BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #593788 przez Agnilla

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593801 przez ferritka
Agnilla hehehee kochana ja też tu weszłam na chwilę a teraz wyjść stąd nie mogę :lol: tak mi tu dobrze ;D

no ja miałam cykle 30 dniowe jak w zegarku teraz mam już ponad 35 bo wszystko mi się pomieszało, a że dużo dziewczyn zaczynało zabawe z testami i zafasolkowały to co mi szkodzi, nic se zawsze dla sportu siknąc na testa mogę. Poza tym tak troszkę Wam się przyznam, że te testy owu to taki dla mnie mały ratunek żeby na ciążowe nie skiać, bo wystarczy ,że sie z moim starym poprzytulam i co 2 dni bym testowała, takie mam parcie na synusia B) B) :lol: a to te owu mnie poratują - takie placebo :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #593857 przez Agnilla

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593861 przez ferritka
Agnilla aaaa to Ty masz geny dobre jak siostra w bliżnięta trafiła :blush: :blush: :blink: kurcze zazdroszczę, bo ja marzę o dwóch Groszkach synusiach na raz, niestety u mnie tylko kuzynka miała bliźnięta i chyba mi się nie darzy taki cud :dry: :dry:
ale tak jak mówisz, cieszyć będę się z synusia i córci jednakowo, byleby się udało :lol: :lol: chodź do nas na staraczki też tu będziemy sobie testować ale na staraczkach to jest klimat dopiero i ugh uzależnienie bankowe :lol: :lol: :cheer: B) www.zapytajpolozna.pl/92-starania-o-dzie...age-3272.html#593865

p.s. już nie wiem jakie wymówki wymyslać mojemu staremu żeby mu się chciało po owu a nie przed :blush: :blush: :blush: :S :S żeby jednak pierwszy był synuś :blush: :blush: :blush:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #593869 przez Agnilla

11 lata 9 miesiąc temu #593872 przez ferritka
kurcze, no to ja mam właśnie tak że najbardziej to przed @ mi się chcę :kiss: no córa mi pisana jak nic jest a ja sie na pierwszym synusiu upieram :lol: :lol: :lol: :lol: aaaj to ty kochana masz bliźnięta pisane jak nic :blush: :blush: :blink: powiem ci szczerze, że zazdroszczę z całego serca i czekam na Twoje II krechy malinowe jak całe piękne pole B) :lol: :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #593873 przez Agnilla

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593879 przez ferritka
ja się kiedyś zapiuerałam, ze nie chcę dzieci..kariera mi była w głowie, ale od jakiegoś ponad roku czuje że dzieci to mój świat :)) marzę o 3ce ale pewnie pierwszy poród to mocno zweryfikuje :blush: :blush: B)

zdaje sobie sprawę ,że z bliźniętami to nie lada wyzwanie jest na początku, potem też zresztą nie najłatwiej :)))

aj, się tam teściami nie przejmuj, przyjdzie czas to i Wy zostaniecie rodzicami. Na staraczkach krązy termin, że to dzieci same wybierają najbardziej odpowiedni czas na to kiedy do nas przyjść.
Tak, ja też czekam na pierwsze :blush: :S :dry: zaczynam sie niecierpliwić powoli :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #593980 przez Agnilla

11 lata 9 miesiąc temu #594038 przez ann-sunshine
Chce być mamuśką ja tak myślałam już po twoim ostatnim poście, ale nie chciałam nic pisać żeby cię nie nakręcać :-) super wiadomość :-) i nie bojaj się wcale o ten alkohol, nic dziecku nie zaszkodzi, jestem pewna na 100 % bo to było za wcześnie, to co ty jesz i pijesz ma wpływ na dziecko dopiero wtedy kiedy wytworzy sie łożysko, a póki co fasolka korzysta z zapasów jakie ma z twojego jajeczka i z plemniczka.
Tak na pocieszenie napiszę, że z Martulą miałam zagnieżdżenie w dzień swojego ślubu, wypiłam z pół litra wódki, a potem poprawiny i z butelkę wina jeszcze i Martucha zdrowa jak rydz się urodziła.
Tak więc nie stresuj się bo to nie wskazane i ciesz się, ciesz.

Pewien temat jednej osoby pominę milczeniem, bo już mi się znudziło.

Agnilla - niestety z reguły nie udaje się za pierwszym razem, nie łam się za którymś kolejnym się uda. Powodzenia. Agnilla ja mam 33-35 dni cyklu i owu chyba mam ok 20 dnia dopiero. A tak w ogóle to witaj na wątku i forum i zapraszamy na staraczki jeszcze.

Ferritka i Kaś, jako jedyne i pierwsze macie tak super pozytywne podejście do tych testów, świetnie że taką frajdę wam to sprawia.

Ferritka ja też kiedyś o dzieciach nie myślałam, a poród nic nie zweryfikował i już chcę drugie ;)

ja dziś 11 dzień cyklu, przedwczoraj poszaleliśmy i teraz się martwię, że a nóż znów na córcię wyjdzie :huh: ale nic to, dziś zrobię teścik owu, to się przekonam, czy mam się czego bać, czy nie

11 lata 9 miesiąc temu #594049 przez Kaś_O
Chce_byc_mamuska ogromne gratulację :) :* :) napewno sobie poradzisz to taki mały szok ;) a lekami i alkoholem się nie przejmuj. Najlepiej jak szczerze porozmawiasz ze swoim lekarzem o tym. Ale tak jak Ci z dziewczynami pisałyśmy wcześniej i któraś to dokładnie wyjaśniła w tak wczesnej ciąży fasolka nie ma styczności z tym co jesz i pijesz. Napewno będzie silna i zdrowa ;)

Fajnie że więcej nas jest :)

Agnilla witaj :)) Pierwszy miesiąc to startujesz dopiero, a w następnym możesz już być w ciąży :) dużo też zależy od tego czy brałaś do tej pory tabletki np itp
Jeśli chodzi o bliźniaki to ja też na początku jak myślałam o dziecku chciałam. Moja siostra jest z bliźniąt ale niestety jeden zarodek obumar w trakcie ciąży. I mój wujek był z bliźniaków. Więc też mamy w rodzinie ten gen. Tylko teraz po swoim dziecku wiem tak jak Agnilla powiedziała że bliźniaki to bardzo bardzo ciężka praca i niestety ciężka i bardzo niebezpieczna ciąża. Jak dowiedziałam się że jesteśmy w pojedyńczej ciąży to wspomnieliśmy lekarce że szkoda że chcieliśmy bliźniaki i powiedziała że lepiej że pojedyńcza ale nigdy nie wiadomo co się stanie teraz.

Agnilla ja się starałam jakieś 2/3 miesiące o Czarka a teraz nie umiem powiedzieć ile to trwa bo tak naprawdę to już prawie będzie rok ale z 2 strony karmiłam do grudnia więc może być że też ok 2 miesiące. Wiem że jak byłam u gin tuż przed sylwestrem to było akurat po owu bo widziała resztki ciałka żółtego i w ogóle.

Masakryczną liczbą zrobionych testów się nie przejmuj tak jak to pisałam tutaj ja jakoś w sierpniu miałam taki kryzys do tego stopnia że szukałam jakichś ultra czułych bo pewnie te nie łapią mojej ciąży. eh nie da się tego ominąć chyba :P

Ferritka też chciałam chłopca bardzo :) ale w pierwszej ciąży wszystko było na spontanie nie planowaliśmy niczego po prostu tak jakoś zacześliśmy rozmawiać o dziecku że już chyba czas i że chcemy. To było tak naprawdę tak że nasi znajomi wzieli ślub we wrześniu i jakoś w święta powiedzili że w ciąży są już któryś tam miesiąc był. I od słowa że suuper im się trafiło po czemu my nie mamy jeszcze przecież oboje jesteśmy gotowi i bardzo chcemy :P
Ja zawsze chciałam 2 mąż 3 i w czasie porodu krzyczałam że to pierwsze i ostatnie dziecko jakie urodziłam nigdy więcej tylko że w momecie jak Czarek wylądował na moim brzuchu a później w szpitalu jak się przebudziłam i leżał wtulony we mnie wiedziałam że kolejne dziecko to kwestia czasu. Teraz poważnie zastanawiam się nad 3 chociaż mąż osattnio mówi że może jednak 2 nam wystarczy :P

Agnilla owu nie zawsze jest równo w połowie ja zaszłam pod koniec dosłownie wyznaczyli na dzień przed okresem. Znaczy ja wiem że to było dzień przed bo pamiętałam kiedy się z mężem przytulaliśmy. Chociaż muszę mieć duże wahania jeśli chodzi o owu bo wiele razy tak robiliśmy i zawsze typowaliśmy to na dni bezpłodne ;P
Ferritka też mam chęć po @ zawsze :P ale to jest tak że ja w sumie cały czas mam chęć tylko na początku ciąży mi się nie chciało w ogóle aż mąż się zaczynał martwić :P

Doczekamy się ja też mam trochę zniecierpliwienia

Ogólnie to mój gin powiedziała mi jak byłam u niej bardzo zmartwiona że już się staramy 2 miesiące a ciąży nie ma czy można jakoś sprawdzić co jest nie tak.. Że tak narawdę 80% szans na zajście ma się w momencie jak się współżyje co 2/3 dzień 3/4 razy w tygodniu nie patrząc na cykl. Ja niestety teraz napewno nie zakiełkowałam bo już mi twarz wysypało krostkami (kurde dawno tak nie miałam :| wściekła jestem) no i czuję w kościach że niedługo przyjdzie zmora :angry: wczoraj nie robiłam testu ale dziś mam zamiar zrobić no i od nowego cyklu tak co 2 dzień ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594061 przez ferritka
kurcze ale, ze ja tu przespałam taaaaką wiadomość :dry: no to nie wiem gdzie ja byłam, że nie doczytałam :blush: GRATKI B) :lol: Czyżby to oznaczało, że nam sie tu worek z Groszkami i Fasolkami rozwiązał B) B) nooo wspaniały początek :lol: :lol:

no właśnie, nie wiem jak teraz mojego przestawić żeby teraz zachował umiarkowaną wstrzemięźliwość a po owulce hulaj dusza piekła nie ma B) :lol: :lol:

no to wychodzi na to, że ja to weteranka jakaś staraczkowa, bo my od ponad 2 lat. Udało nam się ustrzelić w czerwcu 2012 niestety w 7 tyg utrata. Od tego czasu wciaż nic, więc czekam :S :S

Kaś, właśnie miałam mówić, że Czaruś cud miód malinka B) :lol: widziałam jak się pochwaliłaś na staraczkach ślicznym kawalerem :kiss: :kiss: :lol:

u mnie 7dc więc wczorajsze testowanie to było taakie bardzo na próbę :blush:
zacznę testować od ok 15 dc co 2 dni chyba, że cień cienia będzie to se sikne dzień w dzień :blink: :blink: :lol: :lol: :lol:

Kaś no właśnie zawsze marzyłam o dużej rodzinie, 3 to taki szczyt marzeń ( 2 synów i córka, ale jakbym miała 3 synów też byłabym mega szczęśliwa) i pewnie tak jak mówisz, jak sie po trudach porodu malucha zobaczy to pragnie się więcej i więcej zapominając o wszystkim :blush: :blush: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 9 miesiąc temu #594209 przez issska1986
chce_byc_mamuska napisał:

cześć dziewczyny :) piszę, żeby Wam powiedzieć, że zrobiłam sobie dziś najpierw test owulacyjny wyszły dwie mocne kreski i żeby się upewnić czy to owulacja czy ciąża zrobiłam też test ciążowy... i wyszedł POZYTYWNY!!! JESTEM W CIĄŻY!!! :)))))))) matko jestem szczęśliwa ale i przerażona!... boję się o ten alkohol i paracetamol brałam też, bo byłam chora. jejku mam nadzieję, że wszystko będzie ok. kurczę dziewczyny jestem w ciąży! nie mogę w to uwierzyć...

Super -gratulacje i powodzenia :) mi się spóźnia, ale robiłam test i nic :(

11 lata 9 miesiąc temu #594223 przez Kaś_O
A mi sie teraz ta córeczka marzy :kiss: :blush: bardzo bardzo. A następne to juz jest bez roznicy :) jesli sie zdecydujemy..

Ferritka dało sie ustrzelic raz to i znowu w koncu traficie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #594310 przez Becia87

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka