasami wysiadam ale jednoczesnie sie ciesze, ze jest jej pelno :lol: moja siostra zas ma synka i rzeczywiscie jest przeciwienstwem mojej Kingi, slodziak, przylepa, rozpieszczuch, ale i jedno i drugie do schrupania, calowania i kochania :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878814 przez Chudzinka
Czesc i czolem!
No i troche przegapilam, przepraszam... AsiaK - Gratuluje Asi! niech rosnie zdrowo i bedzie grzeczna :kiss:
Widze, ze chlopaki w drodze teraz, troche sie statystyki pozmieniaja na forum! :kiss:
Julcia - nie denerwuj sie slubem, na szczescie juz niedlugo bedzie po i bedziesz miala szczesliwa rodzine nie tylko w realu ale i na papierze ;)
Ula! Tak sie ciesze! Kochana, gratki! Rosnij zdrowo ;) :kiss:
Goś, ja rozumiem, wszystkie rozumiemy, mamy nadzieje, ze wrocisz. Bo jak nie wrocisz to ja tez nie wroce :P A tak to Asia, ja i jeszcze pare dziewczyn, ktore wciaz walcza potrzebuja Twojego towarzystwa, bo zawsze to latwiej znosic potkniecia. A i te zaciazone Cie potrzebuja,bo Cie zwyczajnie kochaja :kiss:
No wlasnie - zaciazone - wszystkie Was sciskam i mysle o Was i waszych bobaskach :kiss:
No i o mamuskach tez mysle, o wszystkich Was mysle, kurcze, tyle nas jest a kazdej jednej tak dobrze zycze i za kazda tesknie i nie stac mnie, co by wszystkim magnesa na lodowke kupic :silly:
U mnie w porzadku, jeszcze poltora miesiaca bede i wracam i sie staram (Jula pamietam co obiecalam ;) ) i mam nadzieje, ze nie bede sama? :) Choc moze mam nadzieje, ze bede? ;) Bo to by znaczylo... Trzymam za Was kciuki!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #878824 przez Agnilla
dzien dobry! :)
Ferri, kurde fifrok jest :) tzn, ze nie puchniesz na twarzy a lustro masz brudne i źle widzisz ;)
Boziu, wracaja mi popieprzone sny :ohmy: dzis moja mama miała krokodyle w piwnicy, a ja mialam dredy, kolezanka mi je rozpuściła ja zaczełam sie smiac a mloda zaczela z brzucha wydawac glosy jak helikopter, trzymajcie mnie :ohmy:
Ula, ja m jak milosc nagralam i teraz wlasnie ogladam, tez bede plakac? ;)
Asiaa ja mam lozko 160/200. w pewnym momencie zalowalam, ze takie wielkie wzielismy, ale maz mowi teraz, ze prawidlowo, bo jak pola bedzie z nami w lozku to sie na luzaka pomeiscimy, oo nieee ja jej do łózka nie biore, jak on ją przyzwyczai to sam bedzie sie meczyl :P tez mam mala sypialnie, wiec tylko mozna wkolo lozka chodzic, dlatego malej kupuje taka dostawke do lozka, zeby miec ją pod reka a mimo wszystko nie spala z nami
Pinezka, prolaktyna ma takie skoki, daje skierowanie to badaj, wszystko :)
Porto, na zapas się nie denerwuj :kiss:
Chudzinka :kiss: kurde felek, zyjesz :) ja tam magnesa nie chce...możesz mi kupić jakąś fajną bluzke :lol:
Aggi, foty na lipcówkach! :)
lece dzis umilic czas maturzyscie, ma 2 egzaminy angielki przerwa i po nim rozszerzona matematyka, wiec lecimy na miacho cos zjesc :) a ja tez lece po miętowa farbe sasasa :)
wczoraj maz pyta czy komoda bedzie tez mietowa...nosz cycki mi opadły, dobrze, ze to bylo w drodze na szkole rodzenia i patelni nie mialam pod reka :P
Ann, silna babka z Ciebie, dasz rade ze wszystkim :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878825 przez ewelinda83
wow chudzinka gdzie to tak ladnie slonecznie ?

ja pierwszy sik zrobilam na testa tak dla ciekawości :silly: jeszcze nie ma malin :blink: starego mi rozlozylo, psika, dyszy, cherla. mam nadzieje ze chorobsko nam nie przeszkodzi :angry: dzisiaja sie zwolnic z pracy i wraca do domu dupsko wygrzewac :woohoo:

angilla a ty cxym sie stresujesz, ze masz takie sny ?

Asiaa my mamy lozko 180/200 jest wielkie ale się zmiescilo :silly: myślę, ze takie 160/200 jest ok, spokojnie sie pomiescicie i rozlozycie :) 140 na trzy osoby jest zdecydowanue za male, bo raczej nie unikniedz tego ze szkrab czasami spedzi z wami noc :huh: :P

10 lata 7 miesiąc temu #878830 przez Agnilla
ewelinda, wez go tam wygrzej porzadnie, matko chory facet to gorzej niż wrzód na dupie :lol:
ja sie stresuje? eeee chyba nie, a jeśli tak to nie wiem czym ;) porodem? :) eeee Kinga w m jak miłość urodziła w 5 min i to w domu, można? :P a spocili ją tam jak na maratonie :P

10 lata 7 miesiąc temu #878831 przez ann-sunshine
Dzień doberek :-)

Meli jak tak z tym terminem to git.

Ferri to było jasne że wszystkie parametry będą jak się należy. Szybko znacie płeć :-) a ten jod to by ci się przydał, może jeszcze się uda.

Asiaa my mamy łóżko 2x2 i jest idealne. Mieścimy się my z mężulem, a jak trzeba to i Martucha, tylko wtedy już na dwie kołdry, bo mamy mniejsze, a i Natala też się jeszcze zmieści. Jak kiedyś będę musiała oddać sypialnie córce i przenieść się do salonu to właśnie z powodu mniejszego łóżka się chyba zapłaczę.

Porto a czemu to skierowanie do kardiologa? Przegroda się po porodzie malutkiej nie domknęła? Nie panikuj. Przegroda się czasem nie domyka, ale to nie znaczy że trzeba będzie jakieś interwencji. U 80% dzieci domyka się w parę dni po porodzie i kolejnych kilku procent w przeciągu kilku miesięcy u kolejnych w przeciągu roku, i tylko w kilku procentach przypadków sama się nie domyka i trzeba chirurgicznie zamknąć. Na kiedy macie wizytę?

Pinezka, no, to ginek niczego sobie i weźmie się za Was.

Porto, jak lekarz ci się nie podoba to zmień. U nas jest tak, że u każdego lekarza dziecko rozbiera, nosi i układa np na wagę czy na leżankę rodzic! Inaczej sobie tego nie wyobrażam. A po tym co piszesz to jestem pewna że wszystko będzie dobrze, bo zestresował dziecko, a potem się nie może uderzeń doliczyć.

Chudzinka!!!!!!!!!!!!!!! ja tam też magnesa nie chcę, przyjedź i fasolkę zmajstruj i będzie git. :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878834 przez mesy
Agni my mamy łóżko 160/200 i trochę małe się nam zrobiło hehe mogliśmy wziąć 180/200 ale musieli byśmy czekać miesiąc na nie :dry: i teraz się gnieździmy my i pies na jednym hehe

widziałam , jak Kingę spocili hahah masakra wszędzie te porody :S emek wczoraj nie źle przeżywał jak to oglądał heheheh

ferri już ci gratulowałam , że wsio ok ale pogratuluję jeszcze raz :kiss: ps mój dzieć też ma takie zdjęcie nóg :lol:

10 lata 7 miesiąc temu #878836 przez Asia K
Ferii - superowe wiesci , siusiak jak sie patrzy :lol:

10 lata 7 miesiąc temu #878894 przez Porto1987
Chudzinka :kiss: my czekamy na jedyny słuszny prezent :D

Ann no właśnie też byłam zdziwiona, że sam mi ją rozbiera. I jeszcze jak ją wzięła później na ręce pielęgniarka z zimnymi rękami, to już był wrzask jak nie wiem. Wizytę u kardiologa mam we wtorek najbliższy. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie.

10 lata 7 miesiąc temu #878896 przez aggi
Dzień dobry :) Witam się wyspana, pranie już wstawione (trzeci dzień pod rząd - skąd się tyle tego bierze :ohmy: :S ) owocki zmiksowane zjedzone mmmm pycha polecam zmiksować marchew banan i kiwi :blush: - niebo w gębie :D pogoda dopisuje bo już o 5 rano było 13 stopni a teraz jest 20 :blush: :blush: żyć nie umierać :)

julka ja też grudniowa jestem, ale ja to się zawsze poszkodowana czułam :S bo jeden prezent pod choinkę i na urodziny (mam 26grudnia) i do tego cały rok czekania :blink:

gwiazdka mi też się wydaje że u Ciebie dziewczynka, bo w takim etapie ciąży już by chłopaka zauważył lekarz - jak julka ma takie piękne 'kuleczki' na foto :) A ja też już w 15tc wiedziałam że chłop jak dąb :P także tego no... julka wygrałaś wiadro żelek najprawdopodobniej :P

ferri mam ten sam problem właśnie wczoraj się dowiedziałam że za dwa tygodnie mamy z emkiem na komunię cisnąć nooooooooo heloooooł co ja ubiorę chyba w firany się owinę :S :ohmy: :ohmy: :ohmy:
super że z maluchem wszystko OK - nie mogło być inaczej :lol:

ulka a teraz to rycz ile wlezie teraz Ci wolno ale ze szczęścia :woohoo:

Asiaa na 140/200 się nie wyśpicie mówię Ci. 160 to idealne takie jest :)

Porto a co z Zuzinką że do kardio musicie iść???? może faktycznie mała się przestraszyła i dlatego tak strasznie jej serce waliło!! każdy przecież tak ma jak się wystraszy a jeszcze dojdzie do tego płacz to dopiero. Nic się nie martw wszystko napewno OK:*

Pinezka no gin brzmi konkretnie, chyba bym mu zaufała :) Powodzenia!

Chudzinka aloha! Jak miło że wpadłaś :kiss: piękne zdjęcie światowa kobieto :kiss: wpadaj częściej do nas :) A te 1,5 miesiąca szybko zleci ! :)

Agni znowu mnie na te lipcówki wysyłasz :P Jak tam nic nie będzie to masz wkulane :D :D o są foty masz szczęście :D jaaaaaaa półśpiochy w kwiatki i kurteczka dwa piętra niżej wygrywają :cheer: słodziaki!

Miłego dnia kobietki, ja spadam pranie wywiesić :D
:kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #878899 przez monique1983
Porto - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :kiss:

Pinezka - fajnie,że lekarz tak konkretnie podszedł do tematu :)

Chudzinka - fajnie, że się odezwałaś, super fotka, sama na pewno nie będziesz ;)

10 lata 7 miesiąc temu #878910 przez Asiaa
Takiego posta napisałam i to wcięło :angry: więc zaczynam od nowa ;)

Porto na pewno będzie wszystko ok! :kiss:

Chudzinka :kiss: 1,5 miesiąca szybko zleci, a później będziemy wszystkie zaciążone :lol:

Kurka, ale Wy wszystkie macie wielkie te łóżka :ohmy: W sypialni oprócz łóżka chciałam jeszcze zmieścić komodę, niedużą szafę i pierwotnie w planie był taki wygodny fotel do czytania :laugh: Ale ten pokój ma zaledwie 2,95 x 2,60 i w tym jedna ściana prawie cała w oknach i parapet z kaloryferem pod nimi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #878914 przez ann-sunshine
Julka ty za dwa tygodnie połowę ciąży masz :cheer: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Asiaa

10 lata 7 miesiąc temu #878924 przez Ada2424
Witajcie :)

U nas od rana leje deszcz :angry: nic mi się dziś nie chce robić, lenia załapałam no i jestem przed @ i wszystko mnie wkurza, wczoraj wieczorem się popłakałam nawet nie wiem z jakiego powodu :dry:

Julka zdrowiej :kiss: teraz co drugi to przeziębiony przez te wahania temperatur :dry:

Asiaa my też mieliśmy zrobić tylko remont generalny łazienki, później okazało się że skoro łazienka zrobiona na nowo to i kuchnie trzeba robić no i pokoje i tak wychodzi że całe mieszkanie będziemy remontować, ale remont łazienki najgorszy! Dokładnie nie da sie przewidzieć ile remont wyniesie, bo jak się zaczyna robić to okazuje się że jeszcze to i tamto trzeba wymienić. Nas też już wyniósł więcej niż przypuszczaliśmy a to jeszcze nie koniec :huh: Pytałaś wczoraj co można nad blat w kuchni dać, my będziemy montować taką taśmę ledową a jak to będzie wyglądać to sama nie wiem jeszcze.

Porto :kiss: na pewno będzie wsio ok, trzymam kciuki :kiss:

Chudzinka super że się odezwałaś, czekamy tu na Ciebie :)

Gwiazdka ja też stawiam u Ciebie na dziewuszkę :)

Wczoraj Mężu skończył kłaść kafle w kuchni i dziś będzie fugi robił no i kuchni praktycznie dziś już będzie skończona oprócz pomalowanych ścian i wstawienia nowych mebli. W weekend zabieramy się za przedpokój i wymianę 3 drzwi i później znów kafle na podłodze. Jest jeszcze trochę roboty, ale najgorsze już na szczęście za nami :)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka