BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #878761 przez Ada2424
Ferii super wieści :)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #878763 przez gwiazdka2014
Ann nie nastawiam się :P
Szukam ciuszków :P jak coś fajnego kupie to wam pokażę :) jeden zakup dokonany

10 lata 11 miesiąc temu #878767 przez meli1990
Ferii śliczne zdjęcia

10 lata 11 miesiąc temu #878768 przez ulka1983
HEJ

Bujanka ale mamy terminy :silly: do końca nie będziemy wiedziały kiedy urodzimy w starym roku czy w nowym :S też myślę że lepiej być z początku roku ale po jakimś czasie różnicy już nie widać na dzieciach więc luz :lol: jak przytulanko było przed i po to będzie albo jedno albo drugie :lol:

a tak troszkę poważniej to akurat jak trochę zakręciłam i zaczęliśmy działać wcześniej to się udało zobaczymy teraz co będzie :S a i powiem wam że ja owulację miałam w dzień
malin :cheer: więc u mnie ta teoria że 24 godz od malin jest owulacja się nie
sprawdziła :silly: Wcześniej miałam takie przypuszczenia bo czułam że jest już po owu ale trzeba trochę organizm poobserwować i stosować do zasad testów no to się stosowałam ale nic nie wychodziło . To takie moje spostrzeżenia na temat testów ;)

oglądam m jak miłość i ryczę :blush: dobrze że męża nie ma bo by się ze mnie śmiał :P

10 lata 11 miesiąc temu #878769 przez meli1990
ulka ja tez oglądam i się wzruszyłam, nawet mężowi się łezka zakręciła w oku. muszę go dzisiaj wykorzystać :) bo mówi ze go zaniedbałam ostatnio

10 lata 11 miesiąc temu #878771 przez monique1983
Ferri - no sprzęt jest konkretny :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #878773 przez gwiazdka2014
Ferr no i u ciebie widzę pisiora :P

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878775 przez Asiaa
Ann na pewno dasz radę :) :kiss:

Ferri :) fajne ujęcie malucha :)

aaahhhh miałam Was jeszcze zapytać jakiej wielkości macie łóżka? Planujemy kupić łóżko do nowej lecz małej sypialni i nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować :unsure: Przy takim małym pokoju 140 wydaje się być taka wielka :S

10 lata 11 miesiąc temu #878778 przez Porto1987
Ferr cieszę się że wizyta super :)

U nas szczepienia nie było. Mamy skierowanie do kardiologa :( Zwyłam się jak nie wiem.

10 lata 11 miesiąc temu #878780 przez gwiazdka2014
Porto a może to taka profilaktyka, spokojnie :) będzie dobrze MUSI :) TRZYMAMY KCIUKI.
Masz już termin wizyty ?

10 lata 11 miesiąc temu #878785 przez Pinezka
Hej dziewczyny :side:

O, widze, ze kolejny chlopak w drodze :woohoo:

Julka - ja przed slubem ze stresu wymiotowalam, istny cyrk :huh: Pokaz sukienke :)

Ja tez po wizycie. Zgodnie z podpowiedziami powiedzialam lekarzowi, ze prawie rok sie juz staramy i tak sie biedny przejal, ze az mi zal go bylo, no ale lepsze to niz znieczulica i nakaz dalszego probowania. Ginek sympatyczny i wzbudza zaufanie. Dostalam skierowanie na badania z krwi i moczu - 21 dnia cyklu na progesteron i prolaktyne i ogolne, a 3-5 dnia cyklu mam estrogen, znowu prolaktyne (??), lh i to drugie co jest mocno powiazane z lh + grupe krwi + przeciwciala na zoltaczke, HIV, cytomegalie, rozyczke i toksoplazmoze.

Po co dwa razy prolaktyna?

Za jakis miesiac kolejna wizyta, omowienie wynikow i decyzja co dalej. Gin zasugerowal mi, ze moze byc konieczne badanie droznosci i dla meza spermiogram czy jak to sie po polsku nazywa. Tyle, ze tych badan moze nie pokrywac juz moje ubezpieczenie prywatne (ale reszta bedzie gratis :side: ).

Tak wiec poczekam, co w badaniach wyjdzie i zobaczymy, co dalej.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878789 przez ulka1983
Moni dupka brałam w poprzednim cyklu w tym już nie :)

Julka poka :S sny masz nie złe :S ale jak śni się źle to będzie dobrze sama się nie dawno o tym przekonałam :lol: ja nawet nie lubię jak ktoś przy mnie pali zaraz go wywalam z pomieszczenia :P troskliwa mamusia z Ciebie :) za potwierdzenie mojej teorii masz buziaka :kiss:

czyli jest szansa na chłopca :lol: chociaż działaliśmy rano w dniu owu i dzień przed późnym wieczorem to może być różnie :S

Meli na sierpnia :cheer: ja zadzwonię jutro to może w czwartek już będę na wizycie :S działaj ostro :lol:

Ferr super gratulacje :kiss: przyznaj się specjalnie kazałaś kręglowi mówić że nic nie widzi żeby płeć zobaczyć :lol: ;) jak zgarnęłaś mi chłopaka sprzed nosa to męża do Ciebie wyślę :blink:

Asiaa bierz duże bo jak dzieci będą się pojawiać to potem ciasno się robi jak wszyscy się wpakują do łóżka ;)

Porto nie martw się na zapas :kiss: będzie dobrze :) też tak myślę że mała się zestresowała i przez to całe zamieszanie masz rację zmień lekarza jak jest taka możliwość :kiss:

Żartujecie z tymi kroplami miały być takie super a przecież bobotic ja też Kornelii od czasu do czasu podawałam :S ale wszystko możliwe bo to wymyśliła kuzynka mojego męża i sprowadzali specjalnie z niemiec wariaty :laugh:

Pinezka ale fajnie brawo dla ciebie :kiss: od razu poszło z grubej rury i tak powinno być :blink:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878791 przez Porto1987
Lekarz stwierdził, że ma za szybką akcję serca. Wizyta za tydzień. Zuzia strasznie się rozpłakała i darła się nawet jak ją badał i powiedział, że nawet nie mógł policzyć ile jest uderzeń. Ale po wyjściu ze szpitala była badana dwa razy i przez niego tez i jakoś wcześniej nic nie było słychać. Nie wiem czy to może pojawić się tak szybko. Jak ja nie lubię tego lekarza. Chyba będę musiała go zmienić. Oby to tylko było z nerwów, że rozbierał ją obcy facet, w dodatku łysy, a nie rodzice i jeszcze wybudzona ze snu.

Ula te krople to SabSimplex czy jakoś tak. Polski odpowiednik to Bobotic.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878798 przez gwiazdka2014
Julia a co do płci to ja nie wiem, kto u mnie rosnie bo u mojego gina nie ma takiego usg jak u ciebie - super, hiper latajacy. A tak na prawdę to czy to istotne coś? Najważniejsze ze się udało. Chłopaków chyba się łatwiej wychowuje :)
Michal już się oswaja z myślą ze Gabrysia będzie fitnesska ha ha na siłownię będą razem chodzić :)

Porto a ty pewnie masz racje Zuzia się bala nieznanego łysola. Czuła twój niepokój i jeszcze obudzona. Której z nas by się to podobało.

Julka a weddingiem się nie denerwuj, na pewno wszystko będzie idealnie a ty najpiekniejsza. Powiesz tak i po bólu :) moja koleżanka tak się denerwowała ze czekając w kościele już ze swoim tata gibala się w rytm muzyki. Wszystkie myslalysmy ze sobie coś wypiła a tu nie tak stres na nią wpłynął. Ale fakt to było super wesele tak się wybawił:):)

Znajoma.opowiadla.mi ze jej znajomy miał 600 gosci SZOKK

Sorrli za literówki ale pisze z telefonu.

10 lata 11 miesiąc temu #878800 przez Pinezka
Hihi, doczytalam - nawet una syfilis mnie beda badac :ohmy: no i hormony tarczycy tez.

Porto - na pewno to przez strés u malutkiej bylo. Jakby miala cos z serduszkiem, to by wczesniej juz uslyszeli :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka